Si te fitosh lek me Adsense

Nese faqa juaj e internetit ka shume shikime dhe pelqehet nga vizitoret, atehere ka ardhur momenti qe te fitoni te ardhura nga puna juaj duke vendosur reklama brenda sitit. Ne kete udhezues do te flasim pikerisht mbi temen se si te fitosh lek me Adsense, duke shpjeguar hap pas hapi proceduren qe duhet ndjekur.

Google AdSense është një nga mjetet më të njohura për te fituar para nga përmbajtja në internet. Ai eshte nje mjet reklamash që lidh reklamuesit dhe publikuesit (dmth kompanitë që kanë nevojë për reklamë dhe menaxherët e blogjeve ose faqeve të internetit që duan të fitojnë para nga përmbajtja e tyre). Pasi krijoi llogarinë tuaj AdSense, Google vë në dispozicion disa kode për t’i futur në faqen tuaj, duke ju lejuar të fitoni bazuar në klikimet në to dhe shikimet e krijuara. Tani vazhdoni lexoni me poshte per detajet.

Permbajtja

Si te fitosh lek me AdSense

Tani do futemi ne thelbin e temes duke shpjeguar kater hapat qe eshte shume e rendesishme te ndiqen me qellim qe te kuptoni dhe realizoni synimin tuaj ne menyre te thjeshte dhe te shpejte.

Krijo një llogari Google AdSense

Si te fitosh lek me Adsense

Hapi i parë se si te fitosh lek me Adsense duke vendosur reklama ne faqen tuaj te internetit, eshte te krijoni një llogari në Google AdSense. Gjithçka që ju nevojitet është një llogari Google dhe një sit me një adresë të nivelit të dytë (për shembull siti.com) ose që i përkasin shërbimeve partnere të AdSense, të tilla si Blogger ose Altervista.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për t’u regjistruar në Google Adsense, futuni në llogarinë tuaj Google, duke u lidhur me faqen kryesore të shërbimit dhe klikoni në butonin Regjistrohu tani/Registrati ora, pastaj futni të dhënat e kërkuara në fushat Faqja juaj e internetit/Il tuo sito Web dhe Adresa juaj e emailit/Indirizzo email, vendosni shenjën e kontrollit pranë artikullit Sì, desidero ricevere la guida personalizzata e i suggerimenti per il rendimento për të marrë email të dobishëm për të ndërmarrë hapat e parë në Google AdSense dhe shtypni butonin Ruaj dhe vazhdoni/Salva e continua.

Në ekranin tjetër, zgjidhni Shtetin (ose artikullin që lidhet me vendin ku jeni) duke përdorur menunë zbritëse në kutinë Zgjidh shtetin dhe zonën/Seleziona il paese e la zona, lexoni kushtet e shërbimit, vendosni shenjën e kontrollit te Po, e kam lexuar dhe pranuar marrëveshjen/Sì, ho letto e accettato il contratto dhe kliko në butonin Krijo llogari/Crea account.

Tani zgjidhni një nga opsionet e disponueshme midis Private ose Company (nëse doni të fitoni para nga faqja e një kompanie, organizate, shoqate ose instituti) përmes menusë zbritëse nën artikullin Lloji i llogarisë/Tipo di account, pastaj futni të dhënat tuaja në fushat EmriAdresaKodi PostarQytetiProvinca dhe Numri i Telefonit dhe shtypni butonin Dërgo/Invia.

Në ekranin Verifikoni numrin tuaj të telefonit/Verifica il tuo numero di telefono, vendosni shenjën e kontrollit pranë Mesazhit Tekst (SMS)/Messaggio di testo (SMS) ose Thirrjes zanore/Chiamata vocale dhe klikoni në opsionin Gjeneroni kodin e verifikimit/Genera codice di verifica për të marrë kodin e kontrollit për të verifikuar numrin tuaj të telefonit. Pastaj futni kodin 6-shifror në fushën e kodit të Verifikimit dhe shtypni butonin Dërgo/Invia për të përfunduar verifikimin.

Si te fitosh lek me Adsense

Për të përfunduar aktivizimin e llogarisë tuaj, klikoni në artikullin Kopjoni kodin/Copia il codice, në mënyrë që të kopjoni kodin e shfaqur në ekran dhe futeni atë në kodin HTML të faqes tuaj te internetit (midis <head> dhe </head> qe ndodhet ne seksionin header te faqes), vendosni shenjën e kontrollit pranë artikullit që kam ngjitur kodin në faqen time/Ho incollato il codice nel mio sito dhe shtyp butonin Finish/Fine.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Zakonisht, procesi i verifikimit dhe aktivizimit zgjat më pak se një ditë, por në disa raste mund të zgjasë më shumë. Sapo të pranohet kërkesa juaj, do të merrni një email në adresën e treguar kur krijoni llogarinë tuaj.

Krijo një njësi reklamash

Si te fitosh lek me Adsense

Pasi të keni krijuar dhe verifikuar llogarinë tuaj, hapi i dyte se si te fitosh lek me Adsense, eshte të krijoni një njësi reklamash që më vonë mund ta vendosni në faqen tuaj të internetit.

Për të krijuar njësinë tuaj të parë të reklamave, futuni në llogarinë tuaj AdSense, klikoni në artikullin I miei annunci në shiritin anësor të majtë dhe zgjidhni opsionin Njësitë e reklamave/Unità pubblicitarie. Në faqen e re të hapur, shtypni butonin Njësia e Re e Reklamave/Nuova unità pubblicitaria dhe klikoni në artikullin Seleziona ne lidhje me llojin e reklamës që dëshironi të krijoni.

  • Annunci di testo e display: Këto janë njësitë më të njohura të reklamave që kombinojnë imazhe dhe tekst. Ju mund të zgjidhni madhësinë, stilin dhe pozicionin e tyre.
  • Contenuti corrispondenti: ato janë reklama që zakonisht vendosen në fund të artikullit dhe që lejojnë që përmbajtja e sponsorizuar dhe artikujt përkatës të shfaqen në faqen tuaj. Eshtë një mjet i dobishëm për të rritur shikimet e faqeve dhe kohën e kaluar në sit dhe rrjedhimisht, të ardhurat nga reklamat.
  • Annunci InFeed: ato janë njësi reklamash për t’u futur në feed e faqes suaj të internetit. Ato janë të personalizueshme dhe të adaptueshme për pamjen e përmbajtjes.
  • Annunci InArticle: këto janë njësitë e reklamave që duhet të futen midis paragrafëve të artikujve në faqen tuaj. Ata përshtaten automatikisht me përmbajtjen.

Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, futni emrin që do t’i jepni njësisë së reklamave në fushën Nome, vendosni madhësinë e saj duke përdorur menunë zbritëse pranë Display/Visualizzazione (rekomandoj Adaptable/Adattabile që përshtatet me çdo lloj ekrani) dhe nëse dëshironi, modifikoni stilin në seksionin Tipo di annuncio. Pastaj shtypni butonin Salva e ottieni codice, kopjoni kodin e shfaqur në fushën Ad Code/Codice dell’annuncio dhe ngjiteni në faqet e sitit ku dëshironi të shfaqet reklama. Duhen 20-30 minuta për të shfaqur saktë njësinë e reklamave.

Nëse keni një faqe të ndërtuar me WordPress, duhet të dini se ka disa plugin që ju lejojnë të futni reklama pa ndërhyrë në kodin e programimit. Ndër ato që ju mund të marrin në konsideratë janë Ad Inserter dhe Insert Ads on Post.

Shto dhe verifiko një mënyrë pagese

Si te fitosh lek me Adsense

Kur të ardhurat tuaja të arrijnë kufirin për zgjedhjen e mënyrës së pagesës (qe mund te jete 10 euro, varet sipas shtetit), gjithçka që duhet të bëni është të shtoni dhe verifikoni një mënyrë pagese për të marrë, me arritjen e pragut të pagesës (70 euro), fitimet e grumbulluara me njësitë e reklamave të vendosura në faqen tuaj të internetit.

Për të shtuar një mënyrë pagese, lidhuni me faqen e internetit të Google AdSense, futuni në llogarinë tuaj dhe zgjidhni opsionin Pagesat/Pagamenti në shiritin anësor të majtë. Në faqen e re të hapur, klikoni në artikullin Menaxhoni metodat e pagesës/Gestisci metodi di pagamento dhe zgjidhni opsionin Shto metodën e pagesës/Aggiungi metodo di pagamento (sipas shtetit, mund te lejohet të marrni të ardhura nga Google AdSense vetëm me transferim bankar).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në faqen Shto një mënyrë pagese/Aggiungi un metodo di pagamento, futni të dhënat e llogarisë tuaj aktuale në Emri në llogarinë bankare, fushat IBAN dhe SWIFT BIC (është një kod 8 ose 11 shifror që mund ta shihni në te dhenat e bankes) dhe shtypni Butoni Ruaj/Salva për të përfunduar shtimin e mënyrës së pagesës.

Duhet të dini që kur të arrihet pragu i verifikimit të adresës (10 euro), Google dërgon automatikisht një kod PIN me postë në adresën fizike të lidhur me llogarinë tuaj për të aktivizuar pagesën. Para se të arrini pragun prej 10 euro, kontrolloni saktësinë e të dhënave në lidhje me adresën tuaj.

Pastaj regjistrohuni në llogarinë tuaj AdSense, zgjidhni opsionin Pagesat/Pagamenti në shiritin anësor të majtë dhe klikoni në artikullin Menaxho cilësimet/Gestisci Impostazioni në kutinë e Cilësimeve/Impostazioni. Tani kontrolloni që të dhënat e treguara në seksionin Emri dhe adresa janë të sakta, përndryshe klikoni në ikonën e lapsit, vazhdoni me futjen e të dhënave të sakta dhe shtypni butonin Ruaj/Salva.

Pasi të keni marrë kodin PIN me postë (pritja është 2-3 javë), regjistrohuni në llogarinë tuaj AdSense, klikoni në Impostazioni dhe Dati në shiritin anësor të majtë dhe në faqen e re të hapur, zgjidhni artikullin Verifiko adresën/Verifica indirizzo. Pastaj futni kodin PIN që keni marre me poste në fushën e duhur dhe shtypni butonin Dërgo PIN/Invia PIN për të përfunduar verifikimin.

Pasi të keni përfunduar procedurën për futjen e mënyrës së pagesës dhe verifikimin e adresës tuaj, jeni gati të merrni fitimet tuaja të para dhe te kuptoni vertete se si te fitosh lek me Adsense.

Kontrollo fitimet në Google AdSense

Tani qe mesuam se si te fitosh lek me Adsense, hapi tjeter eshte te mesojme se si te kontrollojme fitimet. Njësitë e reklamave të krijuara me Google AdSense krijojnë të ardhura kur përdoruesit klikojnë mbi to. Vetëm disa fushata, në fakt shumë të rralla, sigurojnë te ardhura thjesht per shfaqen e reklames te vizitoret. Në çdo kohë, mund të kontrolloni të ardhurat tuaja në Google AdSense dhe të monitoroni përparimin e njësive individuale të reklamave.

Në faqen kryesore të llogarisë suaj, ju mund të shihni kutinë e të ardhurave të pritshme, me një pasqyrë të të ardhurave totale të ditës, ditën e mëparshme, shtatë ditët e fundit, muajin aktual dhe gjendjen e disponueshme të llogarisë tuaj.

Për të parë fitimet e njësive individuale të reklamave, klikoni në artikullin Rapporti sul rendimento dhe zgjidhni intervalin kohor të interesit tuaj përmes menusë zbritëse 7 ditët e fundit (në të djathtë), pastaj klikoni në opsionin Shto/Aggiungi, zgjidhni opsionin Unità pubblicitarie dhe vendosni shenjën e kontrollit pranë njësisë së reklamës që ju intereson për të kontrolluar të ardhurat e saj të pritshme dhe për të konsultuar statistikat e saj në lidhje me ShfaqjetKlikimetRPM (të ardhurat për 1000 shfaqje), Dukshmëria etj.

Nëse dëshironi të kontrolloni statusin e pagesave, transaksionet e kaluara dhe të vendosni pragun minimal të pagesës, klikoni në artikullin Pagesat/Pagamenti në shiritin anësor të majtë dhe zgjidhni opsionin Shikoni transaksionet/Visualizza transazioni për të parë historinë e të ardhurave të llogarisë tuaj AdSense dhe të pagesave të marra.

Zgjidhni artikullin Gestisci impostazioni dhe klikoni në ikonën e lapsit në lidhje me opsionin Kalendari dhe pagesat për të ndryshuar pragun minimal të pagesës (nuk mund të jetë më pak se 70 euro).

Duhet të dini që Google AdSense kontrollon fitimet mujore në ditën e parë të çdo muaji. Nëse të ardhurat tejkalojnë pragun e pagesës minimale, Google do të bëjë transferimin më 21 të të njëjtit muaj, përndryshe paratë e fituara do të zhvendoset në bilancin e llogarise dhe mblidhen derisa kufiri i pageses minimale është arritur. Për të mësuar më shumë, ju lë në udhëzuesin zyrtar të Google AdSense.

Si përfundim, do të jetë e dobishme të dini se Google AdSense është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për pajisjet Android dhe iOS. Aplikacioni në fjalë ju lejon të monitoroni të ardhurat e pritshme dhe performancën e njësive të reklamave direkt nga telefonat inteligjentë dhe tabletët.