Si funksionon MagSafe iPhone

Si funksionon MagSafe iPhone

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si funksionon MagSafe iPhone dhe Mac. Me poshte do ju japim detaje mbi funksionimin e kësaj metode karikimi, ashtu edhe aksesorët e ndryshëm të përputhshëm me këtë teknologji. Per me shume informacione vazhdoni te lexoni me tej. 

Permbajtja

Si funksionon MagSafe iPhone

Le të fillojmë duke parë se si funksionon MagSafe në iPhone. Duhet te dini se ky standard i zhvilluar nga Apple është zbatuar në modelet më të fundit të iPhone, duke filluar me iPhone 12 dhe ju lejon të karikoni iPhone me një fuqi deri në 15 watt, me kusht që të përdorni një karikues të përshtatshëm në mur prej 20 watt. Pas ketij sqarimi le të shohim se si ta përdorim atë.

Si funksionon karikimi MagSafe iPhone

Si funksionon MagSafe iPhone

Le të fillojmë duke parë se si funksionon karikimi MagSafe ne iPhone. Mënyra më e mirë për të përfituar nga teknologjia është të blini karikuesin MagSafe të Apple, i cili ju lejon të karikoni iPhone-in tuaj me valë.

Në të gjithë iPhone të përputhshëm (modele 12 dhe më pas), karikuesi MagSafe drejtohet automatikisht me magnetët e integruar në iPhone tuaj, duke e karikuar pajisjen pa rrezikuar që karikimi të mos fillojë për shkak të mbështetjes së gabuar të pajisjes në bazën wireless me një fuqi deri në 15 watt dhe me shpejtësi të konsiderueshme (edhe nëse jo aq shpejt sa ato me kabull dhe me të njëjtën fuqi).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

E tëra çfarë duhet të bëni në këtë rast, është ta afroni iPhone-in me karikuesin MagSafe dhe si me magji, kjo do të fiksohet në smartphone, pasi ai tërhiqet nga magnetët poshtë trupit të tij.

Konfirmimi që karikimi është në proces është ikona MagSafe, përfaqësuar nga një rreth jeshili verdhë ose i kuq (në varësi të nivelit aktual të karikimit të pajisjes) brenda të cilit ndodhet një rrufe (siç mund ta shihni në foton që kam treguar me poshte).

Si funksionon MagSafe iPhone

Karikuesit Qi, pra ata që nuk janë të çertifikuar nga MagSafe, nuk e kanë këtë animacion dhe më thjesht, tregojnë baterinë duke u ngarkuar.

Përshtatësi i energjisë MagSafe i Apple është gjithashtu i pajtueshëm me karikimin Qi, që do të thotë se mund ta përdorni për të karikuar me valë iPhone 8 (ose modele të mëvonshme), modelet AirPods me kuti karikimi me valë, ashtu si mundeni me çdo bazë të certifikuar Qi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Theksojme se standardi MagSafe nuk është i pajtueshëm me Apple Watches (të cilat nuk janë as në përputhje me karikuesit të thjeshtë Qi), pasi kërkojnë karikues të dedikuar wireless.

Përveç karikuesit MagSafe të Apple, ka edhe të palëve të treta, prandaj nëse duhet të zgjidhni këtë të fundit, sigurohuni që të jenë të certifikuar nga MagSafe dhe që të mos jenë karikues klasikë të certifikuar Qi. 

Si funksionon MagSafe battery pack

Si funksionon MagSafe iPhone

Një nga aksesorët më të njohur MagSafe paketa e baterisë MagSafe dmth MagSafe Battery Pack. Në thelb është një power bank e pajtueshme me teknologjinë MagSafe. Kjo do të thotë që MagSafe lidhet automatikisht në modelet e përputhshme të iPhone (duke filluar nga iPhone 12), duke i karikuar ato me valë dhe duke rritur kështu autonominë e tyre. 

Ka një kapacitet prej 1,460 mAh (7.62V), prandaj nuk mund të karikojë plotësisht modelet iPhone Max. Duhet të merret më shumë si një zgjidhje emergjente për t’i dhënë pak autonomi shtesë pajisjes sesa si një bateri e aftë për të rimbushur plotësisht iPhone një ose më shumë herë. Pasi të lidhet në iPhone, karikimi fillon automatikisht dhe statusi i karikimit të pajisjes shfaqet në ekranin e kyçjes.

Përpara se të përdorni paketën e baterisë MagSafe për herë të parë, sigurohuni që ajo të jetë plotësisht e ngarkuar duke përdorur një kabllo Lightning në USB me një përshtatës energjie minimale 20 vat dhe pasi të jetë ngarkuar plotësisht, do të shihni një dritë jeshile që pulson. Gjithashtu, sigurohuni që iPhone juaj të jetë përditësuar në iOS 14.7 ose më vonë.

Vini re se kur përdorni MagSafe Battery Pack për të karikuar iPhone tuaj, mund të merrni një njoftim se iPhone juaj do të karikojë vetëm deri në 90%; Nëse doni të tejkaloni këtë kufi, duhet të hapni Qendrën e Kontrollit duke rrëshqitur gishtin nga lart poshtë duke filluar nga këndi i sipërm djathtas i iPhone, shtypni ikonën e modalitetit Energy Saver/Risparmio energetico (bateria gjysmë e ngarkuar) dhe trokitni lehtë mbi butonin Vazhdo/Continua.

Nëse dëshironi të karikoni qofte iPhone, ashtu edhe paketën e baterisë MagSafe, dijeni se është e mundur. Thjesht lidhni bankën e energjisë/bank power magnetike të Apple me karikuesin dhe më pas lidhni këtë të fundit me iPhone. Vini re se duke përdorur një karikues 20 watt ose më të lartë, battery pack MagSafe mund të karikojë iPhone deri në fuqine 15 vat.

Përndryshe, mund t’i karikoni të dyja duke lidhur paketën e baterisë/battery pack MagSafe në iPhone tuaj dhe më pas duke e lidhur këtë të fundit me korentin.

Natyrisht, paketa e baterisë MagSafe nuk është e vetmja bankë energjie/power bank magnetike e përputhshme me teknologjinë MagSafe të Apple. Ka edhe të palëve të treta, të cilat jo vetëm që ju lejojnë të karikoni iPhone kur jeni larg shtëpisë, por që integrojnë gjithashtu funksione shtesë. Sigurisht, përpara se të blini një të tillë, kontrolloni që të jetë i certifikuar nga MagSafe dhe jo thjesht Qi. 

Si funksionon cover MagSafe iPhone

Si funksionon MagSafe iPhone

Nëse dëshironi të përfitoni nga karikimi MagSafe, duhet të parandaloni qe cover dhe aksesorët e ndryshëm të ndërhyjnë në funksionimin e saktë të teknologjisë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë drejtim, është e rëndësishme të përdorni një mbulesë/cover të përputhshme me teknologjinë e Apple. Ne cover MagSafe aplikohen magnet që ju lejojnë të aplikoni cover në iPhone në një mënyrë të thjeshtë dhe të sigurt, duke ju lejuar të karikoni pajisjen me shpejtësinë maksimale të mundshme nëpërmjet karikuesi MagSafe, paketa e baterisë MagSafe ose përmes një aksesori të certifikuar të palës së tretë.

Gjithashtu në këtë rast ka edhe origjinale Apple (e cila sapo është lidhur me iPhone, luan një animacion të bukur që tregon instalimin e saktë të pajisjes brenda saj) dhe palë të treta. Përveç verifikimit që ato janë në të vërtetë të pajtueshme me teknologjinë MagSafe, pastaj zgjidhni ate qe ju pelqen.

Shënim: Nëse zgjidhni një cover lëkure MagSafe, mbani mend se magnetët mund të bëhen të dukshëm me kalimin e kohës. Megjithate diçka e tillë ndodh edhe në cover zyrtarë të silikonit të tregtuar nga Apple, megjithëse në një mënyrë shumë më të paket.

Si funksionon portofoli MagSafe

Portofoli MagSafe eshte nje aksesor lëkure, projektuar për iPhone të pajtueshëm me teknologjinë MagSafe dhe duke përdorur disa magnet, është i lidhur direkt në pjesën e pasme të pajisjes ose, nëse mbrohet nga një këllëf/cover MagSafe për iPhone, lidhet në këtë të fundit.

Është interesante se përveçse është i pajtueshëm me teknologjinë MagSafe, ky aksesor është i pajisur me një çip të sigurt NFC që ju lejon ta gjeni duke përdorur rrjetin Where It Is/Dov’è (ashtu si AirTags).

Portofoli është i pajtueshëm me këllëfët prej lëkure ose silikoni për iPhone 12 e më pas dhe me cover te tejdukshme të iPhone 13. Megjithatë, dijeni se për të përdorur një kartë të përputhshme me teknologjinë NFC, duhet ta hiqni atë nga portofoli juaj.

Funksionimi i tij është vërtet i thjeshtë. Pasi portofoli të jetë i lidhur në pjesën e pasme të iPhone, ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran, në mënyrë që të konfiguroni aksesorin dhe ta shtoni atë në aplikacionin Where’s/Dov’è, në mënyrë që të keni mundësi të shikoni pozicionin, aktivizoni Modalitetin e humbur nëse vidhet ose humbet, merrni sinjalizime nëse shkëputet nga iPhone, etj.

Si funksionon MagSafe Mac

Po e përfundojme artikullin duke shpjeguar se si funksionon MagSafe në Mac. Teknologjia ne fjale është gjithashtu e disponueshme për kompjuterat Apple. 

Lidhësi MagSafe për Mac, duke u lidhur magnetikisht me portën e korentit të kompjuterit (thjesht afrojeni lidhësin pranë portës dhe lëreni të lidhet automatikisht me këtë të fundit), në rast të goditjes aksidentale mbi kabllo, kjo hiqet pa mare me vete edhe Mac, duke e mbrojtur atë nga rëniet e mundshme. Kjo ishte një arsye e mirë për të preferuar këtë mënyrë karikimi në vend të USB-C të disponueshme në modelet më të reja Mac.

Duke qenë të vendosura në mënyrë simetrike, kunjat e lidhësit MagSafe ju lejojnë gjithashtu ta fusni atë me lehtësi ekstreme, pasi nuk keni nevojë të gjeni drejtimin e duhur për ta lidhur. Falë LED të statusit në lidhës, ju keni mundësinë të dini statusin e karikimit: kur LED është portokalli, bateria po ngarkohet dhe LED ndizet jeshile kur niveli i karikimit ka arritur maksimumin.

Në vitin 2016, Apple eliminoi karikimin MagSafe në kompjuterët e lëshuar pas atij viti, duke e rifutur atë në vitin 2021 me gjeneratën e re MacBook Pro, ndërsa vazhdon gjithashtu të ofrojë karikim USB-C.