Programe per menaxhimin e klienteve

Programe per menaxhimin e klienteve

Ne kete udhezues do te flasim per programe per menaxhimin e klienteve, duke nisur me porosite dhe perfunduar me takimet. Ne fakt suksesi i nje aktiviteti varet shume nga vemendja dhe kujdesi qe i kushtohet klientit, ndaj komunikimi dhe organizimi i te dhenave qe lidhen me ta, eshte shume i rendesishem. Sot ekzistojne programe te posacme qe menaxhojne marredheniet me klientin, duke bere qe te jeni sa me shume korrekt dhe duke rritur keshtu besueshmerine e klienteve. Per me shume detaje lexoni me poshte.

Permbajtja

Programe per menaxhimin e klienteve: Porosite

Si fillim do ju tregojme disa programe per menaxhimin e porosive te klienteve. Keta janë programe CRM (Customer Relationship Management) me të cilet ju rekomandoj të pajiseni nëse dëshironi të optimizoni dhe përmirësoni ciklin e shitjeve të një produkti/shërbimi, duke iu referuar veçanërisht aspektit të komunikimi me klientët. 

Zendesk (Online/Telefon)

Programe per menaxhimin e klienteve

Zendesk eshte nje nder ato programe per menaxhimin e porosive te klienteve. Ai eshtë një mjet fleksibël, i pajtueshëm me faqet e internetit, pajisjet celulare dhe platformat sociale, i aftë për të ofruar funksione të shumta CRM që synojnë përmirësimin e marrëdhënieve me klientët dhe optimizimin e menaxhimit të shitjeve.

Persa i përket zgjidhjeve të propozuara në lidhje me proceset e shërbimit ndaj klientit, planet fillojne nga 49 euro në vit, ndërsa për shitjen janë në dispozicion tre lloje abonimesh, të diferencuara sipas nevojave të ndryshme (Sell Team, Sell Professional dhe Sell Enterprise) duke filluar nga 19 euro në muaj për përdorues.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të keni një ide më të mirë se si funksionon, ju sugjeroj të përfitoni nga periudha e provës falas prej 15 ditësh të ofruar nga Zendesk, në mënyrë që të mund të provoni me qetësi të gjitha veçoritë e këtij softueri. Si fillim me faqen kryesore të Zendesk, më pas vendoseni treguesin e miut mbi artikullin Çmimet/Prezzi dhe zgjidhni ate që i përshtatet nevojave tuaja. Më pas, zgjidhni programin që përfshin veçoritë që ju nevojiten dhe klikoni mbi fjalën Prova gratuita.

Pasi të jetë bërë kjo, futni emailin tuaj dhe shtypni butonin Avanti, më pas futni të dhënat tuaja personale dhe të kompanisë të kërkuara në formularët e treguar në dy hapat e ardhshëm, duke përcaktuar gjithashtu një fjalëkalim dhe shtypni butonin Completa la registrazione dell’account di prova. Pastaj ju do të duhet të konfirmoni identitetin tuaj duke klikuar në lidhjen në mesazhin email që është dërguar njëkohësisht në adresën qe keni futur.

Programe per menaxhimin e klienteve

Për të filluar përdorimin e Zendesk, kthehuni te faqja kryesore e shërbimit dhe vërtetohuni duke shtypur artikullin Login/Accedi, futni domenin që ju është caktuar (që korrespondon me emrin e kompanisë), më pas futni kredencialet e përcaktuara pikërisht tani, pastaj shtyp Accedi.

Më pas do të ridrejtoheni në ekranin kryesor të aplikacionit, i cili përbëhet nga një shirit anësor me një menu që ju lejon të përdorni funksione të tilla si menaxhimi i biletavetë dhënat e klientitraportet dhe cilësimet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëpërmjet ekranit të Administrimit, i cili përfaqëson pikën kryesore të sistemit, lehtësisht i aksesueshëm duke shtypur simbolin e ingranazhit që ndodhet në fund të menusë së majtë, është e mundur të menaxhohen aspekte të ndryshme themelore të aktivitetit. Seksioni i Marketplace është i dedikuar për shkarkimin dhe menaxhimin e aplikacioneve të shumta të optimizuara për Zendesk në lidhje me fushat e mbështetjesbisedës/chat dhe shitjeve që dëshironi të integroni me sistemin për të centralizuar kontrollin (si ShopifyMailchimpDropbox ose Zoom, thjesht për të mare disa shembuj).

Programe per menaxhimin e klienteve

Për më tepër, në seksionin e Menaxhimit do të mund të përcaktoni dhe kontrolloni aspekte të ndryshme të mbështetjes për klientët, si krijimi i ekipeve të punës ose përbërja e fushave që lidhen me formularët e kontaktit dhe biletat. Në zonën e kanaleve, nga ana tjetër, duhet të vendosen llogaritë e postës elektronike dhe sociale: për shembull, do të jetë e mundur të konvertohen mesazhet private në faqen tuaj në Facebook në bileta.

Së fundi, do të doja të theksoja praninë e butonit me simbolin e 4 katrorëve të vendosur lart djathtas, i cili ju lejon të përdorni zona të tjera të ndërfaqes Zendesk, si Guide (Qendra e ndihmës), Gather (Forum Komuniteti) ose Sell (mjet komercial i dedikuar për shitje).

Zendesk ofron gjithashtu aplikacione për pajisjet Android dhe iOS /iPadOS.

Bitrix24 (Online/Telefon)

Programe per menaxhimin e klienteve

Një tjetër nder ato programe per menaxhimin e klienteve është Bitrix24. Ai është një softuer CRM i bazuar në cloud që përfshin një gamë të gjerë mjetesh të afta për t’iu përgjigjur llojeve të ndryshme të nevojave përsa i përket, asistencës se klientët si dhe proceset e brendshëm të komunikimit kompanisë, duke ofruar gjithashtu zgjidhje të dyqaneve CRM të dedikuara për shitjet.

Bitrix24 ofron gjithashtu mundësinë për t’u bashkuar me një plan bazë falas që përfshin 5 GB hapësirë ​​për ruajtjen e të dhënave tuaja: prandaj mund të përfaqësojë një zgjedhje të shkëlqyeshme nëse, për shembull, po kërkoni një program për menaxhimin e të dhënave personale te klientëve pa pagesë që gjithashtu integrojnë funksionet e ndihmës me shumë kanale.

Programe per menaxhimin e klienteve: Excel

Programe per menaxhimin e klienteve

Nese po kerkoni programe per menaxhimin e klienteve falas, atehere Excel ka nje zgjidhje te integruar qe ju lejon të kordinoni të dhënat në një tabelë të zhvilluar posaçërisht për këtë nevojë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Modulet e Excel mund të përfaqësojnë përgjigjen e duhur për nevojat tuaja: në thelb, këto janë elementë që mund të importohen në një mënyrë shumë të thjeshtë dhe ju lejojnë të futni lehtësisht informacionin e dëshiruar.

Ju mund t’i referoheni kanaleve të ndryshme për të identifikuar një modul që plotëson kërkesat që ju nevojiten, duke filluar nga vetë programi. Pasi të keni nisur Excel, thjesht shtypni butonin New/Nuovo në menunë vertikale në të majtë dhe shkruani fjalën kyçe (p.sh. klientët ose porositë/Client ose Orders) në fushën Ricerca modelli online për të filluar një kërkim.

Rezultatet përkatëse do të ngarkohen në të njëjtin ekran, pikërisht më poshtë: thjesht klikoni dy herë mbi atë që ju intereson për ta plotesuar, më pas mund të filloni menjëherë ta testoni, duke personalizuar ndërfaqen e tij nëse është e nevojshme.

Përndryshe, mund të kryeni operacionin edhe në faqen per modele Office. Edhe në këtë rast, gjithçka që duhet të bëni është të vendosni fjalen e kërkimit në fushën në qendër të ekranit dhe të shtypni simbolin e xham zmadhues qe ndodhet në të djathtë të saj për të filluar shikimin e rezultateve.

Pasi të jetë identifikuar një model i përshtatshëm, klikoni në imazhin paraprak për të hyrë në detajet e tij. Konsideroni se disa prej tyre mund të shkarkohen falas nga çdo përdorues duke përdorur butonin e duhur, ose të hapen drejtpërdrejt në shfletuesin në versionin online të Office, ndërsa për të tjerat duhet të jeni abonuar në një abonim Premium që të mund ta përdorni.

Nëse kjo nuk mjafton, mund t’i referoheni burimeve të shumta në internet, në të cilat përdoruesit e vënë në dispozicion mendjen e tyre duke ndarë modelet që kanë krijuar: ndër to, sugjeroj në veçanti faqen Vertex42, e cila është plotësisht në anglisht.

Pasi të keni hyrë në faqen në fjalë, mund të kryeni një kërkim specifik anglisht duke përdorur fushën e vendosur lart djathtas, ose të shfletoni kategoritë në menunë e djathtë. Sapo të gjeni një model që dëshironi të testoni, atëherë klikoni dy herë butonin Shkarko/Download për ta shkarkuar atë (në disa raste mund t’ju kërkohet të përgjigjeni në një anketë të shkurtër anonime për të vazhduar me operacionin).

Programe per menaxhimin e klienteve: Takimet

Nëse keni nevojë për një program falas të menaxhimit të takimeve me klientët për të organizuar aktivitetin tuaj profesional në mënyrën më të rregullt të mundshme, më poshtë ju sugjeroj disa zgjidhje që besoj se janë krejtësisht të përshtatshme për këtë nevojë.

Thunderbird (Windows /macOS /Linux)

Thunderbird eshte nje sherbim email (i pajtueshëm me Windows, macOS dhe Linux), qe integron gjithashtu funksione të avancuara të kalendarit në lidhje me menaxhimin e email.

Pas instalimit të programit dhe konfigurimit të llogarisë së postës elektronike, në ekranin kryesor shtypni artikullin Calendar, më pas zgjidhni nëse do të ruani informacionin në kompjuter ose në rrjet dhe shtypni butonin Next/Successivo.

Më pas, caktoni një emër kalendarit, zgjidhni ngjyrën e elementit dhe zgjidhni adresën e emailit me të cilin do ta lidhni, më pas shtypni butonin Krijo kalendarin/Crea calendario: funksionaliteti do të shfaqet në një panel të veçantë në të djathtë të ndërfaqes Thunderbird.

Tani për të zgjeruar funksionin e menaxhimit të aktivitetit, shtypni simbolin e modulit që ndodhet lart djathtas dhe kjo do të hapet në një skedë të re. Në këtë mënyrë do të merrni një pamje më të plotë të situatës së përgjithshme të aktiviteteve tuaja dhe mund të shtoni direkt nga këtu takimet e reja.

Për ta bërë këtë, shtypni në artikullin Aktivitetet/Attività e vendosura në menunë lart djathtas, më pas në dritaren që shfaqet, caktoni një titull për elementin e ri, tregoni vendin e takimit, përcaktoni një kategori të përshtatshme dhe plotësoni fushat në lidhje me datën dhe kohën.

Sugjeroj gjithashtu që të vendosni një rikujtues/promemoria/alarm duke përdorur funksionin përkatës të vendosur në fund të ekranit, duke përcaktuar nga menuja përkatëse rënëse se sa herët dëshironi të merrni njoftimin dhe në fund duke futur një përshkrim të faktit. Në fund, regjistroni gjithçka duke shtypur butonin Salva ed esci.

Reservio (Online/Telefon)

Takimet gjithashtu mund të menaxhohen lehtësisht përmes burimeve të veçanta online, si në rastin e Reservio. Ky është një aplikacion web i cili në versionin falas ju lejon të regjistroni një maksimum prej 40 rezervimesh mujore dhe ju jep akses në funksionet bazë të planifikimit.

Ju mund të regjistroheni lehtësisht për shërbimin duke u lidhur me faqen kryesore te Reservio, duke shtypur butonin Regjistrohu falas/Iscrivi gratis dhe duke plotësuar formularin e shkurtër që shfaqet në të njëjtën kohë.

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni shërbimin që dëshironi të ofroni duke treguar nëse janë takime të vetme/Appuntamenti singoli apo ngjarje në grup/Eventi di gruppo, më pas përcaktoni orarin e hapjes, vendin ku do të mbahet takimi dhe numrin e telefonit të kontaktit. Ju gjithashtu mund të zgjeroni formularin në fjalë duke klikuar mbi Shto më shumë detaje/Aggiungi ulteriori dettagli për të parë fushat e tjera.

Më pas, specifikoni llojin e shërbimit që ofroni dhe kohëzgjatjen e aktivitetit, më pas shtypni butonin Cilësimet/Impostazioni dhe vendosni një përshkrim të shërbimit me çmimin relativ. Nëse dëshironi të dalloni ofertën, atëherë shtypni fjalën Shto një shërbim dhe plotësoni formularin e ri me informacionin përkatës. Së fundi shtoni emrin e ofruesit të shërbimit dhe shtypni butonin Finish Configuration/Termina configurazione.

Pasi të përfundojë faza e përgatitjes, do të ktheheni në ndërfaqen kryesore me të gjitha veçoritë PRO të aktivizuara për dy javëNë fund të kësaj periu, nëse vendosni të mos rinovoni versionin me pagesë, do t’i riktheheni automatikisht kufizimeve të planit falas.

Shërbimi ofron mundësinë për të futur manualisht takimet duke përdorur butonin e duhur të vendosur lart majtas, ose të përdorni një faqe interneti të dedikuar me të cilën mund të lidheni brenda çdo burimi personal në internet që përdoret për të kryer profesionin. Mund të merrni lehtësisht URL-në duke klikuar në artikullin Promocion gjithmonë nga menuja e vendosur në krye.

Zona qendrore e ndërfaqes, nga ana tjetër, përdoret për të konsultuar takimet e bëra: mund të shihet në modalitetin AxhendaGiorno ose Settimana duke përdorur opsionet e vendosura në krye të faqes. Së fundi, do të doja të theksoja mundësinë për të futur manualisht të dhënat e klientit duke shtypur artikullin homonim të menusë dhe duke shtypur butonin Nuovo cliente, ose për të importuar një listë të gatshme në një skedar CSV ose nga Gmail.

Reservio është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS /iPadOS, për të qenë në gjendje ta përdorni atë nga telefoni.