Si te kthesh nje file WAV ne MP3

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te kthesh nje file WAV ne MP3. Si fillim duhet te themi se WAV (Waveform) eshte nje format audio, me cilesi te larte dhe i pa ngjeshur (dmth peshon shume). Per te kursyer hapesire ne paisjen tuaj, mund ta ktheni skedarin tuaj WAV ne MP3, dmth ne nje format te ngjeshur (peshon me pak) dhe te lexueshem nga te gjitha paisjet e sotme. Me poshte do te gjeni programe per kompjuter, aplikacione per telefon edhe sherbime online, per te realizuar qellimin tuaj.

Permbajtja

Si te kthesh nje file WAV ne MP3: Kompjuter

Nëse dëshironi të ktheni skedarët WAV në MP3 falas duke vepruar nga kompjutri, atehere me poshte do te gjeni nje liste me programe të cilat funksionojnë në Windows dhe macOS, si dhe në Linux.

VLC (Windows/Mac/Linux)

Si te kthesh nje file WAV ne MP3

Programi i parë që mund të përdorni është VLC. Ai është një luajtës multimedial i njohur, plotësisht falas, i cili ju lejon të luani të gjitha llojet e skedarëve audio dhe video pa përdorur kodekë të palëve të treta. Punon në Windows dhe macOS, si dhe Linux.

Për të shkarkuar dhe instaluar VLC në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e tij te internetit dhe instalojeni ate.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, filloni programin dhe pasi të shfaqet dritarja e të njëjtit në ekran, për të konvertuar skedarët WAV në MP3 me VLC, nëse jeni duke përdorur Windows, klikoni në menunë Media që ndodhet lart majtas, pastaj në formulimin Convert/Save; Converti/Salva qe ndodhet ne te, më pas shtypni butonin Shto/Aggiungi në dritaren e mëtejshme që hapet dhe zgjidhni skedarin WAV për ta konvertuar.

Pastaj klikoni në butonin Convert/Save; Converti/Salva që ndodhet në fund, zgjidhni opsionin Audio – MP3 nga menuja rënëse që korrespondon me artikullin Profile, shtypni butonin Sfoglia/Browse për të treguar vendndodhjen e daljes dhe klikoni në butonin Avvia/Start.

Nëse dëshironi të konvertoni skedarët WAV në MP3 me kompjutrin Mac, klikoni në menunë File lart majtas, pastaj në formulimin Convert/Transmit; Converti/Trasmetti të pranishëm në të, pastaj në butonin Apri media/Open media dhe zgjidhni skedarin WAV për ta kthyer.

Tani zgjidhni opsionin Audio – MP3 nga menuja rënëse që gjendet në seksionin Zgjidhni profilin/Scegli il profilo, më pas shtypni butonin Ruaj si skedar/Salva come file dhe tregoni vendndodhjen për daljen duke klikuar në butonin Shfleto/Sfoglia/Browse që sapo është shfaqur, më pas shtypni Ruaj/Salva/Save dhe kaq.

fre:ac (Windows)

Si te kthesh nje file WAV ne MP3

Një mjet tjetër që mund të provoni nëse dëshironi të konvertoni skedarët WAV në MP3 është fre:ac. Është një softuer plotësisht falas, shumë i shpejtë, i cili ju lejon të konvertoni formate të ndryshme të skedarëve audio, të gjithë më të njohurit: M4A, WMA, OGG, FLAC, AAC, Bonk dhe madje edhe WAV dhe MP3. Është i pajtueshëm vetëm me Windows.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni duke përdorur Windows 10 ose Windows 11, mund ta shkarkoni programin në kompjuterin tuaj nga Dyqani i Microsoft, përndryshe vizitoni faqen e internetit të programit dhe klikoni në linkun Self extracting installer (64 bit): freac-xxxx. exe ose Self extracting installer (32 bit): freac-xxxx.exe (në varësi të versionit të Windows që po përdorni).

Kur shkarkimi të përfundojë, hapni file EXE të marrë dhe në dritaren që shfaqet në desktop, shtypni butonin Po. Më pas vendosni italishten si gjuhë për ndërfaqen (nese deshironi), klikoni në butonat Next/Avanti dhe Po, shtypni përsëri butonin Next/Avanti (katër herë me radhë) dhe butonin Finish/Fine. Më pas, nisni programin duke zgjedhur shkurtoren e tij të shtuar në menunë Start.

Në këtë pikë, mbyllni ekranin e mbështetjes fre:ac që ju ofrohet dhe tërhiqni skedarët WAV ku dëshironi të veproni në dritaren kryesore të programit që është shfaqur ndërkohë. Përndryshe, zgjidhni skedarët audio manualisht duke klikuar butonin me leter bosh.

Më pas, klikoni në ikonën e shigjetës pranë butonit të gjelbër me simbolin e luajtjes/play, zgjidhni opsionin LAME MP3 Encoder nga menuja e propozuar dhe prisni që konvertimi të fillojë dhe të përfundojë.

Skedarët e konvertuar ruhen në dosjen Music të kompjuterit, por përfundimisht mund të ndryshoni shtegun e daljes duke klikuar në butonin Sfoglia/Browse që ndodhet në fund djathtas.

Nëse e gjykoni të përshtatshme, mund të ndërhyni edhe në parametrat e kodimit, duke klikuar në butonin me çelësin angrez e vendosur në krye, duke zgjedhur artikullin LAME MP3 Encoder v3.100 nga menuja rënëse Codec në dritaren e shfaqur, duke shtypur butonin Imposta/Set dhe duke përdorur dritaren shtesë të shfaqur.

Zgjidhje të tjera për të kthyer file WAV në MP3 ne kompjuter

Si te kthesh nje file WAV ne MP3

Në rast se dëshironi të provoni zgjidhje të tjera të dobishme për të qenë në gjendje të konvertoni një skedar WAV në MP3, mund t’i drejtoheni programeve të renditur më poshtë.

  • Mobile Media Converter (Windows/mac/Linux): softuer falas dhe ndër-platformë me të cilin mund të konvertoni jo vetëm skedarët audio, por edhe ato video, duke ndërhyrë në të gjitha formatet më të njohura. 
  • Switch Audio File Converter (Windows/mac): është një softuer falas (vetëm për përdorim personal) që funksionon si në Windows ashtu edhe në macOS dhe ju lejon të konvertoni të gjitha formatet kryesore të skedarëve audio. Ju gjithashtu mund të rregulloni cilësimet e avancuara të konvertimit.
  • Format Factory (Windows): softuer specifik për sistemet operative të Microsoft që jo vetëm që ju lejon të konvertoni muzikë, por edhe video dhe imazhe nga dhe në formatet kryesore të përputhshme me kompjuterët dhe pajisjet celulare. Është pa pagesë dhe ndërfaqja e tij është plotësisht e përkthyer, kështu që bie plotësisht në kategorinë e mjeteve për të kthyer skedarët WAV në MP3 falas.

Si te kthesh nje file WAV ne MP3: Online

Nëse nuk dëshironi te shkarkoni programe per kompjuter apo aplikacione per telefon, atehere merrni parasysh konvertimin e skedarëve WAV në MP3 online, duke përdorur shërbimet e internetit të listuara më poshtë. Ata punojnë nga çdo shfletues (prsh Chrome ose Safari).

Konvertuesi i audios 123 Apps

Si te kthesh nje file WAV ne MP3

Një shërbim i vlefshëm në internet që mund të përdorni për të kthyer skedarët WAV në MP3 është padyshim 123Apps Audio Converter. Është plotësisht falas dhe ju lejon të konvertoni mbi 300 formate (përfshirë videon) në një mënyrë të thjeshtë dhe intuitive. Ai gjithashtu funksionon në grup dhe gjithashtu mund të modifikoni parametrat më të avancuar sipas dëshirës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur konvertuesin audio 123app, shkoni në faqen e tij kryesore, shtypni butonin Hap skedarët/Apri files dhe zgjidhni skedarin WAV në paisjen tuaj. Nëse skedari është online, mund ta merrni edhe nga Google DriveDropbox ose duke dhënë URL-në e tij duke klikuar në lidhjet e duhura.

Tani, klikoni në butonin mp3, shtypni butonin Convert dhe prisni që procedura e konvertimit të përfundojë.

Më në fund, shtypni butonin Shkarko/Download për të shkarkuar skedarin MP3 të marrë në paisjen tuaj ose zgjidhni lidhjet për shërbimet e ruajtjes në cloud për t’i ruajtur ato në internet.

Nëse dëshironi të rregulloni cilësinë përfundimtare të audios përpara se të konvertoni skedarin WAV, mund ta bëni këtë duke lëvizur kursorin në shiritin në fund, ndërsa duke klikuar në butonin Cilësimet e Avancuara/Impostazioni avanzate mund të rregulloni shpejtësinë e biteve dhe parametrat e tjerë. Nëse është e nevojshme, mund të redaktoni gjithashtu informacionin në lidhje me skedarin audio të kthyer duke klikuar në butonin Ndrysho informacionin/Modifica informazioni.

Zgjidhje te tjera për të kthyer file WAV në MP3 online

Si te kthesh nje file WAV ne MP3

Nese po kërkoni zgjidhje të tjera të dobishme për të kthyer skedarët WAV në MP3 nga shfletuesi i paisjes tuaj, atehere shikoni shërbimet e listuara më poshtë.

  • Zamzar: mjet i famshëm i konvertimit në internet që mund të përdoret për audio dhe me shumë lloje të tjera skedarësh. Në thelb është falas, por duke u abonuar në një plan me pagesë (me kosto duke filluar nga 18 dollarë/muaj) mund të zhbllokoni veçori shtesë.
  • CloudConvert: shërbim në internet përmes të cilit mund të kryeni operacione konvertimi me çdo lloj skedari dhe që mbështet mbi 200 formate, jo vetëm audio. Është falas dhe nuk aplikon limite ngarkimi, por mund të përdoret maksimumi 10 minuta në ditë dhe ka kufizime të tjera që mund të anashkalohen duke u regjistruar dhe mundësisht duke u abonuar në një nga planet e abonimit (me çmime që fillojnë nga 9.76 euro/muaj).
  • Media.io: është një tjetër shërbim i mirë në internet që ju lejon të konvertoni nga dhe në të gjitha formatet kryesore audio. Është plotësisht falas.

Si te kthesh nje file WAV ne MP3: ne Telefon

Ju mund të përdorni gjithashtu aplikacione për të kthyer skedarët WAV në MP3 nga telefonat dhe tabletët, si në Android ashtu edhe në iPhone/iPadOS. Me poshte do te gjeni burimet më interesante në kategori.

Media Converter (Android)

Nëse jeni duke përdorur një smartphone ose tabletë Android, mund të konvertoni skedarët WAV në MP3 duke përdorur aplikacionin Media Converter. Është falas, shumë i lehtë për t’u përdorur dhe ju lejon të konvertoni skedarë audio dhe video në dhe nga çdo format. Gjithashtu ju lejon të rregulloni shpejtësinë e biteve dhe parametra të tjerë.

Për të shkarkuar dhe instaluar Media Converter në pajisjen tuaj, vizitoni Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Më pas, hapni aplikacionin duke zgjedhur ikonën përkatëse që është shtuar në ekranin bazë.

Tani që jeni duke parë ekranin kryesor të Media Converter, zgjidhni këngën WAV në të cilën dëshironi të veproni duke përdorur menaxherin e integruar të skedarëve, më pas shtypni butonin Convert to mp3 dhe prisni që procesi i konvertimit të fillojë dhe të përfundojë. Do ta gjeni skedarin e daljes në të njëjtin vend si ai origjinal.

Nëse keni ndërmend të personalizoni parametrat e skedarit MP3 të kthyer përpara se të vazhdoni me konvertimin, prekni butonin Modaliteti ekspert/Expert mode, zgjidhni artikullin mp3 nga menuja rënëse Profili i daljes/Output Profile dhe rregulloni opsionet në lidhje me kohëzgjatjen, cilësinë, etj të dukshme në ekran, më pas trokitni lehtë mbi butonin Konverto/Convert.

Audio Converter (iPhone/iPadOS)

Nëse jeni duke përdorur një iPhone/iPadOS, një aplikacion i mrekullueshëm që mund t’ju lejojë të konvertoni skedarët WAV në MP3 është padyshim ai i quajtur Audio Converter. Është specifik për iPhone dhe iPad dhe siç mund të merret me mend, ju lejon të kryeni operacione konvertimi me skedarë audio, duke vepruar në formatet më të njohura. Është falas, por për të punuar në skedarë që peshojnë mbi 5 MB, duhet të zhbllokoni versionin Premium përmes blerjeve brenda aplikacionit (me një kosto një herë prej 4,49 €).

Për të shkarkuar dhe instaluar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni App Store, shtypni butonin Merr/Get/Ottieni, më pas butonin Instalo dhe autorizoni shkarkimin duke përdorur Face IDTouch ID ose fjalëkalimin Apple ID. Më pas vazhdoni të nisni Audio Converter, duke zgjedhur ikonën përkatëse që është shtuar në ekranin bazë.

Tani që jeni duke parë ekranin kryesor të aplikacionit, tregoni se ku të merrni këngën WAV për t’a konvertuar duke përdorur ikonat e duhura dhe zgjidhni skedarin. Në ekranin e mëposhtëm, zgjidhni opsionin MP3 Audio (.mp3) nga menuja rënëse A dhe prekni butonin Konverto që ndodhet në fund.

Prisni që konvertimi të fillojë dhe të përfundojë, më pas tregoni vendndodhjen në të cilën do të ruhet skedari i daljes duke shtypur butonin Hap në/Apri in ose shtypni butonin Share/Condividi për të ndarë MP3-në e marrë përmes WhatsApp, Messenger ose ndonjë tjetër.

App të tjera për të kthyer file WAV në MP3 ne telefon

Në rast se po kërkoni aplikacione të tjera të dobishme për të kthyer skedarët WAV në MP3 nga pajisjet tuaja celulare, atehere mund të përfitoni nga ato të listuara më poshtë.

  • MP3 Video Converter (Android): aplikacion vetëm për pajisjet Android i cili, pavarësisht nga emri, ju lejon të konvertoni jo vetëm skedarët video, por edhe ato audio. Gjithashtu ju lejon të përcaktoni shpejtësinë e biteve dhe parametra të tjerë të ndryshëm. Është falas dhe shumë i lehtë për t’u përdorur.
  • Konvertuesi audio – Të gjitha formatet (Android): është një tjetër aplikacion falas që funksionon vetëm në Android që ju lejon të bëni konvertime audio, duke ndërhyrë në formatet WAV dhe MP3, por jo vetëm.
  • Media Converter — video in mp3 (iPhone/iPadOS): është një zgjidhje që funksionon vetëm në iPhone dhe iPad, e cila ju lejon të konvertoni audio dhe video, duke mbështetur të gjitha formatet kryesore. Ai gjithashtu integron një luajtës video dhe gjithashtu ju lejon të hapni arkivat e ngjeshur. Në thelb është falas, por duhet të bëhen blerje brenda aplikacionit për të zhbllokuar të gjitha funksionet (me çmimin bazë prej 1,19 euro).