Si te ruash download video nga Instagram

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te ruash download video nga Instagram. Nese keni pare nje video interesante ne kete rrjet social dhe deshironi ta ruani/shkarkoni, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si behet.

Ne fakt, instagrami nuk integron asnjë funksion për të shkarkuar videot e publikuara nga përdorues të tjerë, prandaj per te realizuar qellimin, duhet t’i drejtoheni zgjidhjeve të treguara me poshte. Me ndihmen e disa programeve apo shërbimeve online dhe aplikacioneve, eshte e mundur të shkarkohet çdo video nga platforma. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te ruash download video nga Instagram: në Kompjuter

Nëse dëshironi të ruani/shkarkoni video nga Instagrami në kompjuterin tuaj, mund të merrni parasysh përdorimin e programeve të listuara ne kapitujt ne vijim.

Megjithatë, për sa i përket mundësisë për të shkarkuar videot e tua, kjo është e mundur duke ndërhyrë në rezervimin/backup-in e përmbajtjes së profilit për videot e shpërndara në feed dhe në arkivin e story për story. Ndërsa për shkarkimin e videove të njerëzve të tjerë mund të përdorni zgjidhjet e mëposhtme.

JDownloader (Windows/Mac/Linux)

Si te ruash download video nga Instagram

Tani le te shikojme se si te ruash download video nga Instagram ne kompjuter me programin JDownloader. Ky është një menaxher i famshëm shkarkimi që ju lejon të shkarkoni të gjitha llojet e skedarëve nga Interneti, në një mënyrë sa të thjeshtë aq edhe të shpejtë. Është falas, me burim të hapur dhe mund të përdoret në Windows, Mac dhe Linux.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar JDownloader në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e internetit të programit, klikoni në lidhjen e Windows ose në lidhjen macOS (në varësi të asaj që po përdorni) dhe zgjidhni lidhjen për versionin e saktë të sistemit operativ që po përdorni nga menuja që shfaqet.

Pasi të përfundojë shkarkimi, nëse jeni duke përdorur Windows, filloni file EXE të marrë dhe në dritaren që shihni të shfaqet në desktop, klikoni butonin Po dhe prisni që të gjithë komponentët e nevojshëm për JDownloader të shkarkohen nga Interneti. Më pas, klikoni në butonat OK dhe Next (katër herë) dhe përfundoni konfigurimin duke klikuar në butonat Skip dhe Finish.

Nëse jeni duke përdorur macOS, hapni paketën e marrë DMG, nisni ekzekutuesin e pranishëm brenda tij dhe në dritaren e shfaqur, shtypni butonat OK dhe Next (katër herë) dhe Finish për të përfunduar procedurën. Kur të kërkohet, shkruani edhe fjalëkalimin që përdorni për t’u identifikuar në Mac-un tuaj.

Pasi të përfundojë konfigurimi, pavarësisht nga sistemi operativ i përdorur, kopjoni URLnë e videos në Instagram (shtyp tre pikat siper djathtas videos dhe pastaj shtyp copia link/copy link) që dëshironi të shkarkoni në kompjuter, më pas prisni JDownloader te gjej linkun automatikisht dhe për t’u shfaqur në skedën Kap lidhjet/Cattura collegamenti të programit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse linku nuk zbulohet automatikisht, mund të ndërhyni manualisht duke klikuar me të djathtën e miut kudo në skedën e dedikuar për kapjen e linkeve, duke zgjedhur opsionin Shto lidhje të reja ueb/Aggiungi nuovi collegamenti Web nga menuja e propozuar, duke ngjitur lidhjen në korrespondencën e fushës së duke klikuar në butonin Vazhdo/Continua.

Më pas, filloni shkarkimin e videos duke shtypur butonin (+) pranë titullit të saj, duke klikuar me të djathtën në lidhjen që korrespondon me ikonën e bobines dhe duke zgjedhur opsionin Fillo shkarkimin/Avvia download/Start download nga menuja e kontekstit (nëse e bëni këtë, JDownloader ju kërkon të instaloni komponenti i softuerit FFMPEG falas, pranoni pa probleme).

Më pas mund të përdorni skedën Shkarkim/Download të programit për të mbajtur gjurmët e statusit të shkarkimit. Kur të përfundojë, si parazgjedhje, çdo video që shkarkoni do të ruhet në dosjen Shkarkime/Download të kompjuterit tuaj. 

Zgjidhje të tjera për të ruajtur videot nga Instagram në kompjuter

Si te ruash download video nga Instagram

Nëse jeni duke kërkuar për programe të tjera, me të cilat mund të ruani video nga Instagram në kompjuterin tuaj, mund të konsideroni të përdorni ato të bashkangjitura në listën e mëposhtme.

  • 4K Video Downloader (Windows/macOS/Linux): është një nga programet më të famshme dhe më të vlerësuara për shkarkimin e videove që shihen në internet. Mund të përdoret në Windows, macOS dhe Linux dhe funksionon me përmbajtje nga Instagram, Facebook, Vimeo dhe platforma të tjera të ndryshme sociale dhe të ndarjes së videove. Është falas, por ofrohet edhe një plan me pagesë (me kosto duke filluar nga 12,20 euro) i cili ju lejon të hiqni reklamat dhe të zhbllokoni funksionet shtesë.
  • Downie (macOS): është një aplikacion specifik për Mac që ju lejon të ruani video nga Instagram dhe shërbime të tjera në internet dhe sociale. Paguhet, por mund të merret edhe duke u abonuar në Setapp, shërbim nëpërmjet të cilit mundësohet aksesi lirisht në mbi 210 aplikacione me pagesë, përfshirë edhe atë në fjalë, kundrejt një tarife të vogël mujore/vjetore. 
  • Video DownloadHelper (Chrome/Firefox): nuk është program në kuptimin e ngushtë të fjalës, por një shtesë falas për shfletuesit Chrome dhe Firefox (dhe gjithashtu për shfletues të tjerë të bazuar në motorin Chromium). Kjo ju lejon të merrni video të vendosura në çdo faqe interneti dhe t’i ruani ato në nivel lokal me lehtësi. Është falas, por është e mundur të aktivizoni abonimin me pagesë Premium (me një kosto prej 18,50 euro) që ju lejon të konvertoni videot në MP3 dhe zhbllokoni veçori të tjera shtesë.

Si te ruash download video nga Instagram: Online

Nese nuk dëshironi ose nuk mund të shkarkoni dhe instaloni programe të reja në kompjuter, atehere ju këshillojme të ruani/shkarkoni videot e Instagram direkt nga interneti/online, duke përdorur shërbimet që funksionojnë nga çdo shfletues (prsh Google Chrome/Safari etj). 

Save Insta

Si te ruash download video nga Instagram

Nëse dëshironi të ruani video nga Instagrami duke vepruar direkt nga shfletuesi i internetit, drejtohuni te Save Insta. Ky është një shërbim i krijuar posaçërisht për të kryer operacionin ne fjale. Skedarët e daljes ruhen në format MP4, prandaj është i dobishëm edhe për ruajtjen e videove të Instagram ke kane muzikë. Është plotësisht falas dhe nuk kërkon krijimin e një llogarie.

Për ta përdorur atë, fillimisht kopjoni URL-në e videos në Instagram që dëshironi të ruani ne telefon apo kompjuter (shtypni tre pikat siper djathtas videos dhe pastaj shtypni copia link/copy link), më pas shkoni te faqja e internetit Save Insta, ngjiteni linkun në fushën përkatëse që ndodhet në qendër (nese jeni ne telefon mbani gishtin shtypur ne fushen bosh dhe pastaj shtypni butonin incolla/paste qe shfaqet) dhe shtypni butonin Visualizza/View.

Prisni që Save Insta të marrë videon, pas së cilës do t’ju shfaqet pamja paraprake e saj. Prandaj, shtypni butonin Shkarko video/Scarica video dhe në atë Shkarko Video/Download Video për ta shkarkuar.

Zgjidhje të tjera për të ruajtur video nga Instagram online

Si te ruash download video nga Instagram

Nëse ajo që kam propozuar tashmë nuk ju ka kënaqur plotësisht, mund të konsideroni t’i drejtoheni zgjidhjeve të tjera për të ruajtur videot nga Instagram përmes internetit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • 9xbuddy: është një tjetër shërbim online që mund të përdoret për të ruajtur video nga Instagram dhe sajte dhe platforma të tjera, duke vendosur formate dhe rezolucione të ndryshme për daljen. Është falas dhe nuk kërkon regjistrim.
  • SaveFrom: një tjetër shkarkues i mirë videosh në internet. Për të shkarkuar falas, pasi të keni futur URL-në dhe të shtypni Enter, shtypni artikullin për ta shkarkuar në cilësi të ulët, më poshtë.

Si te ruash download video nga Instagram: në Telefon

Nese deshironi të ruani/shkarkoni videot nga Instagram në celularin tuaj, atehere mund te përdorni mjetet e listuara më poshtë, të cilat funksionojnë si në telefonat Android ashtu edhe në iPhone/iPadOS.

Edhe në celular, për sa i përket mundësisë së shkarkimit të videove tuaja, mjafton të ndërhyni në kopjen rezervë/backup të përmbajtjes së profilit për videot e shpërndara në feed dhe në arkivin e story për story.

Total (Android/iPhone/iPadOS)

Si te ruash download video nga Instagram

Nëse dëshironi të ruani/shkarkoni video nga Instagram në nje telefon Android ose nëse dëshironi të ruani/shkarkoni video nga Instagram në iPhone, ju sugjeroj t’i drejtoheni aplikacionit Total. Ai duket si një menaxher skedaresh me shfletues dhe menaxher shkarkimi të integruar. Më pas mund ta përdorni për të gjetur dhe shkarkuar video në Instagram dhe çdo shërbim tjetër funksional në internet. Në thelb është falas, por ofrohen blerjet brenda aplikacionit (me çmime që fillojnë nga 2,99 euro) për të hequr reklamat dhe për të zhbllokuar veçori shtesë.

Për të shkarkuar dhe instaluar Total në pajisjen tuaj, ne telefon Android, hyni në Play Store; nëse jeni duke përdorur iPhone/iPadOS, hyni në App Store, shtypni butonin Merr, më pas butonin Instalo dhe autorizoni shkarkimin duke përdorur Face IDTouch ID ose fjalëkalimin Apple ID.

Më pas, nisni Total duke prekur ikonën përkatëse të shtuar në ekranin bazë dhe kur të shikoni ekranin kryesor, ndiqni propozimin e shkurtër prezantues, më pas shtypni butonin me tre vijat horizontale lart majtas dhe zgjidhni artikullin Browser nga menuja që hapet (në Android) ose prek ikonën e globit që ndodhet poshtë djathtas (në iPhone/iPadOS).

Në këtë pikë, hapni aplikacionin Instagram dhe kopjoni URL-në e videos që dëshironi të ruani (shtypni tre pikat siper djathtas videos dhe pastaj copia link/copy link), më pas hapni sërish Total dhe ngjisni linkun e marrë më sipër në shiritin e adresave të shfletuesit të integruar (mbani gishtin shtypur dhe pastaj shtypni butonin incolla/paste qe shfaqet).

Pas përfundimit të hapave të mësipërm, do të shihni një paralajmërim të shfaqet në ekran që tregon se përmbajtja e shfaqur mund të shkarkohet. Për të vazhduar me shkarkimin, shtypni butonin me shigjetën drejtuar poshtë (në Android) ose në atë me një shenjë kontrolli (në iPhone/iPadOS).

Më pas specifikoni emrin që do t’i jepni videos që do të ruani, dosjen në të cilën do ta ruani dhe zgjidhni artikullin e duhur për të nisur shkarkimin.

Pasi të përfundojë shkarkimi, për të parë videon dalëse, shkoni në vendndodhjen e zgjedhur më parë për ruajtje, duke thirrur menynë e aplikacionit dhe duke zgjedhur artikullin Arkivi (në Android) ose duke trokitur në ikonën e dosjes që ndodhet poshtë majtas (në iPhone /iPadOS). 

Zgjidhje të tjera për të ruajtur videot nga Instagram në telefon

Nese po kërkoni zgjidhje të tjera për të ruajtur videot e Instagram duke perdorur telefonin, atehere shikoni aplikacionet e listuara më poshtë. 

  • Amerigo (Android/iPhone/iPadOS): është një aplikacion për Android dhe iPhone/iPadOS me një shfletues të integruar që ju lejon të shkarkoni video nga çdo platformë në internet, kështu që mund të përdoret gjithashtu për të ruajtur videot nga Instagrami në galeri. Ai gjithashtu përfshin një menaxher të avancuar të skedarëve. Është falas, por ofron blerje përmes aplikacionit (me çmime që fillojnë nga 2,99 €) për të zhbllokuar më shumë veçori.
  • Firefox (Android): është nje shfletues per Android. Jo të gjithë e dinë, por përfshin edhe një funksion të veçantë për shkarkimin e videove në internet. Ekziston edhe një version iPhone/iPadOS, por në këtë rast nuk parashikohet mundësia e shkarkimit të videove.
  • Komandat e shpejta (iPhone/iPadOS): është një aplikacion i zhvilluar nga Apple, specifik për iPhone/iPadOS, i cili lejon sistemin të ndërveprojë automatikisht me aplikacionet dhe shërbimet e palëve të treta, duke përdorur skriptet. Ai vjen i para-instaluar në iPhone dhe iPad, por mund të ri-shkarkohet nëse hiqet. Komandat për të ruajtur videot nga Instagram iOS (dhe iPadOS) dhe nga interneti në përgjithësi mund të gjenerohen në mënyrë të pavarur ose mund të përdorni ato të gatshme të disponueshme në RoutineHub.