Si te rivendosesh reset telefonin Xiaomi

Nese telefoni Xiaomi ka probleme dhe nuk funksionon si duhet apo ke vendosur ta shesesh dhe do ti fshish te dhenat duke e kthyer ne gjendjen e fabrikes, atehere ketu je ne vendin e duhur per te mesuar se si te rivendosesh reset telefonin Xiaomi.

Në rrjedhën e rreshtave të ardhshëm, do te ndihmoj të kuptosh se si të rivendosesh reset telefonin Xiaomi nëse është një telefon i pajisur me sistemin operativ MIUI ose një smartphone i furnizuar me versionin bazë dhe pa personalizime Android.

Permbajtja

Si të rivendosesh reset telefonin Xiaomi

Hapat e kërkuar për të kthyer një smartphone Xiaomi në gjendjen e tij të fabrikës janë larg nga të vështirat. Megjithatë, përpara se të vazhdoni, mbani në mend se operacioni do të fshijë të gjithë përmbajtjen e memories së pajisjes dhe në disa raste, edhe atë që qëndron në microSD. Prandaj, nëse këto të fundit përmbajnë të dhëna të rëndësishme, sigurohuni që të bëni kopje rezervë/backup të gjithçkaje (siç do ta shpjegoj më hollësisht së shpejti) dhe të nxirrni microSD nga telefoni, para se të bëni ndonjë gjë.

Duke bërë këtë rekomandim të nevojshëm, le të fillojme. Në seksionet vijuese të udhëzuesit, unë do të shpjegoj se si të veprohet si në pajisjet e pajisura me MIUI ROM, që është varianti i Android i personalizuar nga Xiaomi, ashtu edhe në pajisjet Android One, d.m.th., i pajisur me një version të sistemit operativ Google.

MIUI

Nëse ke ndërmend të mesosh se si të rivendosesh reset telefonin Xiaomi Redmi Note dhe të gjithë telefonat e tjerë inteligjentë të prodhuar nga kinezët dhe të pajisur me MIUI ROM, atëherë ky është saktësisht seksioni i udhëzuesit që është i duhuri për ju.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Para se të vazhdoni me rivendosjen/reset e të dhënave të fabrikës së pajisjes (e cila, ju kujtoj, përfshin fshirjen e plotë të skedarëve personalë në pajisje), unë ju rekomandoj që të bëni një kopje rezervë/backup të të dhënave që kanë të bëjnë me sistemin operativ, të cilat mund t’i riktheni në një moment të dytë.

Nëse telefoni juaj inteligjent është i pajisur me një version relativisht të fundit të MIUI (nga 10 e tutje), mund të bëni një kopje rezervë/backup të të dhënave duke përdorur funksionin e duhur të sistemit: për ta bërë këtë, përdorni cilësimet/impostazioni te telefonit, duke trokitur mbi simbolin e ingranazhit që ndodhet në Ekrani fillestar, shkoni te seksioni Informacione të Sistemit/Info sistema dhe trokitni lehtë mbi artikullin e Rezervimit dhe Rivendosjes/Backup e ripristino. Në këtë pikë, prekni artikullin Rezervimet lokale/Backup locali, futni kodin e shkyçjes së pajisjes dhe trokitni lehtë mbi artikullin Rezervë/Backup, për të konfirmuar gatishmërinë për të vazhduar.

Pas këtij operacioni, një kopje sigurie e SMS, kontakteve, regjistrit të thirrjeve, të dhënave të aplikacioneve të sistemit dhe të dhënave të aplikacioneve të palëve të treta do të krijohen brenda memories së pajisjes, saktësisht në dosjen MIUI\Backup\AllBackup.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në fund, lidhni telefonin inteligjent me kompjuterin përmes kabllit dhe kopjoni përmbajtjen e dosjes së përmendur më lart, në një vend të sigurt; mos harroni, në këtë moment, të bëni një kopje rezervë të fotove, videove dhe të dhënave personale (nëse nuk po përdorni Google Photos për t’i ngarkuar automatikisht në cloud), duke kopjuar dosjet përkatëse në memorien e kompjuterit: për shembull, do të është e dobishme të dini se fotot dhe videot e kapura me kamerën ruhen në dosjen DCIM.

Për të bërë një kopje rezervë të cilësimeve të pajisjes, mund të përdorni Xiaomi Cloud dhe Google: pasi të keni arritur përsëri në ekranin e Rezervimit dhe Rivendosjes/Backup e ripristino, trokitni lehtë mbi artikullin Cloud Xiaomi dhe prekni butonin Synchronize, për të azhurnuar cilësimet aktuale; nëse është e zbatueshme, ndiqni udhëzimet që ju janë dhënë për të krijuar një llogari të re Mi Cloud.

Pasi të jetë bërë kjo, kthehuni në ekranin e Backup e ripristino, trokitni lehtë mbi Rezervo te dhenat e mia/Backup dei miei dati dhe lëvizni levën që lidhet me artikullin Aktivizo rezervimin/Attiva Backup në ON; nëse është e nevojshme, ndiqni udhëzimet e dhëna në ekran për të konfiguruar llogarinë e Google në të cilën mund ti ruani.

Pas ruajtjes se te dhenave, ju më në fund mund të vazhdosh te rivendosesh reset telefonin Xiaomi pajisjen: për ta bërë këtë, shkoni tek Settings/Impostazioni> Info Sistema> Ripristino di fabbrica, trokitni lehtë mbi Elimina tutti i dati/Reimposta telefono e vendosur në pjesën e poshtme dhe kur kërkohet, futni kodi i shkyçjes së pajisjes.

Në këtë pikë, nëse kërkohet, çaktivizoni funksionin Gjeni pajisjen, duke iu përgjigjur pozitivisht mesazhit paralajmërues të propozuar dhe prekni butonat Next/Avanti dhe OK për të vazhduar me rivendosjen reset te telefonit në të dhënat e fabrikës: operacioni mund të zgjasë disa minuta dhe në fund të ajo, telefoni do të riniset automatikisht.

Shënim: Vini re se kjo procedurë është e vlefshme, përveç nëse dallime të vogla në emërat e menuse, edhe per telefonin Xiaomi Mi.

Android One

Telefonat Xiaomi që i përkasin familjes Android One kane një version të pastër të sistemit operativ, plotësisht i lirë nga çdo personalizim nga ana e Xiaomi. Prandaj, qe të rivendosesh reset telefonin Xiaomi Mi A2 Liteapo Xiaomi Mi A3 në përgjithësi, për të rivendosur reset pajisjet që i përkasin kësaj kategorie në gjendjen e fabrikës, është e nevojshme të ndiqni udhëzime pak më te ndryshme nga ato që dhame pak më parë.

Së pari, unë rekomandoj që të siguroheni që të dhënat në lidhje me kontaktet, SMS, cilësimet e telefonit, aplikacionet (dhe personalizimet përkatëse) dhe informacione të tjera të ngjashme, te jene të sigurta në Google Cloud, pasi operacioni i rivendosjes reset do t’i fshijë ato.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për t’u siguruar, hapni Cilësimet/Impostazioni/Settings e Android, duke trokitur mbi simbolin e ingranazhit qe ndodhet në Ekranin Kryesor të telefonit ose në sirtar/drawer, prekni artikullin Llogaria/Account, trokitni lehtë mbi emrin e profilit tuaj të Google dhe më vonë, në artikullin e Sinkronizimit të Llogarisë/Sincronizzazione account. Në këtë pikë, sigurohuni që levat që lidhen me të dhënat që dëshironi të ruani janë vendosur ON dhe për të sinkronizuar gjithçka, prekni butonin () në të djathtë dhe zgjidhni artikullin Sinkronizoni tani/Sincronizza ora nga menuja që shfaqet.

Pasi të jetë bërë kjo, kthehuni te Cilësimet/Impostazioni/Settings dhe vazhdoni me ruajtjen e opsioneve që lidhen me sistemin operativ (sfonde, alarme, SMS dhe personalizime të tjera të këtij lloji): për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi Sistema e Avanzate dhe arrini në seksionin Rezervim/BAckup. Tani, sigurohuni që rezervimi në Google Drive/backup su Google Drive është aktiv duke lëvizur levën e duhur në ON. Për të ruajtur të dhënat tuaja aktuale, prekni butonin Effettua ora il backup; nëse, nga ana tjetër, jeni të interesuar të dini se cilat të dhëna janë ruajtur në cloud, trokitni lehtë mbi Backup di [nome telefono].

Pasi të keni ruajtur cilësimet e Android, ju rekomandoj që të krijoni një kopje rezervë të të dhënave tuaja personale, duke i ruajtur ato në kompjuterin tuaj, në një pajisje të jashtme ose direkt në cloud;

Me të dhënat e tua të sigurta, më në fund je gati qe të rivendosesh reset telefonin Xiaomi. Tani kthehuni në ekranin e Cilësimeve/Impostazioni/Settings, shkoni te seksionet e Sistema e Avanzate dhe trokitni lehtë mbi artikullin Opsionet e Rivendosjes/Opzioni di reimpostazione, i cili ndodhet brenda tij.

Në këtë pikë, nëse keni ndërmend të rivendosni vetëm opsionet që lidhen me rrjetet (kështu do të fshini rrjetet Wi-Fi, pajisjet Bluetooth dhe cilësimet e rrjetit celular), prekni Reset Wi-Fi, të dhënat mobile dhe Bluetooth/Reimposta Wi-Fi, dati mobili e Bluetooth dhe prekni butonin Reset/Reimposta, e vendosur në ekranin tjetër; nëse, nga ana tjetër, dëshironi të rivendosni vetëm preferencat e aplikacioneve (aplikacionet e caktivizuara, njoftimet e aplikacioneve te caktivizuara, aplikacionet e paracaktuara, kufizimet e të dhënave në sfond dhe çdo kufizim të lejeve), përkundrazi prekni artikullin Rivendos preferencat e aplikacioneve/Reimposta preferenze app dhe konfirmoni gatishmërinë për të vazhduar, duke prekur Reset/Reimposta app.

Për të rivendosur reset plotësisht telefonin dhe për ta rikthyer atë në gjendjen e fabrikës (një operacion i cili, ju kujtoj, do të rezultojë në humbjen totale të të dhënave të ruajtura), trokitni lehtë mbi artikullin Fshi të gjitha të dhënat (rivendosja e të dhënave të fabrikës)/Cancella tutti i dati (ripristino dati fabbrica), lëviz poshtë në ekranin tjetër dhe trokitni lehtë mbi butonin Reset phone/Reimposta telefono. Në fund, futni kodin e zhbllokimit të pajisjes suaj, çaktivizoni Shërbimin e Gjeni Telefonin tim (nëse ju kërkohet), pastaj prekni butonin Reset/Ripristina për të filluar rivendosjen e pajisjes tuaj, gjë që mund të zgjasë disa minuta.

Si të rivendosesh reset Xiaomi Mi Band

Nese do ndryshosh smartphone-in dhe për këtë arsye, a ke te nevojshme të rivendososh reset telefonin Xiaomi Mi Band, pa problem sepse nëse zotëroni Mi Band 3 ose Mi Band 4, mund ta bëni këtë direkt nga ekrani i byzylykut.

Për të filluar, aktivizoni ekranin e Mi Band, duke trokitur mbi të, pastaj bëni disa lëvizje lart ose poshtë, derisa të arrini tek artikulli Tjetër/altro, më pas prekni atë dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings.

Në fund, mbërrini në seksionin Reset/Ripristino dhe trokitni lehtë mbi simbolin që përshkruan një shenjë kontrolli, në mënyrë që të filloni rivendosjen e smartband, i cili mund të zgjasë disa minuta. Pas këtij operacioni, të gjitha informacionet e ruajtura në memorie (hapat e udhëtuar, të dhënat e gjumit, historia e rrahjeve të zemrës, të dhënat e trajnimit, etj.) Do të fshihen.

Në fund të procedurës së rivendosjes, byzylyku ​​do të rifillojë dhe do të tregojë mesazhin e pare Pair device first/Pair first: kjo do të thotë që Mi Band është gati të konfigurohet përsëri në aplikacionin Mi Fit për Android dhe iOS.

Nëse, nga ana tjetër, zotëroni Mi Band 2, nuk mund të ndiqni të njëjtën procedurë, pasi nuk është i pajisur me funksione “autonome”; në këtë rast, mënyra e vetme për të liruar pjesërisht memorien e saj është ta shkëputni atë nga aplikacioni Mi Fit (duke shkuar në seksionin Profile të aplikacionit dhe duke zgjedhur emrin e Smart Band më parë dhe pastaj butonin Dissocia dy herë me radhë) dhe shkarkojeni atë deri ne 0%, derisa të fiket.