Si ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram

Ke nje account/llogari Instagram dhe ke ndjekur/bere follow te gjithe miqve apo te afermeve, por kur shikon numrin e atyre qe ti ndjek/following dhe atyre qe te ndjekin/followers, nuk jane te barabarte. Kjo do te thote qe disa perdorues nuk po te ndjekin edhe pse ti po i ndjek. Nese fakti qe dikush s’te ndjek te jep bezdi dhe po kerkon si ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram, atehere ketu je ne vendin e duhur.

Ne kete udhezues do t’ju shpjegoj, hap pas hapi, si ti kërkoni dhe ti beni unfollow atyre që nuk ju ndjekin në Instagram, duke përdorur aplikacionin zyrtar për Android dhe iOS/iPadOS. Përveç kësaj do të shpjegoj se si të vazhdoni nga një kompjuter, duke përdorur faqen zyrtare të Instagram ose duke përdorur aplikacionin e tij për Windows 10. Së fundi, do t’ju tregoj se si të përdorni një zgjidhje të palëve të treta që është e dobishme për këtë qëllim.

Permbajtja

Si ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram

Për ti bere unfollow një personi që nuk ju ndjek në Instagram mund të veproni përmes aplikacionit të rrjetit social për Android dhe iOS/iPadOS.

Për më tepër, siç do t’ju shpjegoj në kapitujt e ardhshëm, mund të vazhdoni përmes versionit në internet të rrjetit social, ose të përdorni aplikacionin Instagram për Windows 10.

Si ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram: nga Android dhe iOS

Duke pare qe po pyet veten se si ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram, atehere më lejo të shpjegoj se si të vazhdosh duke vepruar nga një smartphone ose tablet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, hapni aplikacionin Instagram, duke shtypur ikonën e tij të vendosur në ekranin kryesor ose në drawer te smartphone tuaj. Tani futu me të dhënat e llogarisë/account tend (email dhe fjalëkalim/password) në mënyrë që të shihni ekranin kryesor, domethen ate me simbolin e një shtëpie.

Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi ikonën e njeriut të vogël (ose në foton e vogel te profilit tuaj) të vendosur në shiritin e menusë poshte djathtas, për të shkuar në seksionin e profilit tuaj.

Tani në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi numrin e vendosur poshte fjalës Follower dhe në fushën e tekstit që shihni në ekran, shkruani emrin e përdoruesit/username/nome utente që mendoni se mund të jete duke mos ju ndjekur.

Nëse emri që keni shtypur nuk gjendet dhe shfaqet shkrimi Nuk u gjet asnjë përdorues/Nessun utente trovato, do të thotë që personi qe kerkuat nuk eshte duke ju ndjekur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani per ti bere unfollow, domethen për ti hequr ndjekjen personit që nuk ju ndjek më në Instagram, shkoni në profilin e tij, duke kërkuar përdoruesin në fjalë përmes motorit të kërkimit (ikona e xhamit zmadhues).

Pas kësaj, shtypni butonin Segui gia/Following dhe në menunë kontekstuale që shfaqet, prekni artikullin Non seguire più/Unfollow.

Si ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram: nga Kompjuteri

Ju gjithashtu mund të kërkoni dhe hiqni nje person qe s’ju ndjek në Instagram duke vepruar nga një kompjuter, përmes faqes zyrtare të rrjetit social ose duke përdorur aplikacionin Instagram për Windows 10 dhe versionet e mëvonshme.

Në të dy rastet, futuni ne Instagram me detajet e llogarisë tuaj, klikoni në foton e vogel te profilit tuaj dhe pastaj klikoni në Profilo/Proflie.

Pas kësaj, klikoni në numrin e ndjekësve/follower, për të parë listën e të gjithë njerëzve që ju ndjekin. Fatkeqësisht uebfaqja e Instagramit dhe aplikacioni i tij Windows nuk kanë një motor kërkimi per ndjekësit, kështu që ju duhet të kërkoni manualisht për përdoruesin që mendoni se nuk po ju ndjek më, duke lëvizur nëpër menunë e kontekstit të shfaqur.

Në këtë pikë, pasi të keni konstatuar se keni humbur një ndjekës, shkoni te profili i personit që ju intereson, duke kërkuar emrin e tij përmes motorit të kërkimit në Instagram, ai me xhamin zmadhues.

Pasi të bëhet kjo, shtyp ikonën e njeriut të vogël dhe shenjën e kontrollit të vendosur në përputhje me profilin e personit qe kerkuat. Së fundi, konfirmoni anulimin e follow duke klikuar mbi Non seguire più/Unfollow.

App qe ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram

Si ti besh unfollow kujt ste ndjek ne Instagram

Në rast se pyesni veten nëse ka aplikacione për të anuluar ndjekjen e atyre që nuk ju ndjekin në Instagram, duhet të dini se rrjeti social fotografik ndalon përdorimin e paisjeve të ndjekjes masive ose të mos ndjekjes masive. Prandaj, nuk rekomandohet të përdorni zgjidhje të këtij lloji pasi, përndryshe, llogaria juaj mund të bllokohet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, në përgjithësi, ju sugjeroj të jeni të kujdesshëm ndaj mjeteve ose aplikacioneve të palëve të treta që nuk janë zhvilluar nga Instagram, pasi duke e lidhur llogarinë tuaj mund ta ekspozoni atë ndaj rreziqeve serioze të komprometimit të privatësisë.

Duke thënë këtë, unë ju sugjeroj të përdorni Followmeter, një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS i dobishëm si një mjet i avancuar i analizës për profilin tuaj në Instagram që mund të përdoret për të marrë listën e njerëzve që nuk e kthejnë ndjekjen, në mënyrë që të jeni në gjendje ti beni unfollow një nga një.

Followmeter ju lejon të menaxhoni llogarinë tuaj në Instagram në një mënyrë të avancuar, duke mbajtur gjurmët e njerëzve që ju ndjekin dhe atyre që nuk ju ndjekin. Eshtë një app falas me mundësinë e abonimit që fillon me 1.99 dollarë në muaj me faturim vjetor.

Abonimi përdoret për të marrë veçori shtesë që lidhen me analizën e profilit, siç është lista e vizitorëve, si dhe menaxhimi i shumëfishtë të llogarive në të njëjtën kohë.

Pasi të keni shkarkuar aplikacionin Followmeter në pajisjen tuaj, fillojeni dhe regjistrohuni me kredencialet tuaja në Instagram (email dhe fjalëkalim/password). Pastaj prisni që ekrani kryesor (ikona e grafikut) të shfaqet, i cili tregon ecjen e llogarisë tuaj.

Në këtë pikë, nëse jeni të interesuar të njihni emrat e përdoruesve që nuk ju ndjekin në Instagram, trokitni lehtë mbi fjalët Not following you back, në mënyrë që të shfaqet një ekran me listën e të gjithë njerëzve që nuk e kanë kthyer follow.

Pasi të bëhet kjo, përmes këtij seksioni ju mund të mos i ndiqni përdoruesit që nuk ju ndjekin më. Për ta bërë këtë, shtypni emrin e një personi dhe më në fund, trokitni lehtë mbi fjalën Following.