Si te kthesh nje file ODT ne FDF

Si te kthesh nje file ODT ne FDF

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te kthesh nje file ODT ne FDF. Skedarët ODT janë lloje dokumentesh të krijuara me aplikacione falas të përpunimit të tekstit, bazuar në formatin OpenDocument Text File dhe mund të përmbajnë përmbajtje si tekst, imazhe, objekte etj.

Microsoft Word, gjithashtu mund të hapë skedarë ODT dhe t’i ruajë ato në formate të tjera si DOC dhe DOCX. Google Docs dhe Google Drive gjithashtu mund ti hapin per modifikim. Me poshte do ju japim disa mjete (shumica falas) per kompjuter, telefon dhe online, qe do ju ndihmojne te ktheni nje file ODT ne PDF.

Permbajtja

Si te kthesh nje file ODT ne PDF

Nëse jen të interesuar të kuptoni se si te kthesh nje file ODT ne FDF duke vepruar nga kompjuter, atehere më poshtë do të gjeni disa zgjidhje të vlefshme për t’u perdorur.

LibreOffice (Windows/macOS/Linux)

Si te kthesh nje file ODT ne FDF

Programi i parë që ju rekomandojme të përdorni për të transformuar një file ODT në PDF është LibreOffice. Kjo eshte një paketë produktiviteti falas, alternativë ndaj Microsoft Office (i cili paguhet). Punon në WindowsmacOS dhe Linux.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar LibreOffice në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e tij të internetit dhe vazhdoni me shkarkimin dhe instalimin. Per me shume detaje rreth instalimit lexoni udhezuesin: Si te shkarkosh instalosh LibreOffice Excel falas.

Më pas, hapni LibreOffice, zgjidhni butonin për të hapur skedarët dhe zgjidhni dokumentin ODT për ta shndërruar në PDF. Pasi të keni përfunduar hapat në fjalë, hapni menunë File, në pjesën e sipërme majtas, zgjidhni artikullin Export as/Esporta come nga ky i fundit, më pas Export to PDF format/Esporta nel formato PDF, rregulloni çdo cilësim të avancuar të eksportit (nëse nuk dini ku t’i vendosni duart, lini gjithçka ashtu siç është) dhe klikoni në butonin Export/Esporta në dritaren që hapet, më pas zgjidhni një dosje ku do e ruani.

Gjithashtu ju informojme se me cilësimet e avancuara të mësipërme mund të konvertoni vetëm disa faqe të dokumentit origjinal ODT në PDF, duke vendosur shenjën pranë artikullit Faqe/Pagine/Pages dhe duke treguar numrat e faqeve në fushën përkatëse të tekstit. Për më tepër, mund të rregulloni cilësinë e skedarit të daljes duke përdorur fushën e duhur të tekstit dhe mund të aplikoni një mbrojtje me fjalëkalim për skedarin duke shkuar te skeda Siguria/Sicurezza dhe duke shtypur butonin Vendos fjalëkalimin/Imposta password.

Së fundi, dua të theksoj se nëse e gjeni veten duke u marrë me një skedar ODT që përmban një formular të plotësueshëm, mund të klikoni në menunë File, të zgjidhni artikujt Export as/Esporta come dhe Export to PDF format/Esporta nel formato PDF që janë brenda tij dhe të siguroheni që te zgjidhet gjithashtu opsioni Krijo formularin PDF/Crea formulario PDF. Përndryshe, PDF-ja e krijuar nuk do të jetë e plotësueshme.

WordPad (Windows)

Si te kthesh nje file ODT ne FDF

Nëse jeni duke përdorur Windows, mund të ktheni gjithashtu skedarët ODT në PDF përmes WordPad. Ky është editori falas i dokumenteve, i instaluar si standard në kompjutrat Windows. Ai ofron funksione më të avancuara se Notepad-i klasik, të tilla si aftësia për të përcaktuar madhësinë e shkronjave dhe për të personalizuar paragrafët, dhe gjithashtu vepron si një konvertues për llojin e dokumenteve në fjalë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje të përdorni WordPad, zgjidhni ikonën përkatëse në menunë Start ose shkruani emrin e tij ne fushen e kerkimit poshte manjtaz, më pas klikoni në menunë File në pjesën e sipërme të majtë të dritares së programit që shfaqet në desktop, zgjidhni artikullin Open/Apri nga ky i fundit dhe zgjidhni skedarin ODT.

Pas përfundimit të hapave të mësipërm, mund të përdorni printerin virtual të Windows për ta kthyer skedarin në PDF. Pra klikoni përsëri në menunë File, lart majtas, dhe zgjidhni artikullin Print/Stampa nga ky i fundit. Në dritaren e mëtejshme që hapet, gjeni seksionin Zgjidhni printerin/Seleziona stampante dhe klikoni në Microsoft Print to PDF, më pas shtypni butonin Printo/Stampa.

Më në fund, vendosni se ku të ruani skedarin përfundimtar, emrin që dëshironi t’i jepni dhe konfirmoni qëllimet tuaja duke klikuar butonin Ruaj/Salva/Save.

TextEdit (macOS)

Si te kthesh nje file ODT ne FDF

Ne kompjuter Apple/macOS, për të transformuar një ODT në PDF ekziston aplikacioni standard TextEdit. Ai mbështet plotësisht dokumentet ODT dhe falë sistemit, printeri virtual mund t’i kthejë ato lehtësisht në PDF.

Për të qenë në gjendje ta përdorni atë, filloni TextEdit duke klikuar në ikonën përkatëse në Launchpad, më pas zgjidhni skedarin ODT mbi të cilin dëshironi të veproni nga dritarja që shfaqet dhe shtypni butonin Open/Apri.

Pas hapjes së dokumentit, klikoni në menunë File lart majtas, zgjidhni artikullin Print/Stampa nga ky i fundit dhe në dritaren e re të shfaqur, zgjidhni artikullin Ruaj si PDF/Salva come PDF nga menuja rënëse PDF në fund majtas, tregoni poziciononin ku do eksportoni skedarin dhe emrin që dëshironi t’i caktoni dhe shtypni butonin Ruaj/Salva.

Si te kthesh nje file ODT ne FDF online

Eshtë e mundur të transformohet një file ODT në PDF edhe drejtpërdrejt në internet, duke vepruar nga shfletuesi, duke përdorur disa shërbime të veçanta, si ato që gjeni më poshtë.

Ato janë shumë të lehta për t’u përdorur, por duhet të keni parasysh se për të punuar ata kanë nevojë për një lidhje aktive në internet. Të gjithë thonë se mbrojnë privatësinë e përdoruesve duke fshirë skedarët e ngarkuar në serverët e tyre disa orë pas ngarkimit, por padyshim askush nuk mund ta verifikojë këtë (kështu që ju këshillojme të mos i përdorni me dokumente që mund të përmbajnë të dhëna te ndjeshme).

CloudConvert

Si te kthesh nje file ODT ne FDF

CloudConvert është një konvertues i shkëlqyer që punon përmes internetit, i cili ju lejon të ndërhyni në çdo lloj skedari dhe ta transformoni atë në formate të tjera, kështu që mund të përdoret pa probleme edhe në ODT dhe PDF. Është tepër i lehtë për t’u përdorur dhe është falas, nuk zbaton asnjë kufizim ngarkimi, por është i përdorshëm deri në 10 minuta në ditë. Për të kapërcyer këtë dhe kufizime të tjera, duhet të regjistroheni dhe mundësisht të abonoheni në një nga planet e abonimit (me çmime që fillojnë nga 9,76 euro/muaj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur CloudConvert, lidhuni me faqen e tij kryesore, klikoni në butonin Zgjidh skedarët/Select files dhe zgjidhni skedarin ODT në të cilin dëshironi të ndërhyni. Përndryshe, mund ta merrni dokumentin nga një URL specifike, nga Dropbox, nga Google Drive, nga OneDrive ose nga Box duke klikuar në ikonën e shigjetës drejtuar poshtë dhe duke zgjedhur zgjidhjen që preferoni nga menuja e propozuar.

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, zgjidhni opsionin PDF nga menuja rënëse që ndodhet pranë artikullit Konverto në/Convert to, fillimisht duke zgjedhur formulimin Document. Nëse e gjykoni të nevojshme, mund të rregulloni edhe parametrat e skedarit dalës duke shtypur ikonën e çelësit anglez që gjeni pranë emrit të dokumentit dhe duke vepruar në artikujt e disponueshëm në dritaren që hapet.

Si përfundim, klikoni në butonin Convert, prisni që të përfundojë procedura e konvertimit dhe shkarkoni skedarin e kthyer duke shtypur butonin shkarko/download.

Zgjidhje te tjera si te kthesh nje file ODT ne FDF online

Si te kthesh nje file ODT ne FDF

Nëse po kërkoni zgjidhje të tjera se si te kthesh nje file ODT ne PDF nga shfletuesi/browseri, ju sugjerojme të provoni shërbimet që gjeni në listën e mëposhtme.

  • Convertio: është një konvertues online që ju lejon të punoni në skedarë ODT dhe PDF, por edhe në shumë lloje të tjera dokumentesh. Ai mbështet ngarkimin e skedarëve deri në 100 MB në madhësi dhe regjistrimi nuk kërkohet, por për të zhbllokuar të gjitha veçoritë duhet të krijoni një llogari dhe të regjistroheni në një plan me pagesë (duke filluar nga 9,99 dollarë në muaj).
  • ODT to PDF: ky është një tjetër zgjidhje e shkëlqyer në internet për të kryer operacionin e konvertimit. Është plotësisht falas, ju lejon të punoni deri në 20 skedarë në të njëjtën kohë dhe më pas të shkarkoni gjithçka në formën e një arkivi të ngjeshur.
  • Free File Converter: është një shërbim krejtësisht falas për konvertimin e llojeve të ndryshme të skedarëve mjaft shpejt. Ju nuk keni nevojë të regjistroheni për ta përdorur atë.
  • Online2PDF: eshte nje sherbim falas online qe ju lejon te konvertoni file deri ne 150MB ne total, duke lejuar qe te zgjidhni faqet, ti rrotulloni etj.
  • FreePDFConvert: eshte nje tjeter sherbim i mire falas qe lejon kthimin e file ODT ne PDF me disa klikime.

App per te kthyer file ODT ne PDF

Nese nuk keni një kompjuter dhe për këtë arsye, do të dëshironit aplikacione të dobishme për të transformuar ODT në PDF nga telefoni dhe tableti, atehere më poshtë do të gjeni ato që mund te përfaqësojnë zgjidhjet më interesante në kategorinë për Android dhe iPhone/iPad.

Collabora Office (Android/iOS/iPadOS)

Aplikacioni Collabora Office bazohet në paketën LibreOffice për kompjuter. Ai është i disponueshëm si për Android, ashtu edhe për iOS/iPadOS dhe e kryen me se miri funksionin e kthimit. Është plotësisht falas dhe mjaft i thjeshtë për t’u përdorur.

Pasi të keni shkarkuar dhe instaluar aplikacionin, zgjidhni dhe hapni dokumentin ODT që dëshironi të konvertoni, prekni butonin me tre vijat horizontale lart djathtas, prekni menunë Eksporto si/Esporta come dhe zgjidhni opsionin dokument PDF. Më pas, tregoni vendndodhjen ku dëshironi të ruani skedarin e daljes dhe shtypni butonin Ruaj/Salva/Save.

App te tjera per te kthyer file ODT ne PDF

Nëse jeni duke kërkuar për aplikacione të tjera që mund të jenë të dobishme për konvertimin e skedarëve ODT në formatin PDF, ju sugjeroj t’i konsideroni seriozisht ato të renditura më poshtë.

  • File Converter (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion pa kosto që ju lejon të kryeni konvertime të të gjitha llojeve, kështu që mund ta përdorni jo vetëm për të transformuar skedarët ODT në PDF, por edhe për të vepruar në audio, video dhe kështu me radhë. Vini re se ofron blerje brenda aplikacionit (me çmime që fillojnë nga 1,99 €/javë) për të zhbllokuar konvertimin e grupeve dhe funksione të tjera shtesë.
  • ODT File Converter to PDF (Android) siç mund të konkludohet lehtësisht nga vetë emri, ky është një aplikacion që konverton dokumentet ODT në PDF. Është vetëm për Android dhe është falas.
  • Il Document Converter (iOS/iPadOS) aplikacion specifik për iPhone dhe iPad që ju lejon të kryeni operacione konvertimi në dokumente tekstuale dhe PDF dhe i cili gjithashtu ka një ndërfaqe të këndshme përdoruesi. Në thelb është falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me çmime që fillojnë nga 4.99 euro) për të zhbllokuar të gjitha funksionet.