Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne iPhone

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne iPhone

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te rikuperosh numrat/kontaktet ne iPhone. Kjo mund te jete e nevojshme ne rastet kur keni blere nje iPhone te ri dhe deshironi te merni numrat nga iPhone i vjeter, apo thjesht kur keni fshire nje numer (apo te gjithe) nga rubrika pa dashje.

Me poshte do te shikojme se si te veprojme duke i transferuar numrat në një telefon të ri apo duke përfituar nga funksionet e rikuperimit të ofruara nga iCloud, platforma cloud e Apple në të cilën kontaktet e iPhone sinkronizohen automatikisht (përveç rasteve kur vendoset ndryshe nga përdoruesi). Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te rikuperosh numrat/kontaktet ne iPhone te ri

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne iPhone

Nëse doni të dini se si të transferoni kontaktet nga një iPhone i vjetër në një të ri, mund të përfitoni nga iCloud. Platforma cloud e Apple ruan automatikisht kopje rezervë/backup të të dhënave dhe cilësimeve në internet dhe ju mund të konfiguroni iPhone-in e ri për të shkarkuar kopjen rezervë/backup të telefonit të vjetër (i cili përfshin gjithashtu kontaktet në rubrike). Kjo gjithashtu ju lejon të rikuperoni kontaktet e iPhone te vjeter.

Për të rivendosur një kopje rezervë/backup nga iCloud, gjithçka që duhet të bëni është të ndizni iPhone-in e ri dhe të ndiqni procedurën fillestare të konfigurimit derisa të pyeteni nëse dëshironi ta vendosni terminalin si një telefon të ri ose nëse dëshironi të rivendosni një kopje rezervë nga iCloud. Zgjidhni opsionin e dyte, zgjidhni kopjen rezervë/backup më të fundit të disponueshem për pajisjen dhe filloni sinkronizimin e të dhënave.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në fund të operacionit (mund të duhet shumë kohë për të shkarkuar gjithçka!) do të gjeni jo vetëm kontaktet tuaja të vjetra në rubriken e iPhone-it të ri, por edhe të gjitha aplikacionet dhe të dhënat që keni pasur në telefonin e mëparshëm. Kjo metodë është gjithashtu e dobishme nëse doni te dini se si të rikuperoni kontaktet e fshira ne iPhone (për sa kohë që, sigurisht, rezervimi i zgjedhur përmban kontaktet që keni fshirë gabimisht).

Nëse iPhone juaj është aktivizuar tashmë, por dëshironi ta inicializoni/rifilloni atë për të rivendosur një kopje rezervë nga iCloud, shkoni te menuja Impostazioni > Generali > Trasferisci o inizializza iPhone nga iOS, trokisni në Inicializimi i përmbajtjes dhe cilësimeve/Inizializza contenuto e impostazioni, shtypni butonin Vazhdo/Continua, shkruani kodin e shkyçjes së telefonit dhe shtyp butonin Inizializza iPhone që shfaqet në fund. Por nuk e rekomandojme kete procedure, nëse dëshironi ta bëni vetëm për të rivendosur kontaktet sepse kontaktet mund të rikuperohen pa rivendosur të gjithë pajisjen, siç mund ta gjeni të shpjeguar në hapat e mëposhtëm të udhëzuesit.

Nëse në të kaluarën keni bërë kopje rezervë/backup të iPhone në kompjuterin tuaj, mund të riktheni edhe kontaktet/numrat e iPhone përmes iTunes (në Windows) ose Finder (në Mac). Thjesht lidhni pajisjen me PC/Mac tuaj dhe hapni programin e referencës, zgjidhni ikonën e iPhone në të majtë dhe zgjidhni kopjen rezervë/backup për të rivendosur nga menuja Ripristina da questo backup.

Nëse iPhone është inicializuar/filluar tashmë, mund ta rivendosni atë dhe më pas të riktheni kopjet rezervë të ruajtura në PC duke zgjedhur artikullin e Përgjithshme/Generali nga shiriti dhe duke klikuar në butonin Restore backup/Ripristina backup që ndodhet lart djathtas. Më pas shtypni butonin Restore/Ripristina, pranoni kushtet e përdorimit të iOS dhe prisni me durim që fillimisht të shkarkohet nga interneti dhe më pas të instalohet versioni më i fundit i iOS.

Në mënyrë që i gjithë operacioni të jetë i suksesshëm, duhet të çaktivizoni funksionin Find my iPhone/Trova il mio iPhone nga telefoni duke shkuar te menyja Impostazioni > Tuo nome > Dov’è > Trova il mio iPhone ne iOS, duke lëvizur ne OFF levën në lidhje me opsionin Trova il mio iPhone dhe duke shkruar fjalëkalimin tuaj të Apple ID. 

Si te rikuperosh numrat/kontaktet ne iPhone nga iCloud

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne iPhone

Të gjithë iPhone-ët që janë të lidhur me një Apple ID sinkronizojnë kontaktet/numrat e tyre ne rubrike me iCloud, kjo si parazgjedhje. Kjo do të thotë që në rast nevoje, nëse për shembull keni fshirë gabimisht disa kontakte nga iPhone juaj, mund të përfitoni nga funksionet e rivendosjes së iCloud për të rikthyer rubriken në një gjendje të mëparshme dhe për të risinkronizuar kontaktet e fshira në iPhone.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të rivendosur rubriken nëpërmjet iCloud, lidhuni me faqen e internetit iCloud.com nga kompjuteri juaj dhe identifikohuni në Apple ID tuaj. Kur operacioni të përfundojë, klikoni mbi emrin tuaj që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet e llogarisë/Impostazioni account nga menuja që shfaqet.

Në këtë pikë, lëvizni poshtë faqen që hapet në fund dhe klikoni në artikullin Rikthe kontaktet/Ripristina contatti që ndodhet nën artikullin e avancuar/Avanzate. Gjeni një kopje rezervë/backup të fundit për ta rivendosur/rikthyer, klikoni në artikullin Restore/Ripristina që ndodhet pranë emrit të tij dhe konfirmoni rivendosjen e rubrikes duke shtypur butonin Restore/Ripristina që shfaqet në qendër të ekranit.

Së shpejti, rubrika iCloud do të rivendoset në datën e zgjedhur dhe do të sinkronizohet përsëri me iPhone. Në rast problemesh, mund ta rivendosni rubriken iCloud në gjendjen fillestare duke përdorur kopjen rezervë/backup që shërbimi do të gjenerojë automatikisht gjatë rivendosjes.

Si te rikuperosh numrat/kontaktet ne iPhone nga Gmail

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne iPhone

Nëse keni vendosur të sinkronizoni kontaktet e iPhone me Gmail në vend të iCloud, mund të riktheni statusin e rubrikes duke përdorur funksionin e rivendosjes të ofruar nga Google.

Lidhuni me shërbimin e Google Contacts dhe klikoni mbi artikullin Anulo ndryshimet/Annulla le modifiche në ikonën e ingranazhit siper djathtas. Më pas, zgjidhni nëse do të rivendosni statusin e rubrikes në 10 minuta më parë1 orë më parëdje1 javë më parë ose një datë të personalizuar (mund të ktheheni deri në 30 ditë pas). Pastaj klikoni në butonin Konfirmo/Conferma dhe kaq. 

Si te rikuperosh numrat/kontaktet ne iPhone pa backup

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne iPhone

Nese deshiron te mesosh se si te rikuperosh numrat/kontaktet ne iPhone pa backup/kopje rezerve, duhet t’ju paralajmërojme se rivendosja e plotë e kontakteve/numrave të fshire nuk është e garantuar. Sidoqoftë, mund ta provoni me programe për rikuperimin e të dhënave të fshira, si p.sh. EaseUS MobiSaver Free, të cilat veprojnë në memorie dhe në kopjet rezervë të iPhone për të provuar të rikuperojne të dhënat e fshira.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar programin në fjalë, i disponueshëm për Windows dhe macOS, i lidhuni me faqen e programit, më pas klikoni në butonin Shkarko falas/Scarica gratis pranë ikonës së sistemit operativ të kompjuterit në të cilin po e shkarkoni.

Pasi të jetë ekzekutuar skedari i instalimit, ndiqni udhëzimet në ekran për të vazhduar dhe prisni që programi të instalohet saktë në kompjuterin tuaj. Në këtë pikë, mund të hapni programin dhe të lidhni iPhone tuaj me PC-në duke përdorur kabllon e duhur të bashkangjitur në paketën e shitjes së pajisjes.

Pasi të bëhet kjo, klikoni në butonin Skano/Scansiona. Në ekranin që shfaqet, shkoni te seksioni Kontaktet/Mesazhet, më pas kontrolloni kontaktet që synoni të rikuperoni dhe klikoni në butonin Rikuperoni/Recupera poshte djathtas. Në versionin falas, dijeni se mund të importoni vetëm pesë kontakte të fshira në të njëjtën kohë.

Si te rikuperosh app Contacts/Contatti ne iPhone

Nese keni fshirë aksidentalisht aplikacionin Kontaktet/Contacts në iPhone tuaj, atehere mund ta riinstaloni lehtësisht përmes App Store.

Për ta bërë këtë, klikoni këtu dhe trokitni lehtë mbi butonin Merr/Get/Ottieni. Në këtë pikë, nëse është e nevojshme, konfirmoni identitetin tuaj nëpërmjet një prej metodave të njohjes së iPhone-it tuaj dhe më pas prisni disa sekonda që aplikacioni të përfundojë instalimin.

Si te rikuperosh numrat/kontaktet nga iPhone ne Android

Në rast se keni vendosur të kaloni nga një iPhone në një pajisje Android, dijeni se është e mundur të importoni kontaktet si përmes aplikacioneve speciale që krijojnë një skedar të tipit VCF të lexueshëm, ashtu edhe duke importuar kontaktet në skeden SIM që do të futet në telefonin e ri.

Në iPhone ju sugjeroj t’i referoheni aplikacionit My Contact Backups, i cili ju lejon të krijoni skedarë VCF falas për rubriken që arrijnë deri në 500 kontakte, ndërsa versioni PRO është në dispozicion me një kosto prej 1,99 € që zhbllokon krijimin e skedareve për një numër të pakufizuar kontaktesh.

Pasi te krijohet file VCF, aplikacioni do ju lejoje ta dergoni me e-mail, kështu që gjithçka që duhet të bëni është ta hapni email ku e keni derguar, te shkarkoni file dhe pastaj te futeni ne rubrike dhe shtypni importo kontaktet nga menuja perkatese.

Nëse, nga ana tjetër, dëshironi të kopjoni kontaktet e rubrikes në skeden SIM brenda iPhone-it tuaj, lexoni udhezuesin: Si te ruash numrat ne skeden SIM.