Si te publikosh nje shkrim ne TikTok

Si te publikosh nje shkrim ne TikTok

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te publikosh nje shkrim ne TikTok dmth postosh nje tekst. Duke pare qe rrjetet sociale ku postohen vetem shkrime/tekste kane bere shume jehone kohet e fundit (prsh Twitter), atehere edhe TikTok ka vendosur qe te integroje kete vecori. Me poshte do gjeni te gjitha detajet se si te veproni ne telefon Android dhe iPhone.

Permbajtja

Si te publikosh nje shkrim ne TikTok: telefon Android

Atehere per te postuar nje tekst/shkrim ne TikTok nga nje telefon Android, fillimisht hyni në llogarinë tuaj TikTok nga aplikacioni i tij zyrtar dhe më pas shtypni butonin (+) që ndodhet në pjesen poshte të ekranit. Në ekranin e ri që është hapur, shtypni butonin Tekst/Testo, të cilin e shihni pranë artikullit Foto dhe përdorni redaktorin e TikTok për të krijuar përmbajtje tekstuale.

Tani, në fushën e tekstit Shtyp diçka…/Digita qualcosa… shkruani fjalën ose frazën e interesit tuaj. Më pas prekni butonin A disa herë për të shtuar ndoshta një sfond në shkrimin tuaj dhe shtypni butonin  disa herë për të vendosur poziciononin e tekstit majtas ose djathtas.

Më pas zgjidhni fontin e shkrimit (p.sh. ClassicMakineri shkrimiComic SansSerifHeavyFreehandNeon, etj), ngjyrën (duke përdorur pikat me ngjyra në fund) dhe madhësinë e shkronjave duke lëvizur kursorin në shiritin e rregullimit i vendosur në të majtë. Nëse jeni të kënaqur me rezultatin e marrë, shtypni artikullin Finish/Fine (lart djathtas).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse e gjykoni të nevojshme, atëherë personalizoni më tej përmbajtjen e tekstit duke shtuar një ngjitëse/sticker, duke ndryshuar sfondin e tij (duke shtypur butonat e duhur) ose duke ndryshuar muzikën në sfond duke trokitur mbi simbolin e notës muzikore (lart) dhe duke zgjedhur një këngë tjetër (nëse dëshironi, mund të bëni edhe një postim pa zë duke shtypur “✕” në krye). Për më tepër, duke shtypur butonin “∨” që ndodhet në të djathtë, mund të shtypni artikullin Cilësimet e privatësisë/Impostazioni della privacy dhe të shkoni për të zgjedhur opsionet e privatësisë për përmbajtjen e krijuar.

Më në fund, mund të vazhdoni të publikoni përmbajtjen në formën e një story (Historia juaj/La tua Storia) ose si një postim (Postoni në burim/Pubblica sul feed). 

Si te publikosh nje shkrim ne TikTok: iPhone

Si te publikosh nje shkrim ne TikTok

Nese dëshironi të postoni tekst në TikTok nga iPhone, atehere duhet te dini se hapat jane njesoj si pame me siper per telefon Android. 

Fillimisht hyni në llogarinë tuaj TikTok nga aplikacioni i tij zyrtar dhe më pas shtypni butonin (+) që ndodhet në pjesen poshte të ekranit. Në ekranin e ri që është hapur, shtypni butonin Tekst/Testo, të cilin e shihni pranë artikullit Foto dhe përdorni redaktorin e TikTok për të krijuar përmbajtje tekstuale.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani, në fushën e tekstit Shtyp diçka…/Digita qualcosa… shkruani fjalën ose frazën e interesit tuaj. Më pas prekni butonin A disa herë për të shtuar ndoshta një sfond në shkrimin tuaj dhe shtypni butonin  disa herë për të vendosur poziciononin e tekstit majtas ose djathtas.

Më pas zgjidhni fontin e shkrimit (p.sh. ClassicMakineri shkrimiComic SansSerifHeavyFreehandNeon, etj), ngjyrën (duke përdorur pikat me ngjyra në fund) dhe madhësinë e shkronjave duke lëvizur kursorin në shiritin e rregullimit i vendosur në të majtë. Nëse jeni të kënaqur me rezultatin e marrë, shtypni artikullin Finish/Fine (lart djathtas).

Nëse e gjykoni të nevojshme, atëherë personalizoni më tej përmbajtjen e tekstit duke shtuar një ngjitëse/sticker, duke ndryshuar sfondin e tij (duke shtypur butonat e duhur) ose duke ndryshuar muzikën në sfond duke trokitur mbi simbolin e notës muzikore (lart) dhe duke zgjedhur një këngë tjetër (nëse dëshironi, mund të bëni edhe një postim pa zë duke shtypur “✕” në krye). Për më tepër, duke shtypur butonin “∨” që ndodhet në të djathtë, mund të shtypni artikullin Cilësimet e privatësisë/Impostazioni della privacy dhe të shkoni për të zgjedhur opsionet e privatësisë për përmbajtjen e krijuar.

Më në fund, mund të vazhdoni të publikoni përmbajtjen në formën e një story (Historia juaj/La tua Storia) ose si një postim (Postoni në burim/Pubblica sul feed), sipas deshires tuaj.