Si te zhbllokosh parate ne PayPal

Si te zhbllokosh parate ne PayPal

Nese shisni, blini apo beni pagesa per sherbime te ndryshme ne internet, atehere PayPal eshte nje nga metodat me te sigurta per te realizuar qellimin tuaj. Nese po shet nje artikull dhe dikush e ka paguar, tani, ndersa shuma ndodhet ne llogarine tuaj PayPal, por pran saj ndodhet shkrimi “Denaro Bloccato”, atehere jeni perpara nje problemi qe duhet zgjidhur sepse parate tuaja jane bllokuar. Ne paragrafet e meposhtem do te shpjegojme se si te zhbllokosh parate ne PayPal, duke ju treguar se cfar ka ndodhur dhe hapat qe mund te ndermerni. Zakonisht, paratë në PayPal zhbllokohen automatikisht pas disa ditësh, kështu që nuk kërkohet asnjë veprim specifik nga ana juaj. Nëse qëllimi juaj është të shkurtoni kohën e lëshimit, mund t’ju jap disa informacione të dobishme për këtë, të cilat do t’ju lejojnë të merrni paratë brenda pak orësh ose ditësh, në varësi të rastit. 

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te zhbllokosh parate ne PayPal

Gjëja e parë që duhet bërë e qartë është se ka disa arsye pse një pagesë e marrë në PayPal mund të bllokohet.

  • Pagesa konsiderohet anormale në lidhje me rrjedhën normale të shitjeve. Pra, pyesni veten se si ndryshon ky transaksion nga ai i mëparshmi (nëse keni bërë ndonjë) dhe pse PayPal mund ta ketë quajtur atë si të pazakontë.
  • Llogaria juaj ka qenë joaktive për një kohë të gjatë. Nëse nuk keni tregtuar përmes PayPal për një kohë, kompania mund të ketë vendosur gjithashtu marrjen normale të parave në llogarinë tuaj në stand-by. Kjo është padyshim një situatë e përkohshme; pasi të ktheheni aktiv, nuk duhet ta përjetoni më këtë problem. Pra, mos u shqetësoni për shitjet e ardhshme, problemi duhet të kufizohet në këtë transaksion.
  • Është zbuluar një ndryshim i papritur në çmimin e shitjes së artikullit tuaj. Ju e keni rritur shumë çmimin pak para se ta shisni ose, përkundrazi, e keni ulur shumë papritur. Edhe nëse këto ndryshime janë të justifikuara, PayPal nuk i zhbllokon domosdoshmërisht paratë tuaja menjëherë: mund të keni bërë një gabim në fazën e publikimit dhe vetëm pasi e kuptuat dhe korrigjuat; platforma e ka interpretuar tashmë këtë veprim si një përpjekje të mundshme për mashtrim ose spekulim.
  • Ju jeni duke shitur një artikull të diskutueshëm që mund të mos përmbushë pritshmerite e klientit.
  • Ju sapo keni filluar të shisni jashtë eBay dhe historia juaj si shitës është ende shumë e shkurtër për PayPal për t’u besuar.

Prandaj, këto janë shkaqet e bllokimit të parave në llogarinë tuaj PayPal. Në fakt, praktika e vonimit të disponueshmërisë së parave është mjaft e zakonshme në shitje. PayPal e miraton atë për të siguruar përdorimin e sigurt të platformës nga përdoruesit dhe në veçanti për të siguruar që blerësi të mund të rimbursohet menjëherë në rast mosmarrëveshjesh. Në këtë mënyrë, rimbursimet dhe mosmarrëveshjet mund të zgjidhen më lehtë dhe mbi të gjitha më shpejt, me paratë që kthehen në portofolin e klientit pothuajse menjëherë.

Bilanci juaj, mund të mos jetë i mjaftueshëm për të përpunuar një kërkesë për rimbursim, veçanërisht nëse pas shitjes zakonisht i fusni paratë e marra për shembull, në një llogari bankare të lidhur me PayPal.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju lutemi vini re se edhe nëse ato para janë të bllokuara, ato mbeten ende pronë e juaja dhe ju do të jeni në gjendje t’i dispononi siç e shihni të arsyeshme pasi blerësi të ketë marrë artikullin dhe të konfirmojë se është në gjendje të mirë. Është ende një rrethanë e përkohshme dhe shpesh mjafton të presësh disa orë që të jene te disponueshme.

Si te zhbllokosh parate e marra ne PayPal

Si te zhbllokosh parate ne PayPal

Siç ju thashë, në parim, paratë e bllokuara në PayPal zhbllokohen automatikisht pas disa orësh, ose ditësh, në varësi të rezultatit të shitjes. Nëse blerësi e merr artikullin dhe është i kënaqur me të, PayPal do të vazhdojë me kreditimin e parave direkt.

Shkurtimisht, gjithçka është çështje kohe: për shitësit që pyesin se si te zhbllokosh parate ne pritje ne PayPal, platforma premton dhenien jo më vonë se 21 ditë nga data në të cilën paratë shfaqen nën shkrimin “të bllokuara”.

Kjo natyrisht ndodh vetëm në rast të një rezultati të suksesshëm, domethënë nëse klienti nuk paraqet një mosdakordesi. Nëse kjo ndodh, për të parë parate e hedhura, së pari do të duhet të angazhoheni për ta zgjidhur atë. Ju lutemi jini konstruktiv dhe përgjigjuni menjëherë emailit të njoftimit dhe emaileve pasuese. Pasi të hapet një mosmarrëveshje, ju (shitësi) dhe blerësi juaj keni saktësisht 20 ditë për ta zgjidhur atë në mënyrë miqësore. Blerësi ka fuqinë ta mbyllë atë ose ta shndërrojë atë në një ankese; në rastin e fundit, vetë PayPal do të ndërhyjë për të zgjidhur çështjen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju mund ta menaxhoni mosmarrëveshjen duke hyrë në Qendrën e Zgjidhjeve të PayPal: shkoni në faqen kryesore, klikoni në butonin Accedi lart djathtas dhe futni kredencialet tuaja. Pasi të keni futur emailin/numrin e telefonit dhe fjalëkalimin, mund t’ju kërkohet konfirmimi i identitetit tuaj nëpërmjet aplikacionit, SMS ose telefonatës. Zgjidhni opsionin që është më i përshtatshëm për ju, klikoni në butonin Next/Avanti dhe futni kodin që keni marrë.

Në faqen tjetër, do të jeni në gjendje të hyni në llogarinë tuaj dhe të gjitha shërbimet e lidhura, duke përfshirë Qendrën e Zgjidhjes, të cilën mund ta gjeni duke klikuar në menunë Më shumë/Altro (tre pika në krye të faqes) dhe më pas në Vai al Centro risoluzioni. Këtu do të gjeni të gjitha praktikat aktualisht në vazhdim, pra edhe mosmarrëveshjen e sapo hapur nga blerësi juaj.

Një skenar tjetër i mundshëm është që paratë të bllokohen pas hapjes së një mosmarrëveshjeje/mosdakordesie. Implikimet nuk ndryshojnë: shuma e diskutueshme nuk mund të transferohet ose dërgohet, dhe mënyrat e vetme për ta bërë atë sërish të disponueshme është të lëshoni një rimbursim ose të prisni dhe shpresoni që çështja të mbyllet në favorin tuaj.

Ju mund të monitoroni vazhdimisht statusin e çështjeve të hapura duke hyrë në faqen e dedikuar të PayPal. Nuk është e mundur të bësh të njëjtën gjë nga aplikacioni PayPal për Android ose iOS/iPadOSQendra e Zgjidhjes, në fakt, është e aksesueshme vetëm nga shfletuesi në modalitetin e desktopit. Për më shumë informacion mbi kohën dhe shkaqet e pezullimit të parave, konsultohuni me FAQ te PayPal.

Si te zhbllokosh me shpejt parate ne PayPal

Nëse nuk e keni gjetur ende përgjigjen e pyetjes suaj se si te zhbllokosh parate ne PayPal, ose nëse qëllimi juaj është të merrni paratë në kohën më të shkurtër të mundshme, kam një lajm të mirë për ju: në vend që thjesht të prisni kontrollet e ndryshme që do të kryhen, mund të bëni që PayPal të pershpejtoj zhbllokimin duke ndjekur një nga këto këshilla.

  • Në rastin e mallrave të prekshme, shtoni të dhënat e gjurmimit te dërgesës. Pagesa mund të lirohet 24 orë pasi korrieri të ketë konfirmuar dorëzimin në adresën e blerësit.
  • Në rastin e mallrave ose shërbimeve jo-materiale, të tilla si softuerët dhe kurset video, ai përditëson statusin e porosisë (përfunduar). Ju do t’i merrni paratë 7 ditë pas marrjes së këtij konfirmimi.

Për të futur të dhënat e gjurmimit ose për të ndryshuar statusin e porosisë, shkoni te Kronologjia, gjeni transaksionin që dëshironi të përditësoni dhe klikoni në artikullin Merr para/Ricevi denaro. Nëse keni shitur një produkt, zgjidhni artikullin Produkt/Prodotto, futni kodin e gjurmimit ose blini dhe printoni etiketën e transportit direkt në PayPal. Në këtë mënyrë, PayPal do të shtojë automatikisht të dhënat e kërkuara.

Nëse keni shitur një shërbim jo-material, zgjidhni artikullin përkatës (Shërbimi ose produkti virtual/Servizio o prodotto virtuale) dhe shënoni porosinë si të përfunduar/completato. Së fundi, ruani ndryshimet tuaja duke klikuar në butonin Submit/Invia. Blerësi do të marrë një njoftim me email që i informon ata se kodi i gjurmimit, statusi i porosisë dhe emri i kompanisë së transportit janë përditësuar.

Siç mund ta keni kuptuar, zhbllokimi i parave të eBay PayPal nuk është gjithmonë i lehtë (dhe në çdo rast nuk është një procedurë kaq e menjëhershme). Në raste të rralla, mund të ndodhë që pagesa të mbetet e bllokuar edhe pas kryerjes së këtyre përpjekjeve; megjithatë, procedurat e zhbllokimit zakonisht nuk i kalojnë kurrë 21 ditët.

Në seksionin e Ndihmës së faqes së PayPal, disponohen më shumë detaje rreth hapave që duhen ndjekur për të marrë parate më shpejt. Mbani mend: për të integruar transaksionin tuaj me informacionin e kërkuar, do t’ju duhet të identifikoheni në PayPal nga browser/shfletuesi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web