Si te instalosh uTorrent

uTorrent eshte nje mjet i dobishem per te gjetur file te te gjitha llojeve ne internet dhe qe mund t’ju ndihmoje ne rast nevoje ne shkarkimin e tyre. Ne kete udhezues do te flasim pikerisht mbi temen, se si te instalosh uTorrent ne kompjuter dhe gjithashtu do te shpjegojme hap pas hapi proceduren qe duhet ndjekur.

Permbajtja

Informacionet paraprake

Para se të shpjegoj se si te instalosh uTorrent ne kompjuter dua të sqaroj në lidhje me natyrën e këtij programi. uTorrent është një nga client më të njohur për të shkarkuar skedarë nga rrjeti BitTorrent. Eshtë në dispozicion për sistemet kryesore operative në treg dhe gjithashtu lejon përdoruesit me më pak përvojë të ndajnë skedarë në këtë rrjet peer to peer. Për më tepër, ndryshe nga shumica e softuerëve për P2P uTorrent nuk kërkon konfigurime të gjata për t’u përdorur. Thjesht duhet të parandaloni që ruteri të pengojë funksionimin e tij duke zhbllokuar portat, një operacion që mund të përfundojë me pak klikime.

Per te instaluar uTorrent, hapi i parë që duhet të bëni është të klikoni këtu ne mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen e internetit të client të famshëm. Ju lutemi te shkarkoni uTorrent vetem nga faqja e tij zyrtare, në menyre qe te keni programin origjinal, që funksionon si duhet dhe pa rrezik. Nese perpiqeni të shkarkoni uTorrent nga faqe te tjera, mund t’ju kërkohet të paguani një shumë të pajustifikuar parash për ta bërë këtë ose mund të hasni në një version të programit që përmban ndonjë virus ose jo plotësisht funksional.

Pasi të keni hapur faqen e internetit të programit, për të mesuar se si te instalosh uTorrent, ndiqni udhëzimet më poshtë sipas sistemit operativ që përdoret në kompjuterin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te instalosh uTorrent në kompjuter Windows

Nëse keni një kompjuter me Windows, si fillim shkoni ne faqen e uTorrent duke klikuar ketu, pastaj shtypni butonin portokalli Scarica/Download uTorrent per Windows që shihni në qendër të ekranit dhe më pas shtypni Scarica/Download uTorrent Per Windows bashkangjitur në faqen e re të internetit që ju shfaqet dhe prisni që të fillojë procedura e shkarkimit të programit.

Si te instalosh uTorrent

Kur shkarkimi te kete mbaruar, hapeni file uTorrent.exe te shkarkuar duke klikuar dy herë mbi të, për të filluar procedurën me të cilën mund të instaloni uTorrent. Në dritaren që do të hapet në këtë pikë, klikoni së pari në butonin OK, pastaj në butonin Po dhe pastaj në Next/Avanti për dy herë rresht. Pastaj pranoni kushtet e përdorimit të softuerit duke klikuar në butonin Prano/Accetto dhe gjithmonë klikoni në Avanti për të përfunduar konfigurimin. Gjatë procesit të instalimit, hiqni shenjën e kontrollit nga artikujt që lidhen me toolbar per shfletuesin dhe albumet muzikore për tu shkarkuar falas, për të mos instaluar përmbajtje promovuese. Refuzo gjithashtu instalimin e programeve si Iminent ose të tjera që ju ofrohen për të shkarkuar (zakonisht mjafton të klikoni në Skip and Decline ose, në rastin e albumeve muzikorë, duhet të hiqni shenjen e zgjedhjes nga Yes, I’d love to check out this download!).

Si te instalosh uTorrent

Pasi të përfundojë instalimi, klikoni dy herë në ikonën uTorrent që është shtuar në desktop për të filluar programin menjëherë. Përndryshe, shtypni butonin Start të bashkangjitur në shiritin e aplikacioneve, shkruani utorrent në fushën e kërkimit që ju shfaqet dhe pastaj klikoni në rezultatin e parë në listë.

Mbani mend se pasi të keni përfunduar me sukses procedurën me të cilën do të instaloni uTorrent, programi do të vendoset automatikisht si aplikacioni i paracaktuar për shkarkimin e skedarëve torrent.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që perfunduat proceduren se si te instalosh uTorrent në kompjuterin tuaj, ngelet te mesosh se si t’ja besh qe ta perdoresh. Duke pasur parasysh që programi është vendosur si parazgjedhje për torrentët, që të shkarkoni atë që ju intereson më shumë, gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni një file.torrent nga Interneti, ta hapni duke klikuar mbi të, shtypni në butonin OK dhe lëreni programin të funksionojë derisa të përfundojë shkarkimi. Përndryshe, meqenëse uTorrent mbështet magnet link, mund të filloni të shkarkoni përmbajtje nga rrjeti BitTorrent pa përdorur file.torrent dhe serverat tracker si ndërmjetës. Për ta bërë këtë, thjesht klikoni në ikonën e magnet link (zakonisht e përfaqësuar nga një magnet i kuq) që gjendet në faqet e kërkimit të torrent-eve.

Si te instalosh uTorrent

Si te instalosh uTorrent në kompjuter Mac OS X

Nëse ke nje kompjuter Mac dhe do te mesosh se si te instalosh uTorrent, hapi i parë që duhet të bësh është të shkosh ne faqen kryesore te sherbimit duke klikuar ketu, dhe te shtypesh butonin e gjelbër Scarica/Download Gratis Per Mac që shihni në qendër të ekranit. Pastaj prisni që procedura e shkarkimit të programit të fillojë dhe sapo të përfundojë, hapni file.dmg që sapo është shkarkuar për të filluar procedurën e instalimit.

Si te instalosh uTorrent

Në dritaren që në këtë pikë do të hapet në desktop, klikoni dy herë në ikonën e programit, nëse shfaqet një dritare tjetër përmes së cilës ju pyeteni nëse doni të hapni uTorrent, shtypni butonin Open/Apri dhe prisni që të dale ne ekran dritarja per te filluar proceduren e instalimit te uTorrent.

Si te instalosh uTorrent

Tani klikoni në butonin Vazhdo/Continua, nëse ju kërkohet të shkarkoni softuer shtesë klikoni në Refuzo ofertën/Decline offer për të refuzuar, pastaj klikoni edhe një herë në Vazhdo/Continue, pastaj në Install dhe në fund në Mbyll/Close.

Pasi të përfundojë instalimi, hyni në Launchpad dhe klikoni në ikonën uTorrent për të filluar programin menjëherë. Nëse nuk mund të identifikoni ikonën uTorrent midis aplikacioneve të disponueshme, mund të shkruani utorrent në fushën e kërkimit të shfaqur më lart ose mund të hyni në Spotlight duke klikuar në ikonën që përshkruan një xham zmadhues të bashkangjitur në pjesën e sipërme të djathtë të shiritit të menusë, shkruani utorrent dhe klikoni në rezultatin e parë që ju shfaqet, ai menjëherë poshte shkrimit Më i miri/Il migliore/The best.

Mbani mend se pasi të keni përfunduar me sukses procedurën me të cilën do të instaloni uTorrent, programi do të vendoset automatikisht si aplikacioni i paracaktuar për shkarkimin e skedarëve torrent.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që keni arritur të instaloni uTorrent në Mac tuaj, me siguri do të pyesni se si ta përdorni atë. Duke pasur parasysh faktin se, siç ju thashë tashmë, programi është vendosur si parazgjedhje për torrentët në mënyrë që të shkarkoni atë që ju intereson më shumë, gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni një file.torrent nga Interneti, ta hapni duke klikuar mbi atë, shtypni butonin OK dhe lini programin të funksionojë derisa të përfundojë shkarkimi. Shume e thjeshte. Përndryshe, mund të filloni të shkarkoni përmbajtje nga rrjeti BitTorrent pa përdorur file.torrent dhe serverat tracker si ndërmjetës. Për ta bërë këtë, thjesht klikoni në ikonën e magnet link (e përfaqësuar përgjithësisht nga një magnet i kuq) që mund të gjeni në faqet e kërkimit te torrent-eve.

Shënim: Për me shume siguri instaloni edhe një VPN. Me një mjet të këtij lloji, ju do të jeni në gjendje të shkarkoni skedarë nga rrjeti BitTorrent dhe të shfletoni në internet në mënyrë anonime, pa u gjurmuar nga ISP-të ose njerezit me qellime te keqe. Ka shumë zgjidhje të këtij lloji që mund të provoni: ndër zgjidhjet më të besueshme dhe më të lira jane NordVPN dhe Surfshark, të cilët kanë shumë servera në të gjithë botën dhe punojnë kudo: nga PC/Mac, smartphone, tableta dhe pajisje të tjera.