Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF, domethene nese keni nje file PowerPoint (PPTX/PPT) dhe deshironi ta ktheni ne nje file PDF, atehere dijeni se procedura eshte e thjeshte. Ne fakt programi PowePoint ju lejon qe te eksportoni prezantimet, thjesht duke u futur te menuja File dhe pastaj duke shtypur export.

Me poshte do te shikoni edhe se si te perdorni programe të tjera, shërbime online dhe aplikacione për telefonat dhe tabletët që ju lejojnë të ktheni përmbajtjen e prezantimeve të PowerPoint (përfshirë imazhet) në skedarë PDF. Per me shume detaje vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF: ne Kompjuter

Nëse ajo që ju intereson të bëni është të ktheni nje file PPT/PPTX në PDF falas duke vepruar nga kompjutri, atehere burimet në të cilat mund të mbështeteni janë ato që gjeni të listuara më poshtë, të cilat funksionojnë në kompjutrat Windows dhe macOS/apple dhe në Linux.

PowerPoint (Windows/Mac)

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF

Tani le te shikojme se si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF me PowerPoint. Ky eshte pjesë integrale e Microsoft 365 dhe mund të përmbushë në mënyrë të përsosur qëllimin në fjalë, me kusht që të përdorni një version të barabartë ose më të ri se 2007.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Thënë këte, për të eksportuar prezantimet tuaja në PDF, si në Windows ashtu edhe në macOS, thjesht hapni file PowerPoint, klikoni në menunë File që ndodhet lart majtas (ose në logon e Office, nëse jeni duke përdorur PowerPoint 2007) dhe zgjidhni Eksporto/Esporta/Export, më pas shtypni ne Krijo dokument PDF/XPS/Crea documento PDF/XPS dhe Krijo PDF/XPS/Crea PDF/XPS.

Përndryshe, shkoni te menuja File, klikoni në artikullin Ruaj si/Salva con nome/Save as që gjendet aty dhe zgjidhni opsionin PDF nga menuja rënëse Salva come/Save as.

LibreOffice (Windows/Mac/Linux)

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF

Një zgjidhje tjetër që mund të vendosni të perdorni për ta kthyer PPTX në PDF falas është LibreOffice. Ky është një komplet produktiviteti plotësisht falas dhe me burim të hapur, i cili është i pajtueshëm me të gjithë skedarët e Microsoft 365 dhe gjithashtu ka një funksion të përshtatshëm eksporti në formatin PDF. Është në përputhje me Windows, macOS dhe Linux.

Për të shkarkuar dhe instaluar LibreOffice në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e tij të internetit dhe pastaj vazhdoni me shkarkimin duke zgjedhur versionin perkates per kompjutrin tuaj dhe duke shtypur Shkarko/Download.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, si në Windows ashtu edhe në mac, filloni LibreOffice, zgjidhni artikullin për të hapur një file nga menuja dhe zgjidhni dokumentin PPTX në lidhje me të cilin jeni të interesuar të veproni.

Pastaj klikoni në menunë File që ndodhet lart majtas, zgjidhni opsionin Esporta come/Export as nga menuja e propozuar dhe klikoni mbi formulimin Eksporto në format PDF/Esporta nel formato PDF.

Së fundi, rregulloni çdo preferencë në lidhje me dokumentin PDF që do të merret (p.sh. shkalla e ngjeshjes, fjalëkalimi dhe lejet e skedarit, etj) duke përdorur kutitë dhe skedat e shfaqura në ekran, shtypni butonin Export/Esporta dhe tregoni vendndodhjen ku skedari do të ruhet.

Keynote (Mac/Apple)

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF

Nese keni nje kompjuter te markës Apple, atehere edhe ne kete rast operacioni kryhet lehtësisht, me PowerPoint dhe LibreOffice për të cilat sapo ju thashë me siper, si dhe me aplikacionin Keynote të Apple (mund ta gjeni falas në Mac App Store, në rast se nuk e keni).

Nëse keni Keynote në Mac tuaj, për të hapur skedarin PPT ose PPTX për t’u konvertuar, thjesht klikoni dy herë mbi të për ta hapur atë në softuerin në fjalë. Në rast se keni më shumë se një aplikacion të tillë, klikoni me të djathtën mbi ile dhe zgjidhni Apri con/Open With > Keynote nga lista.

Tani që prezantimi juaj është i hapur në Keynote, klikoni File > Esporta come/Export As dhe zgjidhni formatin e daljes (në këtë rast PDF…). Në ekranin tjetër do të mund të shtoni opsione të tjera duke shënuar aty ku është e përshtatshme (përfshi slide të anashkaluara, përfshi shënimet dhe kështu me radhë), pasi të bëni zgjedhjen tuaj, klikoni Avanti/Next… në fund djathtas. Nuk ka mbetur gjë tjetër për të bërë veçse të shkruani emrin e skedarit dhe më pas të klikoni në Export/Esporta për të përfunduar operacionin.

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF: Online

Nese nuk dëshironi ose nuk mund të shkarkoni dhe instaloni programe të reja në kompjuterin tuaj, atehere dijeni se ju mund te beni kthimin e nje file PPTX/PPT ne PDF direkt nga shfletuesi i paisjes tuaj (prsh nga Chrome ose Safari).

Online2PDF

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF

Një shërbim i shkëlqyer në internet që mund të përdorni për të kthyer PPT/PPTX në PDF është Online2PDF. Është një zgjidhje totalisht falas që nuk kërkon regjistrim, falë së cilës mund të ndërhyhet në dokumente PDF në mënyra të ndryshme dhe të konvertohen lloje të tjera skedarësh në formatin e lartpërmendur. E vetmja gjë që duhet mbajtur parasysh është se një numër maksimal prej 20 skedarësh mund të përpunohen në të njëjtën kohë për një peshë totale prej 150 MB.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përfituar nga Online2PDF, vizitoni faqen e tij kryesore dhe tërhiqni prezantimet e PowerPoint që dëshironi të konvertoni në PDF në kutinë e vendosur më poshtë. Përndryshe, zgjidhni skedarët duke klikuar butonin Zgjidh skedarët/Seleziona i file.

Më pas, përdorni menunë rënëse pranë artikullit konverto ne/converti in në për të specifikuar nëse dëshironi të krijoni një skedar të vetëm PDF duke zgjedhur opsionin file PDF (.pdf) ose nëse keni ndërmend të transformoni secilën faqe të prezantimit në një file PDF të veçantë, duke zgjedhur opsionin Çdo faqe si një skedar PDF të veçantë/Ogni pagina come file PDF separato.

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, klikoni butonin Konverto/Converti që ndodhet më poshtë dhe prisni që dokumentet të përpunohen fillimisht dhe më pas të shkarkohen automatikisht në paisjen tuaj (nëse shkarkimi nuk fillon automatikisht, zgjidhni lidhjen Kalo në shkarkimin manual/Passa al download manuale për të vazhduar manualisht). Nëse nuk i keni ndryshuar cilësimet e paracaktuara të shfletuesit tuaj, skedarët do të ruhen në dosjen Shkarkime/Download të paisjes tuaj.

Nëse e gjykoni të nevojshme, përpara se të filloni konvertimin, mund të vendosni edhe disa aspekte të skedarit përfundimtar duke klikuar në skedat Compression, View, Protection, Header/Footer dhe Layout; Compressione, Visualizza, Protezione, Intestazione/piè di pagina e Layout të vendosura në fund dhe duke ndërhyrë në opsionet e ndryshme të disponueshme.

Zgjidhje te tjera për të kthyer PPTX në PDF online

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF

Nese dëshironi zgjidhje të tjera funksionale online me të cilat mund të konvertoni PPT/PPTX në PDF, atehere mund t’i gjeni në listën e mëposhtme.

  • iLovePDF: është një shërbim ne internet shumë i vlefshëm që u ofron përdoruesve mjete të shumta për redaktimin e PDF-ve dhe për konvertimin në dhe nga formati në fjalë, prandaj mund të përdoret edhe për të kthyer PPT në PDF me rezolucion të lartë. Është falas dhe nuk keni nevojë të regjistroheni për ta përdorur, por zbaton kufizime në lidhje me peshën maksimale të skedarëve që mund të ngarkohen dhe të cilat mund të anashkalohen duke u abonuar në një abonim (me kosto duke filluar nga 4 euro/muaj), i cili ju lejon gjithashtu të përdorni veçori shtesë.
  • SmallPDF: është një nga shërbimet më të mira në internet për redaktimin, konvertimin dhe krijimin e dokumenteve PDF. Ai mbështet jo vetëm prezantime në PowerPoint, por edhe dokumente Word, fletë Excel, imazhe JPG dhe lloje të tjera skedarësh. Është falas dhe nuk kërkon regjistrim, por duke u abonuar në një abonim (me një kosto prej 7,50 euro/muaj) ju merrni shkarkime të pakufizuara të dokumenteve dhe veçori të tjera shtesë.
  • PDF Candy: është një shërbim online që ju lejon të ndërhyni në dokumentet PDF duke i konvertuar, bashkuar, zhbllokuar etj dhe për të transformuar lloje të tjera skedarësh në formatin në fjalë. Është falas dhe funksionon pa krijuar një llogari, por nuk mund të ngarkoni skedarë më të mëdhenj se 500 MB. Për të kapërcyer këtë kufizim dhe për të zhbllokuar funksione shtesë, duhet të abonohet një abonim me pagesë (me koston bazë prej 4 euro/muaj).

Si te kthesh PowerPoint PPTX ne PDF: ne Telefon

Nese deshironi t’ju tregojme disa aplikacione për të kthyer PPT/PPTX në PDF, që mund ti instaloni ne telefonat Android dhe iPhone/iPadOS, atehere ato do t’i gjeni të renditura më poshtë. 

iLovePDF (Android/iPhone/iPadOS)

iLovePDF është i disponueshëm jo vetëm si një burim në internet, siç e pame në kapitullin e mëparshëm, por edhe si një aplikacion për pajisjet Android dhe iPhone/iPadOS. Edhe në këtë rast, është një zgjidhje që ju lejon të ndërhyni në PDF në mënyra të ndryshme dhe që sigurisht mund të përdoret edhe për të transformuar prezantimet në PowerPoint në formatin e lartpërmendur. Është falas, por për të përfituar nga të gjitha veçoritë e ofruara, duhet të bëni blerje përmes aplikacionit (me koston bazë prej 5,99 euro/muaj).

Për të shkarkuar dhe instaluar iLovePDF në pajisjen tuaj, nëse jeni duke përdorur nje telefon Android, hyni në Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Nëse jeni duke përdorur iPhone/iPadOS, hyni në App Store, shtypni butonin Merr/Get, më pas butonin Instalo dhe autorizoni shkarkimin duke përdorur Face IDTouch ID ose fjalëkalimin Apple ID.

Më pas, nisni iLovePDF duke zgjedhur ikonën e shtuar në ekranin bazë dhe kur të shikoni ekranin kryesor të aplikacionit, trokitni lehtë mbi ikonën e çelësit anglez në pjesën e poshtme majtas, në mënyrë që të aksesoni listën e mjeteve të aplikacionit, më pas zgjidhni Powerpoint in PDF.

Vazhdoni tani duke treguar pozicionin në të cilin ndodhet skedari PPT/PPTX që do të konvertohet dhe shtypni butonin Successivo/Next poshte në qendër. Pasi ta bëni këtë, do të fillojë përpunimi i skedarit dhe pas përfundimit do të shihni shkrimin Përpunimi i përfunduar/Elaborazione terminata.

Për të shkarkuar skedarin e daljes, prekni formulimin Shko te skedari/Vai al file, ndërsa për ta hapur duhet ta zgjidhni atë dhe të zgjidhni aplikacionin për shikimin e dokumentit. Nëse dëshironi të përdorni të gjithë skedarët e konvertuar me iLovePDF, mund ta bëni këtë duke shkuar në ekranin kryesor të aplikacionit dhe duke zgjedhur fjalën Skedarët e përpunuar/File elaborati që ndodhet në fund.

Aplikacione te tjera për të kthyer PPTX në PDF ne telefon

Në rast se jeni të interesuar të zbuloni aplikacione të tjera të dobishme për konvertimin e PPT/PPTX në PDF nga celulari, mund të konsideroni të përfitoni nga ato të treguara në listën e mëposhtme.

  • Microsoft 365 (Android/iPhone/iPadOS): është versioni per celular i paketës së Microsoft Office, por ndryshe nga ky i fundit mund të përdoret pa pagesë në telefonat inteligjentë, ndërsa në pajisjet më të mëdha se 10.1″ kerkohet abonimi ne Microsoft 365. Edhe atëherë, megjithatë, ekziston një funksion për të kthyer prezantimet e PowerPoint në dokumente PDF.
  • PPTX në PDF Converter (Android): është një aplikacion specifik për Android, falas dhe shumë i lehtë për t’u përdorur, i cili ju lejon të transformoni skedarët në format PPT dhe PPTX në PDF menjëherë. Përveç kësaj, është në gjendje të konvertojë PPT në PDF duke mbajtur animacionet.
  • Comandi (iPhone/iPadOS): është një aplikacion për iPhone dhe iPad i disponueshëm drejtpërdrejt nga Apple, i cili lejon sistemin të ndërveprojë me aplikacionet dhe shërbimet e palëve të treta në mënyrë krejtësisht automatike, falë skripteve. Ai vjen i para-instaluar në iPhone/iPadOS, por mund të ri-shkarkohet nëse hiqet. Komandat për konvertimin e skedarëve PPT në PDF mund të krijohen në mënyrë të pavarur ose mund të përdorni ato të gatshme për përdorim të disponueshme duke kërkuar në Google.