Si funksionon ankandi ne eBay

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si funksionon ankandi ne eBay. Ne fakt duke perdorur kete funksion, ju mund te shisni nje artikull te perdorur ose te beni oferten tuaj per te blere nje artikull.

Me poshte do ju tregojme se si të blini dhe shisni duke përdorur ankandet online në eBay. Mekanizmi bazë është ai i ankandeve klasike: shitësi ofron një ose më shumë objekte duke vendosur një çmim fillestar; Blerësit e interesuar për produktin bejne ofertat e tyre dhe në momentin e fundit të shpalljes, produktin e fiton ofertuesi qe ka bërë ofertën më të lartë. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si funksionon ankandi ne eBay: berja e një oferte

Si funksionon ankandi ne eBay

Në eBay nuk është e vështirë të hasësh në ankande online, duke qenë se është pikërisht kjo metodë e shitjes që e ka bërë të famshme kete platforme, e cila tani të lejon të bësh edhe marrëveshje klasike me blerje te menjëhershme me çmimin caktuar nga shitësi.

Le të fillojmë duke parë se si të merrni pjesë në një ankand online në eBay, domethen se si të bëni një ofertë. Fillimisht hyni në llogarinë tuaj duke u lidhur drejtpërdrejt me faqen e hyrjes në eBay, shkruani emrin e një produkti që dëshironi të blini në shiritin e kerkimit i vendosur në krye dhe në faqen me rezultatet e kërkimit, vendosni shenjen ne kutinë Ankand Online/Asta online/Auction Online (e vendosur në të majtë, nën kategorinë Format) ose duke zgjedhur skedën Asta/Auction (lart). Në këtë mënyrë do të shihni të gjitha ankandet e disponueshme për llojin e produktit që kërkoni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, gjeni ankandin ku dëshironi të merrni pjesë dhe klikoni mbi emrin e produktit që ju intereson, për të parë detajet dhe karakteristikat teknike të tij. Në faqen që hapet, përveç paraqitjes së më shumë informacioneve për produktin e nxjerrë në ankand (karakteristikat, çmimi, kushtet e shitjes etj), mund të shikoni edhe kohën e mbetur për të bërë një ofertë.

Nëse produkti ju intereson vërtet dhe për këtë arsye dëshironi të merrni pjesë aktive në ankand për të provuar ta fitoni atë, klikoni në butonin blu Bëj një ofertë/Fai un’offerta dhe në kutinë që shfaqet në ekran, klikoni në butonin Ofero EUR [çmimi]/Offri EUR [prezzo] të përpiqeni të fitoni produktin duke përdorur bazën aktuale të ankandit.

Përndryshe, shkruani shumën maksimale që jeni gati të paguani për produktin në fjalë dhe klikoni në butonin Vendos ofertën automatike/Imposta un’offerta automatica. Në këtë mënyrë eBay do të kujdeset për të bërë oferta të reja në emrin tuaj (pa tejkaluar shumën maksimale që keni futur) duke vendosur shumën në bazë të ofertave të bëra nga pjesëmarrësit e tjerë në ankand. Ky mjet mund të jetë veçanërisht i dobishëm nëse nuk dëshironi të monitoroni vazhdimisht ecurinë e ankandit, por në të njëjtën kohë dëshironi të beni oferta të reja në përpjekje për të fituar produktin.

Si funksionon ankandi ne eBay

Pasi të bëni ofertën tuaj, do të merrni disa e-mail që do t’ju informojnë për ecurinë e ankandit. Do të informoheni për ofertat e bëra nga çdo blerës tjetër, do të dini nëse ofertat e bëra nga ky i fundit janë më të larta se tuajat ose mund të informoheni nese oferta juaj është aktualisht më e mira.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse fitoni produktin në ankand, do të merrni një njoftim me e-mail. Mos harroni se nëse keni fituar një produkt, ju kërkohet të përfundoni blerjen dhe të paguani shitësin, siç thuhet qartë në Marrëveshjen e Përdoruesit të eBay.

Si funksionon ankandi ne eBay: terhiq oferten

Si funksionon ankandi ne eBay

Nëse keni bërë një ofertë dhe keni vënë re se gabimisht keni futur një shumë të gabuar (p.sh. keni futur 150,00 € në vend të 15,00 €) ose mendoni se keni arsye të tjera të vlefshme për të tërhequr ofertën tuaj, shkoni në këtë faqe, klikoni në butonin Tërhiq ofertën/Ritira l’offerta dhe përdorni formularin e duhur për të tërhequr ofertat, duke u kujdesur që të tregoni numrin e objektit të ankandit në kutinë përkatëse të tekstit, duke treguar arsyen e tërheqjes përmes menysë përkatëse rënëse. Më në fund, klikoni butonin Terhiq Ofertën/Ritira l’offerta. Ju mund të tërhiqni një ofertë vetëm nëse listimi skadon pas më shumë se 12 orësh ose brenda një ore nga dergimi, nëse ankandi skadon brenda më pak se 12 orësh.

Nëse gjithçka shkon mirë, do të njoftoheni me email për anulimin e ofertes. Nëse nuk merrni një email konfirmimi, provoni të kontaktoni drejtpërdrejt shitësin për t’u siguruar që oferta është tërhequr. Për më shumë detaje mbi anulimin e ofertave, shihni faqen e mbështetjes se eBay.

Si funksionon ankandi ne eBay: per shitesit

Si funksionon ankandi ne eBay

Nese dëshironi të shisni artikuj në eBay duke krijuar një ankand, por nuk keni idenë se si të vazhdoni, atehere fillimisht hyni në llogarinë tuaj eBay nga faqja përkatëse e hyrjes dhe klikoni në butonin Shit/Vendi që ndodhet lart djathtas.

Në faqen që hapet, klikoni në butonin Filloni shitjen/Inizia a vendere, shkruani titullin e lajmerimit tuaj në fushën Na tregoni se çfarë dëshironi të shisni/Dicci cosa vuoi vendere dhe klikoni në butonin që përshkruan lupën për të filluar udhezuesin e krijimit të lajmerimeve. Në faqen tjetër, nëse gjeni një përputhje me një nga produktet e propozuara, zgjidhni atë dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të vazhduar. Përndryshe, klikoni butonin Vazhdo pa asnjë përputhje/Continua senza nessuna corrispondenza.

Tani tregoni gjendjen/Condizione e objektit (i përdorur/usato ose i ri/nuovo), klikoni në butonin Vazhdo me lajmerimin/Continua con l’inserzione dhe jepni të gjitha specifikimet e objektit duke zgjedhur karakteristikat e tij nga menutë rënëse që shihni në ekran dhe futni të tjera shtesë duke zgjeruar menunë Më shumë detaje/Più dettagli. Më pas ngarkoni deri në 12 foto falas duke përdorur butonat e duhur të vendosur në seksionin Foto.

Në këtë pikë, në seksionin Çmimi/Prezzo, zhvendosni në Aktiv/ON çelësin e vendosur pranë artikullit të Ankandit/Asta Online, trego çmimin fillestar/prezzo di partenza, çmiminrezervës/prezzo di riserva (në mënyrë që të vendosni shumën minimale që duhet të arrini për të shitur artikullin tuaj në ankand) dhe kohëzgjatjen e ankandit online/durata dell’asta online. Më pas vendosni mënyrën e dergimit/modalità di spedizione të objektit. Për ta bërë këtë, zgjidhni një nga opsionet e dukshme pasi klikoni në lidhjen Zgjidhni një shërbim dergimi/Seleziona un servizio di spedizione, tregoni koston e transportit në fushën përkatëse ose, nëse preferoni, ofroni transport falas (me opsion Ti paguan/Tu paghi) ose përsëri, vendosni terheqjen e objektit në zonë/ritiro dell’oggetto in zona duke shënuar kutitë përkatëse.

Tani në seksionin e preferencave të shitjes/Preferenze di vendita, konfiguroni metodat e pranuara të pagesës, tregoni vendin ku ndodhet artikulli dhe përcaktoni çdo metodë të pranuar të kthimit/restituzione. Duke folur për mënyrat e pagesës, ju kujtoj se PayPal nuk është më mënyra e paracaktuar e pagesës në eBay (pas marrëveshjes që skadoi në pjesën e parë të vitit 2021). Nëse nuk e keni bërë tashmë këtë, atëherë jepni detajet e llogarisë bankare për të marrë pagesa duke shkuar në këtë faqe, duke hyrë në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme) dhe duke ofruar IBAN -in dhe të gjitha të dhënat e tjera të llogarisë të kërkuara.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani më në fund mund të klikoni në butonin blu Vëre në shitje me tarifat e treguara/Metti in vendita alle tariffe mostrate (d.m.th. ato që shihni në kutinë përkatëse në të djathtë) për të publikuar lajmerimin tuaj dhe për të filluar ankandin. 

Si funksionon ankandi ne eBay

Për të monitoruar ecurinë e ankandit, lidhuni me seksionin My eBay/Il mio eBay të llogarisë tuaj dhe klikoni në opsionin Sales/Vendite. Nga këtu mund të kontrolloni shitjet e planifikuara, artikujt e shitur dhe të pashitur, draftet në përgatitje, listat në vazhdim e kështu me radhë.

Ju kujtoj se në eBay është e mundur të krijoni deri në 50 lajmerime falas në muaj, si në modalitetin e ankandit online dhe bli tani pa çmim rezervë. Megjithatë, nëse shitjet janë të suksesshme, eBay kërkon që shitësi të paguajë komisione të ndryshueshme për vlerën përfundimtare të shitjes (të cilave duhet t’i shtohet një tarifë fikse prej 0,35 euro për transaksion + taksat mbi kostot e transportit). Për më shumë detaje mbi tarifat, vizitoni faqen zyrtare të eBay.

Si funksionon ankandi ne eBay: ne telefon dhe tablet

Tani le te shikojme se si funksionon ankandi eBay ne telefon dhe tablet. eBay është i disponueshëm jo vetëm si një shërbim në internet, por edhe si një aplikacion për pajisjet Android dhe iOS/iPadOS. Funksionimi i tij është shumë i ngjashëm me atë të versionit Web të shërbimit dhe për rrjedhojë, mund të jeni në gjendje të merrni pjesë në një ankand online ose të krijoni një të tillë duke ndjekur udhëzimet e dhëna në paragrafët e mëparshëm. Megjithatë, më lejoni të përshkruaj shkurtimisht disa veçori kryesore të aplikacionit eBay, në mënyrë që të keni një ide më të qartë se si ta përdorni atë më mirë në smartphone ose tablet.

Nëse shkarkimi i aplikacionit ka përfunduar tashmë, niseni atë tani dhe hyni në llogarinë tuaj (ose krijoni një, nëse nuk e keni bërë tashmë). Pasi të identifikoheni, duhet të gjeni veten në ekranin bazë të aplikacionit eBay, i cili në ekranin e tij kryesor përfshin të gjitha ofertat më të rëndësishme, artikujt e parë së fundmi, ofertat e paraqitura etj. Gjithashtu nga ky seksion, mund të kërkoni për një produkt duke përdorur shiritin në krye dhe të filtroni rezultatet duke përdorur butonin e duhur Filter.

Duke shtypur butonin (≡) (lart majtas) dhe duke zgjedhur një nga artikujt në seksionin My eBay/Il mio eBay, ju keni mundësinë të aksesoni produktet që keni parë, të vendosura në të preferuarat tuaja, si dhe blerjet dhe madje ofertat dhe propozimet. Duke shtypur artikullin Shit/Vendi, gjithmonë i pranishëm në seksionin në fjalë, ju keni mundësinë të aksesoni funksionet e shitjes së eBay, duke krijuar lehtësisht një ankand online duke ndjekur të njëjtat hapa që tregova në kapitullin e mëparshëm.

Për të marrë pjesë në një ankand, thjesht kërkoni një produkt duke përdorur fushën e tekstit në krye, trokitni lehtë mbi artikullin Filtro dhe filtroni rezultatet sipas Ankandit/Asta Online. Më pas shtypni një nga rezultatet e interesit tuaj dhe bëni një ofertë duke shtypur butonin e duhur dhe duke ndjekur udhëzimet në ekran (në thelb procedura që duhet ndjekur është e barabartë me atë të kompjutrit).

Pas krijimit të një ankandi ose berjes se ofertes për një ankand aktiv në aplikacion, mund të ndiqni ecurinë e tij duke përdorur mjetet dhe funksionet që ju thashë në kapitujt e mëparshëm. 

Si funksionon ankandi ne eBay: truket

Nëse jeni duke kërkuar truke për të fituar një ankand eBay, do të zhgënjeheni: nuk ka formula magjike që do t’ju lejojnë të merrni gjithçka lirë. Megjithatë, ju mund të adoptoni disa strategji që me pak fat do t’ju lejojnë të fitoni ankandin dhe të merni objektin e dëshirës tuaj me një çmim të arsyeshëm.

Një nga strategjitë më të mira për t’u përdorur për këtë qëllim njihet edhe si strategjia e ponderuar e rritjes. Në thelb, duke bërë oferta duke marrë parasysh trendin e ankandit, ndoshta duke u nisur nga një ofertë minimale e pranuar për momentin, duke mbajtur 50% të buxhetit të parashikuar për t’u përdorur më pas për ofertat e 2-3 minutave të fundit të ankandit. Nëse oferta juaj kalohet në minutat e fundit të mbetura, mund të jetë fitimprurëse të vendosni 25% të buxhetit të mbetur dhe nëse do të ketë një parakalim tjetër, ju mund të përdorni 25% të mbetur për të fituar ankandin.