Si te kthesh PDF ne Excel

Nese ke nje dokument PDF, i cili permban nje tabele dhe deshiron te dish se si te kthesh PDF ne Excel, atehere ketu je ne vendin e duhur. Duhet te themi se shndërrimi i PDF në Xlsx shpesh here rezulton me ndryshimin e struktures se dokumentit origjinal. Mund te merrni dokumente që nuk janë të formatuara saktë ose me informacion të hequr, megjithatë ka shërbime që bëjnë një punë të mirë. Me poshte do t’ju shpjegoj perdorimin e tyre.

Shumica e shërbimeve janë falas dhe të bazuara në Web, që do të thotë se nuk keni nevojë të shkarkoni ndonjë program në kompjuteri për t’i bërë ato të funksionojnë. E vetmja bezdi është se për të përdorur disa prej tyre duhet të futni një adresë email të vlefshme (ku do të merrni linkun për të shkarkuar skedarët e shnderruar). Kete problem mund ta anashkaloni edhe duke perdorur email te perkohshme, informacionet mbi te cilat i gjeni ne udhezuesin: email te perkohshme falas.

Shënim: konvertuesit online mbrojnë privatësinë e përdoruesit duke fshirë dokumentet nga serverët e tyre brenda disa ditëve nga ngarkimi. Sidoqoftë, nuk rekomandoj përdorimin e tyre nëse keni nevojë të konvertoni dokumente që përfshijnë informacione të ndjeshme (p.sh. të dhënat e bankës, adresat ose informacione të tjera personale).

Permbajtja

Si te kthesh PDF ne Excel me: I Love PDF

Si te kthesh PDF ne Excel

I Love PDF është një nga shërbimet më të mira për konvertimin dhe modifikimin e skedarëve PDF në internet. Eshtë plotësisht falas (megjithëse me një kufi ngarkimi prej 200MB dhe aftësinë për të kthyer jo më shumë se një skedar në të njëjtën kohë). Ai nuk kërkon që ju të shkruani adresën tuaj të email. Për të përdorur funksionin e konvertimit ne Excel të ofruar nga shërbimi, lidhuni me faqen kryesore të tij duke përdorur linkun që sapo kam dhënë dhe tërhiqni PDF-në qe do ktheni, në dritaren e shfletuesit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shtypni butonin Convert to Excel, prisni disa sekonda që dokumenti të përpunohet dhe skedari i output do të shkarkohet automatikisht në kompjuterin tuaj. Nëse shkarkimi nuk fillon automatikisht, klikoni në butonin Download Excel për ta filluar manualisht. Kjo ishte menyra me e thjeshte se si te kthesh nje PDF ne Excel.

Online2PDF

Si te kthesh PDF ne Excel

Online2PDF është një tjetër shërbim i shkëlqyeshëm se si te kthesh nje PDF ne Excel. Mund te perdoret permes internetit falas dhe pa regjistrim. Ka një kufi ngarkimi prej 100MB (50MB për skedar) dhe ju lejon të konvertoni deri në 20 dokumente në të njëjtën kohë. Shton nje shkrim në skedarët e output, por për fat të mirë shkrimi mund të hiqet lehtë me çdo program per perpunimin e faqeve te llogaritjeve.

Për të përdorur Online2PDF, lidhuni me faqen e saj kryesore dhe tërhiqni skedarët qe do ktheni, në dritaren e shfletuesit. Pra sigurohuni që në menunë zbritëse Convert to të jetë zgjedhur formati xlsx (ose zgjidhni formatin xls të versioneve të vjetra të Excel, nëse preferoni) dhe shtypni butonin Convert për të filluar konvertimin së pari dhe më pas shkarkimin e dokumentit.

Nëse dëshironi, duke klikuar në skedën Excel në fund ju gjithashtu mund të ndryshoni simbolin e përdorur nga shërbimi për ndarjen e numrave dhjetorë (presje) dhe ta zëvendësoni atë me një pikë.

PDF to Excel Online

Si te kthesh PDF ne Excel

Ndër zgjidhjet se si te kthesh nje PDF në Excel ju sugjeroj që të provoni edhe PDF to Excel Online, i cili arrin të mbajë paraqitjen origjinale të dokumenteve pothuajse të paprekur dhe i përpunon skedarët shumë shpejt. Për ta përdorur atë, të lidhuni me faqen kryesore të tij, klikoni në butonin Zgjidh një skedar/Seleziona un file dhe zgjidhni dokumentin PDF që do të transformohet në një faqe llogaritjeje.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shkruani adresën tuaj të email në fushën e tekstit më poshtë dhe klikoni Konverto Tani/Converti ora për të filluar procesin e konvertimit. Brenda pak sekondash, do të merrni përmes emailit linkun për të shkarkuar dokumentin Excel (xls) të krijuar nga shërbimi.

Convert PDF to XLS

Si te kthesh PDF ne Excel

Një shërbim tjetër shumë i besueshëm se si te kthesh PDF në Excel është Convert PDF to XLS i cili ka një pengesë të vogël që mund t’ju shqetësojë: në fund të konvertimit, ai nuk siguron menjëherë linkun e shkarkimit, por e dërgon atë me email pas rreth 30 minutash.

Nëse nuk jeni me nxitim dhe doni të zbuloni se si funksionon, i lidhuni me faqen kryesore të tij, klikoni në butonin Shfleto/Browse dhe zgjidhni PDF për te kthyer. Tani klikoni në butonin Step 2, shkruani adresën tuaj të postës elektronike në fushën e tekstit që shfaqet dhe klikoni butonin Send për të filluar konvertimin.

Pas rreth 30 minutash, hapni email, hapni linkun në mesazh te marre nga Convert PDF to XLS dhe klikoni në Free download, në faqen që hapet për të shkarkuar faqen Excel.

Nëse shërbimi nuk është i disponueshëm, mund të kontaktoni Free PDF to Excel Converter në dispozicion në faqen e internetit të Investintech, i cili funksionon në një mënyrë identike.

Programe qe te kthesh PDF ne Excel

Nese zgjidhjet online nuk te kenaqin dhe po kerkon menyre tjeter se si te kthesh PDF ne Excel, atehere mund te mbështetesh në një aplikacion qe ta instalosh në kompjuter. Po i referohem Able2Extract i cili paguhet por është i disponueshëm në një version provë falas që funksionon për 7 ditë dhe ju lejon të konvertoni deri në 3 faqe në të njëjtën kohë.

Duke përdorur Able2Extract ju mund të konvertoni PDF në Excel në një mënyrë plotësisht automatike (si shërbimet online për të cilat folëm më parë) ose duke zgjedhur me dorë vlerat që do të përfshihen në faqen e llogaritje përfundimtare. Softueri është shumë intuitiv dhe është i disponueshëm për të gjitha sistemet kryesore operative të kompjuterit: Windows, macOS dhe Linux.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar versionin e provës falas të Able2Extract, lidhuni me faqen e tij zyrtare të internetit dhe klikoni në butonin për sistemin operativ që përdorni në kompjuterin tuaj. Në shembullin me poshte do të përdor Windows, kështu që do të klikoj butonin Windows Download.

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, hapni paketën e instalimit Able2Extract (InstallAble2Extract.exe) dhe klikoni së pari në Po/Si/Yes dhe pastaj në Next. Pastaj vendosni shenjën e kontrollit në artikullin Unë pranoj marrëveshjen/I accept the agreement për të pranuar kushtet e përdorimit të programit dhe përfundoni konfigurimin duke klikuar së pari në Next për dy herë rresht dhe pastaj në Install and Finish.

Kur të përfundojë instalimi, filloni Able2Extract, klikoni në butonin Continue trial dhe hapni PDF-në për t’u konvertuar në një dokument Excel duke shtypur butonin Open të vendosur në pjesën e sipërme të majtë.

Në këtë pikë, zgjidhni me maus vlerat e skedarit PDF që do të transportohet në fletën Excel, klikoni në butonin Excel të vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe zgjidhni nëse do ta konvertoni dokumentin në menyre automatike ose manuale (custom), duke pasur mundesine për të ndryshuar strukturën e faqes së output.

Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, zgjidhni dosjen ne te cilen do eksportoni skedarin në formatin Excel, klikoni në butonin Complete conversion dhe prisni me durim që të krijohet dokumenti dalës.

Në fund të operacionit do të jeni në gjendje të shikoni, dhe pastaj modifikoni lirshëm, skedarin e marrë duke përdorur çdo program për përpunimin e tabelave, duke përfshirë Excel dhe LibreOffice/OpenOffice.