Si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone. Kjo mund te jete nje procedure e nevojshme ne rastet kur dëshironi t’i bëni përsëri të dukshme aplikacionet qe ju (apo dikush qe ka pasur ne perdorim iPhone) keni fshehur më parë. Me poshte do ju tregojme se si te veproni duke përdorur mjetet e ofruara nga sistemi operativ i iPhone. Gjithashtu do ju tregojme se si të veproni në rast se aplikacionet janë fshehur në një telefon me jailbroken dhe pastaj se si të zbuloni ndonje aplikacion spiunimi qe mund te jete i instaluar. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone: Ne biblioteken me app

Si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone

Versionet më të fundit të iPhone kanë një bibliotekë aplikacionesh në të cilën grupohen automatikisht ikonat e të gjitha aplikacioneve të instaluara në pajisje. Ketu mund te shikoni edhe app e fshehura. Kjo e fundit, e aksesueshme duke rrëshqitur nga e djathta në të majtë, në faqen e fundit të ekranit bazë, ju lejon gjithashtu të fshini ikonat e aplikacioneve nga faqet e tjera të menusë kryesore (në mënyrë që ato të jenë të aksesueshme vetëm përmes saj).

Nëse dëshironi të rivendosni ikonën e një aplikacioni që duket se është zhdukur nga ekrani bazë, provoni ta kërkoni në bibliotekën e aplikacioneve. Nga aty, mund ta ktheni atë në çdo faqe të ekranit bazë duke e zgjedhur, duke mbajtur gishtin shtypur siper tij dhe duke e zvarritur ku te duash. 

Si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone permes kufizimeve

Nese keni fshehur app ne iPhone dhe nuk dini se si ti riktheni, atehere më poshtë do të shpjegojme se si të eliminohen kufizimet e aplikuara përmes funksionit Koha e përdorimit/Tempo di utilizzo të iOS 12 (ose më te ri), dhe më pas do t’ju tregoj se si t’i shfaqni përsëri aplikacionet e fshehura përmes funksionit të Kufizimeve/Restrizioni të iOS 11 dhe më të vjeter. Mbani mend se, në mënyrë që zhbllokimi i aplikacioneve të fshehura të jetë i suksesshëm, duhet të kujtoni domosdoshmërisht kodet e vendosura gjatë fazës së bllokimit.

Koha e perdorimit/Tempo utilizzo (nga iOS 12 dhe te rinj)

Si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone

Nëse synoni të shfaqni sërish të gjitha ose vetëm disa nga aplikacionet e bllokuara përmes veçorisë së Kohës së Përdorimit/Tempo di utilizzo të iOS 12, duhet të anuloni operacionin që keni kryer në atë kohë, duke kryer procedurën e kundërt.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Para së gjithash, shkoni te cilësimet e iPhone duke shtypur butonin në formë ingranazhi që ndodhet në ekranin bazë, prekni artikullin Koha e përdorimit/Tempo di utilizzo dhe më pas zgjidhni nëse do të zhbllokoni kategori të tëra aplikacionesh ose vetëm disa prej tyre. Në rastin e parë, prekni artikullin Kufizimet e aplikacionit/Limitazioni app, futni kodin PIN të vendosur gjatë fazës së bllokimit, prekni kategorinë që dëshironi të zhbllokoni (p.sh. Rrjeti social) dhe më pas shtypni dy herë në butonin Fshi kufizimin/Elimina limitazione, që ndodhet në fund. Pastaj përsëritni operacionin për secilën nga kategoritë që dëshironi të zhbllokoni.

Nëse qëllimi juaj është të shfaqni një ose më shumë aplikacione të bllokuara më parë (dhe jo një kategori të tërë), atehere duhet të shtypni artikullin Gjithmonë të lejuar/Sempre consentite të bashkangjitur në panelin e kohës së përdorimit/Tempo di utilizzo, të identifikoni aplikacionet që do të shkyçen në seksionin Zgjidhni aplikacionin/Scegli app dhe shtoni ato në listën e aplikacioneve të lejuara, duke prekur butonin e gjelbër (+) që ndodhet pranë secilit prej tyre.

Së fundi, nëse bllokimi kishte të bënte me aplikacionet e integruara në sistemin operativ (të tilla si MailSafari etj), atehere duhet të shkoni te Cilësimet/Impostazioni > Koha e përdorimit/Tempo di utilizzo > Përmbajtja dhe privatësia/Contenuti e privacy, të prekni artikullin Aplikacionet e lejuara/App consentite dhe të ndërhyni në levat përkatëse te aplikacionet e fshehura më parë, për t’i parë ato përsëri.

Kufizimet/Restrizioni (nga iOS 11 dhe me te vjeter)

Si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone

Nese keni një iPhone me iOS 11 ose një version më të hershëm të sistemit operativ Apple dhe nuk keni funksionin koha e perdorimit që ju tregova më herët, atehere mund të anuloni bllokimin dhe të shfaqni përsëri aplikacionet e fshehura duke ndryshuar cilësimet që lidhen me Kufizimet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, shtypni butonin e cilësimeve të iOS (ai në formën e një rrote ingranazhi), prekni artikujt e Përgjithshme/Generali dhe Kufizimet/Restrizioni dhe kur të kërkohet, futni kodin PIN të kyçjes që kishit vendosur më parë. Në këtë pikë, mund të vendosni t’i zhbllokoni aplikacionet vetëm duke shtypur mbi artikujt App dhe Lejo të gjitha app/Consenti tutte le app ose të fshini plotësisht kufizimet e vendosura më parë (si instalimi i aplikacioneve të reja, blerja e përmbajtjes brenda aplikacionit dhe më shumë) duke shtypur Çaktivizo kufizimet/Disabilita restrizioni. Në çdo rast, do t’ju kërkohet të rifusni kodin PIN për të konfirmuar ndryshimet e aplikuara.

App per iPhone jailbroken

Tani le te shikojme se si te gjesh aplikacionet e fshehura ne iPhone me jailbroken. Nëse keni një iPhone me jailbroken më parë dhe keni përdorur rregullimet e Cydia Springtomize ose HideMeX për të fshehur aplikacionet, mund ta zhbëni ndryshimin në një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë.

Persa i përket Springtomize, gjithçka që duhet të bëni është të filloni aplikacionin duke e rihapur atë nga ekrani bazë i iOS, trokitni lehtë mbi artikullin Icons/Icone që ndodhet në ekranin e tij bazë dhe hiqni shenjën e kontrollit nga aplikacionet që dëshironi të shfaqni përsëri.

Nëse keni përdorur HideMeX, duhet të përdorni cilësimet e iOS, trokitni lehtë mbi ikonën HideMeX dhe më pas hyni në seksionin Icons > App Hide. Për të shfaqur sërish aplikacionet të maskuara në këtë mënyrë dhe hiqni shenjën e kontrollit nga aplikacionet e fshehura duke trokitur mbi to.

Si te gjesh aplikacionet e spiunimit te fshehura ne iPhone

Nese dyshoni se një aplikacion spiunimi është aktiv në iPhone tuaj dhe zbulon të gjithë ose një pjesë të informacionit që kalon përmes pajisjes, atehere në këtë rast, është e nevojshme të gjesh kombinimin e duhur për të hyrë në panelin e tij të menaxhimit.

Aplikacionet e spiunazhit nuk shfaqen në listën e aplikacioneve të instaluara në pajisje, por falë lejeve të larta të marra përmes jailbreak, ato mund të fshihen dhe të shfaqen vetëm duke futur një kombinim specifik butonash (ose duke vizituar një faqe të veçantë interneti).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Mund te themi se aplikacionet e spiunimit janë të disponueshme pothuajse ekskluzivisht në iPhone-ët që më parë eshte bere jailbroken. Pra, nëse iPhone by juaj nuk është zhbllokuar në këtë mënyrë, ju mund të rrini të qetë.

Nëse sistemi juaj operativ është zhbllokuar dhe ndiheni në rrezik, mund të provoni të zbuloni aplikacionet e spiunazhit duke hyrë në panelet përkatëse të menaxhimit, në dy mënyra të ndryshme. Ju këshillojme gjithmonë t’i provoni të dyja.

  • Nëpërmjet shfletuesit/browser: hapni Safari dhe provoni të shkruani adresat localhost:4444 ose localhost:8888. Me pak fat, ju duhet të jeni në gjendje të shihni panelin e konfigurimit të aplikacionit te spiunimit nese ekziston.
  • Përmes telefonuesit/dialer: përndryshe, mund të përpiqeni të arrini panelin e menaxhimit të aplikacionit spiun duke hapur aplikacionin qe shtyp numrat kur i telefonon (d.m.th. ekranin që ju lejon të telefononi manualisht një numër) dhe duke futur kodin *12345.

Pasi të keni arritur në panelin e konfigurimit të aplikacionit të fshehur të spiunazhit, ju sugjeroj të përdorni butonin (ose levën) për ta shfaqur atë në listën e aplikacioneve të instaluara, të vazhdoni me çaktivizimin e menjëhershëm dhe në fund, ta hiqni atë nga sistemi nga Cydia ose me procedurën klasike të ofruar nga iOS.

Nëse e keni arritur deri këtu, do të thotë se i keni zotëruar të gjitha metodat për të gjetur aplikacionet e fshehura të iPhone dhe për t’i bërë ato përsëri të shikueshme. Megjithatë po ju japim disa këshilla: siç e keni vënë re vetë, procedura e jailbreak e lë fushën të hapur për aplikacionet që janë jashtëzakonisht të dëmshme për integritetin e të dhënave tuaja dhe të gjithë telefonit. Për më tepër, duke pasur parasysh braktisjen progresive të Cydia nga komuniteti, kjo procedurë është bërë absolutisht e papërshtatshme me kalimin e kohës.

Me fjalë të tjera, ato që mund të kenë qenë përfitimet e lidhura me pajisjet jailbroken vështirë se ekzistojnë më, ndërkohë që rreziqet kanë mbetur të pandryshuara: për këtë arsye, këshilla është që të eliminohet jailbreak-u sa më shpejt të jetë e mundur, duke e rikthyer iOS përsëri në nivelet e sigurisë të krijuar nga Apple.