Si te caktivizosh Siri

Ne kete udhezues do te shikojme se si te caktivizosh Siri ne iPhone, Mac apo Apple Watch. Nese jeni merzitur me sugjerimet e asistentit zanor te Apple (dmth Siri), atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si ta caktivizoni ate.

Permbajtja

Caktivizo Siri në iPhone

Çaktivizimi i Siri-t është një procedurë e thjeshtë që kërkon pak kohe. Do të jetë e dobishme të dini se ky është një operacion i kthyeshëm, dmth nëse ndryshoni mendje, mund të riaktivizoni Siri në çdo kohë duke kryer procedurën e kundërt.

Si te caktivizosh Siri: iPhone X dhe më te rinj

Si te caktivizosh Siri

Për të çaktivizuar Siri në iPhone X dhe modelet me te reja qe vijne me pas, hyni te cilësimet/impostazioni duke trokitur në ikonën e rrotës së ingranazhit në ekranin bazë të pajisjes tuaj dhe duke shtypur artikullin Siri dhe Kërko/Siri e Cerca. Në ekranin e ri që shfaqet, për të çaktivizuar plotësisht Siri, lëvizni nga ON/Ndezur në OFF/Fikur levat pranë artikujve Shtypni tastin anësor për Siri/Premi il tasto laterale per Siri dhe aktivizoni Hey Siri/Abilita Ehi Siri dhe shtypni butonin Caktivizo Siri/Disattiva Siri/Disable Siri.

Sidoqoftë, duhet të dini se mund të çaktivizoni gjithashtu vetëm disa veçori specifike të Siri. Për shembull, nëse dëshironi të hapni Siri-n vetëm duke shtypur butonin anësor në iPhone tuaj, thjesht lëvizni çelësin pranë opsionit Enable Hey Siri/Abilita Ehi Siri nga ON/Ndezur në OFF/Fikur dhe lini të pandryshuar Shtypni butonin anësor për Siri/Premi il tasto laterale per Siri. Për më tepër, mund të zgjidhni nëse do ta çaktivizoni Siri-n vetëm kur telefoni është i kyçur: nga Cilësimet/Impostazioni (rrota e ingranazhit ne ekranin baze), zgjidhni opsionin Siri dhe Kërko/Siri e Cerca dhe lëvizni levën pranë artikullit Përdor Siri kur është i kyçur/Usa Siri quando bloccato nga ON/Ndezur në OFF/Fikur.

Si te caktivizosh Siri

Anasjelltas, nëse dëshironi të hapni Siri vetëm me komandën zanore Hej Siri, hyni te cilësimet/impostazioni (rrota e ingranazhit ne ekranin baze), zgjidhni opsionin Siri dhe Kërko/Siri e cerca dhe lëvizni levën pranë opsionit Shtypni tastin anësor për Siri/Premi il tasto laterale per Siri nga ON/Ndezur në OFF/Fikur. Përndryshe, mund të personalizoni përdorimin e butonit anësor duke hyrë në Cilësimet/Impostazioni e telefonit dhe duke zgjedhur artikujt Përgjithshme/Generali dhe të Aksesueshmëria/Accessibilità. Në ekranin e ri që shfaqet, në seksionin Ndërveprim/Interazione, zgjidhni opsionin e Butoni anësor/Tasto laterale dhe vendosni shenjën e kontrollit pranë njërit prej artikujve të disponueshëm midis Joaktiv/Non attivo dhe Kontrolli zanor/Controllo vocale (për të përdorur butonin anësor për të përdorur kontrollin zanor).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, nga seksioni Aksesueshmëria/Accessibilità, duke zgjedhur artikullin Siri, mund të çaktivizoni funksionin Shkruaji Sirit/Scrivi a Siri/Write to Siri, i cili ju lejon të shkruani kërkesat tuaja te Siri. Për të çaktivizuar këtë funksion, lëvizni levën pranë opsionit Shkruaji Sirit/Scrivi a Siri/Write to Siri nga ON/Ndezur në OFF/Fikur dhe kaq.

Ndersa per të çaktivizuar Sugjerimet e Siri, gjithçka që duhet të bëni është të hyni te cilësimet/impostazioni te iPhone (rrota e ingranazhit ne ekeranin baze), të zgjidhni artikullin Siri dhe Kërko/Siri e cerca dhe të gjeni seksionin Sugjerimet e Siri/Suggerimenti di Siri. Më pas lëvizni levën pranë artikujve Sugjerimet e SpotlightSugjerimet e Kërkimit dhe Sugjerimet e Mbylljes së Ekranit nga AKTIV/ON në OFF/Fikur për të çaktivizuar plotësisht sugjerimet e Siri.

Përndryshe, mund të zgjidhni të çaktivizoni Siri Suggestions vetëm për aplikacionet që ju interesojnë. Në këtë rast, në ekranin e Siri dhe Kërko/Siri e cerca, trokitni lehtë mbi aplikacionet për të cilat dëshironi të çaktivizoni sugjerimet dhe lëvizni levat pranë artikujve Sugjerime dhe Siri/Suggerimenti e Siri dhe Lejo në ekranin e kyçjes/Consenti sul blocco schermo nga AKTIV/ONOFF/Fikur.

Si te caktivizosh Siri: iPhone 8 dhe më te vjeter

Si te caktivizosh Siri

Nëse keni një iPhone 8 ose modele më të vjetra, për të çaktivizuar plotësisht Siri, trokitni lehtë mbi ikonën e rrotës së ingranazhit në ekranin bazë (për të hyrë në Cilësimet e iPhone), më pas shtypni artikullin Siri, lëvizni levën pranë artikullit Siri nga ON/Ndezur në OFF/Fikur dhe shtypni butonin Caktivizo/Disable/Disattiva Siri për të konfirmuar qëllimin tuaj. Për të parandaluar shfaqjen e ekranit për të riaktivizuar Siri duke shtypur butonin Home, hyni te Cilësimet e iPhone, prekni artikullin Përgjithshme Generali dhe zgjidhni opsionin Accessibility/Accessibilità, më pas zgjidhni artikullin Butoni/Tasto Home dhe vendosni shenjën pranë opsionit Asnjë/Nessuno në kutinë Hold to speak/Shtyp per te folur/Tieni premuto per parlare.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese dëshiron të çaktivizosh vetëm disa veçori të Siri, atehere procedura është paksa e ndryshme në varësi të nevojave tuaja. Nëse dëshironi ta lini Siri aktive, por dëshironi të çaktivizoni funksionin Hej Siri, i cili ju lejon të hapni asistentin zanor të Apple me zërin tuaj kur pajisja është e lidhur me një burim korenti, trokitni lehtë mbi ikonën e rrotës së ingranazhit për të hyrë  Cilësimet e iPhone, shtypni artikullin Siri dhe lëvizni levën pranë opsionit Hey Siri nga ON/Ndezur në OFF/Fikur.

Për të çaktivizuar përdorimin e Siri-t nëpërmjet butonit Home kur pajisja është e kyçur, trokitni lehtë mbi artikullin Siri në Cilësimet e iPhone dhe lëvizni levën pranë opsionit Lejo kur kyçet/Consenti se bloccato nga ON/Ndezur në OFF/Fikur. Së fundi, nëse dëshironi të çaktivizoni përdorimin e butonit Home për të thirrur Siri, hapni Cilësimet e pajisjes, shtypni artikujt Përgjithshme/Generali > Aksesueshmëria/Accessibilità dhe trokitni lehtë mbi opsionin e butonit Home të pranishëm në seksionin Ndërveprimi/Interazione.

Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni një nga opsionet e disponueshme midis Joaktiv/Non attivo për mos të marrë asnjë koment ose Kontrolli zanor/Controllo vocale për të aktivizuar opsionin klasik të kontrollit zanor. Në të dyja rastet, do të çaktivizoni përdorimin e Siri nëpërmjet butonit Home.

Si te caktivizosh Siri në Mac

Për të çaktivizuar Siri në Mac, hyni në Preferencat e Sistemit duke klikuar në ikonën e rrotës së ingranazhit në shiritin Dock. Përndryshe, klikoni në ikonën e mollës që ndodhet në pjesën e sipërme të majtë të shiritit të menusë dhe zgjidhni opsionin Preferencat e Sistemit nga menuja që shfaqet.

Në dritaren e re që hapet, klikoni në artikullin Siri për të hyrë në cilësimet e asistentit zanor të Apple, më pas hiqni shenjën pranë artikullit Aktivizo Pyet Siri/Abilita Chiedi a Siri dhe shtypni butonin Disable/Disattiva për të çaktivizuar plotësisht Siri.

Nëse nuk dëshironi të bëni pa Siri, por ende dëshironi të çaktivizoni disa nga veçoritë e tij, si aktivizimi nga tastiera ose reagimet zanore, do të jetë e dobishme të dini se gjithmonë mund ta bëni këtë duke hyrë në Preferencat e Sistemit dhe duke zgjedhur opsionin Siri. Në ekranin që shfaqet, vendosni shenjën pranë opsionit Jo/No i pranishëm nën artikullin Voice Feedback për të çaktivizuar përgjigjet vokale të Siri, ndërsa për të çaktivizuar aktivizimin e Siri nga tastiera (ose për të ndryshuar kombinimin e butonave për të shtypur), zgjidhni opsionin Asnjë/Nessuno nëpërmjet menusë rënëse pranë artikullit shkurtore  tastierës/Abbreviazione da tastiera. Nëse keni një MacBook Pro, MacBook Air ose iMac Pro të vitit 2018 të mëvonshëm, mund të zgjidhni gjithashtu të aktivizoni/fikni funksionin Hey Siri, i cili është i disponueshëm në këto modele kompjuterësh Apple.

Së fundi, do të jetë e dobishme të dini se mund ta hiqni Siri nga shiriti i sipërm i menusë dhe nga Touch Bar i Mac tuaj. Në rastin e parë, hyni në Preferencat e Sistemit, zgjidhni artikullin Siri dhe hiqni shenjën pranë Shfaq Siri në shiritit të menysë/Mostra Siri nella barra dei menu. Megjithatë, për të hequr Siri nga Touch Bar, hapni Preferencat e Sistemit, zgjidhni artikullin tastiera dhe shtypni butonin Personalizo rripin e kontrollit/Personalizza Control Strip. Tani gjeni ikonën Siri në shiritin që shfaqet në ekran, tërhiqeni atë jashte nga Touch Bar dhe shtypni butonin Finish/Fine.

Çaktivizo Siri në Apple Watch

Për të çaktivizuar Siri në Apple Watch, shtypni Digital Crown (rrotën anësore të Apple Watch) për të ndezur faqen e orës dhe për të hyrë në Cilësimet/Impostazioni e watchOS duke shtypur ikonën e rrotës së ingranazhit. Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni artikullin Përgjithshme/General dhe zgjidhni opsionin Siri, më pas lëvizni levën pranë opsionit Hey Siri nga ON/Ndezur në OFF/Fikur për të çaktivizuar thirrjen zanore të Siri.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duhet të dini se nga versioni watchOs 5, mundësia e aktivizimit të Siri u prezantua duke ngritur thjesht Apple Watch. Për të çaktivizuar këtë funksion, gjeni artikullin Ngrije për të folur/Alza per parlare dhe lëvizni levën përkatëse nga ON/Ndezur në OFF/Fikur.

Nga i njëjti ekran, mund të ndryshoni gjithashtu opsionet e reagimit zanor. Për ta bërë këtë, gjeni kutinë Feeback vocale dhe zgjidhni një nga opsionet e disponueshme midis Gjithmonë aktive/Sempre attivoKontrolli me modalitetin e heshtur/Controlla in base alla modalità Silenzioso dhe vetëm kufjet/Solo auricolari.