Si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook

Si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook

Ne kete udhezues do te shikojme se si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook. Ne fakt mund te ndodhe qe ti dergoni nje kerkese miqesie gabimisht nje personi ne Facebook, apo thjesht te ndryshoni mendje pasi e keni derguar kerkesen per miqesi, megjithate nuk ka asgje per tu shqetesuar sepse kerkesa per miqesi mund te anullohet.

Me poshte do te shikojme se si te veproni drejtpërdrejt nga aplikacioni zyrtar i Facebook, nga versioni i tij në internet ose nëpërmjet aplikacionit per kompjuter Windows. Gjithashtu do të shpjegoj edhe se si të fshini kërkesat e miqësisë te derguara nga njerez te padeshiruar, që mund të keni marrë në Facebook.

Permbajtja

Si te anullosh ne Facebook nje kerkese per miqesi qe ti ke derguar

Nëse dëshiron të zbulosh se si të anulosh në Facebook, një kërkesë miqësie qe ti ke dërguar, atehere udhëzimet që duhet të ndjekesh, nga telefoni (ose tablet) ose kompjutri, janë ato që gjen më poshtë. 

Si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook: nga Telefoni

Si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook

Tani le te shikojme se si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook nga telefoni tuaj. Fillimisht duhet të hapni aplikacionin zyrtar të rrjetit social të disponueshëm për Android dhe iPhone/iPadOS dhe të hyni në llogarinë tuaj (nëse e nevojshme), duke plotësuar të dhënat tuaja në fushat E-mail ose numri telefonit dhe Fjalëkalimi/Password që shfaqen në ekran dhe shtypni butonin Hyr/Accedi/Login.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që jeni duke parë ekranin kryesor të aplikacionit Facebook, trokitni lehtë mbi ikonën e xhamit zmadhues lart djathtas, shkruani emrin e përdoruesit, te cilit i keni derguar gabimisht nje kerkese per miqesi, në fushën e kërkimit që shfaqet dhe më pas prekni foton përkatëse të profilit për të shkuar te profilin e tij.

Tani, shtypni butonin blu Anullo kërkesën/Annulla richiesta i dukshem nën imazhin e kopertinës dhe konfirmoni funksionin duke shtypur artikullin Anulo kërkesën/Annulla richiesta nga kutia A dëshironi të anuloni kërkesën për miqësi?/Vuoi annullare la richiesta di amicizia? u shfaq në qendër të ekranit.

Nëse gjithçka shkoi në mënyrën e duhur, në ekranin e mësipërm, në vend të butonit Anullo/Annulla, duhet të shihni butonin Shto te miqtë/Aggiungi agli amici, i cili ju lejon t’i dërgoni një kërkesë të re miqësie përdoruesit në fjalë.

Përveç mënyrës se si sapo ju shpjegova, mund të anuloni një kërkesë miqësie në Facebook duke shkuar te lista ku ndodhen te gjitha kerkesat per miqesi te derguara. Si fillim shtypni butonin me tre vija horizontale, më pas në artikullin Shoket/Amici/Friends të dukshëm në ekranin tjetër dhe në formulimin Kërkesat/Richieste qe ndodhet në krye, më pas trokitni lehtë mbi butonin (…) që ndodhet lart djathtas, zgjidhni artikullin Shiko kërkesat e dërguara/Visualizza le richieste inviate nga menuja që shfaqet dhe shtypni butonin Anullo/Annulla pranë emrit të kontaktit perkates.

Kur procesi të përfundojë, kërkesa për miqësi do të anulohet dhe nëse përdoruesi të cilit i keni dërguar kërkesën për miqësi nuk e kishte parë tashmë njoftimin përkatës, ata as që duhet ta kuptojne se cfar ka ndodhur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në vend të kësaj, nëse përdoruesi e kishte pranuar tashmë kërkesën për miqësi, mënyra e vetme për ta anulluar atë është ta hiqni personin nga lista e miqve tuaj. Për të vazhduar, thjesht trokitni lehtë mbi butonin Amici/Friends dhe më pas shtypni butonat Hiq nga miqtë/Rimuovi dagli amici dhe OK.

Si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook: nga Kompjutri

Si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook

Për të anuluar një kërkesë miqësie të dërguar në Facebook duke vepruar nga një kompjuter, fillimisht lidhuni me faqen kryesore të Facebook, ose hapni aplikacionin për Windows 10;11, hyni në llogarinë tuaj dhe shkruani në fushën e kërkimit që ndodhet në krye, emrin e përdoruesit të cilit i keni dërguar kërkesën për miqësi.

Më pas klikoni foton e profilit të personit që ju intereson, në listën e sugjerimeve që shfaqet, për të shkuar në faqen e tij personale. Më pas, klikoni në butonin blu Anullo kerkesen/Annulla richiesta që ndodhet nën imazhin e kopertinës dhe keni mbaruar.

Nëse gjithçka shkoi në mënyrën e duhur, butoni Anullo kërkesën/Annulla richiesta do t’i lërë vendin butonit Shto te miqtë/Aggiungi agli amici i cili ju lejon të dërgoni një kërkesë të re miqësie.

Përveç mënyrës se si ju shpjegova, ju mund të anuloni një kërkesë për miqësi në Facebook duke shkuar te lista ku ndodhen te gjitha kerkesat per miqesi qe keni derguar. Si fillim klikoni në lidhjen Shoket/Amici/Friends në shiritin anësor të majtë të rrjetit social (ose klikoni këtu për ta bërë më shpejt), zgjidhni artikullin Kërkesat për miqesi/Richieste di amicizia nga menuja anësore, pastaj zgjidhni Shikoni kërkesat e dërguara/Visualizza le richieste inviate dhe shtypni butonin Anulo kërkesën/Annulla richiesta që gjeni ne korrespondence me përdoruesin qe kerkoni.

Pasi të përfundojë operacioni, kërkesa për miqësi do të anulohet dhe gjithçka do të kthehet si më parë. Nëse përdoruesi nuk e kishte parë tashmë njoftimin e kërkesës për miqësi që i keni dërguar, ai nuk do kuptoje asgje.

Nëse përdoruesi të cilit i keni dërguar kërkesën për miqësi e ka pranuar atë, ju mund ta rregulloni situatën thjesht duke hequr përdoruesin nga lista e miqve tuaj. Për të vazhduar, klikoni në butonin Shoket/Amici/Friends që ndodhet në profilin përkatës nën foton e kopertinës dhe shtypni butonin Hiq nga miqtë/Rimuovi dagli amici.

Si të fshish një kërkesë per miqesi qe ju kane derguar në Facebook

Nese doni te dini se si të fshini një kërkesë për miqësi qe keni marrë në Facebook, atehere me poshte do ju shpjegojme se si vazhdohet, si nga një telefon ashtu edhe nga një kompjuter.

Fshi një kërkesë miqësie në Facebook: nga Telefoni

Si te anullosh nje kerkese per miqesi ne Facebook

Për të fshire një kërkesë miqësie të marrë në Facebook duke përdorur telefonin tuaj, fillimisht nisni aplikacionin e rrjetit social në pajisjen tuaj dhe hyni në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, shtypni tastin me tre vijat horizontale, më pas në artikullin Miqtë/Amici/Friends të dukshëm në ekranin tjetër dhe në formulimin Kërkesat/Richieste e vendosur në krye.

Më pas, trokitni lehtë mbi butonin Hiq/Rimuovi që gjeni pranë emrit të përdoruesit perkates, për të hequr njoftimin e kërkesës per miqesi nga seksioni i Facebook ku ndodhesh tani dhe ka kaq.

Përndryshe, mund të fshini një kërkesë miqësie te marre në Facebook duke përdorur njoftimin relativ, atë që shfaqet permes ikones se ziles në fund djathtas të ekranit të aplikacionit dhe i dukshëm në menunë që shfaqet, duke prekur butonin Hiq/Rimuovi që ndodhet pranë fotos së profilit të përdoruesit mbi të cilin dëshironi të ndërmerrni veprime.

Ju njoftoj gjithashtu se, nëse e gjykoni të përshtatshme, nga seksioni i mësipërm mund të raportoni kërkesën për miqësi ose të bllokoni përdoruesin, duke prekur butonin (…) pranë emrit të tij dhe duke zgjedhur, sipas nevojave tuaja, opsionin Raporto/Segnala/Report [ emri i përdoruesit] ose ai Raportoni një problem tek ekipi i njoftimeve/Segnala un problema al team delle notifiche, pas së cilës duhet të ndiqni udhëzimet e propozuara në ekran.

Fshi një kërkesë miqësie në Facebook: nga Kompjutri

Nëse dëshironi të fshini një kërkesë miqësie te marre në Facebook duke ndërhyrë nga kompjuteri juaj, fillimisht duhet të hyni në faqen e Facebook ose të nisni aplikacionin zyrtar për Windows 10 dhe të identifikoheni në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme).

Pas përfundimit të hapave të mësipërm, duhet të klikoni në lidhjen Friends/Amici që gjendet në shiritin anësor të majtë të rrjetit social, më pas në artikullin Kerkese per miqesi/Richieste di amicizia/Friend Requests i pranishëm në ekranin e ri të propozuar dhe më pas në butonin Hiq/Rimuovi/Remove që gjeni pranë emrit të përdoruesit perkates.

Nëse e shihni të nevojshme, mund të raportoni gjithashtu kërkesën për miqësi ose të bllokoni përdoruesin duke shtypur butonin (…) që shfaqet në ekranin e mësipërm pas anulimit dhe duke zgjedhur, bazuar në nevojat tuaja, Merr ndihmë ose raportoni këtë profil/Ricevi assistenza o segnala il profilo ose opsionin Blloko/Blocca [emri i përdoruesit], pas së cilës duhet të ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran.

Ju informoj gjithashtu se mund të fshini një kërkesë miqësie edhe nëpërmjet njoftimit relativ, atë të sinjalizuar nga ikona e ziles në pjesën e sipërme djathtas të Facebook dhe të dukshme në menunë që shfaqet, thjesht duke klikuar në butoni hiq/Rimuovi që gjeni në përputhje me foton e profilit të përdoruesit perkates.