Si te perditesosh update TikTok

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te perditesosh – update TikTok ne telefon Android dhe iPhone/iPad. Duke bere perditesimin ju do mund te keni ne dispozicion filtra dhe efekte nga me te larmishmet, si dhe te zgjidhni ndonje keqfunksionim apo probleme sigurie.

Per te vazhduar me operacionin, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni te seksioni i Play Store ose App Store dhe të shkarkoni përditësimin më të fundit të disponueshëm. Kuptohet qe per hyre ne dyqanet e mesiperm, duhet te keni nje adrese Gmail ose iCloud.

Permbajtja

Si te perditesosh – update TikTok: telefon Android

Si te perditesosh update TikTok

Për të përditësuar TikTok në nje telefon Android, duhet të shkoni në seksionin e Play Store kushtuar aplikacionit të ketij rrjeti social ose në atë të dedikuar për përditësimet e të gjitha aplikacioneve të instaluara, kontrolloni nëse një përditësim i ri është i disponueshëm dhe mundësisht ta shkarkoni duke përdorur butonin e duhur.

Prandaj, para së gjithash, hapni Play Store duke trokitur në ikonën e trekëndëshit me ngjyrë që është e pranishme në ekranin bazë ose në sirtar (dmth ekrani që përmban ikonat e të gjitha aplikacioneve të instaluara) dhe kërkoni për TikTok duke përdorur shiritin e kërkimit të vendosur në krye. Ndryshe, klikoni ketu per te shkuar direkt ne faqen perkatese te perditesimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas shtypni ikonën TikTok të pranishme në rezultatet e kërkimit (ose shtypni linkun që kam dhënë, nëse po lexoni artikullin nga telefoni) dhe prekni butonin Përditëso/Aggiorna/Update për të instaluar çdo përditësim të disponueshëm. Nëse në vend të butonit Përditëso/Aggiorna/Update shihni butonin Hap/Apri/open, atehere nuk ka përditësime të reja për aplikacionin TikTok.

Përndryshe, mund të vazhdoni me instalimin e përditësimeve për TikTok duke shkuar te seksioni i dedikuar për përditësimet ne Play Store. Për ta arritur atë, trokitni lehtë mbi butonin (≡) që ndodhet në pjesën e sipërme majtas të dyqanit, zgjidhni artikullin Aplikacionet e mia dhe lojërate mia/Le mie app e i miei giochi nga menuja që është hapur dhe në ekranin që ju shfaqet, kontrolloni për çdo përditësim të ri për TikTok. Pastaj, shtypni butonin Përditëso/Aggiorna/Update që ndodhet pranë ikonës së rrjetit social dhe prisni qe procedura te perfundoje..

Nëse nuk e keni bërë tashmë këtë, ju mund të konfiguroni përditësimet automatike për aplikacionet. Në këtë mënyrë, sistemi do të kontrollojë periodikisht për çdo përditësim të ri të disponueshëm për aplikacionet (përfshirë TikTok) dhe do t’i instalojë ato automatikisht. Për ta bërë këtë, pasi të keni nisur Play Store dhe të shtypni butonin (≡) që ndodhet lart majtas, prekni artikullin Cilësimet/Impostazioni dhe në ekranin që hapet, shtypni formulimin Përditësimi automatik i app/Aggiornamento automatico app.

Në kutinë që është hapur, më pas vendosni shenjën në opsionin Vetëm nëpërmjet Wi-Fi/Solo tramite Wi-Fi, në mënyrë që të përditësoni aplikacionet vetëm kur jeni lidhur me Wi-Fi, ose vendosni shenjën në kutinë Në çdo rrjet/Su qualsiasi rete, nëse ju dëshironi të aktivizoni instalimin e përditësimeve edhe kur lidheni nga oferta e telefonit (vini re se ky opsion i dytë mund të konsumojë planin e të dhënave të disponueshme në ofertën aktive në skeden tuaj SIM).

Nëse keni një pajisje që nuk disponohet nga Play Store, si p.sh. një smartphone Huawei me AppGallery, duhet të shkarkoni përditësimet përmes dyqanit alternativ që përdorni. Në rastin e AppGallery, për shembull, thjesht hapeni dhe shkoni te seksioni Menaxho/Gestisci > Përditësimet/Aggiornamenti.

Si te perditesosh – update TikTok: iPhone/iPadOS

Ne iPhone apo iPad, procedura që duhet ndjekur për të përditësuar TikTok nuk është aspak e ndryshme nga ajo që duhet ndjekur në nje telefon Android.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, gjëja e parë që duhet të bëni është të hapni App Store duke shtypur ikonën me A te stilizuar në një sfond blu në ekranin bazë të pajisjes tuaj. Më pas shtypni butonin Kërko/Cerca/Search që ndodhet poshtë djathtas, kërkoni për aplikacionin TikTok përmes shiritit të kërkimit që ndodhet në krye dhe zgjidhni ikonën e tij nga rezultatet (ose shtypni kete link, nëse po lexoni artikullin nga pajisja e interesin tuaj).

Më pas, prekni butonin Përditëso/Update/Aggiorna dhe përditësimi i TikTok do të shkarkohet automatikisht në pajisjen tuaj. Nese nuk e shihni butonin Perditeso/Aggiorna/Update, por ju shfaqet butoni Hap/Apri/open, atëherë nuk ka përditësime të reja të disponueshme për TikTok.

Përndryshe, nëse preferoni, mund të vazhdoni edhe në një mënyrë tjetër. Trokitni lehtë mbi foton tuaj në App Store (lart djathtas), lëvizni në ekranin e shfaqur dhe gjeni praninë e ikonës TikTok në listën e aplikacioneve për përditësim. Nëse ikona TikTok është e pranishme, shtypni butonin Përditëso/Aggiorna/Update që ndodhet pranë saj për të filluar shkarkimin e përditësimit.

Edhe në iPhone ose iPad është e mundur të aktivizoni përditësimet automatike të aplikacioneve. Nëse nuk e keni bërë tashmë këtë, mund ta aktivizoni funksionin në fjalë duke shkuar te menyja Cilësimet/Impostazioni > iTunes Store dhe App Store> Përditësimet automatike/Aggiornamenti automatici dhe duke u siguruar që çelësi pranë artikullit Përditësimet e app/Aggiornamenti app të zhvendoset në AKTIV/ON.

Nëse dëshironi të aktivizoni përditësimet automatike edhe me oferten e internetit qe keni, mund ta bëni këtë duke shkuar te Cilesimet/Impostazioni/Settings > iTunes Store dhe App Store > Përditësimet automatike/Aggiornamenti automatici dhe duke lëvizur levën e vendosur pranë artikullit Përditësimet automatike/Aggiornamenti automatici/Automatic Downloads  AKTIV/ON (në seksionin Cellular Data/Dati cellulare).