Kondicioneret me te mire per te blere

Ne kete udhezues do te flasim per kondicioneret me te mire per te blere, duke u ndalur në karakteristikat e secilit dhe mbi të gjitha në konsum. Me poshte do te gjeni nje liste me kondicionere si dhe do ju tregojme se cfar te keni parasysh perpara se te beni blerjen. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te zgjedhesh nje kondicioner

Kur ju duhet të blini një kondicioner, si me çdo objekt tjetër, duhet të merrni gjithmonë parasysh karakteristikat e tij, të analizoni të mirat dhe të këqijat dhe më pas të vendosni nëse ai produkt mund të jetë zgjidhja ideale për nevojat tuaja. Në rastin e një kondicioneri, ka disa aspekte që duhen marrë parasysh, për shembull, fuqia, konsumi i energjisë, funksionet e përfshira dhe nëse është një /mono ose dopjo ndarje/split.

Fuqia dhe konsumi

Kondicioneret me te mire per te blere

Ndër faktorët e parë që ju këshilloj të merrni menjëherë në konsideratë, përpara se të vendosni se cilin kondicioner të blini, janë fuqia dhe konsumi i këtij të fundit.

Për të vlerësuar më mirë se cilin produkt të zgjidhni në bazë të fuqisë, fillimisht duhet të keni një ide të përafërt për vendin ku do ta instaloni dhe mbi të gjitha përmasat e dhomave që keni ndërmend të freskoni/nxehni. Kjo do të thotë se zgjedhja e një modeli më pak të fuqishëm vetëm për të kursyer para, mund të jetë një thikë me dy presa sepse, përveçse nuk mund të freskoje/ngrohin më mirë mjedisin, do t’ju çojë edhe në përdorim më intensiv, me pasojë ne rritjen e konsumit të korentit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani duhet të kuptoni se çfarë vlere duhet të keni parasysh kur blini një kondicioner të ri. Të dhënat në fjalë tregojnë shkurtesën BTU/H dhe është akronimi i njësisë termike britanike për orë/British Termal Unit per Hour: sa më e lartë të jetë vlera, aq më e lartë është kapaciteti i paisjes për të ftohur ambjentin. Sidoqoftë, një vlerë më e lartë nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë: për shembull, për të ftohur një dhomë prej rreth 20 metrash katrorë nuk do t’ju duhet një kondicioner shumë i fuqishëm, mjaftojnë rreth 6000/7000 BTU.

Per te zgjedhur fuqine e duhur, gjëja e parë që duhet të bëni është të vlerësoni se cilat dhoma keni ndërmend të freskoni me kondicioner dhe për këtë arsye të keni një ide mjaft të saktë të metrave katrorë të dhomës ose shtëpisë.

Për një llogaritje të shpejtë, edhe pse jo shumë të saktë, mjafton të shumëzoni metra katrorë të dhomës me një vlerë 300/350. Pra, nëse doni të rifreskoni një shtëpi prej 70 metrash katrorë, gjithçka që duhet të bëni është të shumëzoni 70 x 300. Rezultati që do të merrni, në këtë rast është 21,000: kjo do t’ju japë një tregues të përafërt të BTU-ve që duhet të ketë kondicioneri për të ftohur në mënyrë efektive një shtëpi të tërë.

Eshte mire te merrni gjithmonë një model me disa BTU më shumë se sa del nga llogaritja, pasi duhet të keni parasysh edhe praninë e pajisjeve të tjera elektronike në shtëpi, të cilat sidomos në verë, kanë tendencë të prodhojnë më shumë nxehtësi.

Është e qartë se në rast se dëshironi të freskoni një shtëpi të tërë, të përbërë nga disa dhoma, ju rekomandoj të zgjidhni modelet dual split/dopjo ndarje, sepse ju japin mundësinë të rifreskoni më shumë dhoma në një mënyrë më të shpejtë dhe efektive.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Persa i përket konsumit të energjisë/korentit, rekomandojme gjithmonë që t’i hidhni një sy klasës energjetike të produktit, me shkronjat nga A në G. Në këtë rast, rekomandohen vetëm produkte me shkronjat A dhe B (zakonisht do të gjeni edhe treguesit e vjetër A +/A ++), të cilat janë më efikaset në konsum korenti, por edhe më të shtrenjtat. Për më tepër, shumica e modeleve me këtë klasë energjetike kanë teknologji inverter, e cila ka aftësinë të mbajë konstante temperaturën e ambientit. Në këtë mënyrë, kur temperatura e dhomës të ketë arritur atë të vendosur, motori zvogëlon fuqinë derisa të funksionojë në minimum, duke shmangur humbjet e panevojshme të energjisë.

Funksionet kryesore

Kondicioneret me te mire per te blere

Kur shikoni kondicioneret me te mire per te blere duhet të keni parasysh edhe funksionet kryesore që ai zotëron. Modelet më të lira zakonisht nuk ofrojnë shumë funksione, por kufizohen në mundësinë e aktivizimit ose çaktivizimit të kondicionerit, aktivizimit të modalitetit të dehumidifikuesit dhe modalitetit të pompës së nxehtësisë, të dobishme në dimër.

Modelet e tjera, kanë disa veçori shtesë, si aftësia për të lidhur kondicionerin me Wi-Fi dhe për ta kontrolluar atë, qoftë edhe nga distanca, nëpërmjet aplikacioneve ose asistentëve zanorë si Alexa dhe Google Assistant. Përveç kësaj, shpesh ekziston edhe një funksion që mund të rregullojë punen sipas temperaturës së mjedisit dhe një funksion që ju lejon të ftohni shpejt një dhomë duke rritur fuqinë e kondicionerit për një periudhë të shkurtër kohe.

Së fundi, disa modele kanë edhe funksione të dedikuara për gjumin, të cilat ndihmojnë në menaxhimin më të mirë të temperaturave dhe uljen e zhurmës së makinës gjatë orëve të natës. Në këtë drejtim, nëse jeni duke kërkuar për një kondicioner qe nuk ben zhurme, mos harroni të hidhni një sy edhe në nivelin e zhurmës (të shprehur në dB) në fletën e të dhënave të produktit.

Ndarje mono ose ndarje e dyfishte/dual split

Kondicioneret me te mire per te blere

Së fundi, kur zgjidhni një kondicioner duhet të keni parasysh edhe nëse bëhet fjalë për një makinë me nje ndarje apo me dy ndarje/mono split ose dual split. Nëse keni ndërmend të ftohni vetëm një dhomë ose në çdo rast një shtëpi prej disa metrash katrorë, mund të zgjidhni lehtësisht një kondicioner mono split, ose me një njësi të vetme të brendshme.

Nëse dëshironi të rifreskoni disa dhoma, ose ndoshta një shtëpi të tërë, ju sugjeroj të zgjidhni një model dual split, i cili ka dy njësi të brendshme që mund të përdoren gjithashtu njëkohësisht

Kondicioneret me te mire per te blere

Tani që dini më shumë për veçoritë kryesore që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një kondicioner të ri, mund të zgjidhni një model me performancën e deshiruar.

Për këtë arsye, më poshtë do t’ju tregoj se cilët janë kondicioneret me te mire per te blere, të ndarë sipas karakteristikave të tyre kryesore.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kondicioneret me te mire per te blere: dual split/ndarje e dyfishte

Në këtë rast do të thoja të filloni me kondicioneret me te mire per te blere me ndarje të dyfishtë/dual split, pra ato modele që me vetëm një makinë të jashtme (që përmban motorin), ju lejojnë të përdorni, qoftë edhe njëkohësisht, dy njësi të brendshme, një zgjidhje ideale nëse duan të freskohen pjesë e madhe e shtëpisë.

Funksionimi i këtij lloji të kondicionerëve është pothuajse identik me atë mono split, në fakt, nuk do të jetë e nevojshme të përdoren të dy njësitë e brendshme. Thjesht ndizni njësinë që ju intereson dhe prisni që dhoma të ftohet. Nëse dëshironi të ndizni edhe njësinë e dytë, mund ta bëni këtë në çdo kohë.

Daikin Dual Split Siesta Classic Series

Kondicioneret me te mire per te blere

Kondicioneri Daikin Dual Split Siesta Classic Series është një model me ndarje të dyfishtë/dual split 9000 + 12000 BTU i pajisur gjithashtu me teknologji inverter DC dhe me klasën e energjisë A ++. Përveç ajrit të kondicionuar, ai është i pajisur edhe me një dehumidifikues, pompë nxehtësie dhe funksion ventilimi. Ndër funksionet kryesore të disponueshme është Econo, i cili redukton fuqinë e absorbuar dhe për rrjedhojë ndihmon në kursimin e energjisë. Falë funksionit Comfort, ai gjithashtu shmang gjenerimin e flukseve të drejtpërdrejta të ajrit tek njerëzit, duke e bërë përvojën e ajrit të kondicionuar shumë më të rehatshme. Gjithashtu, falë funksionit Silent, është në gjendje të reduktojë në mënyrë drastike zhurmën, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për ata që nuk e durojnë zhurmën e kondicionerit gjatë gjumit. Ky model është gjithashtu smart, pasi mund të kontrollohet edhe përmes smartphone dhe PC, si dhe nga telekomanda klasike.

Hisense Dual Split Serie New Comfort

Kondicioneret me te mire per te blere

Nje tjeter nder kondicioneret me te mire per te blere eshteHisense Dual Split Serie New Confortështë një model me ndarje të dyfishtë 9000 + 12000 BTU me teknologji inverter DC, të klasës energjetike A ++ dhe është gjithashtu i pajisur me një funksion dehumidifikues dhe pompë nxehtësie, si dhe ventilim. Ndër funksionet kryesore të disponueshme është ai Smart, nëpërmjet të cilit makina do të punojë në mënyrën më komode në lidhje me temperaturën e ambientit. Funksioni Super Cooling, është i dobishëm për uljen e shpejtë të temperaturës në dhomë duke rritur kapacitetin ftohës. Funksioni SLEEP garanton temperaturën më të mirë gjatë gjumit, i ndihmuar nga zhurma minimale, e cila nuk i kalon 19 db (A). Përveç telekomandës klasike, ajo mund të kontrollohet edhe nëpërmjet Wi-Fi ose komandave zanore, falë funksionit Smart Voice.

Diloc Dual MultiSplit

Kondicioneret me te mire per te blere

Kondicioneri Diloc Dual MultiSplit është një model me ndarje të dyfishtë 9000 + 12000 BTU me teknologji inverter DC, të klasës energjetike A ++ dhe është gjithashtu i pajisur me një funksion dehumidifikues dhe pompë nxehtësie, si dhe ventilim. Ndër funksionet e shumta të disponueshme është edhe ai i quajtur Follow Me i cili zbulon temperaturën e dëshiruar përmes një sensori të aplikuar në telekomandë, për të krijuar një klimë të rehatshme në afërsi të saj. Përveç telekomandës klasike, ajo mund të kontrollohet edhe nëpërmjet Wi-Fi, me blerjen e modulit të dedikuar.

Olimpia Splendid OS-C/SEAIH14EIC Aryal S1 E Dual Inverter 14

Kondicioneret me te mire per te blere

Kondicioneri Olimpia Splendid OS-C/SEAIH14EIC Aryal S1 E Dual Inverter 14 është një model me ndarje te dyfishte 9000 + 12000 BTU i pajisur gjithashtu me teknologji inverter DC dhe me klasën e energjisë A ++. Nuk e humb funksionin e dehumidifikuesit dhe pompës së nxehtësisë, si dhe ajrosjen. Për më tepër, falë teknologjisë Pure System, që është një sistem me shumë filtrim i përbërë nga një filtër elektrostatik me funksion kundër pluhurit dhe filtër me karbon të aktivizuar, ai redukton aromat e këqija në minimum. Ai mund të kontrollohet edhe nëpërmjet Wi-Fi: thjesht futni USB të përfshirë në paketë dhe shkarkoni aplikacionin OS Confort, i disponueshëm për shkarkim për pajisjet Android dhe në iPhone.

Kondicioneret me te mire per te blere: qe nuk bejne zhurme

Me poshte do ju flasim per kondicioneret me te mire per te blere tani ne vere. Këtu janë disa modele që kanë reduktuar zhurmën dhe funksione specifike me qellim qe t’ju ndihmojne të flini.

Hisense Easy smart CA25YR03G WIFI Ready

Kondicioneret me te mire per te blere

Kondicioneri inteligjent Hisense Easy CA25YR03G WIFI Readyështë një model mono split/nje ndarje 9000 BTU me klasën e energjisë A ++, i pajisur gjithashtu me funksionin e pompës së nxehtësisë. Ndër funksionet kryesore të disponueshme është ai i smart, i cili lejon paisjen të funksionojë në mënyrën më të rehatshme në lidhje me temperaturën e ambientit. Funksioni Super Cooling, është i dobishëm për ftohjen e shpejtë të mjedisit duke rritur kapacitetin ftohës. Së fundi, funksioni SLEEP garanton gjithmonë temperaturën më të mirë gjatë gjumit, i ndihmuar nga një nivel zhurme që nuk i kalon 19 db (A). Përveç telekomandës, ai mund të kontrollohet edhe nëpërmjet Wi-Fi duke blerë një paisje të veçantë, që nuk përfshihet në paketë.

Top Air Flow

Kondicioneret me te mire per te blere

Kondicioneri Top Air Flow është një model mono split 12000 BTU me klasë energjie A ++, i pajisur gjithashtu me një dehumidifikues, pompë nxehtësie dhe funksion ventilimi. Teknologjia AIR PLASMA është një sistem i avancuar i pastrimit të ajrit. Ky është një model mjaft i lirë i montuar në mur, por ka një veçori shumë interesante në anën e tij, domethënë të qenit shumë i qetë. Nuk ka funksione inteligjente, kështu që gjithçka duhet të kontrollohet përmes telekomandës përkatëse.

Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF

Kondicioneret me te mire per te blere

Një model tjetër që fokusohet te heshtja është Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF, një model mono split 9000 BTU me klasën e energjisë A ++. Teknologjia aktuale eshte DC inverter dhe ka funksionin e dehumidifikuesit dhe pompës së nxehtësisë. Është një model mjaft kompakt i montuar në mur, i cili garanton të jetë shumë i qetë, duke minimizuar emetimet e zhurmës. Si parazgjedhje është e mundur ta kontrolloni atë vetëm me telekomandë, por duke shtuar një lidhës të dedikuar në sistem, do të jetë e mundur gjithashtu të menaxhoni sistemin nga distanca përmes aplikacionit MELCloud, i disponueshëm për shkarkim në pajisjet Android dhe në iPhone/iPad.

Samsung Clima AR30 Malibu

Kondicioneret me te mire per te blere

Modeli i fundit me pak zhurme, nder kondicioneret me te mire per te blere, që rekomandojme është Samsung Clima AR30 Malibu, një model mono split 9000 BTU me klasën e energjisë A ++. Është një kondicioner mjaft bazë, por nuk mungojnë funksionet e dehumidifikuesit dhe pompës së nxehtësisë. Përveç kësaj, ka edhe disa veçori interesante që mund të jenë të dobishme. Për shembull, falë modalitetit të Ftohjes së Shpejtë është në gjendje të ftoh shpejt dhomën. E veçanta e tij, megjithatë, është se është mjaft i qetë, në fakt arrin të minimizojë të gjitha dridhjet apo zhurmat, duke ju garantuar një gjumë të qetë. Paisja e jashtme arrin një nivel zhurme prej vetëm 22 db (A).

Kondicioneret me te mire per te blere: inverter

Nese jeni duke kërkuar për një kondicioner të kompletuar që është gjithashtu në gjendje t’ju kursejë para, atëherë nuk duhet të humbisni këtë përzgjedhje të kondicionerëve më të mirë inverter të disponueshëm në treg.

Olimpia Splendid OS-C/SEMLH09EI Mystral E Inverter 9

Modeli i parë që sugjeroj është Olimpia Splendid OS-C/SEMLH09EI Mystral E Inverter 9, një model mono split 9000 BTU me teknologji inverter dhe klasë energjie A ++. Ekziston edhe funksioni i dehumidifikuesit dhe pompës së nxehtësisë. Ndër funksionet e tjera të pranishme është fluksi inteligjent i ajrit, i cili e shpërndan ajrin në mënyrë të ndryshme sipas stinës dhe sterilizimi në 56°C, i cili parandalon formimin e baktereve dhe përmirëson cilësinë e ajrit. 

Për përdoruesit smart, përveç telekomandës klasike, ajo mund të kontrollohet edhe nëpërmjet Wi-Fi, thjesht instaloni aplikacionin OS Home, i disponueshëm për shkarkim në pajisjet Android dhe në iPhone.

Daikin Siesta ARXC35C ATXC35C New Evolution

Modeli i dytë i pajisur me një inverter që duhet të keni parasysh është Daikin Siesta ARXC35C ATXC35C New Evolution, modeli mono split 12000 BTU dhe i klasës së energjisë A ++. Ekziston edhe mundësia e përdorimit të tij si pompë nxehtësie dhe ventilim. Ndër funksionet kryesore të disponueshme është Econo, i cili redukton fuqinë e absorbuar dhe për rrjedhojë ndihmon në kursimin e energjisë. Falë funksionit të Fuqishëm/Powerful, ai lejon ftohjen ose ngrohjen e shpejtë të ambientit. 

Përveç kësaj, falë funksionit të gjumit/Sleep, është në gjendje të menaxhojë më mirë luhatjet e temperaturës gjatë natës dhe garanton një gjumë të qetë falë niveleve të zhurmes të reduktuara në vetëm 20 dBA. Nëse jeni duke kërkuar për një kondicioner inteligjent, kjo mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyer, pasi mund të kontrollohet edhe nëpërmjet smartfonit, si dhe nga telekomanda klasike, duke blerë një kontrollues të jashtëm të dedikuar. Aplikacioni i nevojshëm quhet Onecta dhe është i disponueshëm për shkarkim për pajisjet Android dhe iPhone

Samsung AR35

Modeli i tretë i pajisur me një inverter që duhet të keni parasysh është Samsung AR35, një model split 9000 BTU dhe i klasës së energjisë A ++. Është një kondicioner mjaft bazë, por nuk mungojnë funksionet e dehumidifikuesit dhe pompës së nxehtësisë. Megjithatë, nuk është ndër më të qetat në treg, pasi paisja e brendshme arrin një nivel zhurme prej 55 db (A). Ka modalitetin e Ftohjes së Shpejtë/Fast Cooling, të aftë për të ftohur shpejt mjedisin, dhe Gjumë të mirë/Good Sleep, i cili kontrollon dhe rregullon automatikisht temperaturën për të ofruar kushtet ideale gjatë gjumit. Në këtë rast, mënyra e vetme për të kontrolluar paisjen është me telekomandën e duhur.

Diloc Impact112 Wi-Fi

Modeli i fundit për të cilin dua të flas është kondicioneri Wi-Fi Diloc Impact112, mono split 12000 BTU dhe klasi i energjisë A ++. Është një kondicioner i pajisur gjithashtu me pompë nxehtësie dhe funksion ventilimi. Ka modalitetin Turbo, i aftë për të ftohur shpejt mjedisin, dhe Eco, i cili garanton konsum më të ulët të energjisë. Falë Wi-Fi të integruar, është gjithashtu i mundur kontrollimi i tij nga distanca përmes asistentëve zanorë Amazon Alexa dhe Google Assistant.