Si te transferosh te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te transferosh te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi. Me poshte do te gjeni rrugen qe duhet te ndiqni per te transferuar të dhënat nga një smartphone Xiaomi në tjetrin, qofte ne rastin kur behet fjale per te gjitha te dhenat, qofte kur behet fjale per file individual.

Permbajtja

Si te transferosh te gjitha te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi

Nëse telefoni juaj i vjetër nuk funksionon mire dhe dëshironi të transferoni të gjitha të dhënat në një telefon të ri, mund të përfitoni nga dy zgjidhje të dobishme: aplikacioni Mi Mover, i pranishëm në pajisjet Xiaomi për këtë qëllim, ose rezervimi/backup i të dhënave nëpërmjet sherbimeve cloud Google te integruar në pajisjet Android.

Mi Mover

Si te transferosh te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi

Mi Mover është një aplikacion i krijuar posaçërisht për të transferuar të dhëna nga një smartphone në tjetrin, duke përfshirë përmbajtjen multimediale, dokumentet, mesazhet, kontaktet, historinë e thirrjeve, aplikacionet e palëve të treta, alarmet, shënimet dhe shumë më tepër.

Megjithëse zakonisht është i instaluar paraprakisht në pajisjet e kësaj marke, ai është gjithashtu i disponueshëm në Play Store dhe gjithashtu mund të shkarkohet dhe përdoret në pajisje nga prodhues të tjerë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, fillimisht sigurohuni që të dy telefonat inteligjentë të jenë të lidhur në të njëjtin rrjet Wi-Fi dhe nisni Mi Mover. Në fillimin e parë, shtypni butonat Prano/Accetta dhe Lejo/Consenti, për t’i dhënë Mi Mover qasje në të dhënat e telefonit inteligjent, më pas prekni butonin Vazhdo/Continua dhe më në fund në levën që ndodhet pranë artikullit Lejo ndryshimin e cilësimeve të sistemit/Consenti modifica impostazioni di sistema, në mënyrë që ta zhvendosni në ON dhe jepni lejet për transferimin.

Tani prekni dy herë butonin Prapa/Indietro dhe më pas butonin Vazhdo/Continua. Në ekranin tjetër, shtypni artikullin Mi Mover dhe lëvizni levën që lidhet me artikullin Lejo qasjen te të dhënat e përdorimit/Consenti accesso ai dati di utilizzo në AKTIV/ON. Në fund, shtypni butonin Prano/Accetta.

Tani jeni gati për të bërë transferimin. Kthehuni në faqen kryesore në të dy pajisjet dhe në telefonin e vjetër Xiaomi, shtypni butonin Unë jam dërguesi/Sono il mittente. Ne telefonin e ri, klikoni në butonin Unë jam marrësi/Sono il destinatario. Në këtë të fundit, trokitni lehtë mbi butonin Instalimi përfundoi/Installazione completata.

Prisni disa sekonda dhe emri i hotspot Wi-Fi të lidhur me smartphone-in e ri do të shfaqet në ekran (p.sh. Redmi 5 Plus). Tani merrni Xiaomi-n e vjetër dhe shtypni të njëjtin emër që duket, për të krijuar një lidhje.

Në këtë pikë do të shihni, në Xiaomi-n e vjetër, ekranin për të zgjedhur skedarët për t’u dërguar. Tregoni të dhënat e interesit tuaj duke shtypur mbi artikujt ImazhetMesazhetKontaktet dhe historiku i telefonataveAudio, video dhe dokumente ose app të palëve të treta, për të vendosur një shenjë kontrolli mbi to. Në fund, shtyp butonat Dërgo/Invia dhe Kuptova/Ho capito.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Transferimi do të fillojë dhe do të marrë pak a shumë kohë, në varësi të sasisë së të dhënave të zgjedhura. Mos e mbyllni Mi Mover dhe mos e lidhni asnjërën pajisje me një rrjet tjetër Wi-Fi, për të shmangur ndërprerjen e funksionimit.

Pasi të keni mbaruar, trokitni lehtë mbi butonin Completato në të dyja pajisjet dhe mbyllni aplikacionin. 

Mos harroni se disa aplikacione, si WhatsApp, ju lejojnë gjithashtu të rivendosni të dhënat e tyre individualisht, pa pasur nevojë të kaloni të gjitha të dhënat e aplikacioneve të tjera dhe të kaloni nëpër zgjidhje si Mi Mover: thjesht përdorni funksionet backup/rivendosje të integruara në aplikacionet individuale. 

Sinkronizo te dhenat e Google

Si te transferosh te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi

Tani le te shikojme se si te transferosh te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi duke perdorur sherbimet cloud te Google. Dy telefona inteligjentë që kanë shërbime të Google mund të përfitojnë nga sinkronizimi i të dhënave për të transferuar përmbajtje multimediale, kontakte, e-mail dhe të dhënat e shfletimit. Nëse keni konfiguruar të paktën një llogari Google/Gmail në pajisjen tuaj të vjetër Xiaomi dhe keni bërë të njëjtën gjë në të renë, me të njëjtën llogari Gmail, atehere mund ta përdorni lehtësisht këtë zgjidhje.

Fillimisht kontrolloni që sinkronizimi është aktiv në të dy telefonat celularë. Mund ta bëni këtë duke shkuar te menuja Cilësimet/Impostazioni me një trokitje në ikonën e ingranazhit që gjeni në ekranin bazë ose në listën e aplikacioneve dhe më pas shtypni në Sinkronizimi/Sincronizzazione > Google > [adresa juaj e Gmail] dhe shtypni në secilin prej artikujve që kanë të bëjnë me të dhënat që dëshironi të transferoni duke vendosur shenjën.

Për t’u siguruar që të dhënat janë përditësuar, klikoni në butonin Më shumë/Altro që ndodhet në fund të ekranit dhe më pas në artikullin Sinkronizo tani/Sincronizza ora.

Sa për Google Photos në veçanti, hapni aplikacionin dhe shtypni foton e profilit tuaj të vendosur lart djathtas. Më pas trokitni lehtë mbi artikujt Cilësimet e fotografive/Impostazioni di Foto > Rezervimi dhe sinkronizimi/Backup e sincronizzazione dhe shtypni levën që korrespondon me opsionin Rezervimi dhe sinkronizimi/Backup e sincronizzazione për ta zhvendosur nga OFF në ON dhe për ta aktivizuar. Nëse dëshironi, mund të zgjidhni edhe dosjet e pajisjes që do të rezervohen/backup (duke ditur që do të keni si kufi hapësirën e ofruar nga llogaria juaj në Google Drive prej 15 GB falas).

Nëse jeni duke ndezur telefonin e ri për herë të parë pasi e keni blere, kryeni konfigurimin fillestar siç tregohet në ekran dhe kur ju kërkohet, zgjidhni të kopjoni të dhënat nga një pajisje tjetër, shtypni butonin Avanti dhe zgjidhni opsionin për të importuar të dhënat përmes kopjes rezervë/backup.

Kur të kërkohet, futni të njëjtin email Gmail që keni konfiguruar në telefonin tuaj të vjetër dhe konfirmoni gjithçka duke ndjekur udhëzimet që shfaqen në ekran. Pas kësaj procedure, transferimi i të dhënave do të bëhet automatikisht sapo të lidheni me internetin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te transferosh te dhenat individualisht nga Xiaomi ne Xiaomi

Nese dëshiron të transferosh skedarë individualë nga një smartphone në tjetrin, atehere procedura është edhe më e lehtë. Më poshtë do të gjeni disa zgjidhje praktike që plotësojnë këtë nevojë.

Sherbimet chat

Si te transferosh te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi

Zgjidhja e parë që ju rekomandojme të provoni janë shërbimet e chat. Ne fakt aplikacionet kryesore të mesazheve, që ndoshta i përdorni shpesh për të dërguar skedarë te të tjerët, mund t’ju ndihmojnë edhe këtu.

  • Telegram eshte nje aplikacion falas ju lejon të dërgoni çdo lloj skedari, duke e instaluar në të dy pajisjet dhe duke e shoqëruar me të njëjtin numër telefoni. Gjithçka që duhet të bëni, eshte ta instaloni dhe konfiguroni aplikacionin në smartfonin tuaj të vjetër, të shtypni butonin ☰ që ndodhet lart majtas, më pas në artikullin Mesazhet e ruajtura/Messaggi salvati dhe në fund në ikonën e kapëses së letrës. Zgjidhni skedarin për ta dërguar duke e shtypur dhe më pas trokitni lehtë mbi ikonën me aeroplan për ta dërguar. Më pas hapeni në telefonin e ri, kthehuni te ekrani i mesazheve të ruajtura, bëni një trokitje të gjatë në skedar për ta zgjedhur dhe shtypni simbolin e shigjetës që ndodhet në krye për ta shkarkuar. 
  • WhatsApp ndryshe nga Telegrami, WhatsApp kërkon që dy telefonat inteligjentë të lidhen me numra të ndryshëm telefoni. Për të dërguar foto, video dhe dokumente, instaloni dhe nisni aplikacionin në telefonin dërgues Xiaomi dhe shtypni emrin e kontaktit të smartphone-it tjetër. Më pas, shtypni ikonën e kapëses së letrës që ndodhet poshtë djathtas dhe tregoni një lloj skedari për t’u dërguar. Zgjidhni atë me një trokitje në pamjen paraprake të tij (ose bëni një trokitje të gjatë për të vazhduar zgjedhjen e më shumë se një) dhe trokitni lehtë mbi ikonën e aeroplanit (ose në artikullin OK që ndodhet lart djathtas). 
  • Messenger gjithashtu ofron një funksion të ngjashëm: nisni aplikacionin dhe përdorni shiritin e kërkimit për të shtypur emrin tuaj dhe për të gjetur kështu profilin tuaj. Shtypni emrin tuaj dhe do të shfaqet vetëm ju/Solo tu për të treguar se biseda është vetëm me veten tuaj. Tani, klikoni në ikonën e fotografisë për të parë imazhet dhe videot e ruajtura në galeri. Klikoni në pamjen paraprake të skedarit për të dërguar (ose më shumë se një) dhe më pas në butonin Dërgo/Invia

Wi-Fi dhe Bluetooth

Bluetooth është një metodë e shkëlqyer, për të transferuar file të vetëm midis dy pajisjeve, duke i mbajtur ato në një distancë të caktuar. Për ta përdorur atë, merrni telefonin inteligjent dërgues Xiaomi dhe shkoni te menuja Settings/Impostazioni > Bluetooth dhe shtypni levën e vendosur në krye të ekranit për ta zhvendosur në ON dhe për ta aktivizuar.

Mos e mbyllni ekranin derisa të vendoset lidhja midis dy pajisjeve. Tani përsëritni të njëjtat hapa në celularin marrës Xiaomi. Pas këtij hapi, kthehuni te telefoni tjetër dhe hapni skedarin që dëshironi të dërgoni. Shtypni simbolin e ndarjes (tre pika të bashkuara me një vijë), më pas zgjidhni opsionin Bluetooth duke trokitur në ikonën përkatëse.

Prisni që emri i telefonit inteligjent marrës të shfaqet në listën e pajisjeve pranë, prekni dhe filloni transferimin. Më pas merrni telefonin inteligjent në fjalë dhe pasi të keni marrë njoftimin për ndarjen e një skedari me Bluetooth, shtypni butonin Prano/Accetta. Skedarin e marrë do ta gjeni në dosjen Download.

Si një alternativë për transferimin me Bluetooth, mund të zgjidhni shërbime të tilla si Snapdrop, të cilat përdorin lidhjen Wi-Fi për të transferuar të dhëna nga një pajisje në tjetrën nëpërmjet rrjetit lokal (prandaj me shpejtësi maksimale dhe me privatësi maksimale sepse skedaret nuk kalojne ne cloud). Ai punon drejtpërdrejt përmes shfletuesit thjesht duke lidhur dy pajisjet në të njëjtin rrjet. 

Metoda te tjera si te transferosh te dhenat nga Xiaomi ne Xiaomi

Nëse metodat për të cilat kam folur deri më tani nuk ju kënaqin plotësisht, mund të provoni të tjera, të cilat i gjeni me poshte.

  • microSD: telefonat inteligjentë të pajisur me një kartë memorie dhe të përputhshëm me microSD mund ta përdorin atë për të transferuar të dhëna nga një pajisje në tjetrën thjesht duke e hequr këtë të fundit nga telefoni i vjetër Xiaomi dhe duke e futur në të riun.
  • Shërbimet e ruajtjes në cloud: shërbimet e ruajtjes në cloud si Google DriveDropbox ose OneDrive ju lejojnë të transferoni të dhëna nga një pajisje në tjetrën nëpërmjet internetit.