Si te anullosh abonimin ne Spotify

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te anullosh abonimin ne Spotify. Nese jeni abonuar ne Spotify, domethen ne nje version Premium, me qellim qe te hiqni reklamat, por keni nderruar mendje dhe deshironi te ktheheni ne versionin falas te sherbimit, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si behet.

Procedura është e thjeshtë dhe mund të veproni qofte nga telefoni, qofte nga kompjutri (dmth nga shfletuesi, prsh Chrome). Ju duhen thjesht të dhënat tuaja per tu futur në Spotify dhe me pas lexoni udhëzimet më poshtë, duke i zbatuar ato në praktikë. 

Permbajtja

Si te anullosh abonimin ne Spotify nga Telefoni

Nese dëshiron të anulosh abonimin tënd në Spotify duke vepruar nga telefoni ose tableti, atëherë duhet të dish se mund ta arrish lehtësisht këtë, por nuk mund të vazhdoni drejtpërdrejt nga aplikacioni Spotify për Android ose iPhone/iPad. Per te realizuar qellimin duhet të veproni nga një shfletues (prsh Chrome ose Safari). Gjeni të gjitha detajet të shpjeguara më poshtë.

Si te anullosh abonimin: telefon Android

Si te anullosh abonimin ne Spotify

Nëse jeni duke përdorur një pajisje Android, mund ta anuloni abonimin tuaj në Spotify duke përdorur shfletuesin/browser që përdorni zakonisht për të shfletuar internetin (prsh. Google Chrome). Pra, hapni këtë të fundit, shkoni te faqja e hyrjes në Spotify dhe hyni në llogarinë tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ky operacion mund të kryhet duke shtypur butonin Hyr/Accedi dhe më pas duke përdorur butonat Vazhdo me Facebook/Continua con Facebook nëse jeni identifikuar duke përdorur këtë rrjet social, Vazhdo me Apple/Continua con Apple nëse keni përdorur ID-në tuaj të AppleVazhdo me Google/Continua con Google nëse keni përdorur llogarinë tuaj të Google/Gmail ose thjesht duke futur emailin /emrin e përdoruesit/Username dhe fjalëkalimin/password që keni vendosur vetëm për Spotify dhe më pas shtypni butonin Hyr/Accedi

Pasi të jeni në profilin tuaj, trokitni lehtë mbi ikonën e tre vijave horizontale dhe në ekranin e ri që është hapur, zgjidhni artikullin Llogaria/Account. Kështu do të shihni një faqe të re të hapur e cila përmban përmbledhjen e llogarisë suaj. Lëvizni poshtë te artikulli Plani juaj/Il tuo piano dhe trokitni lehtë mbi butonin Ndrysho planin/Cambia piano.

Lëvizni gjithashtu në ekranin e ri që është hapur, derisa të gjeni butonin Anulo abonimin Premium/Annulla l’abbonamento Premium në kutinë Spotify Free dhe shtypni atë, më pas për të konfirmuar funksionimin, prekni gjithashtu butonat Vazhdo për të anuluar/Continua per annullare dhe Po, anuloni/Sì, annulla.

Pas kryerjes së të gjitha këtyre hapave, faqja që i referohet abonimit tuaj do të tregojë datën nga e cila do të ktheheni në shërbimin falas të bazuar në reklama. Me pak fjalë, pavarësisht se keni ndërmarrë hapa për anulimin e abonimit, shërbimi i versionit Premium do të vazhdojë të jetë aktiv dhe i përdorshëm deri në datën e skadimit të caktuar për të njëjtin.

Nëse vendosni të aktivizoni sërish Spotify Premium në të ardhmen, mund të shmangni çdo tarifë të padëshiruar për rinovimin duke e çaktivizuar këtë të fundit paraprakisht dhe duke vazhduar të përdorni shërbimin Premium deri në datën e planifikuar të skadencës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Thënë këte, zgjidhni nëse do të plotësoni pyetësorin në lidhje me arsyet që ju shtynë të anuloni abonimin tuaj, duke vendosur një shenjë pranë arsyes më të përshtatshme midis atyre të propozuara, duke futur një koment dhe duke treguar (duke vendosur gjithmonë një shenjë kontrolli) sa janë shanset që ju të mund të ktheheni në përdorimin e abonimit në Premium. Pasi të bëhet kjo, dërgoni përgjigjet tuaja duke shtypur butonin Dërgo/Invia. Përndryshe, prekni butonin Kapërce/Salta për të mos plotësuar pyetësorin.

Nëse nuk e shihni atë që përshkruhet me siper dhe faqja e përmbledhjes së llogarisë Spotify nuk përmban butonin Ndrysho planin/Cambia piano, kjo do të thotë se abonimi është kryer me një kompani partnere, si prsh një operator telefonik.

Për të zgjidhur problemin dhe për të anuluar abonimin, mjafton të kërkoni artikullin Pagesa/Pagamento dhe poshtë tij do të gjeni linket e kontaktit për të nisur procedurën përmes kësaj kompanie.

Si te anullosh abonimin: iPhone

Si te anullosh abonimin ne Spotify

Ekzistojnë dy procedura të ndryshme për të anuluar abonimin në Spotify përmes iPhone dhe iPad. Kryesorja është e njëjtë me atë të përshkruar në kapitullin e mëparshëm, dmth permes shfletuesit Safari dhe faqes se internetit te Spotify. Prandaj, gjithçka që duhet të bëni është të hapni shfletuesin që përdorni zakonisht për të lundruar në internet nga pajisja juaj (prsh. Safari), të hyni në llogarinë tuaj Spotify përmes faqes së hyrjes së shërbimit dhe të shtypni ikonën e ingranazhit (në lart djathtas).

Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi artikullin Shiko llogarinë/Visualizza account, lëvizni poshtë faqen e re që është hapur dhe shtypni butonin Ndrysho planin/Cambia piano. Do të ridrejtoheni në një faqe të re dhe duke lëvizur poshtë do të mund të arrini gjithashtu butonin Anullo abonimin Premium/Annulla l’abbonamento Premium të cilin do t’ju duhet të shtypni për të nisur procedurën.

Metoda e dyte konsiston në veprimin duke përdorur cilësimet e pajisjes tuaj, në rast se jeni një përdorues i vjetër i Spotify Premium dhe jeni abonuar përmes iTunes (opsioni nuk është më i disponueshëm).

Në këtë rast, hyni te Cilësimet/Impostazioni/Settings te iPhone (ikona e ingranazhit të vendosur në ekranin bazë), trokitni lehtë mbi emrin tuaj, zgjidhni artikullin Abonimet/Abbonamenti dhe në ekranin e ri që hapet, zgjidhni artikullin Spotify. Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi artikullin Anulo abonimin/Annulla abbonamento dhe konfirmoni. 

Si te anullosh abonimin ne Spotify: Kompjuter

Nese nuk dëshironi të përdorni telefonin dhe dëshironi të dini se si te anullosh abonimin ne Spotify nëpërmjet kompjutrit, atëherë gjëja e parë që duhet të bëni është të lidheni me faqen zyrtare të Spotify. Më pas shtypni artikullin Hyr/Accedi që ndodhet lart djathtas, plotësoni fushat Emri i përdoruesit/Nome utente/Username dhe Fjalëkalimi/Password dhe më pas klikoni butonin jeshil Hyr/Accedi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni regjistruar ne shërbimin përmes Facebook, mund të hyni edhe në Spotify duke shtypur butonin Vazhdo me Facebook/Continua con Facebook dhe më pas duke futur të dhënat e hyrjes në lidhje me llogarinë tuaj në rrjetin social, e njëjta gjë vlen edhe nëse jeni regjistruar me llogarinë tuaj të Google/Gmail ose Apple ID-ne tuaj (ka butona të veçantë për t’u identifikuar ne cdo rast).

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj, për te anulluar abonimin, shtypni emrin tuaj që ndodhet në anën e djathtë të faqes, më pas gjeni artikullin Llogaria/Account, shtypni mbi të dhe në faqen e re që është hapur, lëvizni poshtë dhe shtypni butonin Ndrysho planin/Cambia piano.

Në faqen e re që do t’ju shfaqet në këtë pikë, lëvizni nëpër të gjitha planet e disponueshme të abonimit deri në atë të fundit që përbëhet nga Spotify Free dhe klikoni në butonin Anulo abonimin Premium/Annulla l’abbonamento Premium. Pas kësaj shtypni butonat Vazhdo për të anuluar/Continua per annullare dhe Po, anuloni/Sì, annulla për të konfirmuar dhe kaq.

Nëse jeni abonuar përmes iTunes (opsioni nuk është më i disponueshëm) dhe keni një kompjuter Windows, hapni iTunes, shkoni te menuja Llogaria/Account > Shiko llogarinë time/Visualizza il mio account (lart), identifikohuni në Apple ID-ne tuaj, pastaj shkoni te Shiko llogarinë/Visualizza account, lëvizni lart te seksioni Cilësimet/Impostazioni, klikoni në butonin Menaxho/Gestisci në lidhje me Abonimet/Abbonamenti, shtypni butonin Modifiko/Modifica në lidhje me Spotify dhe shtypni opsionin për të anuluar abonimin/annullare l’abbonamento.

Nëse keni një kompjuter Mac, hapni App Store, klikoni mbi emrin tuaj që ndodhet poshte manjtaz të dritares dhe zgjidhni artikullin Shiko informacionin/Visualizza Informazioni. Tani hyni duke përdorur Apple ID tuaj duke futur emailin tuaj dhe duke shtypur butonin Hyr/Accedi, më pas bëni të njëjtën gjë me fjalëkalimin tuaj dhe në dritaren e re që hapet. Tani kërkoni artikullin Abonime/Abbonamenti dhe klikoni mbi fjalën Menaxho/Gestisci. Tani, nga lista e abonimeve në ekranin e ri, gjeni Spotify, shtypni artikullin Modifica/Edit dhe më pas butonin Anulo abonimin/Annulla abbonamento dhe mbaruat.