Si te mbyllesh fshish nje faqe Facebook

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te mbyllesh – fshish nje faqe Facebook. Nese keni hapur nje faqe ne Facebook dhe pas nje periudhe kohe keni vendosur ta mbyllni (prsh sepse nuk arriti suksesin qe deshironit), atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si behet. Me poshte do ju tregojme se si te veproni nga kompjutri dhe telefoni.

Permbajtja

Si te mbyllesh fshish nje faqe Facebook: nga Telefoni

Si te mbyllesh fshish nje faqe Facebook

Nese dëshironi të mbyllni një faqe Facebook thjesht duke përdorur telefonin tuaj, atehere hapni aplikacionin Facebook (Android/iPhone), shtypni ikonën  Menu në ekranin e tij bazë dhe më pas zgjidhni skedën Faqet/Pagine. Pasi të bëhet kjo, trokitni lehtë mbi emrin e faqes që do të fshihet dhe në kutinë që shfaqet, shtypni butonin Ndrysho/Cambia, që të mund të administroni faqen.

Tani,shtypni përsëri ikonën  Menu dhe më pas shtypni ikonën e ingranazhit në krye. Në ekranin që shfaqet, prekni artikujt Cilësimet e faqes/Impostazioni della Pagina > Hyrja dhe kontrolli/Accesso e controllo > Çaktivizimi dhe eliminimi/Disattivazione ed eliminazione dhe zgjidhni një opsion nga ato në ekran.

Ju keni dy zgjedhje: te çaktivizoni përkohësisht faqen (Çaktivizoni faqen/Disattiva pagina) ose fshini atë përgjithmonë (Fshi faqen/Elimina pagina). Në rastin e parë, faqja në Facebook do të ruajë të gjitha përmbajtjet e saj dhe nuk do të jetë më e aksesueshme, por në çdo kohë, ajo mund të rikthehet nese deshironi; në rastin e dytë, e gjithë përmbajtja e faqes në Facebook dhe vetë faqes do të fshihen përgjithmonë pa mundësinë e rikthimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni zgjedhur të çaktivizoni përkohësisht faqen në Facebook, fillimisht shkruani fjalëkalimin e profilit tuaj kur ju kërkohet, më pas zgjidhni një arsye për çaktivizimin, prekni butonin Vazhdo/Continua dhe shtypni butonin Çaktivizo faqen/Disattiva pagina për të përfunduar.

Nëse zgjidhet opsioni Fshi faqen/Elimina pagina, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe më pas zgjidhni të bëni një kopje rezervë/backup të të gjithë informacionit të publikuar (butoni Shkarko informacionin/Scarica le informazioni) ose dërgoni një kopje të disa të dhënave në shërbime të jashtme, si Google FotografitëGoogle DriveDropbox (butoni Transfer Info/Trasferisci informazioni). Së fundi, shtypni butonin Vazhdo/Continua, shkruani fjalëkalimin e profilit tuaj dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua për të përfunduar procedurën.

Si te mbyllesh fshish nje faqe Facebook: nga Kompjutri

Si te mbyllesh fshish nje faqe Facebook

Nëse dëshironi të vazhdoni me mbylljen e një faqeje në Facebook nga një kompjuter (ose telefon), dijeni se ky operacion është i mundur nëpërmjet versionit ne internet të Facebook. Për më tepër, siç jua kam shpjeguar tashmë në kapitullin e mëparshëm, mbyllja e një faqe në Facebook mund të jetë një procedurë me një rezultat të përkohshëm ose të përhershëm. Le të shohim së bashku se si ta arrijmë këtë qëllim.

Fillimisht, shkoni në faqen e internetit të Facebook dhe pasi të hyni ne llogarinë tuaj, përmes shiritit anësor, shtypni formulimin Më shumë/Altro dhe më pas në skedën Faqet/Pagine. Në këtë pikë, në seksionin Faqet që menaxhoni/Pagine che gestisci, gjeni faqen që dëshironi të mbyllni dhe klikoni në emrin e saj. Duke qenë se aktualisht po e menaxhoni faqen me profilin tuaj personal, për të vazhduar shtypni butonin Kaloni tani/Passa ora në të djathtë ose klikoni në foton e profilit në krye dhe më pas zgjidhni ikonën e faqes në fjalë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që po menaxhoni faqen në Facebook me profilin e vetë faqes, le të vazhdojmë me fshirjen e saj. Së pari, nëpërmjet shiritit anësor, shtypni te skedat Cilësimet/Impostazioni > Privatësia/Privacy > Informacioni i faqes së Facebook/Informazioni della Pagina Facebook dhe në ekranin kryesor, klikoni në artikullin Shiko/Visualizza pranë formulimit Çaktivizimi dhe eliminimi/Disattivazione ed eliminazione.

Në këtë pikë, në ekranin që shfaqet, zgjidhni nëse do ta çaktivizoni përkohësisht faqen ose do ta fshini atë përgjithmonë. Duke shtypur artikullin Çaktivizo faqen/Disattiva pagina, do t’ju kërkohet të jepni një arsye për këtë procedurë. Më pas shtypni butonin Çaktivizo/Disattiva dhe më pas Çaktivizo tani/Disattiva ora për të përfunduar. Për të riaktivizuar faqen, në seksionin Faqet/Pagine në Facebook, gjeni emrin e faqes të listuar me butonin Aktivizo/Attiva pranë saj.

Nëse në vend të kësaj keni vendosur ta fshini plotësisht, zgjidhni nëse do të shkarkoni një kopje të të dhënave të publikuara në faqe (Shkarkoni informacionin tuaj/Scarica le tue informazioni) ose do t’i transferoni ato te një shërbim tjeter (Transferoni informacionin/Trasferisci le informazioni).

Pasi të jetë bërë kjo, më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua, futni fjalëkalimin e profilit tuaj në Facebook dhe në fund klikoni përsëri butonin Vazhdo/Continua për të konfirmuar fshirjen e faqes në Facebook.

Si të mund te bej qe te mbyllet një faqe Facebook

Nese doni te dini a eshte e mundur të mbyllni një faqe në Facebook nëse nuk keni më akses në kredencialet tuaja ose nuk jeni administrator i saj, atehere me poshte do ju japim disa informacione pikerish per keto raste.

Si të mbyllesh një faqe facebook pa kredenciale

Si te mbyllesh fshish nje faqe Facebook

Në rast se i keni humbur kredencialet e hyrjes në profilin tuaj në Facebook, i njëjti që ka kompetencat e administrimit dhe menaxhimit të faqes në Facebook që dëshironi të fshini, i vetmi operacion që keni në dispozicion është të rikuperoni hyrjen në profilin tuaj kryesor, pastaj te vazhdoni me fshirjen.

Nëpërmjet seksionit të duhur të Facebook-ut mund të futni informacionin e hyrjes në llogarinë tuaj, si adresën e emailit ose numrin e telefonit të lidhur me llogarinë tuaj, për të marrë një kod verifikimi me SMS ose me email për të verifikuar identitetin tuaj dhe për të rivendosur fjalëkalimin tuaj. Pas verifikimit dhe hyrjes ne llogarine tuaj, mund te vazhdoni me fshirjen sic pame per telefon ose kompjuter.

Si mund të mbyllesh një faqe Facebook pa administrator

Nese nuk jeni administratori i një faqeje specifike në Facebook, por ende dëshironi ta mbyllni atë, atehere dijeni se fatkeqësisht vetëm administratorët e faqes në fjalë mund ta fshijne atë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, ju keni mundësinë të raportoni një faqe në Facebook, e cila mund të rezultojë në fshirjen e saj nga ky rrjet social, natyrisht nëse ajo është duke shkelur Standardet e Sjelljes ne Facebook.

Nëpërmjet aplikacionit Facebook, shkoni te faqja që dëshironi të raportoni dhe shtypni ikonën (…) në krye. Në kutinë më poshtë, zgjidhni artikullin Kërko për ndihmë ose raportoni faqen/Cerca assistenza o segnala la Pagina, zgjidhni një nga arsyet në listë dhe më pas prekni butonin Dërgo/Invia për të dërguar raportimin në Facebook.

Për ta bërë këtë nga një kompjuter, shkoni te faqja e Facebook që dëshironi të raportoni dhe klikoni në ikonën (…) në të djathtë. Në këtë pikë, në kutinë që shihni, klikoni mbi formulimin Gjeni ndihmë ose raporto/Trova assistenza o segnala, zgjidhni një nga arsyet e listuara dhe më pas klikoni në butonin Raporto faqen/Segnala la pagina/Report page për ta derguar raportimin te mbështetja e Facebook.