Si te dergosh vendndodhjen pozicionin

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te dergosh vendndodhjen – pozicionin duke përdorur disa nga aplikacionet më të njohura si WhatsApp, Telegram dhe Google Maps. Ne kete menyre ju mund ti dergoni personave te tjere, qe perdorin te njejtin aplikacion, vendin se ku ndodheni, ne menyre qe ti ndihmoni qe t’ju gjejne, apo te vizitojne vendin ne fjale. Procedura mund te kryhet qofte nga paisjet Android, ashtu edhe nga iPhone.

Permbajtja

Si te dergosh vendndodhjen – pozicionin: në Whatsapp

Si te dergosh vendndodhjen pozicionin

Nëse përdorni WhatsApp në telefonin tuaj Android ose iPhone dhe dëshironi të dërgoni vendndodhjen tuaj tek kontaktet tuaja ne këtë aplikacion, gjëja e parë që duhet të bëni është të siguroheni që vendndodhja të jetë aktive në pajisjen tuaj dmth te keni gps te ndezur ne telefon.

Pasi të keni aktivizuar shërbimin e vendndodhjes në Android ose iPhone, hapni WhatsApp dhe shkoni te skeda Chat, duke shtypur skedën e duhur në ekranin kryesor të aplikacionit në fjalë. Në këtë pikë, hapni bisedën me kontaktin të cilit dëshironi t’i dërgoni pozicionin tuaj.

Ajo që duhet të bëni tani është të shtypni ikonën e kapëses së letrës poshte (në Android) ose në ikonën (+) poshte (në iPhone) dhe zgjidhni opsionin Vendndodhja/Posizione nga kutia që shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të bëhet kjo, ju mund të zgjidhni nëse do të dërgoni vendndodhjen tuaj aktuale/posizione attuale apo atë të një vendi interesi/luogo d’interesse qe ndodhet afer (të renditura më poshtë). Përndryshe, ju mund të dërgoni pozicionin tuaj në kohë reale/posizione in tempo reale, duke vendosur një kufi prej 15 minutash1 orë ose 8 orësh, pas së cilës do të ndërpritet i gjithë gjurmimi i pozicionit brenda bisedës.

Nëse keni zgjedhur të dërgoni pozicionin tuaj në kohë reale, mund ta ndërprisni atë në çdo kohë, madje edhe para se të skadojë kufiri që keni vendosur, duke shtypur formulimin Ndalo ndarjen/Stop sharing/Interrompi la condivisione, të cilin e gjeni në chat, pikërisht poshtë kutisë së hartës. Per me shume informacione klikoni ketu.

Si te dergosh vendndodhjen – pozicionin: në Telegram

Si te dergosh vendndodhjen pozicionin

Nese flisni me miqtë tuaj përmes Telegramit dhe dëshironi të dini se si të dërgoni vendndodhjen tuaj duke përdorur këtë aplikacion, atehere së pari, sigurohuni që keni aktivizuar shërbimet e vendndodhjes në pajisjen tuaj, dmth aktivizoni gps.

Pasi të bëhet kjo, nisni aplikacionin Telegram dhe trokitni lehtë mbi bisedën me kontaktin qe do i dërgoni vendndodhjen tuaj. Më pas shtypni ikonën e kapëses së letrës poshte dhe trokitni lehtë mbi ikonën Pozicioni që gjeni në kutinë që ju shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, në ekranin që shfaqet, zgjidhni nëse do të dërgoni pozicionin tuaj aktual (Dërgo pozicionin e zgjedhur/Invia la posizione selezionata) ose një nga vendet që gjeni më poshtë (nëse lista nuk është e disponueshme, lëvizni ekranin lart).

Përndryshe, mund të dërgoni pozicionin tuaj në kohë reale/posizione in tempo reale duke përdorur artikullin e duhur dhe të zgjidhni një nga intervalet kohore të treguara (15 minuta1 orë ose 8 orë). Më pas shtypni butonin Ndaj/Condividi/Share për të dërguar pozicionin tuaj në bisedë.

Pasi të dërgoni pozicionin tuaj në kohë reale në bisedë, mund ta ndërprisni atë edhe përpara afatit kohor që keni vendosur, dmth trokitni lehtë mbi foton e profilit në hartë dhe shtypni butonin Ndalo ndarjen/Termina condivisione/Stop sharing.

Si te dergoni vendndodhjen – pozicionin: me Google Maps

Si te dergosh vendndodhjen pozicionin

Nese dëshironi të dërgoni pozicionin tuaj direkt me Maps, dmth nga aplikacioni i navigimit te Google, atehere duhet të dini se ky aplikacion ju lejon të dërgoni një vendndodhje specifike, si dhe vendndodhjen tuaj në kohë reale. 

Fillimisht, aktivizoni shërbimet e vendndodhjes (gps) në telefonin tuaj Android ose iPhone/iPad. Pasi të bëhet kjo, nisni aplikacionin Google Maps dhe në ekranin e tij kryesor, fillimisht zgjidhni nëse dëshironi të ndani një vend afër jush ose saktësisht vendndodhjen tuaj.

Në rastin e parë, pasi të keni identifikuar pozicionin tuaj, mund të prekni një vend të njohur/luogo conosciuto aty pranë. Në këtë pikë, në kutinë që shfaqet, lëvizni butonat e theksuar në të djathtë derisa të gjeni butonin Share/Condividi.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni një vend të panjohur duke mbajtur gishtin të shtypur në një pikë në hartë, në mënyrë që të vendosni një tregues të kuq. Pastaj, në kutinë që ju shfaqet, kryeni procedurën e treguar në paragrafin e mëparshëm për të gjetur butonin Share/Condividi. Tani zgjidhni një aplikacion të palës së tretë ose një kontakt të Google për të ndarë vendndodhjen e vendit që keni zgjedhur.

Nëse dëshironi të ndani vendndodhjen tuaj në kohë reale, trokitni lehtë mbi pikën blu që tregon vendndodhjen e pajisjes tuaj dhe shtypni butonin Share location/Condividi posizione në kutinë e shfaqur më poshtë. Kështu që zgjidhni një kufi kohor (nga 15 minuta në 24 orë ose derisa ta çaktivizoni manualisht) dhe më pas zgjidhni një kontakt të Google të pranishëm më poshtë ose një aplikacion të palës së tretë (në rastin e fundit do të dërgohet një link i Maps).

Nëse dëshironi të ndaloni ndarjen në kohë reale përpara kufirit që keni vendosur, shtypni foton e profilit në krye të ekranit kryesor të Maps dhe prekni artikullin Ndarja e vendndodhjes/Condivisione della posizione. Pra, shtypni emrin e përdoruesit me të cilin keni ndarë pozicionin tuaj dhe në fund shtypni butonin Stop/Interrompi

Si te dergoni vendndodhjen – pozicionin: me iPhone

Megjithatë, nëse keni një iPhone ose iPad, mund të ndani pozicionin tuaj me përdoruesit e tjerë, të cilët zotërojnë gjithashtu nje pajisje Apple, duke përdorur aplikacionin Dov’è/Where’s, ikona e të cilit është e disponueshme në ekranin bazë ose në bibliotekën e aplikacioneve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni aktivizuar shërbimet e vendndodhjes (gps), të cilat janë të nevojshme që aplikacioni në fjalë të mbledhë informacione për vendndodhjen tuaj, hapni aplikacionin Dov’è/Where’s dhe shtypni skedën Njerëzit/Persone, të cilën do ta gjeni poshte.

Në këtë pikë, shtypni butonin Fillo ndarjen e vendndodhjes/Inizia a condividere la posizione dhe përdorni kutinë e duhur në krye për të shtypur emrat e miqve ose të familjes tuaj (mund të shfletoni rubriken duke përdorur ikonën + në krye). Më pas shtypni butonin Dërgo/invia/Send në krye dhe zgjidhni, në kutinë përkatëse në fund, nëse dëshironi të ndani vendndodhjen tuaj për një orëderi në fund të ditës ose përgjithmonë.

Në rast se doni të ndaloni ndarjen e vendndodhjes tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni artikullin Unë/Io/Me në ekranin kryesor të aplikacionit Where’s dhe të shtypni Ndalo ndarjen e vendndodhjes/Interrompi condivisione della posizione dy herë radhazi.