Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne Android

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne Android

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te rikuperosh numrat/kontaktet ne Android. Nese keni fshire pa dashje ndonje numer nga rubrika e telefonit, apo keni blere nje telefon te ri dhe deshironi te trasferoni numrat nga rubrika e telefonit tuaj te vjeter, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si behet.

Me poshte do te shikojme se si të rikuperojmë kontaktet Android kur fshini aksidentalisht emrat nga rubrika dhe gjithashtu do të shohim se si të transferoni kontaktet nga një celular në tjetrin (nga Android në Android ose nga iPhone në Android) duke përdorur sinkronizimin në internet të Google ose skedarët VCF për t’i eksportuar dhe importuar manualisht në telefon.

Këto janë operacione të thjeshta për t’u kryer, por duhet thënë se rikthimi i kontakteve të fshira nuk është gjithmonë i mundur. Rezultati i procedurës varet shumë nga data në të cilën emrat që do të rikuperohen janë fshirë dhe nga nëse sinkronizimi i kontakteve me Gmail është aktivizuar apo jo

Permbajtja

Si te rikuperosh numrat/kontaktet ne Android

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne Android

Nese ke fshire gabimisht numrat nga rubrika e telefonit Android dhe do te mesosh se si te rikuperosh numrat/kontaktet ne Adroid, atehere vazhdo lexo me tej.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duhet të dini se megjithëse i keni fshirë të gjitha kontaktet tuaja, Google i mban të ruajtura në kosh deri në 30 ditë, kështu që brenda këtij afati kohor mund t’i rikuperoni pa probleme. Megjithatë, për të përdorur këtë veçori, duhet të keni aktivizuar më parë sinkronizimin e kontakteve për llogarinë tuaj Google. Përndryshe, nuk do të mund të rikuperoni kontaktet e hequra nga rubrika.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të hapni aplikacionin Google Contacts/Contatti di Google në telefonin tuaj, por nëse nuk është i pranishëm, duhet ta shkarkoni nga Play Store. Pasi të hapet aplikacioni, trokitni lehtë mbi butonin me tre vijat lart majtas dhe nga menuja qe hapet trokitni lehtë mbi artikullin Trash/Cestino. Në këtë seksion do të vini re se do të renditen të gjitha kontaktet që keni fshirë në 30 ditët e fundit dhe që mund të rikuperohen ende.

Për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi butonin me tre pika lart djathtas dhe nga menuja që shfaqet, trokitni lehtë mbi Zgjidh/Seleziona nëse dëshironi të zgjidhni vetëm kontakte të caktuara, ose Zgjidhni të gjitha/Seleziona tutti nëse dëshironi të rikuperoni të gjitha kontaktet. Pasi të zgjidhni, trokitni sërish te butoni me tre pikat lart djathtas dhe trokitni lehtë mbi butonin Rikuperoni/Recupera nga menuja që shfaqet në ekran.

Si te rikuperosh numrat/kontaktet ne telefon Android te prishur

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne Android

Nese telefoni i vjeter android qe keni nuk funksionon dhe per kete arsye keni mare nje telefon te ri android, tek i cili deshironi te trasferoni numrat qe ndodheshin te telefoni i vjeter, atehere le te shikojme menjehere se si ta bejme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjëja e parë që duhet të bëni është të hapni një shfletues/browser (prsh Google Chrome) dhe të shkoni te shërbimi Google Contacts/Contatti Google dhe të identifikoheni në llogarinë tuaj Google (gmail) duke futur emailin dhe fjalëkalimin tuaj.

Pasi të identifikoheni, do të hapet faqja e dedikuar për Kontaktet, e cila do t’ju tregojë të gjitha kontaktet e sinkronizuara në llogarinë tuaj Google, pra ato që ishin të pranishme në smartphone tuaj tashme te prishur.

Për të qenë në gjendje të rikuperoni të gjitha kontaktet, trokitni lehtë mbi butonin me tre vija lart majtas dhe nga menuja që shfaqet në ekran, trokitni lehtë mbi artikullin Eksporto/Esporta. Do të shfaqet një menu e vogël, zgjidhni artikullin Kontaktet/Contatti, pasuar nga numri i kontakteve të pranishme dhe lloji i skedarit që do të eksportohet midis CSV ose vCard (kjo e fundit e pershtatshme me iPhone), pastaj përfundoni operacionin duke shtypur butonin Eksport/Esporta.

Brenda pak sekondash, një skedar CSV ose vCard do të shkarkohet në smartfonin tuaj, në varësi të llojit të skedarit që keni zgjedhur. Për të qenë në gjendje të importoni kontakte, gjithçka që duhet të bëni është të hapni aplikacionin Contatti/Rubrica në smartphone tuaj, trokitni lehtë mbi butonin e menusë në krye dhe trokitni lehtë mbi artikullin Import. Tani zgjidhni skedarin që sapo keni shkarkuar dhe prisni për procedurën e importimit të kontakteve ne rubrike, gjë që mund të zgjasë disa sekonda në varësi të sasisë së kontakteve që do të importohen. 

Si te rikuperosh numrat/kontaktet nga Android ne iPhone

Si te rikuperosh numrat / kontaktet ne Android

Nese ke blere nje iPhone dhe deshiron te importosh numrat/kontaktet nga telefoni i vjeter android, atehere ne kete rast keni në dispozicion disa mënyra për ti rikuperuar.

Zgjidhja e parë që ju rekomandojme është të futni llogarinë Google (Gmail) në iPhone tuaj dhe më pas të sinkronizoni kontaktet në rubrike. Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni në iPhone tuaj, të dallueshëm nga ikona e një ingranazhi, më pas trokitni te artikulli Kontaktet/Contatti dhe më pas te Llogaria/Account.

Tani ju vetëm duhet të futni llogarinë gmail në të cilën keni sinkronizuar kontaktet ne android, kështu që trokitni lehtë mbi artikullin Shto llogari/Aggiungi account, zgjidhni Google nga menuja që shfaqet në ekran dhe më pas identifikohuni duke futur emailin dhe fjalëkalimin e llogarisë tuaj (nëse është e nevojshme, autorizoni hapjen e faqes së hyrjes në Google). Pasi të keni futur llogarinë tuaj, kthehuni te seksioni Llogaria/Account dhe trokitni lehtë mbi artikullin e Gmail që u shfaq: vendosni ne ON levën e aktivizimit të artikullit Kontaktet për të sinkronizuar kontaktet e Google në lrubriken e iPhone. 

Zgjidhja e dytë që mund të perdorni, në rast se nuk i keni sinkronizuar kurrë kontaktet me llogarinë tuaj Google, është të eksportoni të gjitha kontaktet në një skedar VCF nga smartfoni juaj i vjetër, të cilin më pas do t’ju duhet ta dërgoni në iPhone. Nga telefoni juaj Android, hapni aplikacionin Contatti/Rubrica në telefonin, prekni butonin e menusë në krye dhe prekni artikullin Eksporto/Esporta : prisni që te perfundoje procedura për të eksportuar kontaktet nga rubrika, e cila mund të zgjasë disa sekonda në varësi të madhësise se kontakteve për eksport.

Pasi të keni skedarin VCF me kontaktet, duhet ta dërgoni në iPhone tuaj me email. Kur të keni marrë skedarin VCF me kontaktet në iPhone tuaj (pasi keni hapur mesazhin që e keni dërguar vetë përmes aplikacionit Mail), gjithçka që duhet të bëni është të shtypni mbi të dhe trokitni lehtë mbi artikullin Shtuar të gjitha [numër] kontaktet/Aggiunti tutti i [numero] contatti dhe prisni që ato të shtohen në rubriken e iOS.

Si te rikuperosh numrat/kontaktet nga iCloud ne Android

Nese keni pasur nje iPhone te cilin e keni te sinkronizuar me iCloud dhe deshironi te eksportoni numrat/kontaktet ne nje telefon te ri Android, atehere mund t’ju themi se kjo eshte nje procedure e mundur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Merrni telefonin e ri android, shkoni te paneli i iCloud duke përdorur një shfletues (prsh google chrome) dhe identifikohuni duke futur emailin dhe fjalëkalimin tuaj të Apple ID. Nëse verifikimi me dy faktorë është aktiv, futni kodin numerik të mbërritur në një nga pajisjet ku keni ende një Apple ID aktive.

Pasi të keni hyrë në ekranin kryesor në lidhje me llogarinë tuaj, do të vini re se nuk ka asnjë artikull në lidhje me Kontaktet. Nuk ka problem, thjesht aktivizoni modalitetin e desktopit në shfletuesin tuaj (përmes butonit të menysë ose butonit të ndarjes) dhe prisni që faqja të ngarkohet serish: tani trokitni lehtë mbi artikullin Kontaktet/Contatti/Contacts.

Pas disa sekondash, do të hapet një ekran me të gjithë listën e kontakteve në rubrike. Për të qenë në gjendje të eksportoni kontakte, thjesht trokitni lehtë mbi butonin me një ikonë ingranazhi në pjesën e poshtme majtas dhe nga menuja që shfaqet trokitni lehtë mbi Eksporto vCard: për pak sekonda skedari do të shkarkohet në pajisjen tuaj.

Tani që keni skedarin me të gjitha kontaktet tuaja, gjithçka që duhet të bëni është të hapni aplikacionin Contatti/Rubrica në smartphone adroid, trokitni lehtë mbi butonin e menusë në krye dhe prekni artikullin Import: zgjidhni skedarin VCF që sapo keni shkarkuar dhe prisni qe procedura e importit te perfundoje.