Si te besh story ne TikTok

Nese doni te dini me shume rreth story/historive ne TikTok, atehere ketu jeni ne vendin e duhur. Ne nje menyre te ngjashme me Instagram, ato ju lejojnë të publikoni foto dhe video në një seksion të dedikuar dhe ku përmbajtja është e dukshme vetëm përkohësisht. Me poshte do ju tregojme se si te besh story ne TikTok dhe të shpjegojme se si funksionon kjo përmbajtje e cila, nëse shfrytëzohet siç duhet, mund të rrisë ndjekësit/follower në TikTok. Per me shume detaje mbi temen, vazhdoni te lexoni udhezimet me poshte.

Permbajtja

Si funksionojne historite/story ne TikTok

Përpara se të shpjegojme se si te besh story ne TikTok, ju bëjme të vetëdijshëm për faktin se kjo veçori e rrjetit social është e përdorshme vetëm nga aplikacioni per celular i TikTok për Android dhe Apple.

Si te besh/krijosh story ne TikTok

Si te besh story ne TikTok

Për të krijuar histori/story në TikTok, fillimisht duhet të nisni aplikacionin e tij dhe të hyni në llogarinë tuaj nëse është e nevojshme.

Pasi të bëhet kjo, klikoni në butonin (+) që ndodhet në fund dhe vazhdoni të krijoni video ose foto për t’i përfshirë në historinë tuaj. Në këtë kontekst, mund të përdorni mjetet e redaktimit të rrjetit social për të shtuar një pjesë muzikore në sfond (Shto tingull/Aggiungi suono), të vlerësoni shpejtësinë dhe të aplikoni filtra dhe efekte duke përdorur butonat e duhur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur të jeni gati për të regjistruar ose për të bërë një foto, atëherë shtypni butonin e rrumbullakët që ndodhet në qendër, më pas në ekranin tjetër që ju shfaqet aplikoni ndryshime të mëtejshme në video duke shtuar, për shembull, një mbivendosje duke përdorur butonin teksti/testo ose futjen e ngjitëseve/sticker nëpërmjet menusë së duhur të ngjitëseve.

Më në fund, kur të jeni gati për të publikuar historinë/story, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin Publiko si histori/Pubblica come storia. Në këtë seksion të rrjetit social (i cili eshte i dukshëm duke shtypur foton e profilit tuaj), videoja do të jetë e dukshme për ndjekësit tuaj vetëm për 24 orë.

Si te menaxhosh historite/story ne TikTok

Si te besh story ne TikTok

Pas publikimit të një historie/story në TikTok, ju mund ta shikoni atë në çdo kohë brenda 24 orëve nga publikimi, në mënyrë që të ndryshoni cilësimet e privatësisë nëse është e nevojshme ose ta fshini ose ta ruani atë, që të mund ta mbani në pajisjen tuaj edhe pasi të skadojë koha.

Për ta bërë këtë, shkoni te seksioni i profilit tuaj dhe trokitni lehtë mbi foton tuaj të profilit që ndodhet në krye. Pasi të bëhet kjo, shtypni ikonën (…) dhe në menunë që ju shfaqet, shtypni butonin Cilësimet e privatësisë/Impostazioni della privacy për të rregulluar se kush mund ta shohë videon duke zgjedhur nëse do t’ua shfaqë ndjekësve/followermiqve/amici/friends tuaj ose sigurohuni që vetëm ju mund ta shihni atë (opsioni Vetëm unë/Solo io).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, mund të shtypni butonin Ruaj videon/Salva video për të ruajtur historinë/story në pajisjen tuaj, ose butonin Fshi/Elimina dy herë radhazi, për të fshirë historinë/story.

Si te shikosh story ne TikTok

Nese dëshironi të shihni historitë/story e TikTok të postuara nga përdorues të tjerë, atehere për të pasur sukses, mjafton të kërkoni profilin e përdoruesit të interesit tuaj duke përdorur motorin e kërkimit të rrjetit social, domethen ikonen me xham zmadhues.

Pasi të identifikoni profilin e personit që ju intereson, trokitni lehtë mbi emrinpërdoruesit për të parë faqen e profilit të tij. Tani nëse ka një rreth blu pranë fotografisë së tij të profilit, do të thotë që një histori/story është e disponueshme. Në këtë rast, shtypni foton e profilit të tij për të parë videon ose foton që ai ka postuar në histori.

Per të ndërvepruar me nje histori/story, shtypni ikonën e zemrës për ta pëlqyer ose trokitni lehtë mbi ikonën e rese për të shkruar një koment përmes fushës Shto një komenti/Aggiungi un commento.