Programe per te krijuar muzike

Programe per te krijuar muzike

Ne kete udhezues do ju flasim per programe per te krijuar muzike. Ne fakt me ndihmen e ketyre programeve, ju mund te shprehni krijimtarine tuaj, duke krijuar muzika te llojeve te ndryshme. Me poshte do te gjeni programe per kompjuter, sherbime online dhe aplikacione per telefon, qe mund t’ju ndihmojne ne realizimin e qellimit tuaj.

Permbajtja

Programe per te krijuar muzike

Duke marrë parasysh faktin se jeni në kërkim të programeve për të krijuar muzikë, qofshin programe për të krijuar muzikë tekno apo programe për të krijuar muzikë pa pagesë, për të dhënë shembuj praktik, më poshtë mund të gjeni të gjitha detajet e rastit. Në fakt, do gjeni programe per kompjutrat WindowsmacOS dhe në disa raste Linux.

Audacity (Windows/Mac/Linux)

Programe per te krijuar muzike

Nje nder ato programe per te krijuar muzike eshte Audacity, i cili jo rastësisht konsiderohet nga një numër i madh njerëzish si një nga programet më të vlefshme për krijimin e muzikës në kompjuter.

Nga ana tjetër, ai është një zgjidhje me burim të hapur dhe shumë-gjuhësh, të cilën fillestarët në këtë sektor duhet ti hedhin një sy. Ai eshte i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për macOS dhe Linux. Për sa i përket Windows-it, për shembull, thjesht duhet të shkoni në faqen zyrtare të shkarkimit të Audacity, më pas të shtypni artikullin Windows që i përshtatet sistemit tuaj operativ (si prsh. Windows 64-bit installer).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke vepruar kështu, ju do të merrni skedarin audacity-win-[version].exe, të cilin mund ta hapni dhe instaloni. Pasi të bëhet kjo, gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran për të përfunduar procedurën. Për të qenë të qartë, këto zakonisht konsistojnë në shtypjen e njëpasnjëshme të butonave PoOKNext/Avanti (x4)InstaloNext/Avanti dhe Finish/Fine.

Për pjesën tjetër, pasi të keni filluar Audacity për herë të parë, do të mund të gjeni në krye mjetet kryesore të dobishme për modifikimin e këngës, si dhe opsionet që lidhen, për shembull, me efektet që do të aplikohen në pjesen e audios. Pastaj janë cilësimet në lidhje me input dhe output, si dhe menaxhimin e riprodhimit, kanaleve te regjistrimit dhe volumit. Në vend të kësaj, ju mund të përdorni komandat më poshtë për të zgjedhur një pjesë specifike të këngës.

Shkurtimisht, ndërfaqja e programit është e gjitha intuitive dhe mund të përdorni File > hap/Apri/Open për të filluar redaktimin e një kënge, duke e marrë atë nga ato që keni në dispozicion. Menuja File > Export do të jetë ajo që do të jetë e dobishme kur të keni mbaruar. 

FL Studio (Windows/Mac)

Programe per te krijuar muzike

Nje tjeter nder ato programe per te krijuar muzike ne menyre profesionale eshte FL Studio. Ai eshte i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për macOS me një provë fillestare falas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Cmimet për të hyrë në versionin e plotë nuk janë të uleta, pasi variojnë nga 99 euro për paketën FL Studio Fruity Edition deri në 499 euro për versionin më të gjerë FL Studio All Plugins Edition, por në rast se ju thjesht dëshironi të eksperimentoni pak, mund t’ju interesojë i ashtuquajturi Trial. Me fjalë të tjera, ky i fundit është një version falas i programit që ju lejon të testoni ekuivalentin e versionit të lartpërmendur FL Studio All Plugins, por projektet e ruajtura nuk mund të hapen më pas (nëse nuk zgjidhni të blini programin).

Në çdo rast, per ta provuar, thjesht lidhuni me faqen zyrtare të FL Studio, më pas shtypni butonin Shkarko/Download, sipa sistemit operativ në përdorim në kompjuterin tuaj. Në këtë mënyrë, për shembull, në Windows, do të merrni skedarin flstudio_[version].exe. Pasi të filloni këtë të fundit, thjesht duhet të klikoni në butonat PoNext dhe Unë pajtohem/I agree me radhë, më pas të zgjidhni nëse do të plotësoni gjithçka për të gjithë përdoruesit ose vetëm për atë aktual. Për të përfunduar fazën e instalimit, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni fillimisht butonin Next dhe më pas butonin Install.

Gjithashtu mund t’ju kërkohet të instaloni driver ASIO4ALL. Në fakt, pasi të klikoni mbi artikullin Unë pranoj kushtet në marrëveshjen e licencës/I accept the terms in the license agreement, ju vetëm duhet të klikoni në butonat NextInstallFinishNext dhe Finish me radhë. 

Përveç kësaj, kur të keni akses në FL Studio, do të mund të hapni një pjesë duke përdorur file > open. Nëse dëshironi disa këshilla, mos harroni të vendosni modalitetin SONG duke përdorur butonin e duhur lart majtas. Duke përdorur menunë Shto/Add, më pas mund të përdorni veçoritë dhe plugin e ndryshme të ofruara nga programi. Për të ruajtur rezultatin përfundimtar, më vonë mund të përdorni menynë File > Export

GarageBand (Mac)

Programe per te krijuar muzike

Nëse po kërkoni programe për të krijuar muzikë në kompjuter Mac falas, mund t’i hidhni një sy GarageBand. Eshte një propozim që mund të shihet si profesional në disa mënyra, por që në fakt ka gjithashtu një ndërfaqe intuitive, brenda mundësive të të gjithëve. Me pak fjalë, nuk është rastësi që shpesh përfshihet ndër programet më të vlefshme për krijimin e muzikës falas.

Në çdo rast, nëse keni një Mac, mund ta gjeni këtë program tashmë të parainstaluar (përndryshe, mund të shkarkohet nga Mac App Store).

Pas fillimit të GarageBand për herë të parë, thjesht klikoni fillimisht në opsionin Projekt bosh/Progetto vuoto/Empty project (i pranishëm në zonën e projektit të ri/Nuovo progetto) dhe më pas në butonin Zgjidh/Scegli/Choose, të cilin mund ta gjeni në fund djathtas. Për pjesën tjetër, pasi të zgjidhni llojin e këngës për të krijuar, thjesht shtypni butonin Krijo/Crea për të vazhduar. Siç ndodh gjithmonë në thelb për këto lloj programesh, mund të shkoni te shtegu File > Open për të qenë në gjendje të zgjidhni një pjesë nga e cila do të filloni projektin tuaj.

Në krye janë çelësat për të qenë në gjendje të menaxhoni riprodhimin, si dhe për të qenë në gjendje të zbatoni ndoshta operacione të tilla si regjistrimi. Duke përdorur zonën e Libreria, që ndodhet në të majtë, mund të përdorni instrumente dhe tinguj të gatshëm për t’i shtuar asaj që po kompozoni, në mënyrë që të krijoni magji.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse doni të ruani atë që keni arritur, dijeni se thjesht duhet të kaloni nëpër shtegun Share/Condividi > Eksporto këngë në disk/Esporta brano su disco, duke ndjekur udhëzimet që shfaqen në ekran për të përfunduar gjithçka në mënyrën që ju përshtatet më së miri. 

Programe të tjera për të bërë muzikë

Programe per te krijuar muzike

Me poshte do ju japim disa programe te tjera, të cilat mund të jenë edhe më të avancuara per te krijuar muzike. Në këtë rast do t’i referohem edhe zgjidhjeve me pagesë, për t’ju ofruar një mundesi me te gjere.

  • Logic Pro (macOS): Zgjidhja zyrtare e avancuar e Apple. Nëse e njihni tashmë GarageBand, do ta gjeni veten si në shtëpi, por do të keni një botë më shumë mundësi në dispozicion. Është në fakt një program profesional i përdorur edhe nga disa yje të njohur të botës muzikore. Nuk është për t’u habitur që kostoja është 239,99 euro.
  • Ableton Live (Windows/macOS): një nga programet profesionale më të gjithanshme në këtë fushë. Midis tingujve, kompleteve, instrumenteve dhe efekteve, mund të argëtoheni shumë. Ka një provë falas 90-ditore, por çmimet për edicionin Live Intro fillojnë nga 79 dollarë
  • Adobe Audition (Windows/macOS): është me fjalë të thjeshta stacioni i punës muzikore i Adobe. Siç mund ta keni marrë tashmë me mend, përfshihet abonimi i Adobe prej 24,39 euro në muaj, por ofrohet gjithashtu një provë 7-ditore falas.

Programe per te krijuar muzike Online

Nese nuk jeni shumë të interesuar për programet për t’u instaluar në një kompjuter, pasi dëshironi të bëni gjithçka përmes shfletuesit (prsh Chrome ose Safari), atehere ka zgjidhje të tilla si Online Sequencer.

Në fakt është një shërbim falas (ka reklama) i cili ju lejon të përfitoni nga të gjitha funksionet që do të prisnit nga një program muzikor i këtij lloji. Sigurisht, ndoshta nuk është një nga zgjidhjet më të avancuara, por thjesht duhet të lidheni me faqen zyrtare te Online Sequencer për të qenë në gjendje të hidhni një sy në veçoritë kryesore të vëna në dispozicion nga portali.

Në këtë drejtim, do të keni vënë re praninë e artikullit Import MIDI në krye, i cili ju lejon edhe të ngarkoni file. Përndryshe, mund të përdorni me siguri butonat e mëposhtëm për të përcaktuar BPM, si dhe mund të zgjidhni gjithashtu një instrument duke përdorur opsionin Instrument. Për të filluar kompozimin, thjesht klikoni në kutitë që lidhen me shënimet, më pas duke përdorur butonin Luaj/Play, që ndodhet lart majtas, për të dëgjuar gjithçka.

Nëse po pyesni veten se si ta ruani rezultatin përfundimtar, thjesht klikoni në ikonën e resë që mund ta gjeni në krye, më pas zgjidhni opsionin që mendoni se i përshtatet më së miri nevojave tuaja (për shembull, Eksporto MP3). Në çdo rast, nëse po kërkoni më shumë zgjidhje për të kompozuar muzikë në internet, mund të dëshironi të shikoni edhe zgjidhje si Soundation

App per te krijuar muzike ne telefon

Duke shkuar përtej zgjidhjeve që mund të përdoren nga një kompjuter, do flasim per aplikacionet për kompozimin e muzikës ne telefon. Në fakt, mund të jeni të interesuar të vazhdoni të shprehni krijimtarinë tuaj nga një smartphone ose tabletë, atehere shikoni app me poshte.

  • GarageBand (iPhone/iPadOS): versioni celular i programit që kam ilustruar tashmë më parë. Mund t’ju garantojë kënaqësi të shkëlqyer edhe nga iPhone dhe iPad, duke pasur parasysh gjithashtu se zakonisht është i instaluar paraprakisht.
  • FL Studio Mobile (Android/iPhone/iPadOS): po, edhe programi i avancuar profesional të cilit i jam referuar me siper ka një version celular. Në këtë rast, ndoshta komoditeti është pak më i vogël se zgjidhja kompjuterike, por çmimi është 14.90 euro për Android dhe 17.99 euro për iPhone/iPad.
  • Voloco (Android/iPhone/iPadOS): një aplikacion që ju lejon të regjistroni këngë vokale, edhe me këngë mbështetëse dhe duke përdorur efekte të tilla si akordimi automatik. Është potencialisht një mënyrë argëtuese për t’iu qasur botës muzikore. Aplikacioni është falas për t’u shkarkuar, por më pas ka blerje brenda aplikacionit për të fituar akses të plotë.