App per te modifikuar video

Nese deshironi qe te beni videot tuaja sa me terheqese atehere të duhet një app për të modifikuar video.

Nëse qëllimi juaj është të përmirësoni thjesht pak cilësinë e filmave tuaj, të shkurtoni disa skena të panevojshme dhe/ose të shtoni muzikë në sfond, nuk keni pse të drejtoheni drejt zgjidhjeve profesionale të redaktimit të videos. Mund te zgjidhni aplikacionet për redaktimin e videove që mund të gjenden, edhe falas, në dyqanet Android dhe iOS/iPadOS: këto janë zgjidhje shumë të thjeshta për t’u përdorur, gjithashtu të përshtatshme për ata që nuk kanë njohuri të thelluara të tema.

Permbajtja

App për modifikuar video ne Android

Le të kalojmë drejt çështjes dhe të shohim disa app për të modifikuar video falasAndroid, ndër më të mirat që mund të gjesh aktualisht.

Quik

A po kërkoni një zgjidhje të dobishme për të krijuar përmbajtje “në lëvizje” të përshtatshme për rrjetet sociale, ndoshta një aplikacion për të redaktuar videot e TikTok, atëherë mund të provoni Quik, një aplikacion falas të bërë nga GoPro, falë të cilit mund të ekstrapoloni skenat “nxjerr në pah” nga videot tuaja dhe të krijoni mini-filma të plotë me efekte speciale, muzikë në sfond dhe efekte tranzicioni.

Në parim është falas, por hyrja në të gjitha funksionet kërkon një abonim duke filluar nga 49,99 euro/vit. Eshtë në dispozicion në Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të krijuar videot tuaja me Quik, filloni aplikacionin dhe shtypni butonin Po, unë kam një GoPro, nëse keni një kamera GoPro për t’u çiftuar, përndryshe shtypni butonin Vetëm telefonin në këtë moment për të kapërcyer këtë hap dhe për të përdorur direkt videot që janë ruajtur në pajisjen tuaj. Pastaj shtypni Guida introduttiva dhe Inizia Tour dhe jepi app lejet për funksionim.

Pas këtij hapi, shtypni simbolin e kartolinave të vendosura në pjesën e poshtme të djathtë dhe trokitni lehtë mbi anteprima/preview e përmbajtjes që do të ngarkohet në projekt. Pastaj klikonishigjetën me katror (e vendosur në pjesën e poshtme) dhe në butonin Vazhdo/Continua, specifikoni në fushën e duhur të tekstit titullin që dëshironi t’i jepni projektit dhe klikoni në butonin Ruaj detajet/Salva i dettagli.

Nëse dëshironi të modifikoni filmin që është gjeneruar automatikisht, klikoni në një nga klipet e shtuara në projektin për të cilin po punoni, klikoni në ikonën e lapsit dhe vazhdoni të shkurtoni filmin, aplikoni filtra, etj., Duke përdorur butonat e dukshëm në ekran.

Si përfundim, shtypni butonin Ruaj/Salva në të djathtë lart, vendosni nëse do të ruani dhe mbishkruani videon e daljes ( Ruaj dhe mbishkruaj ) ose nëse do ta ruani atë si një video të re ( Ruaj si të ri ), shtypni ikonën e shigjetës dhe trokitni lehtë mbi artikullin Ruani në telefonin tuaj për të shkarkuar videon ose shtypni Shpërndani përmbajtjen/Condividi i contenuti për ta ndarë atë me njerëzit e tjerë.

KineMaster

KineMaster është një nga aplikacionet më të mira për redaktimin e videove në dispozicion në Android. Mund të shkarkohet dhe përdoret falas por vendos një marke në videot që gjeneron. Për të hequr marken dhe për të fituar hyrje në përmbajtje shtesë, siç janë efektet dhe ngjitësit, duhet të regjistroheni për një abonim duke filluar nga 4.19 €/muaj ose 36.99 €/vit. Aplikacioni në fjalë ju lejon të redaktoni plotësisht filmat tuaj. Mund të përdoret gjithashtu si një app për te modifikuar video në YouTube nëse kjo ju intereson.

Për të redaktuar një video me KineMaster, filloni aplikacionin, shtypni butonin OK, jepni të gjitha lejet e nevojshme për të punuar, lëvizni nëpër fletët e informacionit që ju tregojnë se si funksionon dhe shtypni butonin Start/Inizia Pastaj shtypni butonin (+) Krijo të Re/Crea Nuovo, zgjidhni raportin e aspektit dhe karakteristikat e tjera të projektit dhe prekni artikullin Tjetër (djathtas lart).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e Browser media zgjidhni dosjen ku është e pranishme videoja për t’u redaktuar dhe, pasi të importohet në aplikacion, filloni ta redaktoni atë: duke zgjedhur ikonën Audio nga “rrota” e vendosur në të djathtë, për shembull, mund të rregulloni audio dhe shtoni muzikë sfond në film. Duke zgjedhur ikonën Rec, në vend të kësaj, mund të regjistroni një bisede që do të përfshihet në video. Për të prerë/rrokullisur videon ose për të ndryshuar shpejtësinë e rishikimit, zgjidhni tablonë e saj nga kronologjia dhe përdorni opsionet që shfaqen në shiritin anësor të djathtë për të vazhduar me ndryshimet e duhura.

Kur të jeni të kënaqur me rezultatin, për të ruajtur videon tuaj, prekni ikonën e shigjetës që tregon lart (lart djathtas), zgjidhni rezolucionin dhe shpejtësinë e kornizës në ekranin që hapet dhe shtypni butonin Eksport për të eksportuar daljen e skedarit.

App të tjera për të modifikuar video në Android

Ka app të tjera për te modifikuar video në Android që ia vlen të merren parasysh. Shikoni nëse midis atyre të listuara më poshtë do të gjeni disa që u përshtaten nevojave tuaja.

 • Adobe Premiere Rush – është versioni celular i Adobe Premiere Pro, një nga programet më të mira për redaktimin e videove në dispozicion në treg, i cili e frymëzoi atë. Fatkeqësisht është në dispozicion për një numër të kufizuar të pajisjeve Android dhe ju lejon të bëni maksimumi tre eksporte, përveç nëse regjistroheni në një abonim duke filluar nga 10.49 euro/vit.
 • Cyberlink ActionDirector – ky aplikacion ka një lehtësi ekstreme përdorimi dhe një numër karakteristikash vërtet interesante. Kjo ju lejon të shkurtoni dhe bashkoni video, të aplikoni efekte artistike në to, të vendosni kolona zanore, tituj, efekte tranzicioni dhe shumë më tepër. Eshtë falas, por bën filigranë filmat që gjeneron dhe nuk mbështet rezolucionin Full HD 1080p. Për të hequr filigranët dhe për të aktivizuar mbështetjen Full HD, duhet të blini versionin e tij të plotë, duke filluar nga 4.59 euro, ose të shikoni reklama (në këtë rast, megjithatë, heqja e ujërave ka të bëjë me një projekt të vetëm).
 • InShot – një aplikacion i mirë falas për të krijuar video dhe foto montazhe me efekte artistike, shkrime dhe përmbajtje të tjera shumë të këndshme. Në thelb është falas, por për të hyrë në të gjitha funksionet e tij dhe për të eleminuar ujërat e ngulitura në projektet tuaja, duhet të merrni një pajtim duke filluar nga 3.99 euro/muaj ose 13.99 euro/vit.

Aplikacione për te modifikuar video ne iPhone

Nëse keni një iPhone dhe po kërkoni app për te modifikuar video, provoni zgjidhjet e renditura më poshtë dhe shikoni nëse mund të jenë të përshtatshme për ju.

iMovie

iMovie Nuk mendoj se ka nevojë për shumë prezantime: është redaktori shumë i famshëm i videos nga Apple që mund të shkarkohet falas në të gjithë iPhone dhe iPad. Kjo i lejon të dyja të modifikojnë lirshëm videot (bashkimin e tyre, ndarjen e tyre, shtimin e teksteve, kolonat zanore etj.) Dhe krijimin e trailer të stilit Hollywood duke përdorur disa tema të paracaktuara të përfshira në aplikacion.

Për të redaktuar videot tuaja në iMovie, filloni aplikacionin në iPhone ose iPad tuaj, shtypni butonin (+) në ekran që hapet dhe zgjidhni nëse do të krijoni një film të ri apo një trailer të ri.

Tani, nëse keni zgjedhur të krijoni një film të ri, vendosni shenjën e kontrollit pranë miniaturave të videove për të modifikuar dhe shtypni butonin Krijo film për të hapur redaktorin iMovie. Me videon e importuar, prekni dy herë në kronologjinë e iMovie dhe redaktoni videon duke përdorur mjetet që shfaqen më poshtë.

Duke zgjedhur, për shembull, ikonën e gërshërëve, ju mund ta ndani ose veçoni videon; duke zgjedhur ikonën e kronometrit mund të ndryshoni shpejtësinë e videos; duke shtypur ikonën e altoparlantit mund të rregulloni volumin e audios; duke shtypur shkronjën “T” mund të shtoni titra, ndërsa duke shtypur tre pikat në pjesën e poshtme të djathtë mund të aplikoni një seri efektesh të stilit Instagram në video.

Kur të jeni të kënaqur me rezultatin, shtypni butonin Mbaro/Fine dhe përdorni ikonën e ndarjes (sheshi me shigjetën që ngrihet) për të eksportuar filmin në rrokullisjen iOS ( Ruaje/Salva video ) ose në një aplikacion që keni instaluar në pajisje.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse, nga ana tjetër, keni zgjedhur të krijoni një trailer, zgjidhni një nga temat e shumta të disponueshme, shtypni butonin Krijo që ndodhet lart djathtas dhe përdorni skedën Struktura për të futur titujt dhe titrat që duhet të shfaqen në video dhe skeda Storyboard për të zgjedhur videot (ose fotot) që do të përfshihen në këtë të fundit. Pastaj shtypni butonin Finish/Fine i vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe vendosni nëse do ta ruani videon e marrë në listë iOS ose nëse do ta postoni në një aplikacion social duke përdorur ikonën e ndarjes që ndodhet në pjesën e poshtme.

InShot

Një tjetër aplikacion që ju rekomandoj të provoni është InShot, përmes të cilit është e mundur të redaktoni video në një mënyrë të thjeshtë dhe intuitive, duke përfituar nga ndërfaqja e tij miqësore për përdoruesit dhe e mirë-organizuar. Eshtë falas për t’u përdorur, por ve nje marke në videon e eksportuar.

Pas instalimit dhe fillimit të InShot, klikoni në butonat Next/Prossimo dhe OK Në ekranin e tij kryesor, shtypni butonin Video, jepni lejet e nevojshme për të punuar, shtypni butonin New/Nuovo dhe zgjidhni përmbajtjen për t’u importuar në projekt, duke trokitur në anteprimen/previewne e tyre dhe më pas në butonin (), në fund djathtas.

Tjetra, përdorni butonat në pjesën e poshtme për të redaktuar, për të shtuar muzikë, afishe, tekst, filtra, etj. Pasi të keni zgjedhur funksionin e interesit tuaj, përdorni menutë dhe butonat e dukshëm në ekran për të vepruar në video.

Në fund, për të eksportuar filmin e daljes, shtypni ikonën me shigjetën lart dhe zgjidhni formatin e ruajtjes ose ndarjes që preferoni.

App të tjera për të modifikuar video në iPhone

Ka edhe app të tjera për te modifikuar video në iPhone që ia vlen të merren parasysh. Shikoni nëse midis tyre gjeni ndonjë që i përshtatet nevojave tuaja.

 • Clips – aplikacion i zhvilluar nga Apple. Shtë plotësisht falas dhe jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur. Për ta përshkruar atë me terma të thjeshtë, mund të konsiderohet si një version “i lehtë” i iMovie. Ai përqendrohet në krijimin e videove në formatin social, pastaj në filma të shkurtër me plot efekte të këndshme.
 • LumaFusion – është një aplikacion i dedikuar profesionistëve të redaktimit të videos që kushton 32,99 euro dhe ofron funksione të përparuara për editimin e filmave. Ndërfaqja e saj e përdoruesit është e organizuar mirë, por, duke qenë e mbushur me karakteristika të përparuara, duhet pak kohë për tu mësuar.
 • Adobe Premiere Rush – siç e thashë më parë, është transpozimi celular i Adobe Premiere Pro, përmes të cilit mund të redaktoni video duke përdorur funksione dhe mjete të përparuara. Në thelb është falas, por për të kapërcyer kufirin maksimal të tre eksporteve, të pranishëm në versionin e tij falas, është e nevojshme të abonoheni per 10.49 euro/vit.

App për të modifikuar video në PC

E përfundoj këtë udhëzues duke renditur disa aplikacione për të redaktuar videot në PC. Nëse zgjidhjet per celular që propozova në linjat e mëparshme nuk ju kënaqën, ose në çdo rast preferoni të punoni në PC tuaj, mund të drejtoheni në njërën nga këto zgjidhje.

 • Avidemux ( Windows/macOS/Linux ) – është një nga softuerët më të mirë falas dhe me burim të hapur të redaktimit të videove, i disponueshëm në treg. Nuk ka një ndërfaqe përdorimi shumë intuitiv, por me pak praktikë mund të përdorni të gjitha funksionet e tij për të kryer punën tuaj.
 • Adobe Premiere Pro ( Windows/macOS ) – është një nga programet më të mira të redaktimit të videos, i përdorur nga profesionistë në të gjithë botën. Pas një prove falas 7-ditore, kërkon një pajtim në shërbimin Cloud Creative, duke filluar nga 24,39 €muaj.
 • VEGAS Pro ( Windows ) – një zgjidhje profesionale e disponueshme në shumë versione, e cila përfshin veçori të përparuara, të tilla si afatet kohore të vendosura dhe Smart Split Edit, i cili ju lejon të maskoni shkurtimet në video. Pas një prove 30-ditore, duhet të blini licencën duke filluar me 15,99 €/muaj për versionin e pajtimit ose 399 € (blerja më e lirë një herë).
 • iMovie ( macOS ) – është versioni Mac i iMovie, për të cilin ju thashë në rreshtat e mëparshëm. Ashtu si aplikacioni iPhone dhe iPad, është i thjeshtë për t’u përdorur dhe ofron veçori të përparuara që e bëjnë atë një nga programet më të mira të redaktimit të kompjuterit me markë Apple.
 • Final Cut Pro X ( macOS ) – konsiderohet si programi më i mirë i redaktimit të videos për macOS. Duke u zhvilluar drejtpërdrejt nga Apple, ajo integron pa probleme me sistemin operativ Mac dhe ofron veçori të përparuara të redaktimit, të tilla si mbështetja video 360, HDR dhe heqja e përparuar e zhurmës, për të përmendur vetëm disa.

Nese deshironi te shikni nje liste te plote me programet me te mira windows dhe mac per te modifikuar video klikoni ketu.