Si te besh Check In Online

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te besh Check In Online me disa nga kompanite me te njohura ne Europe. Check-in eshte nje procedure shume e rendesishme, qe duhet kryer patjeter. Pasi te keni kryer kete procedure ju do keni mundesine qe te shkarkoni ose printoni kartat e imbarkimit (boarding pass), nepermjet te cilave do keni mundesine qe te futeni ne kontrollet e bagazhit ne aeroport dhe me pas ne avion.

Check-in mund te behet edhe nepermjet aplikacioneve per telefon, te offruara nga kompanite e avionave dhe ne kete rast nuk kane nevoje per printim. Zakonisht per te bere Check-in ju nevoitet: numri i prenotimit dhe mbiemri, emri ose te dhenat qe jeni regjistruar ne faqen e kompanise.

Permbajtja

Si funksionon Check-In Online

Si te besh Check In Online

Check In Online ju lejon të keni shumë përparësi: përshpejtoni dorëzimin e bagazheve tuaja, zgjidhni një nga vendet e disponueshme për t’u ulur, printoni paraprakisht kartën tuaj të imbarkimit dhe te eliminoni mundësitë për tu përplasur me të ashtuquajturat rezervimi i tepërt/overbooking (dmth një tepricë rezervimesh në krahasim me disponueshmërinë efektive të vendeve) dhe mbeten pa një vend.

Prandaj, për arsyet e mësipërme, nuk duhet të jetë çudi që një numër në rritje përdoruesish preferojnë të bëjnë check-in në internet dhe jo në sportel. Në rastin e disa linjave ajrore, veçanërisht ato që ofrojnë fluturime me kosto të ulët (si p.sh. Ryanair), check-in në internet është madje i detyrueshëm nëse nuk dëshironi të paguani gjoba (rreth 50 €).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani le te shikojme se çfarë dokumentesh duhet të keni me vete për të bere check in online dhe mbi të gjitha, cilat janë afatet për t’u respektuar.

Në shumicën dërrmuese të rasteve, linjat ajrore ju lejojnë të bëni check-in online afër nisjes (zakonisht 24-48 orë përpara). Por historia është krejt ndryshe përsa i përket kompanive që ofrojnë fluturime me kosto të ulët, të cilat të lejojnë të kryesh operacionin menjëherë pas rezervimit ose në çdo rast 30 ditë para fluturimit me nje kosto te vogel.

Në praktikë, per te bere Check in, gjithçka që duhet të bëni është të vizitoni faqen e internetit të kompanisë suaj, të shkoni në seksionin e dedikuar për check-in dhe të ndiqni procedurën e udhëzuar të treguar në faqen përkatëse duke futur të dhënat tuaja. Zakonisht mjafton të futni emrin dhe mbiemrin dhe numrin tuaj të rezervimit (PNR), megjithëse disa linja ajrore mund të kërkojnë numrin e dokumentit tuaj te identitetit (veçanërisht nëse do të shkoni në një vend ku kërkohet vizë).

Në paragrafët e mëposhtëm, do të listoj linjat ajrore kryesore me të cilat mund të bëni check-in online, duke ju dhënë oraret që duhen respektuar dhe linkun per lidhjen me në faqen e tyre zyrtare për të përfunduar procedurën.

Megjithatë, mbani mend se linjat ajrore mund të ndryshojnë oraret dhe metodat për check-in në internet pa paralajmërim. Për këtë arsye ju sugjeroj të vizitoni gjithmonë faqen zyrtare të çdo kompanie për të pasur informacion të përditësuar në kohë reale për mënyrën e kryerjes së procedurës dhe mbi të gjitha për kohën që duhet ndjekur.

Si te besh Check In Online: Ryanair

Si te besh Check In Online

Afatet për check-in me Ryanair, ndryshojnë sipas llojit të rezervimit të bërë. Klientët që blejnë vende, për shembull, kanë mundësinë ta bëjnë këtë duke filluar nga 60 ditë përpara fluturimit deri para 2 orëve përpara kohës së planifikuar të nisjes. Klientët të cilëve, u janë caktuar vende falas, mund të bëjnë check-in online duke filluar nga 24 orë deri në 2 orë para nisjes.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Orari i check-in për njerëzit që nuk e kanë blerë vendin e tyre ka ndryshuar që nga janari 2021, nga 48 orë përpara në vetëm 24 orë për të gjitha rezervimet pas kësaj date. Për ata që kanë zgjedhur tarifën Flexi për biletën e tyre, check-in në aeroport është falas.

Për informacion të përditësuar mbi kohën dhe metodat check-in me Ryanair, klikoni këtu. Për te bere drejtpërdrejt check-in, vizitoni këtë faqe dhe hyni në llogarinë tuaj Ryanair ose përdorni kodin tuaj të rezervimit për të përfunduar procedurën. Ju gjithashtu mund të beni check-in nga aplikacioni zyrtar Ryanair, i disponueshëm si në Android ashtu edhe iPhone.

Si te besh Check-In Online: ITA Airways

Si te besh Check In Online

Me ITA Airways (Alitalia) check-in online për fluturimet e brendshme dhe ndërkombëtare është i disponueshëm nga 48 orë përpara orës zyrtare të nisjes. Kjo vlen për të gjitha fluturimet, përveç atyre për në SHBA, të cilat lejojnë check-in online vetëm 24 orë para nisjes. Për sa i përket kohës së mbylljes së check-in-it, ajo është e disponueshme deri në 1.5 orë para nisjes për fluturimet ndërkombëtare dhe 45 minuta për fluturimet brenda Italise.

Kësaj i shtohet se ata që shkojnë në SHBA nuk do të jenë në gjendje të printojnë kartën e imbarkimit dhe do të duhet të shkojnë në sportel. Duke mos qenë një linjë ajrore me kosto të ulët, nuk ka çmime shtesë për ata që vendosin të bëjnë check-in direkt në aeroport.

Për të nisur procedurën, lidhuni me këtë faqe dhe vendosni kodin e rezervimit dhe emrin dhe mbiemrin e pasagjerit. Më pas shtypni butonin Search/Cerca dhe vazhdoni me hapat e ndryshëm që do t’ju shfaqen në ekran. Nëse jeni duke kontrolluar fluturimet ITA që nisen nga AmsterdamiParisi dhe Cyrihu ose Gjeneva, atëherë do t’ju duhet të bëni procedurën nga faqet përkatëse të lidhura (po, edhe nëse janë nga kompani të tjera). Ju kujtoj se ITA Airways ju lejon gjithashtu të bëni check-in përmes aplikacionit të saj zyrtar, i disponueshëm për shkarkim falas në Android dhe iPhone.

Si te besh Check In Online: EasyJet

Si te besh Check In Online

EasyJet është një linjë ajrore zvicerane me kosto të ulët, e konsideruar si një nga konkurrentët e shumtë të RyanAir. Edhe kjo, nese ben check in ne aeroport, të detyron të paguash një gjobe që në këtë rast është 30 euro.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kjo është arsyeja pse është më mirë të merrni kartën tuaj të imbarkimit në internet, e cila është falas dhe shumë e lehtë për t’u marrë. Gjëja e parë që duhet të bëni është të lidheni me faqen zyrtare të easyJet dhe të shtypni butonin Check-in lart djathtas. Nga këtu, nëse keni një llogari easyJet, mund të identifikoheni, ose shënoni kutinë pranë Nuk ka llogari? Gjeni një rezervim/Nessun account? Trova una prenotazione për të vazhduar duke futur mbiemrin dhe numrin.

Prej këtu e tutje, procedura e drejtuar do t’ju kërkojë të zgjidhni vendin tuaj, të shtoni ndonjë bagazh ose të rezervoni vaktet dhe shumë komoditete të tjera të vogla dhe të mëdha që lidhen me udhëtimin tuaj. EasyJet ju lejon gjithashtu të beni check-in në internet nëpërmjet aplikacionit të tij zyrtar, i disponueshëm pa pagesë për pajisjet Android dhe iPhone.

Si te besh Check In Online: British Airways

Si te besh Check In Online

Linja ajrore British Airways, nuk ka tarifa shtesë për të paguar për check-in në aeroport ose rregulla veçanërisht të rrepta për dimensionet e bagazheve.

Megjithatë, nëse preferoni të bëni gjithçka nga shtëpia për të shmangur pritjet dhe radhët, atëherë dijeni se British ju lejon të bëni check-in në internet deri në 24 orë përpara nisjes. Ju mund ta bëni procedurën duke u lidhur me faqen zyrtare të internetit, duke lëvizur miun mbi skedën Menaxho, duke futur kodin e rezervimit dhe mbiemrin e pasagjerit dhe më pas duke klikuar në butonin Check-in online.

Për më shumë detaje se si të beni check-in me këtë linjë ajrore dhe për informacione të përditësuara mbi oraret që duhen respektuar, vizitoni faqen FAQ të faqes zyrtare të saj. Megjithatë, për te bere check in drejtpërdrejt në internet, përdorni formularin që gjeni në këtë faqe ose shkarkoni aplikacionin zyrtar, i disponueshëm si për Android ashtu edhe iPhone.

Si te besh Check-In Online: Blue Air

Si te besh Check In Online

Blue Air, linja ajrore me kosto të ulët nga Rumania, ju lejon të bëni check-in në internet, por edhe në aeroport plotësisht pa pagesë. Nëse vendosni të mbështeteni në procedurën online, atëherë dijeni se mund ta bëni atë nga 30 ditë dhe deri në 12 orë para nisjes.

Nëse dëshironi më shumë detaje mbi kohën dhe metodat që duhen kryer për të përfunduar operacionin, vizitoni faqen e ndihmës të konfiguruar në faqen e internetit të Blue Air. Për të shkuar drejtpërdrejt te check-in, klikoni këtu.

Nëse fluturimi juaj niset nga një qytet midis Konstancës, Lisbonës, Palma de Mallorca, Oradea, Menorca, Timisoara dhe Tel Aviv, atëherë mund të beni check in vetëm në aeroport. Ekziston gjithashtu një aplikacion për Blue Air për Android dhe iPhone që ju lejon të bëni gjithçka nga celulari.

Si te besh Check-In Online: Norwegian

Si te besh Check In Online

Nëse keni rezervuar një fluturim me kete kompani, mund të bëni check-in në internet dhe në aeroport pa pasur kosto shtesë. Në të dyja rastet, mund të vazhdoni nga 24 orë para nisjes, deri në maksimum një orë para.

Operacioni mund të kryhet drejtpërdrejt duke u lidhur me këtë faqe dhe duke futur detajet e rezervimit ose duke hyrë në profilin tuaj. Përndryshe, mund të beni check in edhe me SMS (vetëm nëse keni lënë numrin tuaj gjatë rezervimit) ose përmes aplikacionit zyrtar.

Ky aplikacion është gjithashtu i disponueshëm për shkarkim falas si në Android ashtu edhe iPhone. Për më shumë detaje, vizitoni seksionin Ndihmë në faqen e saj zyrtare.

Si te besh Check In Online: Wizz Air

Si te besh Check In Online

Me Wizz Air procedura është po aq e thjeshtë si ato që shihen për kompanitë e tjera. Në rast se keni blerë një vend, atëherë do të mund të merrni kartën tuaj të imbarkimit nga 30 ditë deri në 3 orë para nisjes.

Nëse keni zgjedhur një caktim falas te vendit, atëherë mund të beni check in duke filluar 48 orë përpara fluturimit. Nëse nuk jeni në gjendje të përfundoni procedurën online ose preferoni të shkoni në aeroport, dijeni se do të duhet të paguani një tarifë prej 35 euro për shërbimin.

Për te bere check in online, lidheuni me faqen kryesore të Wizz Air, shtypni butonin Check in dhe rezervimet/Check-in e prenotazioni dhe futni detajet e rezervimit. Ju gjithashtu mund ta kryeni procedurën drejtpërdrejt nga celulari juaj duke përdorur aplikacionin për pajisjet Android dhe iPhone

Si te besh Check-In Online: Volotea

Volotea është një tjetër linjë ajrore që kërkon check-in online, ndryshe, paguan një tarifë prej 10 euro për pasagjer, nëse e bën atë në aeroport. Nëse keni blerë një vend, mund të bëni check-in online në çdo kohë deri në 2 orë e 30 minuta para nisjes.

Nëse nuk keni një vend të caktuar, atëherë mund të merrni kartën tuaj të imbarkimit vetëm 48 orë përpara fluturimit. Për ta bërë këtë, lidhuni me faqen zyrtare, lëvizni miun mbi skedën Rezervimi/Prenotazione dhe më pas klikoni butonin Merr kartat e imbarkimit/Ottieni le tue carte d’imbarco. Nga ekrani tjetër, shtypni sërish të njëjtin buton dhe futni të dhënat e rezervimit. Gjithashtu për Volotea ka një aplikacion për Android dhe iPhone falë të cilit mund ta kryeni procedurën nga celulari.

Si te besh Check-In Online: eDreams

Nëse po pyesni se si të beni check in në eDreams, duhet të dini se eDreams nuk është një linjë ajrore dhe për këtë arsye, nuk është e mundur të beni check in përmes faqes së saj të internetit. Duke qenë një motor kërkimi për fluturimet, çdo blerje e bërë do të jetë nga një kompani e palës së tretë, me procedurat dhe faqen e saj.

Për këtë arsye, pasi të jetë marrë konfirmimi i rezervimit, kodi i rezervimit i nevojshëm për të marrë kartën e imbarkimit duhet të jetë gjithashtu i pranishëm në email. Pasi të keni këtë informacion, shkoni në faqen e internetit të kompanisë me të cilën do të fluturoni dhe kryeni procedurën përkatëse për të marrë kartën tuaj të imbarkimit.

Si te besh Check In Online: Air Albania dhe AlbaWings

Persa i perket procedures se Check in me Air Albania, zakonisht ajo kryhet ne aeroport duke u paraqitur ne deskun e kompanise dhe eshte falas. Megjithate, per te kryer check in online, mund te shkoni edhe ne faqen e saj zyrtare duke klikuar ketu dhe futini numrin e rezervimit, emer, mbiemer. Nese keni valizhe me te medha se ajo e dores (e perfshire ne bilete), duhet te shkoni prap se prap ne deskun e check in.

Persa i perket AlbaWings, Check in eshte i disponueshem nga 15 dite deri 2 ore para nisjes per ata qe kane blere nje vend, ndersa eshte 24 ore deri 2 ore per ata qe i caktohet vendi falas. Pasagjeret qe nisen nga Tirana, duhet te shkojne fizikisht ne deskun e check in. Per te bere check in online klikoni ketu dhe futini numrin e rezervimit, emer, mbiemer. Nese keni valizhe me te medha se ajo e dores (e perfshire ne bilete), duhet te shkoni prap se prap ne deskun e check in.

Si te besh Check-In Online: Lufthansa

Me lufthansa ju mund te kryeni check in falas nga 23 ore para nisjes se avionit. Per te vazhdur me operacionin klikoni ketu dhe pastaj shkruani numrin e rezervimit si dhe emrin, mbiemrin, pastaj ne fund shtypni Confirm per te gjurmuar rezervimin.

Kjo kompani ka edhe nje aplikacion per telefon Android dhe iPhone nga i cili mund te kryeni check in ne disa hapa.