skedar

Si te hapesh nje file RAR

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te hapesh nje file RAR ne kompjuter, telefon apo online. Skedaret me kete format jane arkiva te ngjeshur, te cilet mund te hapen me ndihmen e disa programeve ose sherbimeve online qe gjeni me poshte. Kuptohet qe programet qe do ju tregojme sherbejne edhe per formate te …

Si te hapesh nje file RAR Read More »

Si te hapesh nje file TGZ

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te hapesh nje file TGZ ne kompjuter, online dhe telefon. Duhet te dini se file TGZ janë arkiva të ngjeshur bazuar në teknologjitë TAR dhe GZIP, te cilat përdoren kryesisht në mjedisin Linux por qe mund te hapen edhe ne paisje te tjera. Gjithçka që duhet të …

Si te hapesh nje file TGZ Read More »

Si te kthesh TIFF ne JPG

Si te kthesh TIFF ne JPG

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te kthesh TIFF ne JPG. Duhet thene se formati i imazheve TIFF eshte vecanerisht i perhapur ne imazhe te skanerizuara dhe mund ta gjeni shpesh edhe kur shkarkoni imazhe nga interneti. Zakonisht hapja e ketij skedari me kete format, behet thjesht me nje program ose aplikacion per …

Si te kthesh TIFF ne JPG Read More »

Si te hapesh nje file TIF

Si te hapesh nje file TIF

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te hapesh nje file TIF ose TIFF ne kompjuter, telefon ose online. Në fakt, kur shkarkoni nje imazh nga interneti ajo mund te jete ne formatin tif/tiff. Gjithashtu ky format imazhi perdoret ne shkëmbimin e imazheve midis printerave dhe skanerave, sepse ai ju lejon të specifikoni me …

Si te hapesh nje file TIF Read More »

Si te hapesh file JSON

Si te hapesh file JSON

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te hapesh file JSON. Ne fakt kjo kategori skedarësh është krijuar me qëllimin për të lejuar shkëmbimin e të dhënave midis programeve ose aplikacioneve, pavarësisht nga gjuha në të cilën janë shkruar ato. Një skedar JSON identifikon grupe dhenash dhe vlerash duke përdorur gjuhën e skriptimit JSON, bazuar …

Si te hapesh file JSON Read More »