Si te vendosesh nje link ne TikTok

Ne kete udhezues do te shikojme se si te vendosesh nje link ne TikTok. Me fjale te tjera, ju mund te shtoni nje link te personalizuar ne TikTok dhe me pas ai do shfaqet ne profilin tuaj. Ne kete menyre ju mund ti beni reklame aktivitetit tuaj ose, prsh llogarise Instagram dhe te merni me shume followers.

Permbajtja

Si te vendosesh nje link ne TikTok: në faqen e profilit

Si te vendosesh nje link ne TikTok

Duhet të dini se të gjithë përdoruesit qe kane një llogari personale TikTok, kanë mundësinë të lidhin llogarinë e tyre Instagram dhe kanalin e tyre në YouTube, te cilet do të shfaqet automatikisht në profilin e TikTok, pranë biografise.

Për të shtuar lidhjen me Instagramin dhe YouTube në TikTok, hapni TikTok për pajisjet Android ose iPhone/iPad dhe nëse nuk e keni bërë ende, Hyni në llogarinë tuaj.

Tani shtypni artikullin Profili që ndodhet në menynë poshte dhe në ekranin e ri që shfaqet, trokitni lehtë mbi butonin Ndrysho profilin/Modifica profilo/Edit profile. Në këtë pikë, nëse doni të shtoni linkun e profilit tuaj në Instagram, gjeni seksionin Social, prekni opsionin Shto Instagram/Aggiungi Instagram dhe lidhni llogarinë tuaj, duke futur kredencialet tuaja në fushat numri telefonit/phone number, emri përdoruesit/nome utente/username ose emailin dhe Fjalëkalimi/Password dhe shtypni butonin Hyr/Accedi

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në mënyrë të ngjashme, duke zgjedhur opsionin Shto YouTube/Aggiungi YouTube, mund të lidhni gjithashtu kanalin tuaj në YouTube. 

Duhet të dini se TikTok lejon përdoruesit që kanë një llogari Biznesi/account Business me të paktën 1000 ndjekës, të fusin çdo lloj linku, duke përfshirë atë e Twitch, e cila do të shfaqet nën biografinë e profilit.

Në këtë rast, nëse keni numrin e ndjekësve të nevojshëm për të qenë në gjendje të vendosni një link në biografine në TikTok, por keni një llogari personale, fillimisht shtypni artikullin Profili që ndodhet në menunë e poshtme, prekni butonin ☰, lart djathtas dhe zgjidhni opsionin Settings and privacy/Impostazioni e privacy nga menuja që hapet.

Në ekranin e ri që shfaqet, shtypni Menaxhimi i llogarisë/Gestione account dhe në seksionin Kontrolli i llogarisë/Controllo dell’account, prekni opsionin Kalo te llogaria e biznesit/Passa al Business account. Më pas shtypni butonin Avanti/Next, zgjidhni kategorinë që përfaqëson më së miri biznesin tuaj (Arte dhe zanateElektronikëLojëraBlog personalUdhëtime dhe turizëmTjetër, etj) dhe shtypni sërish butonin Next/Avanti.

Nëse dëshironi, shkruani adresën tuaj të emailit në fushën përkatëse (kjo do të shfaqet gjithashtu si një link në profilin tuaj) dhe trokitni lehtë mbi butonat Avanti/Next dhe Ndoshta më vonë/Forse più tardi për të kaluar nga një llogari personale në një llogari biznesi.

Si te vendosesh nje link ne TikTok

Në këtë pikë, ju mund të shtoni një link të personalizuar në profilin tuaj. Për ta bërë këtë, hyni në seksionin Profili, shtypni butonin Modifiko profilin/Modifica profilo/Edit profile, gjeni artikullin faqe interneti/sito web dhe prekni opsionin Shto uebsajt/Aggiungi sito Web.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas futni linkun e interesit tuaj në fushën e duhur dhe trokitni lehtë mbi butonin Ruaj/Salva/Save në krye djathtas për të ruajtur ndryshimet dhe për të shfaqur linkun e shtuar në ekranin e profilit tuaj.

Nëse ndryshoni mendje, do të jetë e dobishme të dini se mund të kaloni nga një llogari biznesi në një llogari personale në çdo kohë, duke hyrë sërish në seksionin Menaxhimi i llogarisë/Gestione account dhe duke zgjedhur artikullin Kalo në llogarinë personale/Passa all’account Personale. Kini parasysh, se duke vepruar kështu, linku dhe çdo adresë emaili e shtuar më parë nuk do të shfaqen më në profilin tuaj.

Së fundi, nëse nuk e keni arritur ende numrin e ndjekësve që nevojiten për të shtuar një link te personalizuar në TikTok ose nuk dëshironi të kaloni në një llogari Business, gjithmonë mund të vendosni manualisht një link në biografinë tuaj duke zgjedhur opsionet Modifiko profilin/Modifica profilo/Edit profile dhe Biografia. Sidoqoftë, mbani mend se linku do të jetë thjesht tekst, domethënë nuk do të hapet automatikisht duke klikuar mbi të.

Përndryshe, duke përdorur ende një llogari Biznesi, mund të merrni parasysh idenë e sponsorizimit të faqes suaj të internetit në TikTok, me mundësinë e shtimit të lidhjes përkatëse gjithashtu. 

Si te vendosesh nje link ne TikTok: ne nje video

Nëse qëllimi juaj është të vendosni një link në një video të TikTok, të paktën në kohën e shkrimit të këtij udhëzuesi, nuk ka asnjë opsion të disponueshëm që ju lejon ta bëni këtë. Dmth është e mundur të shtoni një link në përshkrimin e një videoje (ose një serie fotosh), por linku nuk do të shfaqet si link i klikueshem, por si tekst i thjeshtë.

Për informacion, do të doja të theksoja se e vetmja zgjidhje për të shtuar një link në video është ajo që lidhet me opsionin e dedikuar për minigames TikTok, i cili ju lejon të shtoni një link për një ose më shumë lojëra midis atyre të disponueshme.

Nëse jeni të interesuar për këtë veçori, filloni TikTok, krijoni një video të re dhe prekni butonin Next/Avanti. Pasi të bëhet kjo, në ekranin Publiko/Pubblica, shtypni artikullin Shto lidhjen/Aggiungi link, zgjidhni opsionin Minigame/Minigioco nga menuja që është hapur dhe prekni butonin Zgjidh/Seleziona për lojën që dëshironi të lidhni në videon tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas përsërisni procedurën për çdo lojë tjetër të interesit tuaj dhe shtypni butonin Publish/Pubblica për të publikuar videon me linket për lojërat e zgjedhura më parë.

Si te vendosesh linkun e TikTok ne Instagram

Nese dëshironi të vendosni linkun e TikTok në Instagram, atehere nisni aplikacionin Instagram për pajisjet Android ose iPhone/iPad dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni në llogarinë tuaj.

Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi ikonën e fotos së vogël në poshte djathtas, shtypni butonin Ndrysho profilin/Modifica profilo/Edit profile dhe në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni opsionin Shto lidhje/Aggiungi link/Add link. Pasi të bëhet kjo, trokitni lehtë mbi artikullin Shto lidhje të jashtme/Aggiungi link esterno dhe futni linkun e llogarisë suaj TikTok në fushën URL.

Nëse dëshironi, mund t’i caktoni gjithashtu një emër linkut (prsh TikTok) duke e futur atë në fushën Titulli/Titolo. Kini parasysh, se ky opsion nuk ju lejon të shfaqni fjalën ose frazën në fjalë në vend të linkut te futur. Më pas shtypni artikullin Finish/Fine, lart djathtas, për të ruajtur ndryshimet dhe për të lidhur Instagramin me TikTok.

Nëse preferoni të vazhdoni nga kompjuteri juaj, më vjen keq t’ju them se duke hyrë në seksionin Modifiko profilin/Edit profile në llogarinë tuaj, nuk është e mundur të shtoni një link të ri dhe do t’ju duhet domosdoshmërisht ta bëni këtë nëpërmjet aplikacionit për telefonat inteligjentë dhe tableta.