Programe qe te kthesh file PDF ne Excel

Ne kete udhezues do ju flasim per programe qe te kthesh file PDF ne Excel. Ne fakt mund te ndodh shpesh qe te keni nje file pune ne format PDF por per te punuar me të ju duhet qe ta ktheni ne excel, apo thjesht te nxirni te dhenat e nje tabele nga nje file PDF qe me pas ti perpunoni etj. Me poshte do ju japim disa programe dhe sherbime ne internet, te cilat bejne kthimin e nje dokumenti PDF ne Excel vetem ne disa hapa.

Permbajtja

Programe qe te kthesh file PDF ne Excel

Nese po kërkoni programe qe te kthesh file PDF ne Excel, atehere shikoni programet per kompjuter Windows dhe macOS të listuara më poshtë. Ato e kryejne shume mire punen e tyre.

Adobe Acrobat (Windows/Mac)

Programe qe te kthesh file PDF ne Excel

I pari ndër programet për të kthyer PDF në Excel që mund te përdorni është Adobe Acrobat. Është një softuer që funksionon si në Windows ashtu edhe në macOS. Ai ju lejon të krijoni PDF duke filluar nga një nga formatet e shumta të përputhshme të dokumenteve, t’i modifikoni ato në të gjitha aspektet e tyre dhe gjithashtu të siguroni konvertimin e tyre në formate të tjera. Është falas, por për veçoritë e avancuara të redaktimit dhe firmosjes, duhet të merni versionin me pagesë (me kosto duke filluar nga 15,85 €/muaj dhe një provë 7-ditore falas).

Për të shkarkuar dhe instaluar Adobe Acrobat në kompjuterin tuaj dhe për të vazhduar me aktivizimin e provës (nëse nuk dëshironi të bëni blerjen drejtpërdrejt), vizitoni faqen e internetit te programit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas nisni Adobe Acrobat dhe importoni skedarin PDF me të cilin dëshironi të veproni duke klikuar në menunë File në pjesën e sipërme majtas, në artikullin Hap/Apri/Open që ndodhet në të dhe duke zgjedhur dokumentin. Nëse dokumenti PDF është një skanim, aktivizoni njohjen OCR paraprakisht duke klikuar në butonin Skanim dhe OCR/Scansione e OCR të bashkangjitur në menunë anësore.

Pasi të përfundojë procesi i importimit, klikoni përsëri në menynë File, zgjidhni artikullin Esporta in/Export to nga ky i fundit, më pas Fogli di calcolo/Spreadsheets dhe zgjidhni opsionin Cartella di lavoro Microsoft Excel/Microsoft Excel Workbook. Së fundi, tregoni rrugën në të cilën do të ruani skedarin e daljes dhe shtypni butonin për të konfirmuar qëllimet tuaja.

Able2Extract Professional (Windows/Mac)

Programe qe te kthesh file PDF ne Excel

Një tjetër ndër programet për të kthyer PDF në Excel që mund të provoni është Able2Extract Professional. Është një softuer për Windows dhe macOS që ju lejon të krijoni, konvertoni dhe modifikoni skedarët PDF që me mënyra të ndryshme. Natyrisht, ju lejon gjithashtu të transformoni llojin e lartpërmendur të dokumenteve në excel. Paguhet (me çmime që fillojnë nga 99,95 dollarë për 30 ditë), por mund të shkarkoni një version provë falas 7-ditor, i cili lejon konvertimin e vetëm 3 faqeve.

Për të shkarkuar Able2Extract Professional, vizitoni faqen zyrtare të internetit dhe shtypni butonin [Emri i sistemit operativ] Download në qendër të ekranit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur shkarkimi të përfundojë, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni skedarin EXE të marrë dhe klikoni në butonin Po në dritaren që shihni në desktop, më pas ndiqni udhezuesin e propozuar të instalimit.

Megjithatë, nëse jeni duke përdorur macOS, hapni skedarin PKG të marrë duke klikuar me të djathtën mbi të dhe duke zgjedhur dy herë artikullin Hap/Apri/Open, më pas përfundoni procesin e konfigurimit duke ndjekur udhëzimet e treguara në dritaren që hapet në desktop.

Pastaj filloni Able2Extract Professional. Do të shihni një ekran që numëron ditët e mbetura. Pastaj klikoni në butonin Vazhdo provën/Continue trial për të filluar periudhën e provës dhe për të filluar përdorimin e programit.

Tani klikoni në butonin me simbolin e dosjes në krye manjtaz për të hapur dritaren e eksploruesit të skedarëve dhe për të zgjedhur PDF-në tuaj.

Në ekranin qendror të programit do të shihni përmbajtjen e PDF-së tuaj, përmes së cilës do të duhet të zgjidhni elementet që dëshironi të eksportohen në formatin Excel. Mund të vendosni nëse do t’i zgjidhni një nga një, t’i zgjidhni të gjitha duke përdorur butonin e sipërm Të gjitha/All ose të zgjidhni zonat e tekstit duke përdorur butonin e sipërm Zona/Area.

Pasi të kryhet ky operacion, shtypni butonin Excel që ndodhet në krye dhe më pas butonin Konverto/Convert. Zgjidhni vendndodhjen e ruajtjes për skedarin tuaj të ri dhe klikoni Konvertimi i plotë/Complete Conversion. Able2Extract Professional do ta ruajë automatikisht PDF-në në formatin XLSX.

Nëse hasni një gabim gjatë eksportimit në Excel, ndoshta është sepse Able2Extract Professional nuk zbulon Microsoft Excel të instaluar në kompjuterin tuaj. Nëse keni për shembull LibreOffice, mund të vendosni ta konvertoni skedarin në ODT. Për të ndryshuar formatin e eksportit, klikoni mbi Shiko/View në shiritin e sipërm dhe më pas në artikullin Opsionet e Konvertimit/Conversion Options. Zgjidhni skedën Excel/CSV dhe vendosni shenjen ne kutinë OpenOffice Calc pranë hyrjes së Formatit Excel.

Programe qe te kthesh file PDF ne Excel: Online

Nese nuk dëshironi ose nuk mund të shkarkoni dhe instaloni softuer të rinj në kompjuterin tuaj dhe për këtë arsye, dëshironi që t’ju tregojme për sherbimet për të kthyer file PDF në Excel online dhe falas, atehere përdorni ato te listuara më poshtë. Ato punojnë nga çdo shfletues dhe paisje dhe mbrojnë privatësinë e përdoruesit duke fshirë automatikisht skedarët e ngarkuar në serverët e tyre përkatës disa orë pas ngarkimit (edhe nëse ne përdoruesit nuk mund të verifikojmë që kjo ndodh, prandaj këshillojme që të mos i përdorni ato për dokumente me të dhëna të ndjeshme).

iLovePDF

Programe qe te kthesh file PDF ne Excel

Ndër sherbimet më të mira për të kthyer PDF në Excel duke vepruar në internet, eshte iLovePDF. Është një shërbim që ju lejon të redaktoni dokumente PDF në mënyra të ndryshme dhe të kryeni operacione konvertimi nga dhe në formatin e lartpërmendur. Megjithatë, ai aplikon kufizime në lidhje me peshën maksimale të skedarëve që mund të ngarkohen, të cilat mund të anashkalohen duke u abonuar me pagesë (me kosto duke filluar nga 4 euro/muaj) i cili gjithashtu lejon akses në veçori të tjera shtesë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur iLovePDF, hyni në faqen zyrtare te sherbimit per te kthyer PDF ne Excel, klikoni butonin Zgjidh skedarin PDF/Seleziona PDF file dhe zgjidhni skedarin PDF ose disa dokumente/più documenti që dëshironi të konvertoni. Ju gjithashtu mund të ngarkoni skedarë në shërbim duke i tërhequr drejtpërdrejt në dritaren e shfletuesit ose mund t’i shkarkoni nga Google Drive dhe Dropbox duke shtypur tastet e duhura.

Pasi të përfundojë procesi i ngarkimit, përcaktoni nëse keni ndërmend të përdorni funksionin OCR (i disponueshëm pas abonimit me pagesë) apo jo duke përdorur menunë në të djathtë dhe shtypni butonin Konverto në Excel/Converti in Excel.

Pasi të përfundojë konvertimi, skedari i daljes do të shkarkohet automatikisht. Nëse nuk i keni ndryshuar cilësimet e paracaktuara të shfletuesit tuaj, skedari i kthyer Excel do të ruhet në dosjen Shkarkime/Download të paisjes tuaj. Përndryshe, detyrojeni procedurën duke klikuar në butonin Shkarko/Scarica/Download Excel. Ju gjithashtu mund të vendosni ta ruani skedarin në Google Drive ose Dropbox ose ta ndani atë nëpërmjet URL-së, duke klikuar në butonat e duhur që shfaqen.

PDF Candy

Një tjetër mjet online që mund të përdorni është PDF Candy. Është një zgjidhje që ju lejon të punoni në dokumente PDF duke konvertuar, bashkuar, ndarë, kompresuar, etj. Mund të përdoret gjithashtu për të kthyer formate të tjera skedarësh në PDF. Është pa pagesë, por skedarët më të mëdhenj se 500 MB nuk mund të ngarkohen. Për të kapërcyer këtë kufi dhe për të zhbllokuar funksione shtesë, duhet të abonoheni me pagesë (me kosto duke filluar nga 4 euro/muaj).

Për të përdorur PDF Candy për qëllimin tuaj, shkoni te faqja e internetit per te kthyer PDF ne Excel dhe tërhiqni skedarin në të cilin jeni të interesuar. Përndryshe, mund ta zgjidhni PDF-në manualisht duke klikuar butonin Shto skedarë/Aggiungi file ose mund ta merrni nga shërbimet e mbështetura të ruajtjes në cloud duke klikuar shigjetën ngjitur dhe logot e ndryshme.

Më pas prisni që procedura e ngarkimit të përfundojë, më pas shtypni butonin Shkarko skedarin/Scarica file për të vazhduar me shkarkimin e dokumentit dalës në paisjen tuaj. Përndryshe, mund ta ruani skedarin e daljes në Google Drive ose Dropbox, ose mund të merrni një link të tij për ta ndarë me te tjere.

Programe të tjera qe te kthesh file PDF ne Excel online

Nëse jeni duke kërkuar për programe të tjera të dobishme për të kthyer PDF në Excel nga interneti, mund t’i drejtoheni edhe atyre të bashkangjitur në listën e mëposhtme.

  • Online2PDF: ky është një shërbim i shkëlqyer në internet që ju lejon të redaktoni dhe konvertoni PDF dhe që ju lejon të transformoni dokumentet, imazhet dhe faqet e internetit në formatin në fjalë. Është falas, por zbaton kufizime, duke ju penguar të përpunoni më shumë se 20 dokumente në të njëjtën kohë dhe të ngarkoni skedarë më të mëdhenj se 50 MB ose 100 MB në rastin e ngarkimeve të shumëfishta.
  • CloudConvert: konvertues i shkëlqyer në internet përmes të cilit mund të ndërhyhet në çdo lloj dhe format skedari, por padyshim edhe në PDF. Nuk aplikon kufizime për ngarkimin, por mund ta përdorni deri në 10 minuta në ditë. Për të kapërcyer këtë dhe kufizime të tjera, duhet të regjistroheni dhe mundësisht të abonoheni në një nga planet e abonimit (me çmime që fillojnë nga 9,76 euro/muaj).
  • PDF2GO: është një grup i njohur mjetesh në internet për redaktimin dhe konvertimin e skedarëve PDF. Është falas, nuk kërkon që të regjistroheni për një llogari dhe nuk ka kufizime veçanërisht të rrepta të ngarkimit.