Si te rrisesh numrin e followers ne TikTok

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te rrisesh numrin e followers ne TikTok dmth te kesh me shume ndjekes dhe te behesh i famshem ne kete rrjet social. Ne fakt kjo nuk eshte nje procedure e thjeshte por si perfundim varet shume nga cilesia e videove dhe nga strategjite qe perdorni per te terhequr njerezit. Me poshte do ju japim nje liste me faktoret qe ndikojne drejperdrejte ne rritjen e profilit tuaj ne TikTok (android/iPhone).

Si te rrisesh numrin e followers ne TikTok

1. Ndertoni një profil të plotë me te gjitha detajet qe kerkohen/nevoiten. Kuptohet qe një profil i plotë ka më shumë gjasa të marrë ndjekës/followers sesa një profil të cilit i mungon informacioni.

  • Ju duhet te sigurohuni që profili juaj të pasqyrojë atë që postoni, duke gjetur keshtu edhe publikun e duhur qe keni si target. Prsh, kur njerëzit shikojnë profilin tuaj dhe shohin foto natyre, ata presin video me natyre dhe do t’ju ndjekin me atë pritshmeri. Nese keni foto profili me “lule” dhe pastaj postoni video me “kercim”, ju mund te humbni besueshmerine dhe followers, prandaj kujdes.

2. Përdorimi i hashtag (#) eshte shume i rendesishem. Kjo eshte nje nga menyrat me te mira se si te rrisesh numrin e followers ne TikTok. Kur postoni një video që përmban lule dhe natyre, sigurohuni që të përdorni hashtag të saktë, si prsh #flower dhe #nature. Nëse keni përdorur saktë hashtag-et, video juaj duhet të shfaqet në rezultatet e kërkimit për njerëzit që kërkojnë lule. Duke përdorur hashtag-et e duhur, ju mundësoni që videoja juaj të shfaqet në kërkimet qe bejne njerezit dhe keshtu te rrisni mundesine qe ta shikojne.

Si te rrisesh numrin e followers ne TikTok

  • Ju keni mundësinë të shtoni nje hashtag kur ju kërkohet të shtoni një përshkrim në postimin tuaj, prandaj prekni # Hashtags për të filluar.

3. Duhet te perpiqeni qe të bëni video origjinale. Meqenëse shumë përdorues të TikTok sinkronizojnë këngët e famshme, një video origjinale do të biere me shume në sy, prandaj kjo eshte nje nga menyrat me efektive se si te rrisesh numrin e followers ne TikTok. Por mos bëni video që janë të gjitha të njëjta, pasi kjo mund të bëhet e mërzitshme. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Nëse beni video imituese te te tjereve, sigurohuni që t’i mbani ato interesante duke shtuar gjithmon dicka te vecante. 
  • Përpiquni të gjeni audiencen që ju përshtatet me se miri, keshtu qe te mund të postoni përmbajtje qe shikohet me shume.

4. Gjeni muziken me te pershtatshme per nje video. Ju mund te perdorni muzike në çdo video të TikTok dhe zgjedhja e muzikës së duhur mund të rrisë ose zvogëlojë probabilitetin e saj për t’u pëlqyer. Prsh, nëse videoja juaj është frymezuese, mos përdorni një këngë të trishtuar por nje kenge te tipit Rocky.

5. Duhet te perpiqeni te ngarkoni video sa me shpesh (te pakten nje here ne ditë). Videot tuaja kanë më shumë gjasa të shihen nga njerezit dhe të shpërndahen nëse jeni aktiv në TikTok. Edhe nëse nuk po merrni shumë shikime, vazhdoni të ngarkoni permbajtje sepse një llogari aktive TikTok do të duket më premtuese për ndjekësit.

6. Duhet te ndërveproni në platformë (prsh komentoni). Angazhohuni në komentet në videot tuaja duke ju pergjigjur njerezve ne menyre te sjellshme. Ndjekësit duan të bisedojnë me krijuesit e tyre të preferuar të videove.

  • Lini komente ne videot qe publikojne te tjeret ne TikTok. Njerëzit ka shumë të ngjarë të shkojnë në profilin tuaj nëse ju shohin se si ndërveproni brenda komunitetit.
  • Ndiqni përdoruesit qe publikojne përmbajtje te ngjashme me tuajen. Njerëzit që ndjekin personin që ju ndiqni ka shumë të ngjarë të përfundojnë në faqen tuaj të profilit.
  • Merrni pjesë në video sfidash qe mund te shfaqen. Ju ose mund të filloni sfidën tuaj ose mund të merrni pjesë në një sfidë që tashmë është në vazhdim. Është një mënyrë tjetër për të nxjerrë përmbajtjen tuaj atje dhe për t’u parë nga shume njerez, gjë që rrit shanset tuaja për të marrë ndjekës te rinj.

7. Lidh TikTok me rrjete të tjera sociale. Nëse lidhni llogarinë tuaj TikTok me Instagram ose YouTube, videoja juaj e ngarkuar ndahet në më shumë vende dhe më shumë njerëz mund ta shikojne. Keshtu rritet mundesia qe ata t’ju ndjekin edhe ne TikTok.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

8. Bashkëpunoni me njerëz të tjerë dhe influencer qe kane shume ndjekes. Nëse punoni në një video me një perdorues qe ka shume followers ne TikTok, ju rrisni mundesine qe ndjekesit e tij t’ju ndjekin edhe juve.

9. Ju mund te perdorni TikTok AdsNëse keni nje shume parash qe mund të investoni per te rritur followers ne TikTok, atëherë merrni ndihmën e TikTok for Business. Ne kete menyre ju jo vetem do rrisni numrin e followers por do e beni biznesin tuaj te famshem permes reklamave qe TikTok do ju ofroje.

10. Perdor tekniken CTA (call to action). Me kete teknike ju mund te shtoni nje shkrim, prsh ne fund te videos, e cila mund te ftoje shikuesit qe te vizitojne profilin tuaj apo t’ju ndjekin.

11. Ndiq tendencat e TikTok. Edhe kjo eshte nje menyre e mire se si te rrisesh followers ne TikTok. Prsh nese del nje kenge e cila ka shume klikime, atehere ju perpiquni qe te beni nje video te ngjashme duke perdorur te njejten kenge si baze. Ne kete menyre rrisni shanset per shikime dhe followers.