Si te besh report nje video ne YouTube

Si te besh report nje video ne YouTube

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te besh report nje video ne YouTube, dmth ta raportosh te stafi i YouTube per shkelje te rregullave te platformes apo sepse ju prek juve personalisht. Per shembull, ju mund te gjeni ne YouTube video fyese per ju ose njerez te tjere, ose dikush ka kopjuar “pa autorizim” nje video qe ju keni publikuar ne kanalin tuaj, atehere nuk ju ngelet vecse te raportoni videon dhe prisni qe ajo te fshihet/hiqet nga YouTube.

Kuptohet qe videot i nënshtrohen kontrolleve përpara se të hiqen, kështu që mund të duhet pak kohë për të marrë rezultatin e dëshiruar. Sa me shume report te behen nga njerez te ndryshem, me shume e rrisin mundesine qe video te hiqet.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te besh report nje video ne YouTube

Përpara se të shpjegojme se si te besh report nje video ne YouTube, duhet te dini disa informacione paraprake që do të jenë të dobishme për ju që të jeni në gjendje të zbatoni indikacionet e përfshira me mëposhtë. Gjëja e parë është se, për t’i dërguar ekipit të YouTube një raportim në lidhje me një përmbajtje të caktuar, duhet të jeni të regjistruar në sajt dhe të hyni në të. Kjo do të thotë që, duhet të hyni në YouTube (nëse nuk e keni bërë tashmë) duke përdorur kredencialet e llogarisë tuaj Gmail. Nese nuk keni nje llogari Gmail, klikoni ketu per ta krijuar.

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj në YouTube, mund të raportoni përmbajtje që mendoni se shkel termat dhe kushtet e përdorimit të shërbimit (të cilat mund t’i lexoni në detaje duke shkuar në këtë faqe). Prandaj, përpara se të raportoni një video në YouTube, duhet të jeni mjaft të sigurt se videoja në fjalë ka kushtet për t’u raportuar, ndoshta sepse ajo shkel të drejtat e autorit/copyright ose sepse promovon aktivitete të paligjshme (p.sh. përdorimi i drogës, përgatitja e sulmeve terroriste, etj) ose përsëri, paraqet përmbajtje të papërshtatshme (p.sh. lakuriqësi, skena dhune etj).

Si te besh report nje video ne YouTube: për shkelje të të drejtave të autorit/copyright

Si te besh report nje video ne YouTube

Le të fillojmë duke parë se si të raportoni një video në YouTube që shkel të drejtat e autorit/copyright. Në fakt, gjithçka që duhet bërë është të shkoni në faqen e duhur të krijuar nga YouTube për të lejuar përdoruesit dhe kompanitë private të raportojnë shkeljet e të drejtave të autorit të kryera në dëm të tyre, duke përshkruar problemin dhe duke specifikuar URL-në e videos ose videove.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju kujtojme se procedura e ilustruar në këtë kapitull është e vlefshme nëse vendosni të veproni nga kompjuteri ose nga telefonat dhe tabletët. Megjithatë, nuk është e mundur të veprosh nga aplikacioni YouTube per telefon, por nga shfletuesi i pajisjes suaj (p.sh. Chrome për Android ose Safari për iPhone).

Prandaj, për të vazhduar, lidhuni me këtë faqe te YouTube, shtypni butonin Unë nuk jam robot/Non sono un robot (në rast se shfaqet një mesazh që ju fton të kryeni kontrollin e sigurisë) dhe zgjidhni një nga opsionet që korrespondojnë me llojin shkeljes që jeni të interesuar të raportoni, në rastin tuaj Shkelje e të drejtës së autorit/Violazione del copyright.

Më pas, duhet të tregoni se kush është prekur nga shkelja duke vendosur një shenjë në një nga opsionet në kutinë Shkelja e të drejtave të autorit – Kush preket?Unë!/Violazione copyright – Chi ne risente?: Io! nëse shkelja është bërë në dëmin tuaj; Kompania ime, organizata ime ose klienti im/La mia azienda, la mia organizzazione o il mio cliente, nëse shkelja është bërë në dëm të kompanisë tuaj, organizatës tuaj ose klientit tuaj ose një pronari tjetër të së drejtës së autorit/Un altro proprietario di copyright, nëse shkelja prek një palë të tretë (në këtë rast, do të shfaqet një mesazh që ju fton të kontaktoni subjektin në fjalë, i cili do të duhet të dërgojë raportimin në mënyrë të pavarur).

Si te besh report nje video ne YouTube

Në këtë pikë, futni URL-në e videos që është objekt i shkeljes, përshkruani faktin që besoni se është shkelur duke zgjedhur një nga opsionet në menunë Zgjidh një artikull/Seleziona una voce dhe plotësoni fushat e detyrueshme të tekstit që shfaqen në kutine Video për të hequr/Video da rimuovere. Nëse ka më shumë video për të raportuar, shtypni butonin (+) Shto një video tjetër/Aggiungi un altro video dhe përsëritni hapat që kemi treguar në rreshtat e mëparshëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani duhet te jepni informacionin në lidhje me ju ose kompaninë tuaj (bazuar në zgjedhjen që keni bërë më parë), më pas plotësoni formularin Na tregoni për veten/Parlaci di te duke specifikuar emrin tuaj, email, telefoninfaksin, etj. Më pas, shënoni të gjitha kutitë e vendosura brenda kutisë së vendosur në fund për të konfirmuar se po veproni me mirëbesim dhe se jeni me të vërtetë pronari i materialit të mbrojtur nga të drejtat e autorit dhe së fundi, vendosni firmen tuaj dixhitale duke specifikuar emrin dhe mbiemrin tuaj në kutine qe ndodhet më poshtë dhe klikoni në butonin blu Dërgo ankesën/Invia reclamo qe ndodhet në këndin e poshtëm të majtë të faqes.

Si te besh report nje video ne YouTube

Në këtë pikë, kërkesa juaj është dërguar dhe YouTube do ta shqyrtojë atë. Nëse konstaton se raportimi juaj ka të bëjë me një shkelje efektive të së drejtës së autorit, ai me siguri do të heqë videon që keni raportuar nga platforma.

Si te besh report nje video ne YouTube: Për përmbajtje të papërshtatshme

Nese keni hasur një video që përmban përmbajtje të papërshtatshme dhe dëshironi ta raportoni atë në YouTube, atehere mund ta bëni thjesht duke përdorur funksionin Raporto/Report/Segnala te shërbimit. Pasi të gjeni vendndodhjen e videos në fjalë, shtypni simbolin (…) që ndodhet poshtë saj (nëse jeni duke përdorur versionin online të YouTube) ose në rroten e ingranazhit qe ndodhet ne këndin e sipërm djathtas të dritares së riprodhimit të videos (nëse jeni duke përdorur aplikacionin zyrtar të shërbimit për Android ose iPhone) dhe në menunë që hapet, zgjidhni artikullin Raporto/Segnala/Report.

Në kutinë që shfaqet në ekran, më pas vendosni një shenjë për llojin e përmbajtjes së papërshtatshme që dëshironi të raportoni (p.sh. përmbajtje me natyrë seksualepërmbajtje të dhunshme ose të neveritshmepërmbajtje fyese ose urrejtjejeveprime të dëmshme ose të rrezikshme, etj) dhe konfirmoni operacionin duke shtypur edhe një herë artikullin Raporto/Segnala/Report.

Duke vepruar kështu, YouTube do të marrë raportimin tuaj dhe nëse përmbajtja në fakt shkel kushtet e përdorimit të shërbimit, ajo do të hiqet menjëherë nga platforma.

Në rast problemesh te metejshme

Nese keni probleme me raportimin e një videoje në YouTube, atehere ju sugjerojme të përpiqeni të kontaktoni shërbimin e mbështetjes të platformës duke përdorur një nga kanalet mbështetëse midis atyre të disponueshme. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Mbështetja me faks: Nëse dëshironi të dërgoni me faks në YouTube një mesazh, mund ta bëni këtë duke perdorur numrin +1 650-253-0001. Megjithatë, vini re se mesazhi duhet të jetë i shkruar në anglisht, përndryshe nuk ka gjasa që ai të merret parasysh nga ekipi i zhvillimit të YouTube.
  • Mbështetje me postë: nëse dëshironi të dërgoni një mesazh në zyrën kryesore të YouTube, mund ta bëni këtë në YouTube, LLC 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 USA. Gjithashtu në këtë rast, padyshim, mesazhi duhet të jetë i shkruar në anglisht, përndryshe ka të ngjarë që ai të mos merret në konsideratë nga YouTube.
  • Forumi i Ndihmës: merrni parasysh gjithashtu të shkoni te Forumi zyrtar i Ndihmës në YouTube dhe të kërkoni atje për një nga problemet që po përjetoni, për të parë nëse ka një zgjidhje për të. Nëse askush nuk ka ngritur të njëjtat shqetësime tuaja në një diskutim në forum, provoni të hapni një diskutim të ri për të parë nëse ndonjë përdorues është në gjendje t’ju japë një ndihme.