Si te rikuperosh password Facebook te harruar

Si te rikuperosh password Facebook te harruar

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te rikuperosh password Facebook te harruar. Mund te ndodh qe qe te harrosh fjalekalimin e Facebook, por mos u shqetesoni sepse rrjeti social ju jep mundesine per ta rikuperuar llogarine.

Me poshte do ju tregojme se si te veproni qofte nga telefoni, ashtu edhe nga kompjuteri. Pavarësisht nga pajisja që përdorni, do ju udhëzojme nëpër hapat për të konfiguruar një fjalekalim te ri për te hyre përsëri në llogarinë tuaj. Edhe ne rastin kur nuk keni më akses në adresën e emailit ose numrin e telefonit të lidhur me llogarinë tuaj në Facebook, do ju tregojme gjithashtu se si të rikuperoni fjalëkalimin duke kontaktuar disa miq të besuar. 

Tani ndiqni udhëzimet që do ju japim, përpiquni t’i zbatoni në praktikë në pajisjen e interesit tuaj dhe në një kohë të shkurtër, do të jeni në gjendje të ndryshoni fjalëkalimin e llogarisë tuaj në Facebook dhe të hyni sërish ne rrjetin social. 

Permbajtja

Si te rikuperosh password Facebook te harruar: nga telefoni

Rikuperimi i fjalëkalimit të Facebook-ut është një procedurë e thjeshtë dhe e shpejtë që lejon, në rast të humbjes së fjalekalimit, të vendosni një të ri dhe të hyni në llogarinë tuaj. Mund të rikuperoni fjalëkalimin tuaj edhe nga celulari duke përdorur aplikacionin Facebook për pajisjet Android dhe iOS.

Android

Si te rikuperosh password Facebook te harruar

Për të rikuperuar fjalëkalimin e Facebook nga telefoni juaj inteligjent i pajisur me Android, nisni aplikacionin e rrjetit të famshëm social duke trokitur në ikonën e tij (F e bardhë në sfond blu) në ekranin bazë, më pas shtypni butonin Hyr/Accedi dhe zgjidhni artikullin Fjalëkalim i harruar?/Password dimenticata?.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e ri të shfaqur, futni numrin e telefonit ose adresën e emailitlidhur me llogarinë tuaj në fushën Telefon ose email dhe shtypni butonin Gjej llogarinë tende/Trova il tuo account. Tani nëse llogaria juaj është e lidhur qofte me një numër telefoni ashtu edhe me një adresë emaili dytësore, zgjidhni se si të rikuperoni fjalëkalimin duke vendosur shenjën pranë një prej opsioneve midis: Konfirmo me SMS/Conferma tramite SMS ose Konfirmo me email/Conferma tramite email dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Më pas vendosni kodin e verifikimit 6-shifror që ju është dërguar me SMS ose email në fushën Fut kodin/Enter code/Inserisci codice dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua. Nëse nuk e keni marrë kodin në fjalë, trokitni lehtë mbi një nga opsionet e disponueshme ndërmjet Dërgoni përsëri emailin/Invia di nuovo l’email ose Merre kodin me SMS/Ricevi il codice tramite SMS.

Nëse jeni të shqetësuar se dikush ka fjalëkalimin tuaj të vjetër dhe po përdor llogarinë tuaj, në ekranin Shkëput nga pajisjet e tjera/isconnettiti dagli altri dispositivi, vendosni shenjën pranë opsionit Disconnect me from other devices/Disconnettimi dagli altri dispositivi, përndryshe zgjidhni artikullin Qëndroni të lidhur/Resta collegato dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua. Në fund, futni fjalëkalimin e ri që do të lidhet me llogarinë tuaj në fushën Futni një fjalëkalim të ri/Digita una nuova password (të paktën 6 karaktere) dhe trokitni lehtë mbi butonat Vazhdo/Continua dhe OK. Tani mund te futeni ne Facebook duke perdorur email ose numrin e telefonit dhe passwordin e ri qe sapo vendoset.

iPhone

Si te rikuperosh password Facebook te harruar

Nëse do te dish se si te rikuperosh password te harruar te Facebook në nje iPhone, duhet të dish se procedura është pothuajse identike me atë që përshkruhet në paragrafët e mëparshëm për të rivendosur fjalëkalimin në Android.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hapur aplikacionin Facebook, zgjidhni artikullin Keni harruar fjalëkalimin?/Password dimenticata?, futni adresën e emailit ose numrin e telefonit të lidhur me llogarinë në fjalë në fushën Kërko profilin tend/Cerca il tuo profilo dhe shtypni butonin Kërko/Cerca. Duhet të dini se në iPhone, ndryshe nga pajisjet e pajisura me Android, mund të kërkoni edhe profilin tuaj duke përdorur emrin dhe mbiemrin tuaj. Më pas futni të dhënat në fjalë në fushën Kërko profilin tend/Cerca il tuo profilo në krye dhe shtypni butonin Kërko/Cerca, më pas gjeni llogarinë tuaj dhe trokitni lehtë mbi të për të vazhduar me rikuperimin e fjalëkalimit.

Nëse profili juaj nuk shfaqet në rezultatet e kërkimit, shtypni butonin Nuk jam i pranishëm në këtë listë/Non sono presente in questa lista, shkruani emrin dhe mbiemrin e një personi në listën e miqve tuaj në Facebook, në fushën Emri i shokut/Nome dell’amico dhe prekni në butonin Vazhdo/Continua.

Pasi të keni identifikuar dhe zgjedhur profilin tuaj, në ekranin Konfirmo llogarinë tuaj/Conferma il tuo account, vendosni shenjën pranë një prej opsioneve të dukshme midis Konfirmo me email/Conferma tramite email ose Konfirmo me SMS/Conferma tramite SMS për të marrë një kod verifikimi për të verifikuar identitetin dhe për të rikuperuar fjalëkalimin. Shtyp më pas, në butonin Vazhdo/Continua, futni kodin e marrë në fushën Futni kodin/Inserisci il codice dhe prekni butonin Vazhdo/Continua. Nëse nuk keni marrë asnjë kod, zgjidhni artikullin Dërgo kodin përsëri/Invia nuovamente il codice për të detyruar dërgimin e një kodi të ri sigurie.

Tani vendosni shenjën pranë opsionit Me shkeput nga paisjet e tjera/Disconnettimi dagli altri dispositivi/Disconnect me from other devices për të dalë nga të gjitha paisjet nga të cilat keni hyrë në llogarinë tuaj ose zgjidhni artikullin Qëndroni të lidhur/Resta collegato, më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua, futni fjalëkalimin e ri në fushë Shkruani një fjalëkalim të ri/Digita un nuova password dhe trokitni lehtë mbi butonin Vazhdo/Continua për të përfunduar procedurën për rikuperimin e fjalekalimit në llogarinë tuaj. Tani mund te futeni ne Facebook duke perdorur email ose numrin e telefonit dhe passwordin e ri qe sapo vendoset.

Si te rikuperosh password Facebook te harruar: nga kompjutri

Si te rikuperosh password Facebook te harruar

Nëse preferoni të rikuperoni fjalëkalimin e Facebook nga një kompjuter, atehere lidhuni me faqen kryesore të rrjetit social dhe klikoni mbi artikullin Nuk ju kujtohet më se si të hyni në llogari?/Non ricordi più come accedere all’account? e pranishme lart djathtas pasi gaboni hyrjen (mund te shtypni edhe password i harruar?/password dimenticata, direkt poshte fushes se passwordit ne faqen e Facebook.com). Në ekranin e ri të shfaqur, në kutinë Gjeni llogarinë tuaj/Trova il tuo account, futni adresën e emailit ose numrin e telefonit të lidhur me llogarinë tuaj në fushën Telefoni ose emaili dhe shtypni butonin Kërko/Cerca.

Në faqen Rivendosni fjalëkalimin tuaj/Reimposta la tua password, vendosni shenjën pranë opsionit Dërgo kodin përmes emailit/Invia codice tramite e-mail për të marrë kodin për të rivendosur fjalëkalimin në adresen e emailit të lidhur me llogarinë tuaj ose pranë opsionit Dërgo kodin përmes SMS/Invia codice tramite SMS për të marrë një SMS me kodin në fjalë.

Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, klikoni në butonin Vazhdo/Continua për të marrë kodin 6-shifror të sigurisë. Më pas hyni në email, gjeni mesazhin e dërguar nga Facebook dhe shënoni kodin e verifikimit që gjendet në të. Nëse keni zgjedhur të merrni kodin me SMS, merrni telefonin, hyni në mesazhet dhe shikoni kodin e marrë, atëherë kthehuni në Facebook, shkruani kodin e marrë në fushën Fut kodin/Inserisci il codice/Enter the code dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Si te rikuperosh password Facebook te harruar

Tani, në ekranin Zgjidhni një fjalëkalim të ri/Scegli una nuova password, futni fjalekalimin që do të lidhet me llogarinë tuaj në fushën Fjalëkalimi i ri/Nuova password dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua. Nëse mendoni se dikush ka fjalëkalimin tuaj të mëparshëm, vendosni shenjën pranë artikullit Shkëputuni nga pajisjet e tjera/Disconnettiti dagli altri dispositivi për t’u shkëputur nga të gjitha pajisjet në të cilat keni hyrë në llogarinë tuaj, përndryshe zgjidhni opsionin Qëndroni të lidhur/Resta connesso dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, në faqen Zgjidhni një fjalëkalim të ri/Scegli una nuova password, mund të klikoni butonin Kapërce/Salta për të hyrë drejtpërdrejt në llogarinë tuaj pa ndryshuar fjalekalimin. Në këtë rast, pasi të keni hyrë në profilin tuaj, mund të vendosni një fjalëkalim të ri duke klikuar në ikonën e shigjetës drejtuar poshtë (lart djathtas), duke zgjedhur artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shfaqet dhe duke zgjedhur opsionin Siguria dhe aksesi/Protezione e accesso.

Në faqen e re të hapur, në seksionin Aksesi/Accesso, shtypni butonin Edit/Modifica për opsionin Ndrysho fjalëkalimin/Modifica password, futni çelësin e ri të hyrjes në fushat Nuovo dhe shkruani përsëri fjalëkalimin e ri/Digita nuovamente la nuova password dhe shtypni butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche.

Si te rikuperosh password Facebook te harruar: pa email dhe numër

Nëse nuk keni më akses në adresën e emailit dhe numrin e telefonit të lidhur me llogarinë tuaj në Facebook dhe po përpiqeni të rikuperoni fjalëkalimin tuaj, duhet të dini se është e mundur ta bëni këtë vetëm nëse keni vendosur më parë kontakte të besuara nga Cilësimet/Impostazioni te llogarise tuajNë këtë rast, procedura është e njëjtë si nga një smartphone ashtu edhe nga një kompjuter.

Më pas nisni shfletuesin (prsh Google Chrome) në pajisjen tuaj dhe lidhuni me faqen e dedikuar për rikuperimin e fjalëkalimit të Facebook-ut, më pas futni adresën e emailit ose numrin e telefonit të lidhur me llogarinë tuaj në fushën Telefon ose email dhe zgjidhni artikullin Kërko/Cerca. Në ekranin e ri të shfaqur, zgjidhni opsionin Nuk mund të hyni më në të/Non puoi più accedervi, tani futni një adresë emaili ose një numër telefoni në të cilin keni akses në fushat Adres e re emaili ose numër telefoni/Nuovo indirizzo email o numero di telefono dhe Konfirmoni adresën e re të emailit ose numrin e telefonit/Conferma nuovo indirizzo email o numero di telefono dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Tani zgjidhni artikullin Shfaq kontaktet e mia të besuara/Mostra i miei contatti fidati, futni emrin dhe mbiemrin e një prej kontakteve tuaja të besuara në fushën Emri i kontaktit dhe shtypni butonin Konfirmo/Conferm për të parë listën e plotë të miqve tuaj të besuar, më pas kontakto me çdo mik të pranishëm në listën dhe kërkojuni të vizitojnë adresën facebook.com/recover në të cilën do të gjejnë një kod 4-shifror që duhet t’jua komunikojnë dhe që duhet ta vendosni në fushën Enter code/Inserisci codice.

Pastaj klikoni në butonin Vazhdo/Continua, futni një fjalëkalim të ri në fushën përkatëse dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua për të marrë një email në adresën e treguar më lart, më pas klikoni në linkun e verifikimit që gjendet në të për të përfunduar rikuperimin e llogarisë tuaj.

Nëse nuk keni vendosur asnjë kontakt të besuar dhe nuk keni akses në të dhënat me të cilat jeni regjistruar në Facebook, më vjen keq t’ju them se nuk mund ta rikuperoni llogarinë tuaj në asnjë mënyrë.