Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp

Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp, domethen ti dergosh pozicionin e gabuar (te ndryshem nga ai real) personave qe ke ne WhatsApp, me qellim qe ata mos te gjejne se ku ndodheni vertete.

Gjithashtu kjo është një zgjidhje që mund ta përdorni edhe për t’u treguar miqve, pozicionin e saktë të vendeve të caktuara, pa i mashtruar ata. Per te gjitha detajet vazhdoni te lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp

Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp

Përpara se të shpjegojme se si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp (dmth pozicion te ndryshem nga ai real), duhet t’ju kujtoj se për të kryer këtë operacion duhet domosdoshmërisht të keni aktivizuar shërbimet e vendndodhjes në smartphone tuaj (duhet aktivizuar gps).

Prandaj, nëse keni një telefon Android, hyni në zonën e njoftimeve të sistemit operativ duke rrëshqitur gishtin poshtë nga pjesa e sipërme e ekranit dhe kërkoni ikonën GPS në menynë e aksesit të shpejtë që shfaqet (e quajtur ndryshe Localization ose Position/Posizione; ka formen si pike uji) dhe më pas trokitni lehtë mbi të. Duke vepruar kështu do të shihni që ikona të ndizet, duke treguar se keni aktivizuar GPS-në. Nese ju duhet të jepni leje aksesi në GPS, atehere mund ta bëni menjëherë, sapo të shfaqet kërkesa përkatëse, duke shtypur LEJO/Consenti.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk gjeni ikonën GPS në menunë e aksesit të shpejtë që ju sugjerova të përdorni, atehere ka një rrugë tjetër që mund të merrni. Shkoni te menuja e cilësimeve të Android, duke trokitur në ikonën e ingranazhit që gjendet në ekranin bazë ose në sirtar (ekrani me listën e të gjitha aplikacioneve të instaluara në pajisje), më pas trokitni lehtë mbi artikullin Pozicioni dhe kthejeni çelësin në ekranin tjetër në AKTIV/ON.

Në varësi të modelit të telefonit celular Android që keni, mund të gjeni edhe artikullin që lidhet me gjeolokalizimin/geolocalizzazione (ose shërbimet e lokalizimit/servizi di localizzazione) në menynë e avancuar/avanzate

Nëse keni një iPhone, mund të aktivizoni GPS në telefonin tuaj po aq lehtë. Vazhdoni, duke trokitur në ikonën e Cilësimeve (rrota e ingranazhit) që mund të gjeni në ekranin bazë. Më pas shkoni te Privacy, më pas te Localization/Localizzazione dhe zhvendoseni levën e Localization/Localizzazione ON/Ndezur

Në këtë pikë, gjithçka është gati për të gjetur se cilat janë mënyrat më efektive për të dërguar një pozicion të ndryshëm (te gabuar) nga ai real në WhatsApp.

Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp: telefon Android

Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp

Mund të ndodhë qe në disa raste, të keni nevojë për të ndarë me nje shoke ne WhatsApp, një pozicion të ndryshëm (te gabuar) nga ai në të cilin jeni vertete.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Atehere per ta bere kete, në nje telefon Android, hapni WhatsApp, më pas zgjidhni bisedën në të cilën dëshironi të ndani një vendndodhje gjeografike dhe trokitni lehtë mbi ikonën e kapses se letres pranë shiritit të shkrimit të mesazheve (poshtë).

Nga menuja e re e shfaqur, më pas vazhdoni duke shtypur artikullin Pozicioni dhe do të shihni te ngarkohet harta. Nëse kjo nuk ndodh, ndoshta është për shkak se ju duhet t’i jepni WhatsApp-it lejet e përdorimit të GPS. Për ta bërë këtë, përgjigjuni Vazhdo/Continua pyetjes që ju propozohet dhe konfirmoni duke shtypur butonin Gjatë përdorimit të aplikacionit/Mentre usi l’app, për të autorizuar WhatsApp-in të përdorë vendndodhjen gjeografike kur është në perdorim.

Pas këtij operacioni të shpejtë, do të keni akses në hartën e ndarjes së pozicionit GPS, përmes së cilës mund të ndani çdo pozicion gjeografik. Prandaj, vendoseni kursorin aty ku preferoni (ndoshta duke shtypur ikonën me katër shigjetat e vendosura lart majtas, për të parë të gjithë hartën) dhe nga këtu zgjidhni pozicionin që dëshironi të ndani.

Pasi të keni identifikuar vendndodhjen e interesit tuaj, trokitni lehtë mbi artikullin Dërgo këtë pozicion/Invia questa posizione, në mënyrë që të ndani pozicionin e zgjedhur (pra një pozicion tjetër nga i juaji) në WhatsApp. Përndryshe, mund ta përshpejtoni më tej funksionimin, thjesht duke shtypur një nga pozicionet afër jush, që ju tregohen dhe për ta dërguar atë. 

Applikacione qe te dergosh nje vendodhje te gabuar me WhatsApp per Android

Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp

Përndryshe, mund të ndani me shoket e WhatsApp një pozicion të ndryshëm GPS nga ai ku ndodheni, nepermjet aplikacioneve të palëve të treta, të cilat ju lejojnë të maskoni pozicionin tuaj real gjeografik edhe në aplikacione të tjera.

Një aplikacion i këtij lloji është Fake GPS, i cili është një nga më të përdorurit. Pasi ta shkarkoni dhe instaloni nga Play Store, niseni dhe jepni lejet e kërkuara; pasi të jetë bërë kjo, shkoni te menyja Cilësimet/Impostazioni Opsionet e zhvilluesit/Opzioni Sviluppatore të Android dhe shtypni artikujt Zgjidhni aplikacionin e vendndodhjes fiktive/Seleziona app di posizione fittizia dhe GPS të rreme/Fake GPS.

Nëse nuk e gjeni menunë Opsionet e zhvilluesit, mos u shqetësoni sepse ky artikull duhet të zhbllokohet duke shkuar te Sistemi/System > Informacione rreth telefonit/Informacione rreth pajisjes (Informazioni sul telefono/Informazioni sul dispositivo) dhe duke trokitur shtatë herë radhazi artikullin Numri buid

Si te dergosh nje vendndodhje te gabuar me WhatsApp

Në këtë pikë, kthehuni te aplikacioni i instaluar së fundi dhe do të shihni se mund të lëvizni nëpër hartë sipas dëshirës ose të kërkoni një adresë duke përdorur motorin e integruar të kërkimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni zgjedhur vendndodhjen, shtypni butonin Luaj/Play për të vendosur një vendndodhje te gabuar që mund ta ndani në WhatsApp dhe çdo aplikacion tjetër sikur të ishte vendndodhja juaj aktuale. Kur të keni mbaruar përdorimin e aplikacionit Fake GPS për të ndryshuar vendndodhjen tuaj, mos harroni të çaktivizoni vendndodhjen e rreme duke shtypur butonin Pausa në aplikacion.

Si një alternativë ndaj Fake GPS, mund të provoni gjithashtu GPS Emulator, një aplikacion që funksionon praktikisht identik me këtë të fundit. Në të vërtetë, pasi të shkarkohet dhe hapet, duhet t’i jepni leje në menunë Opsionet e zhvilluesit/Opzioni sviluppatoreAndroidsiç shpjegohet më sipër per app Fake Gps.

Më pas, për ta përdorur atë, zgjidhni vendndodhjen përmes hartës dhe aktivizoni vendndodhjen e gabuar duke përdorur tastin me ikonën e vendndodhjes poshte ne qender. Nëse kërkohet, jepni lejet e përdorimit duke shtypur butonin Lejo vetëm kur aplikacioni është në përdorim/Consenti solo mentre l’app è in uso. Pas përdorimit, shtypni butonin X për të vendosur vendndodhjen tuaj aktuale.

Por kini kujdes: te luash me pozicionin GPS mund të çojë në probleme kur dëshironi të rivendosni pozicionin real ne telefon, prandaj ju sugjeroj të shkarkoni gjithashtu aplikacionin GPS Status & Toolbox, i cili ju lejon të zgjidhni problemet e këtij lloji.

Pasi të jetë shkarkuar aplikacioni, jepni pëlqimet e kërkuara dhe filloni të rivendosni pozicionin real të pajisjes, duke përdorur procedurën e udhëzuar që ju propozohet në ekran. Mund të jetë e nevojshme ta përsërisni këtë veprim disa herë për të rivendosur funksionimin e sakte të GPS.

iPhone

Nëse përdorni një iPhone dhe dëshironi të dërgoni një vendndodhje gjeografike, te ndryshme nga ajo ku jeni aktualisht, në WhatsApp, atehere vazhdoni siç shpjegohet më poshtë.

Fillimisht, hapni aplikacionin WhatsApp dhe trokitni lehtë mbi bisedën ku dëshironi të ndani vendndodhjen. Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin +, që ndodhet në pjesën e poshtme majtas, zgjidhni artikullin Vendndodhja/Posizione nga menuja që hapet, shkruani një adresë (ose emrin e një vendi) në shiritin që shfaqet në krye, në ekranin tjetër, dhe zgjidhni një nga rezultatet e paraqitura më poshtë, për të ndarë vendndodhjen në WhatsApp.

Në rast problemesh, kontrolloni që WhatsApp të ketë akses në shërbimet e vendndodhjes në iPhone duke shkuar te menuja Cilësimet/Impostazioni > Privatësia/Privacy > Lokalizimi/Localizzazione duke lëvizur levën për funksionin Lokalizimi/Localizzazione në AKTIV/ON.

Më pas lëvizni poshtë menusë, shtypni artikullin WhatsApp dhe vendosni shenjen ne opsionin Ndërsa përdorni aplikacionin/Mentre usi l’app, për të lejuar përdorimin e shërbimeve të vendndodhjes ndërsa WhatsApp është në përdorim. 

Persa i përket aplikacioneve të palëve të treta për maskimin e vendndodhjes, nuk ka ndonje app te besueshme per qellimin.