Si te kthesh PDF ne Word / doc / docx

Nese duhet te modifikosh nje dokument PDF, pa u mare me programet me pagese, atehere mund ta kthesh ne Word dhe te veprosh mbi te pa probleme. Ne kete udhezues do te flasim pikerisht mbi temen se si te kthesh PDF ne Word/doc/docx.

Në rreshtat e mëposhtëm do t’ju tregoj programet më të mirë per kompjuter, që mund të përdorni për të kryer transformimin e PDF-ve në dokumente teksti plotësisht të modifikueshem. Do flasim gjithashtu per disa shërbime në internet që nuk kërkojnë instalimin e ndonjë programi dhe per disa app që sigurisht mund t’ju ndihmojnë në këtë qëllim.

Permbajtja

Si te kthesh PDF ne Word/doc/docx nga PC

Nëse do të dish se si te kthesh PDF ne Word/dc/docx nga PC, ajo që duhet të bësh është të maresh ne konsiderate zgjidhjet me poshte.

Siç kuptohet, formatimi i dokumentit origjinal nuk do të ruhet gjithmonë 100%, për më tepër nëse PDF-ja e konvertuar është bërë pa përdorimin e teknologjisë OCR, ajo që do të merrni do të jetë një dokument Word me tekst të pa modifikueshem. Për ta kapërcyer këtë problem do t’ju duhet të përfitoni nga një prej zgjidhjeve për të cilat do t’ju tregoj ne kapitullin me poshte.

Me Microsoft Word (Windows/macOS)

Si te kthesh PDF ne Word / doc / docx

Duke filluar nga versioni Word 2013, ai ju lejon të hapni skedarë PDF dhe t’i konvertoni me lehtësi në dokumente të modifikueshem. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur Word për të kthyer skedarët tuaj PDF në skedarë DOC ose DOCX, ajo që duhet të bëni është të filloni programin në fjalë, klikoni në File > Apri/Open, në menunë e sipërme dhe zgjidhni dokumentin PDF të interesit tuaj. Në mesazhin që ju shfaqet, shtypni butonin OK dhe prisni që konvertimi të bëhet. Në këtë pikë, klikoni në File > Salva con nome/Save as (gjithmonë në menunë e sipërme) dhe zgjidhni vendin ku do të ruani dokumentin tuaj Word.

Me Doxillion Document Converter (Windows/macOS)

Si te kthesh PDF ne Word / doc / docx

Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje për të kthyer PDF në Word falas, mund të perdorni në Doxillion Document Converter. Eshtë një softuer falas për përdorim personal i disponueshëm si në Windows ashtu edhe në macOS, i cili lejon konvertimin e dokumenteve në formate të ndryshme, përfshirë PDF dhe DOC/DOCX.

Mund ta shkarkoni nga faqja zyrtare e internetit, duke shtypur butonin Shkarkoni Tani/Scarica Ora/Download Now ose në njërën prej artikujve poshtë (Shkarkoni për Windows ose Shkarkoni për Mac). Në Windows, pasi të keni shkarkuar skedarin e instalimit, fillojeni, shtypni butonin Po/Si/Yes, vendosni shenjen ne kutinë Unë i pranoj kushtet e licencës/Accetto le condizioni di licenza dhe shtypni butonin Next/Avanti.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në macOS, pasi të keni shkarkuar file.zip, nxirreni atë duke i bere unzip, hapni paketën.dmg të marrë, pranoni kushtet e shërbimit dhe tërhiqni ikonën e softuerit në dosjen Aplications te Mac.

Në këtë pikë, filloni programin dhe pavarësisht nga sistemi operativ i përdorur, në ekranin kryesor të Doxillion Document Converter, klikoni në butonin Aggiungi file/Add file të vendosur në krye.

Pastaj zgjidhni skedarin PDF të interesit tuaj për ta importuar atë në program. Sigurohuni që DOC ose DOCX të tregohet në menunë zbritëse Format Output dhe në fund shtypni butonin Convert për të filluar konvertimin e dokumentit.

Programe te tjera qe të kthesh PDF ne Word/doc/docx

Si te kthesh PDF ne Word / doc / docx

  • Adobe Acrobat (Windows/macOS): është programi i famshëm i Adobe për menaxhimin e file PDF. Ai lejon shndërrimin e skedarëve PDF në Word falë motorit të fuqishëm OCR. Fillon nga 15.85 $/muaj me një provë 7-ditore falas.
  • PDF Element (Windows/macOS): është një softuer me pagese (me çmime duke filluar nga 55 euro) me mundësinë për ta provuar atë në një version demo të pakufizuar (një logo vendoset në dokumente).
  • Small PDF (Windows): është një aplikacion desktop për Windows, i cili ju lejon të konvertoni dokumente offline. Funksionalitetet e softuerit në fjalë janë të arritshme nëse keni një abonim Premium duke filluar nga 7.5 euro/muaj.

Si te kthesh PDF ne Word/doc/docx në internet

Në ditët e sotme në Internet ka shumë shërbime falas qe i pergjigjen pyetjes tuaj se si te kthesh nje PDF ne Word/doc/docx dhe e bejne kete shume lehte. Ata punojnë pa pasur nevojë që ndonjë softuer ose shtese të instalohet në kompjuterin tuaj dhe janë plotësisht të pershtatshem me të gjithë shfletuesit kryesorë.

Sigurisht që ato mund të përdoren në çdo sistem operativ dhe në shumicën e rasteve as nuk kërkojnë regjistrim apo të dhëna personale. Për më tepër, ato që do të tregoj mbrojnë privatësinë e përdoruesve duke fshirë të gjithë file që ngarkohen në serverët e tyre disa orë pas ngarkimit. Masa paraprake e vetme që duhet të keni është të mos tejkaloni kufirin e madhësisë se ngarkimit.

Me Online2PDF

Si te kthesh PDF ne Word / doc / docx

Shërbimi i parë në internet falë të cilit mund të konvertoni PDF në Word është Online2PDF. Ky është një shërbim i shkëlqyer në internet i dedikuar modifikimit dhe konvertimit të skedarëve në formatin PDF. Ju mund ta përdorni këtë shërbim për të kthyer PDF në Word dhe gjithashtu për të bashkuar dy ose më shumë dokumente në një. Shërbimi është plotësisht falas, por ka kufizime në ngarkim (nuk është e mundur të përpunohen më shumë se 20 dokumente njëkohësisht dhe nuk është e mundur të ngarkoni skedarë më të mëdhenj se 50MB, 100MB për shume ngarkime njeheresh).

Për të kthyer PDF në Word me Online2PDF, operacioni i parë që duhet të bëni është të klikoni këtu ne mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen kryesore të shërbimit. Pastaj klikoni në butonin Zgjidh skedarët/Seleziona i file dhe zgjidhni dokumentet që do të përpunohen. Pastaj zgjeroni menunë zbritëse Converti in qe gjendet në fund dhe zgjidhni formatin Word.

Pastaj zgjidhni nëse doni të aktivizoni OCR, për të kthyer vetëm 20 faqet e para. Përndryshe, vetëm teksti aktual do të jetë i modifikueshem (kufiri i faqeve në këtë rast është 100). Nëse dëshironi të aplikoni OCR të avancuar përveç OCR, vendosni shenjen e kontrollit ne kutinë e duhur. Pastaj shtypni butonin Convert dhe prisni që procedura të përfundojë. Skedari do të shkarkohet automatikisht në kompjuterin tuaj, në dosjen e parazgjedhur të shfletuesit për shkarkime.

Me CloudConvert

Si te kthesh PDF ne Word / doc / docx

Nje tjeter sherbim se si te kthesh PDF ne Word/doc/docx eshte CloudConvert. Eshtë një shërbim plotësisht falas, punon me të gjithë shfletuesit dhe nuk kërkon regjistrim. Duke e përdorur atë, ju mund të konvertoni skedarë PDF në dokumente Word DOC dhe DOCX, si dhe RTF të thjeshta ose formate të tjera skedari teksti, me një kufi ngarkimi të vendosur në 100MB për konvertim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hapi i parë që duhet të bëni është të klikoni këtu ne mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen kryesore të shërbimit. Pastaj klikoni në butonin Zgjidh skedarët/Select files dhe zgjidhni skedarin PDF ose skedarët në të cilët keni ndërmend të veproni drejtpërdrejt nga kompjuteri aktualisht në përdorim.

Përfundimisht ju mund të zgjidhni skedarët mbi të cilët do të veproni edhe nga një URL specifike, nga Dropbox, nga Google Drive, nga OneDrive, thjesht duke shtypur ikonën në formë shigjete të vendosur poshtë, pranë butonit Select files dhe më pas duke bere zgjedhjen tuaj.

Pastaj tregoni formatin në të cilin keni ndërmend të konvertoni skedarin PDF të zgjedhur më parë nga kompjuteri, duke përdorur menunë zbritëse të vendosur pranë artikullit Convert to dhe duke zgjedhur fillimisht Document dhe më pas DOC ose DOCX. Pastaj klikoni në butonin Convert. Tani prisni që procedura e konvertimit të fillojë dhe pastaj të përfundojë, pastaj shkarkoni skedarin përfundimtar duke klikuar në butonin download.

Shërbime të tjera në internet qe te kthesh PDF në Word/doc/docx

Si te kthesh PDF ne Word / doc / docx

Përveç shërbimeve online të përmendura në kapitujt e mëparshëm, ju mund të konvertoni PDF në Word duke përdorur edhe sherbime te tjera online te cilat i gjeni me poshte.

  • ILovePDF: është një shërbim falas për konvertimin e skedarëve me disa kufizime në mjetet në dispozicion. Ju mund ta hiqni kufizimin dhe të merrni më shumë veçori (të tilla si heqja e reklamave dhe përdorimi i softuerit offline) me një abonim duke filluar nga 4 euro/muaj.
  • Zamzar: ky është një portal në internet që lejon shndërrimin e skedarëve në formate te ndryshme. Edhe pse mund të përdoret falas, me një abonim mujor (duke filluar nga 8 euro/muaj) ju lejon të keni një numër të pakufizuar konvertimesh, më shumë konvertime të njëkohshme dhe aftësinë për të ngarkuar skedarë më të mëdhenj.
  • Free File Converter: është një tjetër shërbim krejtësisht falas i konvertimit të skedarëve që lejon importimin nga PC, URL ose cloud.

Si te kthesh PDF ne Word/doc/docx nga Mac

Nëse keni një Mac dhe pyesni veten se si te kthesh PDF ne Word/doc/docx, atehere dijeni se mund ta beni duke përdorur të njëjtat mjete që ju thashë në kapitullin e parë të këtij udhezuesi. Zgjidhjet e treguara, në fakt, janë gjithashtu të pershtatshme me sistemin operativ macOS, duke shkarkuar versionin e duhur për Mac.

Përndryshe, ju mund t’i referoheni shërbimeve online për të cilat ju fola në kapitullin e dyte, në mënyrë që të mos keni nevojë të instaloni ndonjë softuer në Mac.

Si te kthesh PDF ne Word/doc/docx nga telefoni dhe tableti

Nese zgjedh të konvertosh PDF në Word me telefon dhe tabletët, atehere përdorur zgjidhjet që do te tregoj në kapitujt vijues.

Me Microsoft Office (Android/iOS/iPadOS)

Një aplikacion që mund te realizoj deshiren tende eshte Microsoft Office, i disponueshëm si në Android ashtu edhe në iOS/iPadOS. Ky aplikacion Microsoft është falas për të gjitha pajisjet që nuk i kalojnë 10.1 në madhësi, përndryshe kërkon një abonim në shërbimin Microsoft 365.

Për të konvertuar një PDF, ajo që duhet të bëni është të filloni aplikacionin, të futeni me llogarine e Microsoft dhe të shtypni mbi Azioni. Në këtë pikë, zgjidhni artikullin PDF in Word, zgjidhni file PDF dhe mbaroi. Skedari do të konvertohet në një dokument Word dhe do të ruhet në OneDrive.

Nëse dëshironi të mbani një kopje në pajisjen tuaj, trokitni lehtë mbi ikonën (…) në krye, klikoni në Ruaj si/Salva con nome/Save as dhe zgjidhni Kjo pajisje/Questo dispositivo/This device si destinacion.

App të tjera qe te kthesh PDF në Word/doc/docx

Përveç aplikacionit për të cilin ju fola në kapitullin e mëparshëm, të cilin e konsideroj më të besueshmin për sa i përket konvertimit të PDF në Word, ka të tjerë që kërkojnë abonime për të zgjeruar veçoritë në dispozicion ose për të hequr reklamat. 

Këshilla ime, megjithatë, është të përdorni mjetet online për të cilat ju thashë në këtë kapitull.

Si te kthesh PDF ne Word/doc/docx te modifikueshem

Nëse PDF që keni është krijuar nga një dokument Word ose me një softuer të pajisur me funksionin OCR (Optical Character Recognition), duke përdorur zgjidhjet e përmendura më lart do të merrni file Word te mire dhe me tekst të modifikueshem.

Megjithate, disa PDF merren duke skanuar dokumentet si fotografi, kështu që pasi të konvertohen në Word ato nuk ju lejojnë të zgjidhni ose modifikoni tekstin. Në këto raste, për të zgjidhur problemin dhe për të marrë dokumente të modifikueshem, është e nevojshme të përdorni një softuer OCR, i cili është në gjendje të njoh shkronjat dhe numrat e një dokumenti dhe t’i transformojë ato në tekste të vërteta të modifikueshme.

Ndër zgjidhjet më të mira të këtij lloji eshte Free Online OCR, i cili është plotësisht falas, ose programet e paguara ABBYY FineReader për Windows dhe Prizmo për macOS.