Si te krijosh Banner / Banderola falas

Me poshte do ju shpjegojme se si te krijosh Banner/Banderola falas. Ju mund t’i shkarkoni ato në kompjuterin tuaj dhe si t’i vendosni në faqen tuaj të internetit. Ne fakt ka shumë zgjidhje që mund të merrni në konsideratë. Disa ju lejojnë të krijoni banderola/banner të madhësive të ndryshme dhe t’i personalizoni ato deri në detajet më të vogla, të tjera ju lejojnë të përdorni modele standarde te projektuara për t’u përdorur në shërbime të tilla si Facebook, Twitter, Instagram dhe YouTube. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te krijosh Banner/Banderola falas: me Banersnack

Si te krijosh Banner / Banderola falas

Bannersnack është një mjet online për krijimin e banner/banderolave ​​falas. Ai ju lejon të zgjidhni nga mbi 1000 paraqitje të paracaktuara dhe të ruani banerin e krijuar si skedar JPG, PNG dhe GIF. Gjithashtu ju lejon ta futni atë drejtpërdrejt në faqen tuaj të internetit me aftësinë për të monitoruar statistikat e saj. Në versionin falas ju lejon të krijoni deri në 10 banderola, të cilave u shtohet nje filigranë. Per me shume është e nevojshme të abonoheni në një abonim mujor.

Për të krijuar banderola me Bannersnack, lidhuni me faqen e internetit të shërbimit dhe klikoni mbi artikullin Regjistrim falas/Iscrizione gratuita lart djathtas, më pas shtypni butonat Facebook ose Google për t’u lidhur me Bannersnack përmes llogarive tuaja sociale ose nëse preferoni regjistrimin klasik me email, shkruani të dhënat tuaja në fushat Emri/Nome, Adresa email/Indirizzo email dhe Fjalëkalimi/Password, pastaj klikoni butonin Regjistrim Falas/Iscrizione gratuita. Brenda pak çastesh do të merrni një email që përmban një link verifikimi. Klikoni mbi të për të konfirmuar llogarinë tuaj dhe për të përfunduar regjistrimin.

Tani, klikoni në butonin Vazhdo/Continue dhe zgjidhni opsionin Bëni një banner/Make a Banner për të krijuar një banner të vetëm (opsioni i grupit të banerëve është i disponueshëm për përdoruesit e abonuar), më pas zgjidhni llojin e banerit që dëshironi të krijoni duke klikuar në një nga opsionet e disponueshme midis Drejtkëndësh i madhtabelë drejtuesecelular i madhkatror​​postim në Facebookkopertina e kanalit në YouTube/Large Rectangle, Leaderboard, Large Mobile, Square, Facebook post, YouTube Channel cover etj. Përndryshe, mund të krijoni një baner të personalizuar duke klikuar në opsionin Madhësia e personalizuar/Custom size dhe duke futur matjet në fushat Gjerësia/Width dhe Lartësia/Height.

Si te krijosh Banner / Banderola falas

Pasi të keni zgjedhur llojin e banerit qe do krijoni, mund të kaloni te personalizimi përmes ekranit të ri të hapur. Ju mund të shkruani emrin e banerit në fushën baner pa titull/Untitled banner (në krye), ndërsa shtypni butonin Shto imazh/Add image mund të ngarkoni një imazh për ta futur në banerin tuaj me mundësinë e aplikimit të filtrave, tranzicioneve dhe shtimit të linkeve në të. Duke përdorur shiritin anësor në të majtë, mund të personalizoni banerin tuaj duke klikuar në një nga veçoritë e disponueshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
 • Modeli/Template: nëse disponohet për banerin e zgjedhur, ju lejon të aplikoni një plan urbanistik të paracaktuar.
 • Sfondi/Background: për të vendosur ngjyrën e sfondit të banderolës dhe nëse është e nevojshme, për të modifikuar permasat.
 • Shto tekst/Add text: për të futur fushat e tekstit në baner, më pas zgjidhni fontin, madhësinë, ngjyrën dhe të keni mundësinë për të shtuar link.
 • Imazhi/Image: për të futur një imazh duke e zgjedhur atë nga arkivi i pasur i Bannersnack ose duke e ngarkuar nga kompjuteri juaj.
 • Shto formë/Add shape: ju lejon të shtoni figura (katrore, rreth, vija, etj) dhe logo.
 • Butoni Add/Add button: për të futur një buton të klikueshëm me mundësinë për të zgjedhur veprimin që do të kryhet në klikim.
 • Më shumë/More: për të përfituar nga veçori të tjera, si shtimi i videove.

Së fundi, përmes shiritit anësor në të djathtë, mund të menaxhoni nivelet e ndryshme të banerit, të shtoni rrëshqitje dhe kështu ta bëni banerin të animuar. Pasi të përfundojë krijimi i banerit tuaj, mund të shtypni butonin ▶ ︎ për të parë një pamje paraprake ose shtypni butonin Ruaj/Save për ta ruajtur.

Si te krijosh Banner / Banderola falas

Në dritaren e sapohapur, futni emrin e banerit në fushën e emrit të bannerit/Banner name (nëse nuk e keni bërë më parë). Nëse dëshironi, futni URL-në që duhet të hapet kur klikoni mbi baner në fushën URL Banner dhe shtypni artikullin Set border and quality për të vendosur kufijtë e banderolës dhe cilësinë e figurës, më pas klikoni në butonin Ruaj/Save dhe kaq.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të parë banderolat/banner e krijuara, klikoni në artikullin My banners në krye dhe identifikoni banderolen e interesit tuaj. Ndaloni mbi imazhin paraprak me treguesin e miut dhe shtypni butonat Views për ta parë atë ose edit për të nisur editorin dhe për të aplikuar ndryshime të reja, përndryshe klikoni ikonën e shigjetës drejtuar poshtë dhe zgjidhni një nga formatet e disponueshme midis PNGJPG dhe GIF për të shkarkuar banerin në kompjuterin tuaj.

Nëse dëshironi të futni banerin në faqen tuaj të internetit pa e shkarkuar më parë, klikoni në ikonën me tre pika dhe zgjidhni opsionin Embed, më pas kopjoni kodin duke shtypur butonin Copy embed code dhe ngjiteni atë në seksionin e faqes tuaj ku keni ndërmend ta shfaqni.

Nëse mendoni se Bannersnack është një zgjidhje e mirë për të krijuar banderola dhe dëshironi të abonoheni në shërbim, mund të zgjidhni një nga planet e disponueshme.

 • Starter (12 $/muaj ose 84 $/vit): ju lejon të krijoni 30 banderola statike në muaj.
 • Pro (32 $/muaj ose 216 $/vit): nuk ka kufizime në krijimin e banderolave, gjithashtu lejon krijimin e banderolave ​​të animuar dhe shkarkimin e tyre në formatin HTML5. Gjithashtu ju lejon të ngarkoni fontet e personalizuara dhe të keni akses në veçori të tilla si gjeneratori i banderolave.
 • Team (69 dollarë në muaj ose 576 dollarë në vit): përveç që ka veçoritë e planit Pro, ai lejon akses për deri në 10 përdorues dhe lejon qasje në analitikën e banerëve për një vit.

Për t’u abonuar në Bannersnack, klikoni në butonin Go Premium lart djathtas, shtypni butonin Bli tani/Buy now për planin e zgjedhur, futni të dhënat e një mënyre pagese midis kartës së kreditit dhe PayPal dhe shtypni butonin Complete Purchase për të përfunduar blerjen.

Si te krijosh Banner/Banderola falas: My Banner Maker

Si te krijosh Banner / Banderola falas

Tani le te shikojme se si te krijosh banner/banderola falas me My Banner Maker. Ai është një mjet i fuqishëm online që ju lejon të krijoni banderola të personalizuara, me mundësinë e aksesit në një bibliotekë të pasur modelesh dhe imazhesh për t’u përdorur pa kufizime. Kërkon regjistrim falas.

Për të krijuar banderola me My Banner Maker, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit, klikoni në artikullin Pricing (në krye) dhe shtypni butonin Sign up prane versionit Falas/Free. Më pas vendosni të dhënat tuaja në fushat Email dhe Fjalëkalim/Password, hiqni shenjën pranë shkrimit Sign Up for the Design My Banner Newsletter nëse nuk dëshironi të abonoheni në buletinin e My Banner Maker dhe klikoni në butonin Regjistrohu falas/Sign up free për të përfunduar regjistrimin.

Tani mund të krijoni banderola/banner pa kufizime. Klikoni në butonin Fillo/Get started, më pas zgjidhni llojin e banerit që dëshironi të krijoni duke zgjedhur një nga kategoritë e disponueshme midis Most popular, Social media, Banner ads e Game dhe klikoni mbi banerin e interesit tuaj (për shembull 300 × 600728 × 90 etj në rastin e reklamave me baner) për të hyrë në hapin tjetër. Përndryshe, klikoni në artikullin Madhësia e personalizuar/Custom Size për të krijuar një banderolë të personalizuar, futni dimensionet në piksel në fushat Gjerësia e Bannerit/Banner width dhe Lartësia e Bannerit/Banner height dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continue.

Tani, shtypni butonin Përdor modelin/Use template për të parë një nga paraqitjet falas të disponueshme në My Banner Maker. Pastaj klikoni në artikullin Preview për të parë një pamje paraprake ose në butonin Përdor këtë imazh/Use this image për ta përdorur atë. Nëse nuk disponohet asnjë model për llojin e banderolës së zgjedhur ose preferoni të krijoni një baner të personalizuar, klikoni në artikullin Përdor imazhin/Use image për të zgjedhur një nga imazhet e shumta të disponueshme në arkiv ose në artikullin Ngarko fotografinë tënde/Upload your own photo qe te ngarkoni një imazh nga kompjuteri juaj.

Nëse zgjedhja juaj ra në një model te My Banner Maker, Studio Design do të hapet automatikisht. Ky është një mjet në të cilin mund ta personalizoni banerin si një profesionist, me aftësinë për të menaxhuar shtresat, për të shtuar tekst, efekte dhe shumë më tepër.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni zgjedhur të përdorni një imazh, mund të zgjidhni nëse do ta personalizoni banerin përmes Design Studio ose përmes Express Editor, një mjet shumë më i thjeshtë për t’u përdorur, por që i lë më pak liri përdoruesit. Pastaj zgjidhni se si të vazhdoni duke klikuar në një nga artikujt e disponueshëm midis Edit in Express Editor ose Edit in Design Studio dhe vazhdoni si më poshtë.

Si te krijosh Banner / Banderola falas

Në rastin e parë, klikoni në butonin Shto tekst/Add text për të shtuar tekst, zgjidhni ngjyrën përmes fushës ku shfaqet kodi #FFFFFF dhe fontin përmes menusë rënëse në të cilën shfaqet artikulli Arial. Pasi të ketë përfunduar personalizimi, klikoni në butonin Ruaj & Vazhdo/Save & Continue dhe prisni që baneri të gjenerohet, më pas shtypni butonat download it dhe download për ta shkarkuar në kompjuterin tuaj.

Nëse keni zgjedhur të personalizoni banerin përmes Design Studio, mund të shikoni dhe menaxhoni shtresat që e përbëjnë atë përmes kutisë Layers (e pranishme lart djathtas), ndërsa mund të klikoni në butonin Ngarko më shumë imazhe/Upload more images për të ngarkuar imazhe shtese nga kompjuteri juaj. Gjithashtu, mund të aplikoni ndryshime duke përdorur komandat në shiritin anësor të majtë.

 • Bazat/Basics: ju lejon të rrotulloni, ndryshoni përmasat ose shkurtoni banderolën.
 • Teksti/Text: ju lejon të shtoni tekst në baner, duke zgjedhur ngjyrën, pozicionin, madhësinë dhe fontin e tij.
 • Vizatim/Drawing: ju lejon të vizatoni me dorë të lirë në bander.
 • Filtrat/Filters: ju lejon të aplikoni filtra të tillë si NoiseSepiaGradientInvertBlur dhe shumë të tjerë në bander.
 • Forma/Shapes: ju lejon të shtoni forma duke zgjedhur nga RrethiDrejtkëndëshiTrekëndëshiShumëkëndëshi dhe Elipsi.
 • Stickers: ju lejon të aplikoni një ose më shumë ngjitëse në bander.

Për të ruajtur banerin e krijuar, shtypni butonin Ruaj & Vazhdo/Save & Continue dhe prisni disa minuta që të gjenerohet, më pas klikoni në artikullin download it dhe në butonin download për të shkarkuar rezultatin përfundimtar në formatin PNG.

Duhet të dini se në My Banner Maker mund të abonoheni edhe në një abonim Premium i cili, me një kosto prej 4,95 dollarë në muaj, ju jep akses në bibliotekë me modele Premium dhe mundësinë e marrjes së ndihmës së menjëhershme.

Për t’u abonuar në abonimin Premium, klikoni në artikullin Pricing në menunë e sipërme dhe në opsionin Regjistrohu/Sign Up në lidhje me kutinë Premium, më pas vendosni shenjën pranë mënyrës së pagesës që preferoni midis kartës së kreditit dhe PayPal dhe shtypni butonin Sign up. Në hapin tjetër, futni detajet e mënyrës së zgjedhur të pagesës, klikoni butonin Dërgo/Submit dhe kaq.

Si te krijosh Banner/Banderola falas: me WebBanner24

Ndër zgjidhjet që duhen marrë në konsideratë për të krijuar banderola/banner falas është edhe WebBanner24, një mjet online që nuk kërkon regjistrim. Kjo ju lejon të krijoni banderola të madhësive të ndryshme, me aftësinë për të aplikuar imazhe, tekst, ngjitëse dhe animacione dhe për të ruajtur rezultatin përfundimtar si skedar PNG, JPG dhe SVG, pa i vendosur filigrane.

Per ta perdorur, lidhuni me faqen e internetit të shërbimit dhe filloni të personalizoni banerin tuaj menjëherë. Fillimisht, vendosni manualisht matjet në fushat Width dhe Height dhe shtypni butonin Go, në të kundërt zgjidhni një nga modelet e disponueshme duke shtypur një nga opsionet midis Square, Small squadre, Banner, Leaderboard, Skyscraper etj.

Pasi të zgjidhni llojin e banerit që do të krijoni, klikoni në skedën sfondi/Backgroud për të vendosur ngjyrën e sfondit. Më pas zgjidhni llojin e hijezimit nga opsionet e disponueshme, vendosni transparencën duke lëvizur rrëshqitësin nën artikullin Offset dhe vendosni ngjyrat duke klikuar në fushat Color 1 dhe Color 2 dhe duke i zgjedhur ato duke përdorur rrëshqitësit e shfaqur në ekran.

Tani mund të klikoni në Text dhe të shtoni pak tekst në baner. Më pas futni tekstin në fushën Vendos tekstin tuaj këtu/Put your text in here, zgjidhni fontin duke zgjedhur një nga ato të disponueshme dhe shtypni butonin Shto/Add, më pas bëni ndryshimet që dëshironi duke lëvizur kursorin nën artikujt Madhësia e tekstit/Text size dhe Rrotullimi/Rotation, duke zgjedhur ngjyrën duke përdorur artikulli Ngjyrat e tekstit/Text colors dhe aplikimi i filtrave nëpërmjet kutisë Filter.

Ndryshe shtypni artikullin Stamps për të aplikuar një nga ngjitësit e disponueshëm (ato janë të ndara në kategori të ndryshme, si të Aliens, Insects, Pole dancers, Skull etj) dhe zgjidhni skedën Border për të zgjedhur nëse do t’i jepni një formë të rrumbullakosur banner-it dhe nëse duhet të futen bordet në këtë të fundit duke vendosur ngjyrën dhe madhësinë. Së fundi, klikoni në artikullin Filters për të aplikuar filtra në baner, si efekti sepia ose efekti bardh e zi.

Për të ruajtur dhe eksportuar banerin e krijuar, klikoni në artikullin Ruaj/Save, vendosni shenjën pranë një prej formateve të disponueshme midis PNGJPG dhe SVG dhe shtypni butonin Shkarko/Download. Ju gjithashtu mund të gjeneroni një kod për ta futur direkt në faqen tuaj të internetit, por në këtë rast do të aplikohet një filigran. Për të vazhduar, klikoni në butonin Merr kodet/Get codes dhe prisni që kodi të gjenerohet, më pas futni URL-në e banerit në fushen Linked Website dhe kopjoni një nga kodet e dukshme nën Embed Codes.

Zgjidhje te tjera per te krijuar banner/banderola falas

Nese sherbimet me siper nuk ju kenaqen, atehere ka shërbime të tjera në internet dhe programe falas që mund të jenë të përshtatshme për ju. Këtu është një listë e zgjidhjeve të tjera per te krijuar banner/banderola ​​falas që mund të merrni në konsideratë për projektet tuaja.

 • Creabanner.it: ju lejon të krijoni një baner në pak minuta dhe pa regjistrim, me mundësinë e ruajtjes së tij në kompjuterin tuaj ose marrjen e kodit për ta futur direkt në faqen tuaj. Kjo ju lejon të zgjidhni nga formatet e shumta të banerëve, të aplikoni tekst, të futni imazhe, kufij dhe efekte. Ai aplikon një filigran, por me një donacion prej 3 euro keni akses në shërbimin Premium, i cili ju lejon ta hiqni atë.
 • BannerFans: eshte një zgjidhje falas në internet për të krijuar banderola me porosi. Kjo ju lejon të zgjidhni midis formateve të ndryshme të banerëve, të shtoni tekst, imazhe, borde dhe efekte dhe të ruani banerin në kompjuterin tuaj në format PNG, JPG dhe GIF. Nuk aplikon watermaker dhe gjithashtu ju lejon të merrni kodin për të futur banerin direkt në faqen tuaj.
 • Banner Generator: eshte një tjetër shërbim online që ju lejon të krijoni banderola falas të madhësive të ndryshme duke zgjedhur një nga mbi 1000 modelet në dispozicion dhe me mundësinë e shtimit të tekstit. Mund të eksportoni rezultatin përfundimtar në formatin JPG, PNG ose SVG.
 • GIMP: Nuk është një shërbim online, por një program i fuqishëm falas për t’u instaluar në kompjuterin tuaj. Është një nga alternativat më të mira ndaj Photoshop-it të shtrenjtë dhe ju lejon të krijoni banderola të personalizuara.