Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok, ne menyre qe: ata mos te kuptojne qe edhe ju keni nje profil dhe jeni duke pare cfar jane duke publikuar.

Me poshte do gjeni disa këshilla për të parë përmbajtjen e përdoruesve të TikTok pa kryer asnjë shkelje të llogarive në fjalë, por thjesht duke maskuar identitetin tuaj të vërtetë. Ju duhet të vini në praktikë disa procedura dhe mund te arrini qellimin tuaj.

Permbajtja

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok

Përpara se të shpjegojme se si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok, duhet të ndërgjegjësoheni për faktin se, nuk ka asnjë veçori në rrjetin social që i dedikohet shprehimisht mundësisë së ndjekjes së përdoruesve të tjerë fshehurazi. Megjithate, duke ndjekur procedurat që gjeni të shpjeguara në kapitujt në vijim, nuk do t’i lini të tjerët të kuptojne, qe keni pare aktivitetet ne profilet e tyre.

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok: Vizito profilin

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok

Nese dëshironi të shihni profilet e përdoruesve, por pa i lënë ata të zbulojnë se i keni parë, atehere mund ta bëni këtë duke çaktivizuar Vizitat e profilit/Visite al profilo në aplikacionin TikTok për Android dhe iOS/iPadOS. Ky funksion, nëse aktivizohet, ju lejon të dini emrat e personave që kanë vizituar profilin tuaj në 30 ditët e fundit dhe ka një marrëdhënie reciprociteti. Kjo do të thotë që: nëse e çaktivizoni, përdoruesit e tjerë nuk do të mund të dinë që ju i keni parë profilet e tyre, ashtu si dhe ju nuk do dini se kush ka pare profilin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Per te caktivizuar funksionin në fjalë, filloni TikTok, hyni në llogarinë tuaj, shkoni te seksioni i profilit tuaj, shtypni ikonën e syrit lart djathtas, më pas në ikonën e ingranazhit dhe në fund, kaloni te OFF/Caktivizoni/Disattiva levën në përputhje me shkrimin Historia e shikimeve të profilit/Cronologia delle visualizzazioni del profilo.

Në rast të mendimeve të dyta, mund ta rivendosni cilësimin në çdo kohë duke shtypur sërish ikonën e syrit dhe më pas në artikullin Aktivizo/ON/Attiva.

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok: Shiko videot e publikuara

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok

Nëse dëshironi të spiunoni përdoruesit e tjerë të TikTok, mund t’i shikoni videot që ata postojnë pa i lënë të kuptojnë se i keni parë. Është e qartë që për të mbetur anonim nuk duhet të ndërveproni me ta dhe për këtë arsye nuk mund të pëlqeni apo komentoni përmbajtjen që ata publikojnë.

Për të parë videot në TikTok mund të veproni përmes aplikacionit të rrjetit social ose nga faqja zyrtare e TikTok (pra edhe nga kompjutri). Pasi të hyni në llogarinë tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni te seksioni Për ju/Per Te, në të cilin ju shfaqen videot më të njohura.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, nëse dëshironi të kërkoni për përmbajtje të postuar nga një përdorues, mund të përdorni motorin e kërkimit (ikona e xhamit zmadhues). Në këtë rast, shkruani emrin e përdoruesit për të cilin jeni të interesuar, në mënyrë që të shkoni në profilin e tij dhe të shihni videot e publikuara prej tyre në seksionin Video.

Kur vizitoni profilin e një përdoruesi, sigurohuni që të keni çaktivizuar historine e shikimit të profilit sic pame me siper, pasi përndryshe përdoruesi do të njoftohet dhe do të dijë që ju keni vizituar profilin e tij.

Shiko videot qe i kane pelqyer

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok

Një mënyrë tjetër për të spiunuar ne TikTok është të shikoni aktivitetin e një përdoruesi duke parë videot që i kanë pëlqyer. Ky seksion i veçantë, megjithatë, është i dukshëm në profilin e një personi vetëm nëse nuk është çaktivizuar përmes cilësimeve të privatësisë pasi, përndryshe, videot që ai ka pelqyer nuk do të jenë të dukshme publikisht.

Për t’i parë ato nga smartphone/tableti ose kompjuteri juaj (nëse nuk janë caktuar si private), fillimisht sigurohuni që të keni çaktivizuar historine e shikimeve të profilit për të mbetur i fshehtë, më pas përdorni motorin e kërkimit të rrjetit social për të shkuar në profilin e përdoruesit të interesit tuaj dhe referojuni seksionit Ka vendosur like/Ha messo mi piace. Nëse disponohet ky seksion, atehere do t’ju lejojë të shihni në kohë reale të gjitha videot që përdoruesi ka pëlqyer.

Shiko komentet

Si te shikosh fshehurazi aktivitetin e shokeve ne TikTok

Nëse një person u përgjigjet komenteve në videot e tij ose i pëlqen komentet e të tjerëve, ai aktivitet theksohet përmes një etikete të veçantë.

Prandaj për të parë komentet në TikTok mund të veproni nga një smartphone/tabletë ose nga një kompjuter. Për ta bërë këtë, pasi të shkoni në profilin e përdoruesit të interesit tuaj, shtypni ikonën e librit vizatimor për të hapur seksionin e dedikuar për komentet: ato të shkruara nga pronari i videos janë shënuar me etiketën Krijuesi/Creator, ndërsa komentet e të tjerëve te vlerësuara nga pronari i videos janë shënuar me fjalët Pelqen krijuesit/Piace al creator.

Mos harroni te caktivizoni historine e shikimeve te profilit.

Shiko live

Si përfundim, një mënyrë tjetër për të parë aktivitetet e përdoruesve të tjerë në TikTok, është të shikoni shfaqjet live, në mënyrë që të mund t’i ndiqni ato në kohë reale, duke vepruar nga një smartphone/tabletë apo edhe nga një kompjuter.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kryerja e këtij operacioni është shumë e thjeshtë: gjithçka që duhet të bëni është të kërkoni profilin e përdoruesit të interesit tuaj dhe të shtypni foton e profilit të tij për të parë transmetimin e drejtpërdrejtë. Përndryshe, ju mund të shihni të gjitha transmetimet e drejtpërdrejta në TikTok nëpërmjet butonit Live.

Megjithatë, në këtë rast, mbani mend se edhe nëse çaktivizoni historine e shikimit të profilit, emri juaj i përdoruesit do të përfshihet në listën e shikuesve.

Prandaj, në këtë rast specifik, nëse doni të mbeteni anonim, ajo që mund të bëni është të vendosni profilin tuaj si privat. Në këtë mënyrë, ata që nuk ju ndjekin nuk do të mund t’i shohin videot tuaja dhe nuk do të mund t’ju ndjekin, nëse nuk i miratoni kërkesat e tyre.

Për ta bërë këtë nga një smartphone/tablet ose nga një kompjuter, shkoni te menuja Cilësimet dhe privatësia/Impostazioni e privacy > Privatësia/Privacy dhe së fundi, zhvendoseni levën e llogarisë private/Account privato  AKTIV/ON.

Si te mos spiunohesh ne TikTok

Nese po e lexoni këtë udhezues sepse keni frikë se dikush po spiunon profilin tuaj në TikTok ose ka hakuar llogarinë tuaj, atehere ju sugjerojme të vini në praktikë disa truke të thjeshta: si ndryshimi i password-it te TikTok, duke vendosur nje te gjate te mbushur me numra, shkronja dhe karaktere speciale. Gjithashtu kontrolloni telefonin per ndonje aplikacion te dyshimte qe mund te jete instaluar nga dikush tjeter.