Si te rinisesh rindezesh iPhone 13

Si te rinisesh rindezesh iPhone 13

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te rinisesh/rindezesh iPhone 13. Nese ndodh qe iPhone te bllokohet atehere mund te praktikoni proceduren e rindezjes per te zgjidhur problemin.

Pavarësisht nga versioni që keni, procesi është mjaft i lehte dhe thjesht duhet te praktikoheni disi per ta mesuar. Me poshte do gjeni te gjitha mënyrat e mundshme për të rifilluar/rindezur iPhone tuaj.

Permbatja

Si te rinisesh fikesh ndezesh iPhone 13

Deri më tani, për të rindezur iPhone-in, mbanit të shtypur butonin anësor për disa sekonda, i cili në iPhone-ët e vjetër, aktivizonte ekranin e mbylljes të nevojshëm për të rifilluar/rindezur telefonin, ashtu si në shumicën e pajisjeve Android. Në përpjekjen për të rifilluar/rindezur iPhone 13 tuaj të ri, duke ndjekur këtë procedurë të zakonshme, megjithatë do shfaqet ikona e asistentit zanor Siri.

Në rreshtat e ardhshëm do të shpjegoj metoda të ndryshme për të kryer këtë operacion të thjeshtë por të rëndësishëm.

Si te rinisesh/rindezesh iPhone 13

Si te rinisesh rindezesh iPhone 13

Metoda e parë për të cilën dua t’ju flas, më e shpejta dhe më e lehta për t’u përdorur, është ajo që përdoret gjithashtu për të fikur iPhone 13. Procedura është mjaft e thjeshtë: shtypni njekohesisht për disa sekonda butonin e djathtë (dmth butonin e ndezjes/fikjes) të iPhone 13 dhe butonin e rritjes së volumit, që ndodhet në anën e majtë të telefonit inteligjent.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekran do të shihni fjalët Spostoje per ta fikur/Scorri per spegnere. Më pas rrëshqitni me gishtin tuaj, nga e majta në të djathtë, në butonin e kuq në ekran dhe do të shihni iPhone 13 të fikur. Pasi të jetë bërë kjo, pas disa çastesh, thjesht mbani të shtypur butonin anësor/ate te ndezjes për disa sekonda dhe ndizni përsëri pajisjen tuaj. 

Një metodë e dytë, pak më komplekse do t’ju kërkojë të shkoni te menuja Cilësimet/Impostazioni. Do ta keni shumë të lehtë ta gjeni pasi ikona e aplikacionit dallohet nga imazhi i një ingranazhi gri. Më pas lëvizni poshtë te opsioni i Përgjithshëm/Generali dhe vazhdoni poshtë te artikulli blu Fik/Spegni. Pasi të prekni këtë artikull, do të shihni të rishfaqet menuja Rrëshqite për ta fikur/Scorri per spegnere, më pas trokitni lehtë mbi ekran dhe rrëshqitni nga e majta në të djathtë me gishtin tuaj për të fikur iPhone. Sapo telefoni të fiket, lëreni të kalojnë disa sekonda dhe më pas shtypni butonin në anën e djathtë/ate te ndezjes për të rifilluar me sukses telefonin tuaj.

Një metodë e fundit për të rifilluar iPhone 13 bazohet në AssistiveTouch, një mjet i dobishëm aksesueshmërie i pranishëm në pajisjet Apple dhe që ju lejon të keni një seri komandash të shpejta nëpërmjet një butoni virtual të shfaqur në ekran.

Per ta aktivizuar shkoni te menyja Cilësimet/Impostazioni dhe ndiqni rrugen Përgjithshme/Generali > Aksesueshmëria/Accessibilità > AssistiveTouch/AssistiveTouch. Në ekranin që shfaqet, aktivizoni AssistiveTouch duke lëvizur levën e duhur në ON/Djathtas. Këtë procedurë do t’ju duhet ta kryeni vetëm herën e parë, sepse në vijim, menuja do të rihapet duke shtypur me shpejtësi, tre herëbutonin në anën e djathtë/butonin e ndezjes.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani do të shihni të shfaqet një buton i vogël virtual Home. Prekni mbi të dhe më pas shtypni Device/Dispositivo, pastaj vazhdoni duke shtypur Tjeter/Altro dhe në fund Rinisni/Riavvia/Restart. Më pas konfirmoni me një klikim të rinisni/Riavvia/Restart në ekranin e fundit që do të shihni të shfaqet. Tani jeni të vetëdijshëm për të gjitha mënyrat se si te rinisesh/rindezesh iPhone 13.

Per me shume detaje se si te rinisni/rindizni iPhone 13 lexoni udhezimet zyrtare te apple, duke klikuar ketu.

Si te rinisesh/rindezesh iPhone 13 te bllokuar

Si te rinisesh rindezesh iPhone 13

Nese iPhone 13, një pajisje e njohur për besueshmërinë dhe performancën e lartë, eshte bllokuar, mos u shqetësoheni sepse është një problem që mund të ndodhë në çdo smartphone.

Nëse metoda normale e rinisjes/rindezjes së iPhone 13 duke shtypur njekohesisht dy butonat, dmth ate te fik/ndezjes dhe ate te rritjes se volumit nuk funksionon, mund të provoni të kryeni një rivendosje me force/hard reset. Pra, shtypni me shpejtesi dhe lëshoni, butonin e rritjes së volumit, pastaj prap me shpejtesi butonin e uljes së volumit dhe në fund me një shtypje të gjatë të butonit në anën e djathtë/ate te fikjes/ndezjes. Do të shihni ekranin e zakonshëm fjalet Rrëshqite për ta fikur/Scorri per spegnere nga i cili mund të rinisni/rindizni iPhone 13 të bllokuar.

Nëse nuk shfaqet asnjë levë, vazhdoni të mbani të shtypur butonin në anën e djathtë (gjithmonë pasi të keni shtypur së pari butonat e volumit me shpejtësi): në një moment të caktuar ekrani do të fiket dhe do të shihni logon e apple, një shenjë që pajisja është rindezur.

Si te rinisesh/rindezësh iPhone 13 Pro

Si te rinisesh rindezesh iPhone 13

Modeli iPhone 13 Pro eshte nga iPhone më të fuqishmin, më të shtrenjtë dhe më të madhenjte ne dimensione. Ai ka nje kamer te trefishtë, me modalitetin e kinemasë, baterine më e madhe dhe performance te avancuar.

Tani nese pyesni veten se si të rinisni/rindizni iPhone 13 Pro, atehere duhet t’ju themi se sistemi operativ i brendshëm, iOS, është identik në të gjitha funksionet e tij themelore me versionin 13, dhe për këtë arsye ju duhet vetëm të ndiqni udhëzimet për të rifilluar/rindezur iPhone 13 që ju dhashë pak më parë.

Si te rinisesh/rindezësh iPhone 13 mini

Nese ju pelqen nje telefon inteligjent me dimensione që sigurojnë nje mbajtje/transport të lehtë dhe praktik në përdorimin e përditshëm, atehere zgjedhja juaj mund te kete shkuar te iPhone 13 mini. Kuptohet qe duhet te beni disa kompromise në kapacitetin e baterisë dhe fuqinë e procesorit, pikërisht për shkak të madhësisë së vogël të pajisjes, iPhone 13 mini nuk ka asgjë për t’u pasur zili për vëllezërit e tij më të mëdhenj, duke ruajtur dizajnin e suksesshëm dhe të gjitha funksionet bazë të pranishme edhe në iPhone më të mëdhenj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pra, nese po përpiqeni të kuptoni se si të rinisni/rindizni iPhone 13 mini, atehere përgjigja është shumë e thjeshtë, do t’ju duhet të ndiqni saktësisht udhëzimet për të rifilluar/rindezur iPhone 13.