Si te kthesh nje video ne kenge MP3

Si te kthesh nje video ne kenge MP3

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te kthesh nje video ne kenge MP3. Procedura per kthimin e videove muzikore ne audio mp3 eshte e thjeshte sepse mjafton te perdorni disa programe, sherbime online apo aplikacione per telefon dhe të zgjidhni MP3 si formatin e synuar, pastaj të prisni që procedura e konvertimit të përfundojë.

Permbajtja

Si te kthesh nje video ne kenge MP3: Programe Kompjutri

Tani le te shikojme se si te kthesh nje video ne kenge MP3 falas duke perdorur programe per kompjuter. Zgjidhjet ku mund të drejtoheni janë ato që gjeni më poshtë. 

MediaHuman Audio Converter (Windows/Mac)

Si te kthesh nje video ne kenge MP3

Nje nga mjetet e dobishme për konvertimin e një videoje në MP3 është MediaHuman Audio Converter. Ai është softuer falas, i cili funksionon si në Windows ashtu edhe në macOS dhe falë të cilit është e mundur jo vetëm të nxirret audio nga videot dhe më pas të ruhet rezultati përfundimtar në MP3 ose në formate të tjera, por edhe për të konvertuar të gjitha llojet kryesore të skedarëve muzikorë ndërmjet tyre: WMA, MP3, AAC, WAV, FLAC, OGG, AIFF dhe Apple Loseless.

Për të shkarkuar MediaHuman Audio Converter në kompjuterin tuaj, lidhuni me faqen e tij te internetit dhe klikoni në butonin me logon e sistemit tuaj operativ të vendosur në të majtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të përfundojë shkarkimi, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren e shfaqur në desktop, klikoni në butonin Po, më pas zgjidhni artikullin Unë pranoj kushtet e marrëveshjes së licencës/Accetto i termini del contratto di licenza. Pastaj klikoni në butonin Next/Avanti (katër herë me radhë) dhe përfundoni konfigurimin duke shtypur butonat Install dhe Finish/Fine.

Nëse jeni duke përdorur kompjuter mac, hapni paketën.dmg që përmban softuerin dhe tërhiqni ikonën e MediaHuman Audio Converter në dosjen Applications të kompjuterit, më pas kliko me të djathtën mbi të, zgjidhni artikullin Open/Apri nga menuja e kontekstit dhe shtypni Open/Apri butonin në dritaren që shfaqet në ekran, në mënyrë që të anashkalohen kufizimet e vendosura nga Apple për zhvilluesit e palëve të treta (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Tani që shihni dritaren MediaHuman Audio Converter, tërhiqni videon qe do ktheni mbi të ose zgjidhni atë me dorë duke klikuar në butonin (+) në krye. Më pas zgjeroni menynë rënëse Format që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni opsionin MP3 nga menuja e parë në dritaren tjetër që është hapur. Vendosni opsionin në lidhje me cilësinë e këngës që dëshironi të merrni nga menuja e dytë dhe shtypni butonin Mbyll/Chiudi për të ruajtur preferencat tuaja.

Në fund, klikoni në butonin me dy shigjetat lart djathtas dhe prisni që të përfundojë procedura për konvertimin e videos në audio. Si parazgjedhje, këngët e konvertuara ruhen në dosjen Music > Convert by MediaHuman në kompjuterin tuaj, por nëse e gjykoni të nevojshme, mund ta ndryshoni shtegun duke klikuar butonin e çelësit anglez dhe butonin Shfleto/Sfoglia/Browse pranë seksionit Dosja e destinacionit/Cartella di destinazione në vijim te dritarja e treguar.

Adapter (Windows/Mac)

Si te kthesh nje video ne kenge MP3

Një program tjeter që mund të konsideroni për të kthyer videot në MP3 nga kompjuteri juaj është Adapter. Është një softuer plotësisht falas që ju lejon të konvertoni video, audio dhe imazhe. Ai mbështet formatet më të njohura të skedarëve të medias, është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe ofron opsione të shumta konfigurimi. Ekziston si për Windows ashtu edhe për macOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar ate në kompjuterin tuaj, shkoni në faqen përkatëse të internetit dhe më pas klikoni në butonin Download Adapter lart djathtas.

Pasi shkarkimi të përfundojë, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shfaqet në ekran, klikoni në butonat PoOK dhe Next, më pas zgjidhni artikullin Unë pranoj marrëveshjen/I accept the agreement, shtypni butonin next përsëri (për gjashtë herë radhazi) dhe në ato Install dhe Finish.

Nëse jeni duke përdorur kompjuter mac, hapni paketën.dmg të marrë dhe zhvendosni ikonën Adapter në dosjen Applications te Mac, pastaj klikoni me të djathtën mbi të, zgjidhni artikullin Open/Apri nga menuja që shfaqet dhe shtypni butonin Open/Apri në dritaren që shfaqet në desktop, në mënyrë që Adapter të fillojë duke kaluar kufizimet e kërkuara nga Apple ndaj zhvilluesve jo të certifikuar (operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Mbani mend se: FFmpeg (një komponent falas që është i domosdoshëm) dhe VLC, gjithashtu do të shkarkohen dhe instalohen gjatë konfigurimit.

Më pas, kur të shihni që dritarja e programit te shfaqet në ekran, tërhiqni videon në të cilën do të veproni ose zgjidhni manualisht duke klikuar në butonin Shfleto/Browse. Më pas, klikoni në menunë në fund, zgjidhni hyrjen Audio nga kjo e fundit dhe më pas opsionin MP3 Audio.

Nëse keni nevojë të bëni ndryshime të mëtejshme në skedarin përfundimtar, rregulloni opsionet e gjetura në seksionet që gjenden në shiritin anësor të djathtë (nëse nuk është i dukshëm, mund ta aktivizoni duke klikuar në ikonën e rrotës së ingranazhit në fund).

Tani klikoni në butonin Convert që ndodhet në fund të ekranit dhe prisni që procedura e nxjerrjes së audios të përfundojë. Si parazgjedhje, skedari i daljes do të ruhet në të njëjtin vend si ai origjinal, por nëse dëshironi, mund ta ndryshoni këtë sjellje duke vepruar paraprakisht në opsionet e programit që i gjeni gjithmonë në shiritin anësor të të njëjtit.

Si te kthesh nje video ne kenge MP3: Online

Nese nuk dëshironi të shkarkoni dhe instaloni programe të reja në paisjen tuaj, atehere mund te ktheni nje video ne kenge MP3 online, duke vepruar nga shfletuesi i paisjes suaj (prsh Chrome ose Safari). Më poshtë do të gjeni ato që përfaqësojnë shërbimet më të mira online në kete kategori.

Konvertuesi i audios 123 App

Si te kthesh nje video ne kenge MP3

Për të kthyer një video në MP3 duke përdorur shfletuesin (prsh Chrome), mund te perdorni 123Apps Audio Converter. Ai ju lejon të konvertoni skedarë audio nga formate të ndryshme dhe gjithashtu të nxirrni pjesë audio nga videot, të gjitha në një mënyrë të thjeshtë dhe falas. Ai mbështet mbi 300 formate dhe përpunon skedarët shpejt, funksionon gjithashtu në grupe dhe ka disa opsione të avancuara rregullimi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje të përdorni ate, shkoni te faqja kryesore e sherbimit, shtypni butonin Hap skedarët/Apri files dhe zgjidhni videon në kompjuterin ose telefonin tuaj. Nëse videoja është online, mund ta shkarkoni gjithashtu nga Google Drive, Dropbox ose duke dhënë URL-në përkatëse duke klikuar në lidhjet e duhura.

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, klikoni në butonin mp3, rregulloni cilësimet e cilësisë duke përdorur shiritin në fund dhe nëse dëshironi të veproni edhe në shpejtësinë e biteve dhe parametrat e tjerë, shtypni butonin Cilësimet e avancuara/Impostazioni avanzate dhe vazhdoni siç mendoni se është më e përshtatshme. Gjithashtu theksoj se duke klikuar në butonin Ndrysho informacionin e pjesës/Modifica informazioni traccia mund të rregulloni informacionin në lidhje me skedarin audio të kthyer.

Së fundi, shtypni butonin Convert dhe kur procesi i transformimit të përfundojë shkarkoni skedarin MP3 të marrë duke shtypur butonin Shkarko/Download ose ruajeni atë në cloud duke zgjedhur lidhjet e duhura.

Zgjidhje të tjera për të kthyer video në MP3 online

Si te kthesh nje video ne kenge MP3

Nese kërkoni zgjidhje të tjera me të cilat mund të konvertoni një video në MP3 online, atehere hidhini nje sy sherbimeve me poshte.

  • CloudConvert: është një konvertues falas online i aftë për të perpunuar çdo lloj skedari (mbi 200) dhe për rrjedhojë, është gjithashtu i shkëlqyer për kryerjen e operacioneve të mbuluara nga ky udhëzues. Është falas dhe nuk ka kufizime për ngarkim, por mund të përdoret deri në 10 minuta në ditë dhe ka edhe kufizime të tjera. Për t’i kaluar ato, duhet të regjistroheni dhe mundësisht të abonoheni (me çmime që fillojnë nga 8,54 euro/muaj).
  • Convertio: është një shërbim online nëpërmjet të cilit është e mundur të konvertohet praktikisht çdo lloj skedari. Të gjitha formatet e njohura mbështeten, është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe është mjaft i shpejtë. Është falas, por nuk ju lejon të ngarkoni skedarë më të mëdhenj se 100 MB. Për të kapërcyer këtë kufi dhe për të zhbllokuar veçori të tjera shtesë, mund të abonoheni (duke filluar nga 9,99 dollarë në muaj).
  • Media.io: një tjetër konvertues online falas dhe shumë i lehtë për t’u përdorur, i cili ju lejon të nxirrni audio nga video dhe ta ruani atë në MP3 dhe të kryeni operacione të tjera të ndryshme transformimi nga një format në tjetrin. 

Si te kthesh nje video ne kenge MP3: App per Android

Nëse ajo që dëshironi të bëni është të ktheni një video në MP3 duke perdorur aplikacion per telefon Android, atehere mund te përdorni MP3 Video Converter. Është shumë i lehtë për t’u përdorur, është falas dhe ju lejon të transformoni formatet më të njohura të skedarëve video në MP3, si dhe skedarët AAC.

Për të shkarkuar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Më pas, nisni aplikacionin duke prekur butonin Hap që shfaqet në ekran ose duke zgjedhur ikonën përkatëse që është shtuar në sirtar.

Tani që shihni ekranin kryesor të MP3 Video Converter, prekni butonin Zgjidh/Selezionare dhe zgjidhni videon e interesit tuaj, më pas prekni butonin Copy ACC dhe zgjidhni opsionin MP3 nga menuja që hapet. Nëse e gjykoni të përshtatshme, mund të ndërhyni edhe në cilësinë e skedarit përfundimtar duke prekur butonin 256 KB/S (VBR) dhe duke bërë zgjedhjen tuaj nga menuja e propozuar.

Nëse dëshironi, mund të vendosni edhe titullin e këngës, emrin e artistit dhe atë të albumit duke prekur butonin Informacion dhe duke futur të dhënat e kërkuara në fushat e dukshme në ekran.

Së fundi, futni emrin që dëshironi t’i caktoni skedarit të daljes, prekni butonin Edit/Modifica për të specifikuar vendndodhjen ku dëshironi ta ruani dhe butonin Convert për të filluar procedurën.

Si te kthesh nje video ne kenge MP3: App per iPhone

Ne iPhone per te kthyer video ne mp3 mund te perdorni aplikacionit Comandi. Është një mjet në pronësi të Apple që ju lejon të krijoni mini-aplikacione për të automatizuar ekzekutimin e operacioneve të ndryshme dhe për ta bërë pajisjen të ndërveprojë automatikisht me aplikacionet e tjera. Është i instaluar paraprakisht (nëse hiqet mund të shkarkohet nga App Store) dhe është plotësisht falas.

Për të përdorur Comandi për qëllimin tuaj, duhet të përdorni një skript të veçantë, si ai i quajtur Video To Audio, i cili i transformon videot në skedarë MP3. Për ta marrë atë, vizitoni faqen përkatëse të internetit me Safari direkt nga iPhone ose iPad dhe trokitni lehtë mbi butonat Merr komandat e shpejta/Ottieni comandi rapidi dhe Shto komanda të shpejta/Aggiungi comando rapido.

Pasi të përfundojë instalimi i skriptit, për ta përdorur atë, hyni në seksionin Komandat e mia të shpejta/I miei comandi rapidi të aplikacionit Comandi, i cili është i hapur nderkohe, shtypni butonin në lidhje me komandën e shpejtë të sapo instaluar, zgjidhni videon që ju intereson dhe zgjidhni një nga opsionet e propozuara të ruajtjes ose ndarjes.