Si te kthesh nje foto ne nje vizatim me laps

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te kthesh nje foto ne nje vizatim me laps, duke e bere te duket sikur te ishte nje pune e juaja. Ne fakt ekzistojne programe per kompjuter, mjete online dhe aplikacione per telefon, qe e kryejne me se miri kete operacion. Ne pak minuta ju mund te arrini qellimun tuaj. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te kthesh nje foto ne vizatim me laps: nga Kompjutri

Le te fillojme kete udhezues duke folur per programet qe mund te instalohen ne kompjuter Windows dhe Apple dhe qe bejne kthimin e nje foto ne nje vizatim me laps thjesht ne disa hapa.

Instant Photo Sketch (Windows/Mac)

I pari nga burimet për të kthyer një foto në një vizatim me laps që mund të provoni është Instant Photo Sketch. Është një program falas i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për Mac, në gjendje të përmbushë qëllimin në fjalë jashtëzakonisht shpejt dhe me lehtësi. Në fakt, mjaftojnë disa klikime për të marrë rezultate te mira. Ai lejon gjithashtu qe të rregulloni intensitetin e ngjyres se zezë dhe të bardhës sipas dëshirës tuaj. 

Para së gjithash, lidhuni me faqen e internetit të programit dhe klikoni në Shkarko tani!/Download now! e cila është në fund, më pas gjeni seksionin Other software në faqen e re që ju shfaqet dhe klikoni në Shkarko tani!/Download Now! në të djathtë, që gjeni ne korrespondence me versionin e Instant Photo Sketch të përshtatshëm për sistemin operativ në përdorim në kompjuterin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni skedarin që sapo keni marrë, klikoni mbi Yes/Run; Si/Esegui dhe në dritaren që shihni të shfaqet, klikoni në butonin Next. Më pas pranoni kushtet e përdorimit duke vendosur shenjën pranë artikullit Unë pranoj marrëveshjen/I accept the agreement dhe së pari klikoni mbi Next pesë herë radhazi dhe më pas në Install dhe në Finish për të përfunduar procesin e instalimit dhe për të nisur programin.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter Apple/Mac, hapni paketën file.dmg që sapo keni marrë dhe tërhiqeni ikonën e programit në dosjen Aplikacionet/Applicazioni e macOS, pastaj klikoni mbi të dy herë radhazi për ta nisur atë. Nëse duke vepruar kështu, shihni një paralajmërim në ekran që tregon se softueri nuk mund të niset pasi vjen nga një zhvillues i paautorizuar, kliko me të djathtën në ikonën e Skic Instant Photo Sketch dhe më pas shtypni artikullin Hap/Apri/Open në menynë e kontekstit. Pra konfirmoni gatishmërinë tuaj për të hapur programin dhe kaq.

Pasi të shfaqet dritarja e programit në desktop, zgjidhni artikullin Hap/Apri/Open nga menuja File për të ngarkuar foton që dëshironi të transformoni në një vizatim me laps dhe përdorni shiritat e lëvizjes të vendosura sipër pamjes paraprake për të zgjedhur nivelin e detajeve të ngjyres se zeze dhe të bardhës. Sa më shumë të lëvizen rrëshqitësit e shiritit përpara, aq më i madh është niveli i detajeve në vizatim.

Kur të jeni të kënaqur me rezultatin, mund të ruani vepren artistike duke zgjedhur artikullin Ruaj/Save nga menuja File. Në dritaren që hapet, shkruani emrin që dëshironi t’i caktoni vizatimit, zgjidhni dosjen në të cilën do ta ruani dhe klikoni në butonin Ruaj/Save për të përfunduar operacionin.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni formatin e synuar të imazhit (midis JPG dhe PNG), duke përdorur menunë rënëse që ndodhet pranë artikullit Ruaj si/Salva come/Save as.

AKVIS Sketch (Windows/Mac)

Si te kthesh nje foto ne nje vizatim me laps

AKVIS Sketch është një tjetër program i shkëlqyeshëm i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për Mac që i përket llojin në fjalë. Ai mund t’ju lejojë të bëni vizatime të bukura me laps në mënyrë dixhitale, nga fotot tuaja. Faktikisht, ajo që bën është imitimi i teknikës së grafitit dhe lapsave me ngjyra. Duke rregulluar cilësimet e ndryshme të disponueshme, mund të shtoni edhe efekte pikture si bojëra uji, pastel etj. Fatkeqësisht, ky nuk është një burim falas, por gjithsesi mund të provohet pa kosto dhe pa kufizime për një periudhë të kufizuar kohore

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar përdorimin e AKVIS Sketch, lidhuni me faqen e shkarkimit të programit dhe klikoni në lidhjen që korrespondon me versionin e sistemit operativ në përdorim në kompjuterin tuaj. Më pas, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni skedarin e marrë, klikoni Yes/Run; Si/Esegui dhe më pas OK, më pas pranoni kushtet e përdorimit të softuerit duke vendosur shenjen ne kutinë përkatëse dhe duke klikuar mbi Next/Avanti dy herë radhazi. Më pas shtypni Install dhe në fund Finish.

Nëse jeni duke përdorur një Mac, hapni paketën në formatin.dmg të shkarkuar në kompjuterin tuaj, pranoni kushtet e përdorimit të programit duke shtypur butonin Agree në dritaren që shfaqet dhe më pas tërhiqni AKVIS Sketch Inca në dosjen Applications/Applicazioni.

Tani pavarësisht nga sistemi operativ i përdorur, niseni programin duke përdorur ikonën e tij (në Windows mund ta gjeni në desktop dhe në menunë Start, ndërsa në Mac mund ta gjeni në dosjen e lartpërmendur Applications dhe në Launchpad), tregoni gatishmërine juaj për të filluar provën falas të softuerit dhe pasi të shfaqet dritarja AKVIS Sketch në ekran, klikoni në butonin Hap/Open/Apri (ai me dosjen dhe shigjetën lart) lart majtas dhe zgjidhni imazhin ku do te veproni.

Tani përdorni mjetet dhe skedat në të djathtë për të personalizuar foton tuaj të shndërruar në një vizatim. Duke përdorur menunë Style/Stili: mund të zgjidhni stilin e vizatimit, skeda Tratti ju lejon të përcaktoni në detaje karakteristikat e vizatimit, ndërsa nga skedat Borders dhe Effects mund të bëni të njëjtën gjë me kufijtë e efekteve.

Skedat Sfondi dhe Dekorimi/Decorazione ju lejojnë të zgjidhni një sfond të ndryshëm për vizatimin dhe të shtoni tekst dhe logo në imazh. Në të majtë do të gjeni shiritin e veglave me gomë dhe burime të tjera të dobishme.

Të gjitha ndryshimet e bëra janë të dukshme drejtpërdrejt në kohë reale në kutinë përkatëse të përzgjedhjes në foto. Kur të keni marrë një rezultat përfundimtar të kënaqshëm, klikoni në skedën Pas/Dopo lart djathtas, zgjidhni modelin e dizajnit që preferoni midis atyre më poshtë dhe më pas klikoni në butonin Ruaj (ai me hard diskun dhe shigjetën) që është në në krye për të ruajtur imazhin në kompjuterin tuaj (formatet e disponueshme janë JPG, PNG, BMP dhe TIFF).

Butoni Print/Stampa (ai me printerin) ju lejon të printoni drejtpërdrejt vizatimin, ndërsa butoni Share/Condividi (me globin) ju lejon ta ndani në rrjetet sociale.

Si te kthesh nje foto ne vizatim me laps: Online

Tani le te shikojme disa mjete ne internet te cilat ju lejojne ne ktheni nje foto ne nje vizatim me laps. Perdorimi i tyre eshte i thjeshte dhe rezultati meret shume shpejt.

Tjshome Image Editor (Online)

Si te kthesh nje foto ne nje vizatim me laps

Nese nuk ju pëlqen të shkarkoni programe në kompjuterin tuaj, por ende dëshironi ta ktheni foton tuaj në një vizatim me laps, atehere mund të drejtoheni në përdorimin e një shërbimi të veçantë në internet, siç është Tjshome Image Editor. Është një burim falas, i aksesueshëm nga çdo shfletues interneti dhe i thjeshtë për t’u përdorur që ju lejon të aplikoni shumë efekte speciale në foto, duke përfshirë atë që imiton vizatimin me laps. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, lidhuni me faqen e internetit të shërbimit dhe vendosni shenjen ne kutinë pranë pamjes paraprake të imazhit bardh e zi, me fjalen Sketch poshte tij (është i pari i rreshtit të tretë). Pastaj klikoni në butonin Browse/Choose file; Sfoglia/Scegli file në fund të faqes, zgjidhni foton në të cilën keni ndërmend të veproni dhe shtypni Submit për ta ngarkuar atë (imazhet mund të kenë një peshë maksimale prej 800 KB).

Pastaj prisni që Tjshome Image Editor të përpunojë imazhin dhe më në fund mund ta shikoni foton tuaj në qendër të faqes, të shndërruar automatikisht në një vizatim. Për të ruajtur në kompjuterin tuaj, klikoni me të djathtën mbi të dhe nga menuja që hapet, zgjidhni artikullin për ta shkarkuar në ne kompjuter. Imazhi do të ruhet në formatin JPG.

PicJoke (Online)

Si një alternativë ndaj shërbimit të mësipërm, mund te përdorini një mjet tjetër online të dobishëm për qëllimin në fjalë, dmth PicJoke. Është falas, shumë i lehtë për t’u përdorur dhe ju lejon të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të vizatimeve me laps, për të përpunuar fotot tuaja. Ky është një burim plotësisht funksional nga çdo shfletues. E vetmja gjë që duhet të merret parasysh është që një logo e vogël me emrin e shërbimit të aplikohet në këndin e poshtëm të majtë të imazheve të përpunuara.

Për ta përdorur atë, fillimisht lidhuni me faqen e sherbimit dhe më pas zgjidhni pamjen paraprake të vizatimit që ju pëlqen më shumë nga ato në krye, menjëherë poshtë shiritit të kërkimit.

Më pas shtypni butonin për të zgjedhur foton në të cilën dëshironi të veproni, në faqen e internetit që shihni të shfaqet dhe hapni imazhin qe ndodhet në kompjuterin tuaj. Nëse dëshironi, mund të bëni edhe një foto të re në moment duke përdorur kamerën e internetit të lidhur me kompjutrin duke klikuar në ikonën e duhur. Më pas shtypni butonin Krijoni imazhin tuaj/Create your Picture dhe prisni që shërbimi të përpunojë foton.

Kur procedura të përfundojë, do të hapet një faqe e re interneti me foton tuaj të transformuar në një vizatim me laps që mund ta shkarkoni përfundimisht si skedar JPG duke shtypur linkun Ruaj në disk/Save to disk qe ndodht në fund. Nëse dëshironi, mund të përdorni linkun e duhur që ju është dhënë dhe që mund ta gjeni gjithmonë në fund të faqes për të ndarë vizatimin me te tjere në internet.

Si te kthesh nje foto ne vizatim me laps: nga Telefoni

Le ta mbyllim kete udhezues duke folur per aplikacionet me ndihmen e se cilave ju mund te ktheni nje foto ne nje vizatim me laps. Ato jane te lehta per tu perdorur dhe e bejne punen me se miri.

App per te kthyer nje foto ne nje vizatim me laps

Nese deshironi te perdorni telefonin per te kthyer nje foto ne nje vizatim me laps, atehere mund të perdorni aplikacionet speciale përmes të cilave mund të bëni gjithçka nga ekrani i smartfonit dhe tabletit.

Me poshte do te gjeni të renditura disa nga app më të mira në kete kategori. 

  • Sketch camera (Android) eshte nje aplikacion që ju lejon të transformoni fotot tashmë të pranishme në pajisje dhe ato qe merren në moment në vizatime bardh e zi (dhe më shumë), duke ofruar mundësinë e zgjedhjes midis grupeve të ndryshme të lapsave. Është falas për t’u shkarkuar.
  • Bozzetti Matita (Android) është një tjetër aplikacion përmes të cilit mund t’i shndërroni fotografitë në vizatime të bukura me laps duke zgjedhur stilin tuaj të preferuar nga ato që disponohen. Është falas për t’u shkarkuar.
  • Clip2Comic (iOS) eshte nje aplikacion argëtues që jo vetëm ju lejon të bëni vizatime me laps duke filluar nga fotot e zgjedhura, por edhe të transformoni fotot në comics, të krijoni filma, karikatura dhe të aplikoni filtra të të gjitha llojeve. Është falas për t’u shkarkuar.
  • ToonCamera (iOS) eshte nje aplikacion i bukur që ju lejon të aplikoni një filtër të stilit vizatimor në fotot tuaja. Ofrohen efekte të ndryshme, si me ngjyra ashtu edhe bardh e zi, me simulime lapsash, furçash etj. Kushton 2,29 €.