App per te degjuar muzike ne iPhone

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacionet – app per te degjuar muzike ne iPhone. Nese kerkoni ne dyqanin e iPhone dmth App Store, do te gjeni nje larmi aplikacionesh per kete qellim. Gjithashtu, shume sherbime, nepermjet nje abonimi, ju lejojne qe te degjoni muzike online dhe pa limite. Gjeni gjithcka me poshte.

Shenim: per te degjuar vertete muzike falas, pa reklama dhe gjithashtu ne sfond, mund te shkarkoni aplikacionin Brave (ngjan si Google Chrome). Per me shume detaje lexoni udhezuesin: Si te shikosh video YouTube pa reklama.

Permbajtja

App per te degjuar muzike ne iPhone falas

Nëse ajo që kërkoni janë aplikacione – app per te degjuar muzike në iPhone falas, mund të konsideroni t’i drejtoheni atyre të shërbimeve të transmetimit të muzikës ne streaming. Në realitet ato paguhen, me përjashtim të disa shërbimeve që ofrojnë plane bazë falas me kufizime, por periudhat e provës falas ofrohen gjithmonë për përdoruesit e rinj, të cilat përgjithësisht variojnë nga 1 deri në 3 muaj.

Për më tepër, megjithëse natyra e tyre me sa duket sugjeron të kundërtën, zgjidhje të tilla rezultojnë të jenë tepër të dobishme dhe praktike edhe për të dëgjuar muzikë në mungesë të internetit, pasi ato ofrojnë edhe opsione për shkarkimin e përmbajtjes.

Apple Music

App per te degjuar muzike ne iPhone

Aplikacioni i parë për të dëgjuar muzikë në iPhone që ju rekomandoj të merrni parasysh është Music, aplikacioni i parazgjedhur i iPhone, i cili ju lejon të përdorni Apple Music, shërbimin e transmetimit të muzikës së Apple. Ky i fundit mund të mbështetet në një bazë të dhënash jashtëzakonisht të pasur dhe të përditësuar vazhdimisht, duke përfshirë gjithashtu Bibliotekën e Muzikës iCloud, e cila ju lejon të ngarkoni këngët tuaja të preferuara në cloud të Apple dhe t’i sinkronizoni ato në pajisjet tuaja. Plani Voice kushton 4,99 euro/muaj dhe mund të përdoret vetëm nëpërmjet komandës zanore, ndërsa plani individual kushton 10,99 euro/muaj dhe ofrohet gjithashtu me një provë falas prej 1 muaji ose më shumë (në varësi të promocioneve aktuale).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Aplikacioni Music është i instaluar paraprakisht në iPhone (nëse hiqet, mund të rishkarkohet falas nga App Store). Për ta përdorur, filloni duke zgjedhur ikonën përkatëse (ajo me sfondin e kuq dhe notën e bardhë muzikore) që gjeni në ekranin bazë ose në bibliotekën e aplikacioneve të iPhone-it tuaj, më pas hyni në shërbim me Apple ID ose, nëse nuk e keni ende një të tillë, krijojeni tani duke ndjekur udhëzimet e dhëna në ekran.

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, hyni në seksionin Zbulo/Scopri të aplikacionit, zgjidhni opsionin për të nisur provën falas të shërbimit dhe ndiqni udhëzimet e treguara për të aktivizuar provën. Nëse, duke vazhduar siç sapo tregova, artikulli që lidhet me aktivizimin e provës së Apple Music nuk shfaqet, mund ta aktivizoni duke shkuar te seksioni Cilësimet/Impostazioni > Musica në iPhone.

Tani për të gjetur përmbajtjen e interesit tuaj, shkoni te seksioni Zbulo/Scopri të aplikacionit. Aty do të gjeni artikujt e theksuar, ato të përditësuara së fundmi dhe publikimet e radhës. Në vend të kësaj, duke hyrë në seksionin Për ju/Per te, do të gjeni përmbajtjet e rekomanduara nga Apple Music për ju bazuar në atë që keni dëgjuar tashmë më parë dhe preferencat e shprehura. Ju gjithashtu mund të kryeni një kërkim të drejtpërdrejtë duke shkuar te seksioni Kërko/Cerca të aplikacionit.

Kur gjeni një këngë, album ose listë dëgjimi që ju intereson, për të nisur riprodhimin, prekni titullin përkatës dhe nëse është e nevojshme, prekni butonin Luaj/Play.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të shtoni përmbajtje specifike në bibliotekë dhe ta shkarkoni, duhet të shtypni butonin përkatës (…), më pas artikullin Shto në bibliotekë/Aggiungi alla libreria i bashkangjitur menusë që shfaqet dhe fjalën Shkarko/Scarica.

E gjithë përmbajtja e shkarkuar për dëgjim jashtë linje/offline do të jetë më pas e aksesueshme nga seksioni i Bibliotekës së aplikacionit, duke zgjedhur artikullin muzika e shkarkuar/Musica scaricata në ekranin përkatës.

Spotify

App per te degjuar muzike ne iPhone

Nje tjeter app per te degjuar muzike ne iPhone eshte Spotify. Është një shërbim audio streaming që ka pasur shumë sukses vitet e fundit dhe krenohet me një katalog të përditësuar vazhdimisht me miliona këngë, me mundësinë e dëgjimit të hiteve më të fundit dhe pjesëve historike të muzikës ndërkombëtare. Në thelb është falas, por nuk është e mundur të shkarkosh përmbajtje, dëgjimi në celular është i kufizuar në modalitetin e përzierjes dhe ka reklama. Kufizimet e lartpërmendura mund të anashkalohen duke aktivizuar planin Premium i cili kushton 9,99 euro/muaj dhe që mund të provohet falas për një ose tre muaj (në varësi të promocioneve aktuale).

Për të përdorur aplikacionin Spotify në iPhone tuaj, fillimisht shkarkoni dhe instaloni aplikacionin duke vizituar App Store, duke shtypur butonin Merr/Get/Ottieni, butonin Install dhe duke autorizuar funksionimin duke përdorur Face IDTouch ID ose fjalëkalimin Apple ID. Më pas, hapni aplikacionin duke zgjedhur ikonën e tij që është shtuar në ekranin tuaj bazë ose në bibliotekën e aplikacionit.

Tani që shihni ekranin kryesor të Spotify, krijoni një llogari ose identifikohuni dhe pranoni propozimin e aktivizimit të provës falas të Spotify Premium duke ndjekur udhëzimet e shfaqura në ekran.

Kur hyni në seksionin Home të aplikacionit, i cili është vendi ku artikujt e rekomanduar për ju bazuar në shijet tuaja muzikore dhe tendencat aktuale, gjeni muzikën që ju intereson dhe zgjidhni atë. Nëse preferoni të kërkoni drejtpërdrejt ose sipas kategorisë, mund ta bëni këtë duke hyrë në seksionin Kërko/Ricerca.

Kur gjeni këngë, albume dhe lista dëgjimi që dëshironi të dëgjoni, bëni zgjedhjen tuaj dhe nëse është e nevojshme shtypni gjithashtu butonin Luaj/Play.

Nëse dëshironi të shkarkoni përmbajtje specifike offline, veproni si më poshtë: në rastin e playlist, gjeni një këngë ose album për t’u shtuar atyre, shtypni butonin (…) pranë titullit dhe prekni formulimin Shto në listën e luajtjes/Aggiungi alla playlist nga menuja e shfaqur, më pas vendosni nëse do ta shtoni përmbajtjen në një listë dëgjimi ekzistuese ose do të krijoni një të re, shkoni te seksioni Biblioteka juaj/La tua libreria e aplikacionit, shtypni artikullin playlist, zgjidhni listën e luajtjes për ta ruajtur jashtë linje/offline, shtypni butonin (…) dhe zgjidhni opsionin Shkarko/Scarica. Në rastin e albumeve, kërkoni për to dhe trokitni lehtë mbi butonin e shigjetës vendosur nën imazhin e kopertinës.

E gjithë përmbajtja që vendosni të shkarkoni më pas do të jetë e aksesueshme nga seksioni Biblioteka juaj/La tua libreria e aplikacionit. 

YouTube Music

App per te degjuar muzike ne iPhone

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion për të dëgjuar muzikë nga YouTube offline ne iPhone, zgjidhja më e mirë është YouTube Music. Ai dallon veten nga konkurrenca sepse katalogu i tij përbëhet jo vetëm nga këngë dhe albume të disponueshme, por edhe nga të gjitha miksimet dhe videot jozyrtare në YouTube. Në thelb është falas, por për të përdorur veçori të tilla si riprodhimi vetëm me audio, dëgjimi në sfond për të përdorur aplikacionin e muzikës në sfond të iPhone dhe shkarkimi i muzikës jashtë linje/offline, duhet të abonoheni me çmim 9 99 euro/muaj, por abonentët e rinj mund ta provojnë falas për një periudhë të kufizuar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur aplikacionin YouTube Music në iPhone tuaj, shkarkoni dhe instaloni atë nga seksioni përkatës i App Store, më pas hapeni atë dhe kur të shihni ekranin kryesor, identifikohuni në llogarinë tuaj Google/Gmail ose regjistrohuni.

Më pas, filloni periudhën e provës falas dhe hidhini një sy përmbajtjeve të ofruara në seksionin Home të aplikacionit, i cili mbledh të gjithë artikujt e sugjeruar ose listën e nxehtë/hotlist me përmbajtje në trend. Nëse doni të kërkoni drejtpërdrejt përmbajtje muzikore, trokitni lehtë mbi ikonën e xhamit zmadhues që ndodhet lart djathtas.

Kur gjeni përmbajtje që ju intereson, për ta luajtur, zgjidhni pamjen përkatëse dhe nëse është e nevojshme, shtypni butonin për të nisur riprodhimin.

Nëse më pas dëshironi të shkarkoni albume, lista dëgjimi ose këngë individuale për t’i dëgjuar pa lidhje interneti, veproni si më poshtë: për albumet dhe listat e dëgjimit, zgjidhni kopertinën përkatëse dhe trokitni lehtë mbi butonin me shigjetën drejtuar poshtë që ndodhet në krye. Për këngë individuale, zgjidhni butonin përkatës (…) dhe zgjidhni opsionin Shkarko/Scarica nga menuja që hapet.

Çdo përmbajtje që shkarkoni do të jetë e aksesueshme në seksionin Permbledhja/Raccolta e aplikacionit duke shtypur Shkarko/Download

Amazon Music

App per te degjuar muzike ne iPhone

Amazon Music është shërbimi i transmetimit audio te Amazon. Në thelb është falas, por ka dy kufizime të rëndësishme: praninë e ndërprerjeve të herëpashershme nga reklamat në dëgjimin e këngëve dhe disponueshmërinë e vetme të modalitetit të riprodhimit te rastesishem te kengeve. Për të kapërcyer këto kufij, mund të kaloni në versionin me pagesë i cili ka një çmim prej 9,99 euro/muaj ose 99 euro/vit për klientët Prime, por përdoruesit e rinj mund ta provojne funksionimin e tij falas për 30 ditë. Për më tepër, abonentët e Amazon Prime mund të përfitojnë nga një version pa reklama i shërbimit pa kosto, por me riprodhim të përzier te kengeve.

Për të përdorur aplikacionin Amazon Music në iPhone tuaj, shkarkoni dhe instaloni atë nga App Store, më pas hapeni atë dhe pasi të shfaqet ekrani përkatës, hyni në llogarinë tuaj në Amazon ose krijoni një të tillë në moment.

Në këtë pikë, përcaktoni nëse do të aktivizoni provën falas të Amazon Music Unlimited që është versioni i plotë i shërbimit dhe shkoni te seksioni Home, pra ai që përfshin artikujt e ofruar në bazë të dëgjimit, listat e luajtjes së momentit etj.

Identifikoni përmbajtjen e interesit tuaj midis atyre të propozuara dhe zgjidhni atë për të filluar riprodhimin.

Nëse dëshironi, atëherë bëni edhe një kërkim të drejtpërdrejtë duke hyrë në seksionin Gjej/Trova të aplikacionit. E njëjta gjë mund të bëhet me Alexa, asistentin zanor të Amazon, duke shtypur butonin e duhur në fund djathtas dhe duke ekspozuar kërkesën verbalisht.

Megjithatë, për të shkarkuar përmbajtje të caktuar, shtypni ikonën me shigjetën përkatëse drejtuar poshtë dhe prisni që shkarkimi të përfundojë.

Përmbajtja që shkarkoni më vonë do të jetë e përdorshme përmes seksionit Muzika ime/La mia musica te aplikacionit. 

App per te degjuar muzike offline ne iPhone

Tani le të kalojmë te aplikacionet – app per te degjuar muzike offline ne iPhone, pra ato që mund të përdorni për të riprodhuar përmbajtjen audio të ruajtur në memorien e pajisjes suaj. Më poshtë do të gjeni të renditura ato që mund të jene më interesantet në kete kategori.

Musica

Përveç riprodhimit të përmbajtjes që disponohet në Apple Music, aplikacioni Apple Music mund të përdoret gjithashtu si një luajtës mediash për të dëgjuar skedarët audio personalë të ruajtur direkt në memorien e pajisjes.

Për të përdorur aplikacionin Music në këtë mënyrë, nëse iPhone juaj nuk i ka tashmë skedarët audio për të luajtur, atehere transferojini ato fillimisht nga kompjuteri juaj.

Më pas, nisni aplikacionin Music në iPhone, hyni në seksionin Biblioteka/Libreria, zgjidhni muzikën që ju intereson dhe filloni ta degjoni duke përdorur kete player.

VLC

VLC është një tjetër aplikacion i shkëlqyeshëm për të dëgjuar muzikë në iPhone pa internet. Ky eshte një prej player më të famshëm dhe më të vlerësuar ndonjëherë për smartphone, tablet dhe kompjuterë. Është plotësisht falas dhe mbështet çdo format audio dhe video.

Për të përdorur VLC në iPhone tuaj, shkarkoni dhe instaloni aplikacionin nga App Store sipas procedurës së zakonshme, më pas niseni dhe jepni lejet e kërkuara për të hyrë në memorien e pajisjes.

Në ekranin VLC që shfaqet tani, prekni artikullin Audio që ndodhet në fund dhe zgjidhni përmbajtjen audio për t’u luajtur nga seksionet ArtistëtAlbumetKëngët dhe Zhanret.

Pasi të filloni të dëgjoni skedarin audio, përdorni luajtësin e duhur multimedial të propozuar për të menaxhuar riprodhimin.