Si te caktivizosh komentet ne YouTube

Si te caktivizosh komentet ne YouTube

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te caktivizosh komentet ne YouTube. Kjo mund te jete nje procedure e nevojshme, ne rastet kur merni komente te keqija ne videot qe publikoni dhe fshirja e komenteve individuale apo bllokimi i perdorueseve specifik, nuk ju zgjidh problemin.

Me poshte do të gjeni detajet për të çaktivizuar komentet për videot individuale ashtu edhe për të gjithë kanalin YouTube, qofte duke vepruar nga kompjutri, qofte nga telefoni.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te caktivizosh komentet ne YouTube

Përpara se të shpjegojme në detaje se si te caktivizosh komentet ne YouTube, mund të jetë e dobishme të dini se, për disa lloje videosh, ky veprim nuk është i nevojshëm pasi komentet janë çaktivizuar si parazgjedhje.

Duke filluar nga janari 2020, për të respektuar Ligjin për Mbrojtjen e Privatësisë në internet të Fëmijëve/Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), YouTube në fakt ka vendosur të kufizojë të dhënat e mbledhura për përmbajtjet e destinuara për fëmijë dhe të çaktivizojë disa veçori, duke përfshirë komentet në video.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, nëse kanali juaj në YouTube ose disa video të ngarkuara në të janë caktuar si të destinuara për fëmijë, komentet tashmë janë te çaktivizuara dhe nuk do të mund t’i aktivizoni në asnjë mënyrë, përveçse duke ndryshuar cilësimet që lidhen me audiencën.

Së fundi, theksoj se krijimi i një videoje private në YouTube çaktivizon automatikisht edhe komentet për videon në fjalë. Megjithatë, komentet bëhen sërish të disponueshme, sapo të ndryshoni dukshmërinë/audiencen e videos në Publike/Pubblico ose të Palistuara/Non in elenco.

Si te caktivizosh komentet e nje video ne YouTube

Nëse qëllimi juaj është të çaktivizoni komentet në YouTube të një videoje të vetme, gjithçka që duhet të bëni është të aksesoni modifikimin e videos së interesit tuaj, të zgjidhni opsionin për të çaktivizuar publikimin e komenteve të reja dhe për të fshehur ato të publikuara tashmë. Gjeni gjithçka të shpjeguar në detaje më poshtë.

Nga kompjuteri

Si te caktivizosh komentet ne YouTube

Për të çaktivizuar komentet e një videoje të vetme në YouTube nga kompjuteri juaj, lidheni me faqen kryesore të YouTube dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni me llogarinë Google/Gmail të lidhur me kanalin YouTube të interesit tuaj. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Hyr/Accedi, siper djathtas, zgjidhni llogarinë tuaj nga ekrani Zgjidhni një llogari/Scegli un account, futni fjalëkalimin/password në fushën përkatëse dhe klikoni në butonin Avanti.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani klikoni në foton e profilit të lidhur me llogarinë tuaj, lart djathtas, dhe zgjidhni opsionin YouTube Studio nga menuja që hapet. Në ekranin e ri të shfaqur, zgjidhni opsionin Video në shiritin anësor në të majtë, ndaloni me treguesin e miut në videon e interesit tuaj dhe shtypni artikullin Detajet/Dettagli (ikona e lapsit).

Në ekranin Detajet e videos/Dettagli video, zgjidhni skedën Opsione të tjera/Altre opzioni, gjeni seksionin Komentet dhe Vlerësimet/Commenti e valutazioni dhe duke përdorur menunë përkatëse rënëse, zgjidhni opsionin Çaktivizo komentet/Disattiva i commenti. Më pas klikoni në butonin Ruaj/Salva lart djathtas për të ruajtur ndryshimet dhe për të çaktivizuar komentet për videon në fjalë.

Si te caktivizosh komentet ne YouTube

Nëse qëllimi juaj është të çaktivizoni komentet për shumë video në të njëjtën kohë, mund ta përshpejtoni funksionimin duke hyrë në seksionin YouTube Studio dhe duke zgjedhur opsionin Video. Pasi të bëhet kjo, vendosni shenjën pranë videove për të cilat dëshironi të çaktivizoni komentet, shtypni artikullin Edit/Modifica në menunë që ndodhet në krye dhe zgjidhni opsionin Komentet/Commenti nga menuja që hapet.

Tani përmes menusë rënëse Vlera e re/Nuovo valore, zgjidhni artikullin Çaktivizo komentet/Disattiva commenti, klikoni në butonin Përditëso videon/Aggiorna video, vendosni shenjën pranë opsionit Unë jam në dijeni të pasojave të këtij veprimi/Sono consapevole delle conseguenze di questa azione dhe shtypni përsëri butonin Përditëso videon/Aggiorna video, qe të ruani ndryshimet dhe çaktivizoni komentet për të gjitha videot e zgjedhura më parë.

Nëse preferoni të fshini mesazhe individuale dhe jo çaktivizimin total të komenteve të videove të caktuara, atehere mund ta bëni këtë duke hyrë në faqen me luajtësin/player e videos që ju intereson dhe nga seksioni komentet/Commenti të YouTube Studio.

Në rastin e parë, gjeni komentin që do të fshihet, shtypni ikonën përkatëse të tre pikave dhe zgjidhni artikullin Hiq/Rimuovi nga menuja që hapet. Nëse preferoni të vazhdoni nga YouTube Studio, hyni në seksionin në fjalë, zgjidhni opsionin Komentet/Commenti në shiritin anësor në të majtë, gjeni komentin që ju intereson dhe klikoni në ikonën me tre pika. Më pas shtypni opsionin Remove/Rimuovi dhe kaq.

Nga telefoni dhe tableti

Si te caktivizosh komentet ne YouTube

Tani le te shikojme se si te caktivizosh komentet e nje video ne YouTube nga telefoni dhe tableti. Per te kryer kete veprim duhet të përdorni YouTube Studio, aplikacionin për pajisjet Android dhe iPhone/iPad që ju lejon të menaxhoni kanalin tuaj në YouTube, të monitoroni statistikat e tij dhe të modifikoni videot e ngarkuara.

Për të vazhduar, nisni aplikacionin në fjalë, duke trokitur mbi ikonën e tij (rrota e kuqe e ingranazhit në një sfond të bardhë) në ekranin bazë ose në menunë e aplikacioneve të pajisjes tuaj dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, shtypni butonin Hyr/Accedi, për t’u identifikuar me llogarinë Google/Gmail të lidhur me kanalin tuaj në YouTube.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, prekni butonin ☰, në pjesën e sipërme majtas, zgjidhni opsionin Video nga menuja që ju propozohet dhe shtypni videon për të cilën dëshironi të çaktivizoni komentet. Në ekranin e ri të shfaqur, trokitni lehtë mbi ikonën e lapsit, për të hyrë në seksionin Modifiko video dhe shtypni ikonën e rrotës së ingranazhit.

Tani, në seksionin komentet/Commenti, lëvizni leven prane pranë opsionit Lejo komentet/Consenti commenti nga ON në OFF dhe shtypni butonin Ruaj/Salva, lart djathtas, për të ruajtur ndryshimet dhe për të çaktivizuar komentet për videon në fjalë. Në rast se ndryshoni mendje, mund të aktivizoni komentet në YouTube duke përdorur të njëjtën levë dhe spostuar ne ON.

Si te caktivizosh te gjitha komentet ne YouTube

Nëse preferoni një zgjidhje më drastike, sesa thjesht çaktivizimin e komenteve për videot individuale, duhet të dini se duke hyrë në seksionin YouTube Studio të kanalit tuaj në YouTube, mund të çaktivizoni komentet për të gjitha videot e ngarkuara tashmë në të dhe t’i çaktivizoni ato automatikisht edhe për ngarkimet e ardhshme. 

Nga kompjuteri

Për të çaktivizuar të gjitha komentet në YouTube nga kompjuteri juaj, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, identifikohuni me llogarinë Google/Gmail të lidhur me kanalin tuaj në YouTube. Pasi të jetë bërë kjo, shtypni foton tuaj, në të djathtën lart, zgjidhni opsionin YouTube Studio nga menuja që hapet dhe në ekranin e ri të shfaqur, shtypni artikullin Cilësimet/Impostazioni në shiritin anësor të majtë.

Më pas hyni në seksionin Komuniteti/Community, zgjidhni skedën Cilësimet e parazgjedhura/Impostazioni predefinite dhe duke përdorur menunë rënëse Komentet në videot tuaja të reja/Commenti sui tuoi nuovi video, zgjidhni opsionin Çaktivizoni komentet/Disattiva commenti për të çaktivizuar komentet për të gjitha videot në kanalin tuaj në YouTube dhe për ato që do të ngarkoni në të ardhmen.

Nese dëshironi të parandaloni abonentët/te regjistruarit e YouTube që të postojnë komente në seksionin e Diskutimeve/Discussione të kanalit tuaj, atehere në këtë rast, hyni sërish në seksionin e Komunitetit/Community, klikoni në artikullin e cilësimeve të paracaktuara/Impostazioni predefinite dhe nëpërmjet menusë rënëse të Komente në skedën tuaj Diskutimi/Commenti sulla tua scheda Discussione zgjidh opsionin Çaktivizo komentet/Disattiva commenti. Pastaj klikoni në butonin Ruaj/Salva dhe kaq.

Përndryshe, mund të çaktivizoni komentet vetëm për videot e reja që do të ngarkoni në kanalin tuaj, duke lënë të aktivizuar opsionin për të komentuar videot e vjetra. Nëse mendoni se kjo është një zgjidhje e vlefshme, hyni në YouTube Studio, zgjidhni opsionin Cilësimet/Impostazioni në shiritin anësor të majtë dhe klikoni mbi artikullin Cilesimet e parazgjedhura te videove të ngarkuara/Impostazioni predefinite video caricati. Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni skedën Cilësimet e avancuara/Impostazioni avanzate, gjeni artikullin Komentet/Commenti dhe duke përdorur menunë përkatëse rënëse, zgjidhni opsionin Çaktivizo komentet/Disattiva i commenti.

Së fundi, nëse preferoni një zgjidhje më pak drastike, duke vepruar nga seksioni Komuniteti/Community, mund të zgjidhni t’i lini komentet të aktivizuara dhe të vendosni kufij për mesazhet e publikuara, duke përfshirë caktimin e moderatorëve që do të jenë përgjegjës për menaxhimin e komenteve të kanalit tuaj në YouTube. 

Nga telefoni dhe tableti

Nëse nuk keni një kompjuter në dispozicion dhe keni ndërmend të çaktivizoni të gjitha komentet në YouTube duke vepruar nga telefoni ose tableti, më vjen keq t’ju them se nuk është e mundur ta bëni këtë as duke përdorur aplikacionin YouTube ose aplikacionin YouTube Studio. Në fakt, kjo e fundit ju lejon vetëm të çaktivizoni komentet për videot individuale dhe nuk ofron një opsion çaktivizimi total.

Zgjidhja e vetme e disponueshme për ju është të përdorni shfletuesin e instaluar në pajisjen tuaj (p.sh. Chrome në Android dhe Safari në iPhone/iPad) dhe të aktivizoni versionin desktop të faqes YouTube. Për ta bërë këtë, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit dhe hyni me llogarinë tuaj Google/Gmail (nëse nuk e keni bërë tashmë). Shtypni, më pas në foton tuaj, lart djathtas dhe zgjidhni opsionin e faqes së Desktop/Sito desktop nga menuja që hapet.

Në këtë pikë, gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzimet që ju kam dhënë mbi procedurën për të çaktivizuar të gjitha komentet në YouTube nga kompjuteri.