Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi dhe shume mundesi te tjera, online ose app per telefon. Kodi QR (QR Code) është një nga ato kodet ne forme katrore, që mund të inkuadrohen me kamerën e telefonit për të pare informacione të ndryshme, si faqe interneti, tekste, kodin per tu lidhur me WiFi etj. Ne fakt ka shumë zgjidhje që ju lejojnë të krijoni nje kod te tille, të cilat mund të përdoren falas, të paktën ne versionin baze.

Prsh, ne rastin e sherbimeve ne internet, ju mund të zgjidhni llojin e përmbajtjes që do të përhapet përmes kodit QR (prsh, adresën e faqes suaj të internetit, numrin tuaj të telefonit, fjalëkalimin e rrjetit wifi, linkun e rrjetit tuaj social etj dhe më pas të shkarkoni kodin nga shërbimi. Pastaj ju mund ta ndani atë me te tjeret permes internetit ose ta printoni. 

Permbajtja

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi: Online

Siç thame me siper, ka shërbime të shumta në internet që ju lejojnë të krijoni kode QR, duke përdorur çdo pajisje (një kompjuter, një telefon ose një tablet). Më poshte do ju tregojme në detaje se si funksionojnë disa prej tyre dhe qe e kryejne me se miri funksionin ne fjale.

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi: QR Code Generator

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi

Nje faqe falas ne internet, te cilen mund ta perdorni per te krijuar QR code nga me te ndryshmit, kuptohet qe edhe ate per tu lidhur me WiFi, eshte QR Code Generator. Per te filluar, shkoni ne faqen zyrtare te sherbimit dhe me pas zgjidhni llojin e kodit QR qe do te krijoni nga lista qe shfaqet ne krye. Nese marim shembullin e WiFi, atehere klikoni ne butoni me simbolin e WiFi dhe me pas futni kodin SSID te rrjetit WiFi dhe passwordin e tij.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani zgjidhni protokollin e sigurise, i cili zakonisht eshte WPA/WPA 2 dhe me pas shtypni butonin jeshil Generate QR Code. Ne pak caste kodi QR do te krijohet. Gjithashtu ju mund te beni disa personalizime te formes, ngjyres, apo ti vendosni edhe logon tuaj. Ne fund shtypni butonin jeshil Download jpg per te shkarkuar falas rezultatin final.

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi: QR Stuff

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi

Tani le te shikojme se si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi me QR Stuff. Ky shërbim ju lejon të krijoni kode QR falas me adresa ueb, informacione personale, fjalëkalime të wifi dhe tekste të thjeshta. Ai gjithashtu ofron plane me pagesë për krijimin e kodeve dinamike QR, d.m.th. kode speciale, përmbajtja e të cilave mund të përditësohet në çdo kohë pa gjeneruar një kod QR të ri. Planet me pagesë të QR Stuff fillojnë me 7,50 dollarë në muaj.

Për të krijuar një kod QR falas me QR Stuff, lidhuni me faqen kryesore te sherbimit dhe zgjidhni llojin e përmbajtjes që dëshironi të përfshini në kodin tuaj duke e zgjedhur atë nga ato në seksionin Lloji i të dhënave/Data TypeURL e faqes në internet/Website URL për adresën e një faqe interneti; Tekst i thjeshtë/Plain text për tekst të thjeshtë; Detajet e kontaktit/Contact details për një kartëvizitë të plotë; Hyrja në Wi-Fi/Wi-Fi login për kredencialet e aksesit në një rrjet WiFi; Event për detajet e nje ngjarje dhe kështu me radhë.

Për shembull, nëse doni të dini se si të krijoni një kod QR për një faqe në Facebook, shtypni butonin Facebook dhe më pas zgjidhni nëse dëshironi të krijoni një kod QR për t’u lidhur me faqen e Facebook ose për ti vendosur like asaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas plotësoni formularin që ju propozohet Përmbajtja/Content me të gjithë informacionin që dëshironi të përfshini në kodin QR, më pas zgjidhni stilin e personalizimit duke përdorur veglat në seksionin Stil/Style dhe shtypni butonat Shkarko kodin QR/Download QR code dhe Jo faleminderit/No thanks për ta shkarkuar skedarin PNG në paisjen tuaj. 

goQR

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi

Një shërbim tjetër që mund të provoni është goQR. Ai ju lejon të krijoni kode statike që përmbajnë URL, tekste të thjeshta, kontakte, fjalëkalime Wi-Fi dhe të dhëna të tjera. Funksionon shkëlqyeshëm në çdo shfletues, nuk keni nevojë të regjistroheni për ta përdorur sepse është falas.

Për të përdorur goQR, lidhuni me faqen e tij kryesore te sherbimit dhe klikoni në një nga ikonat në të majtë për të zgjedhur llojin e përmbajtjes që dëshironi të përfshini në kodin tuaj QR. Ikona e Tokës për të krijuar një kod QR që lidhet me një adresë uebsajti; celularin për të gjeneruar një kod QR në lidhje me një numër telefoni; njeriu i vogël për të krijuar një kartëvizitë virtuale; kyci për të gjeneruar një kod QR që përmban një fjalëkalim për tu lidhur me WiFi, e kështu me radhë. Më pas, plotësoni formularin e vendosur në seksionin Përmbajtja/Contents duke futur informacionin e nevojshëm për të gjeneruar kodin dhe më pas shtypni butonin e verdhë Shkarko/Download qe ndodhet menjëherë poshtë pamjes paraprake që shfaqet në të djathtë.

Tani, plotësoni formularin që shfaqet në qendër të faqes për të shtypur përmbajtjen që do të futet në kodin QR dhe për të personalizuar ngjyrat e tij (Foreground per atë në plan të parë dhe Background për atë në sfond), trashësia e bordeve (Border) dhe dimensionet (Size). Sapo të jeni të kënaqur me rezultatin e marrë, zgjidhni formatin në të cilin do të shkarkoni kodin QR në paisjen tuaj midis PNG dhe JPEG dhe shkarkimi do të fillojë automatikisht.

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi: App per Telefon

Nese dëshironi të krijoni kodin QR direkt nga telefoni ose tableti duke instaluar nje aplikacion pikerisht per kete qellim, atehere hidhini një sy atyre të listuara më poshtë dhe më pas përdorni ato që duken më të përshtatshme për nevojat tuaja.

Si te krijosh nje kod QR per internetin WiFi

  • QR Code Generator, Codice QR (Android): eshte nje aplikacion falas qe mund te krijoje kode QR nga llojet me te ndryshme, si per faqet e internetit dhe kodin per tu lidhur me WiFi etj. Gjithashtu ai ju lejon qe te zgjidhni midis modeleve te ndryshme.
  • Gjeneruesi i kodit QR (Android): është një aplikacion falas që ju lejon të krijoni me lehtësi kode QR që përmbajnë informacione të llojeve të ndryshme: tekste, faqe interneti, kontakte, adresa emaili dhe shumë më tepër. Ai gjithashtu përfshin një funksion të dobishëm kërkimi, i cili është veçanërisht i dobishëm për ata që gjenerojnë shumë QR.
  • Reader QR dhe Barcode Reader (Android): nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion që funksionon si lexues dhe gjenerues i kodit QR, kjo është zgjidhja që mund të jetë e duhura për ju. Lexuesi QR dhe lexuesi i barkodit, në fakt përveç leximit të kodeve QR, ofron edhe mundësinë e krijimit e tyre, duke përfshirë informacione në lidhje me faqet e internetit, kontaktet e kështu me radhë.
  • QR Code Generator & Creator (iPhone/iPadOS): ky aplikacion i zhvilluar nga TapMedia, zhvilluesi i QR Reader, ju lejon të gjeneroni kode mjaft lehtë dhe shpejt. Funksionimi i tij është praktikisht identik me gjeneratorin e kodit QR Reader, por nuk përfshin funksionin e leximit të kodit QR.

Si të krijosh kodin QR Instagram

Në Instagram mund të krijoni kodin QR për të ndarë profilin tuaj me te tjere. Procedura që do të përshkruaj vlen si për telefonat Android ashtu edhe për iPhone. Për të gjeneruar kodin QR të profilit tuaj, nisni aplikacionin Instagram dhe trokitni lehtë mbi miniaturën e profilit tuaj. Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi ikonën e menusë lart djathtas dhe zgjidhni artikullin e kodit QR nga menuja që shfaqet.

Duke vepruar kështu, do t’ju shfaqet kodi QR i profilit tuaj në Instagram. Nëse dëshironi të personalizoni kodin e gjeneratorit, shtypni butonin në qendër siper, në mënyrë që të vendosni një ngjyrë për sfondin, disa emoji ose selfie-n tuaj. Më pas shtypni butonin e ndarjes, të cilin e gjeni lart djathtas, për të ndarë kodin QR në aplikacione të tjera.

Si të krijosh kodin QR WhatsApp

Nëse dëshironi të ndani kontaktin tuaj WhatsApp me përdoruesit e tjerë, mund të gjeneroni lehtësisht një kod QR. Nëse jeni duke përdorur aplikacionin WhatsApp për Android ose një iPhone, pasi ta hapni atë në pajisjen tuaj, shkoni te cilësimet e tij (në Android duhet të shtypni butonin ⋮, lart djathtas ne skeden Chat, për të hyrë në të; në iPhne eshte skeda e duhur poshte djathtas).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, shtypni ikonën QR lart djathtas dhe gjeni kodin QR në skedën Kodi im/Il mio codice. Mund ta ndani në aplikacione të tjera jashtë WhatsApp përmes ikonës së ndarjes në krye. Nëse dëshironi të skanoni një kod QR të WhatsApp-it, zgjidhni skedën Kornizo kodin/Inquadra il codice.

Nëse dëshironi të fshini kodin tuaj QR, në mënyrë që ai që keni krijuar më parë të mos jetë më i përdorshëm, shtypni ikonën (…) që ndodhet në krye dhe më pas zgjidhni artikujt Rivendosni kodin QR/Reimposta codice QR dhe Rivendosni/Reimposta.

Si të krijosh kodin QR për Wi-Fi

Disa pajisje Android ju lejojnë të ndani të dhënat e identifikimit të një rrjeti Wi-Fi të ruajtur në pajisje nëpërmjet kodit QR. Gjithçka që duhet të bëni për ta përdorur atë, nëse pajisja juaj e integron këtë funksion, është të hapni Cilësimet/Impostazioni (rrota e ingranazhit ne ekranin baze), shtypni artikullin Wi-Fi dhe më pas shtypni emrin e rrjetit për të parë kodin QR.

Më pas, ky kod mund të skanohet nga pajisje të tjera Android ose iPhone/iPad (edhe thjesht me aplikacionin Kamera) për të lexuar të dhënat e aksesit dhe për të importuar konfigurimin e rrjetit në pajisje.

Nëse smartfoni ose tableti juaj nuk e mbështet funksionin e ndarjes së rrjetit Wi-Fi, mund të përdorni një nga mjetet e shumta që kam rekomanduar në kapitujt e mëparshëm, dmth një sherbim në internet ose një aplikacion qe mund ta instaloni ne telefon, për të gjeneruar një kod QR në të cilin do të futni të dhënat e një rrjeti wifi dhe me pas ta ndani me te tjere ose printoni.