Si te konfigurosh Hotmail / Outlook ne telefon Android

Si te konfigurosh Hotmail / Outlook ne telefon Android

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te konfigurosh Hotmail/Outlook ne telefon Android. Duke bere kete hap, nese keni nje adrese email-i Hotmail ose Outlook, ju mund te menaxhoni email-et tuaja direkt nga telefoni juaj, keshtu qe edhe njoftimi per email t’ju vijne ne kohe reale.

Tani në varësi të nevojave tuaja, ju mund të zgjidhni nëse do të konfiguroni email tuaj duke përdorur aplikacionin zyrtar të Hotmail/Outlook ose të vazhdoni të përdorni aplikacionin e postës elektronike që jeni mësuar të përdorni (si prsh app Gmail). Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te konfigurosh Hotmail/Outlook ne telefon Android me app Outlook

Si te konfigurosh Hotmail / Outlook ne telefon Android

Mënyra më e thjeshtë për të konfiguruar Hotmail/Outlook në Android është përdorimi i aplikacionit zyrtar Outlook i disponueshëm falas në Play Store. Outlook ofron përputhshmëri të plotë me adresat e postës elektronike Hotmail/Live/Outlook dhe është në gjendje të përfundojë konfigurimin plotësisht automatikisht, pa pasur nevojë të futni parametrat manualisht.

Për të shkarkuar aplikacionin, hapni Play Store të pajisjes tuaj, përdorni funksionin e kërkimit për të gjetur emrin e aplikacionit dhe kur ta gjeni, fillimisht trokitni mbi ikonën e tij dhe më pas në butonin Instalo. Kur shkarkimi të përfundojë, shtypni butonin Hap për të nisur aplikacionin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni arritur në ekranin kryesor të Outlook, shtypni butonin Shto llogarinë/Aggiungi account dhe nëse llogaria është ruajtur tashmë në pajisje (gjë që ndodh, për shembull, kur aplikacionet e tjera të Microsoft janë konfiguruar tashmë me të njëjtin profil), vendosni shenjën pranë emrit të tij dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua për të përfunduar konfigurimin e adresës së e-mail.

Nëse adresa e emailit që ju intereson nuk është konfiguruar tashmëfutni adresën e emailit Hotmail ose Outlook në fushën përkatëse, prekni butonin Vazhdo/Continua dhe kur të kërkohet, futni fjalëkalimin/password e llogarisë në fushën përkatëse. Pasi të bëhet kjo, prekni butonin Hyr/Accedi dhe prisni disa momente që të përfundojë hyrja në kutinë postare. Nëse keni aktivizuar vërtetimin me dy faktorë, mund t’ju kërkohet të vendosni kodin e dytë të hyrjes të derguar me SMS, adresën alternative të emailit ose aplikacionin Authenticator.

Nëse gjithçka shkoi mirë, duhet të hyni menjëherë te inbox për llogarinë e konfiguruar Hotmail/Outlook. Për të përcaktuar opsionet për sinkronizimin e artikujve (kontaktet, kalendarët dhe kështu me radhë), prekni avatarin tuaj ose simbolin e shtëpisë që ndodhet në këndin e sipërm majtas të aplikacionit Outlook, prekni butonin e ingranazhit rezident në panelin më pas dhe më pas në emrin e kutise postare qe sapo u konfigurua.

Nëpërmjet ekranit tjetër, mund të zgjidhni nëse do të sinkronizoni apo jo kontaktet ose kalendarët, nëse do të bllokoni apo jo imazhet e jashtme dhe të përcaktoni opsionet e mbetura të kutisë postare. Duke u rikthyer te paneli i cilësimeve/impostazioni të Outlook, mund të zgjidhni gjithashtu se kur të merrni njoftime, të përcaktoni llogarinë e paracaktuar me të cilën do të dërgoni mesazhe emaili (nëse më shumë se një profil është shoqëruar me aplikacionin) dhe së fundi, të përcaktoni një firme për postën dalëse.

Si te konfigurosh Hotmail/Outlook ne telefon Android me app Gmail

Si te konfigurosh Hotmail / Outlook ne telefon Android

Nëse dëshironi, mund të konfiguroni gjithashtu e-mailin tuaj Hotmail/Outlook brenda aplikacionit Gmail, të parainstaluar dhe konfiguruar pothuajse në të gjitha pajisjet Android të pajisura me shërbimet e Google. Nëse nuk e keni, mund ta shkarkoni falas nga Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, pasi të keni nisur aplikacionin në fjalë, trokitni lehtë mbi avatarin tuaj që ndodhet lart djathtas, zgjidhni artikullin Shto një llogari tjetër/Aggiungi un altro account nga menyja që shfaqet dhe më pas prekni Outlook, Hotmail dhe Live, qe ndodhen në ekranin tjetër. Tani futni adresën e emailit Hotmail ose Outlook, në fushën përkatëse, prekni butonin Next/Avanti, shkruani fjalëkalimin/password e email ne fjale dhe trokitni lehtë mbi butonin Hyr/Accedi.

Tani lejo aplikacionin Gmail të ketë akses në kutinë tuaj postare dhe informacionin tuaj duke shtypur butonin Po që shfaqet në ekranin tjetër dhe prisni që kutia postare të konfigurohet brenda aplikacionit. Më pas, përcaktoni frekuencën e sinkronizimit të mesazheve duke përdorur menunë rënëse të dedikuar, zgjidhni nëse do të merrni ose jo sinjalizime pas marrjes së emaileve/avvisi alla ricezione delle email, nëse do të sinkronizoni ose jo emailet/sincronizzare o meno le email dhe nëse do të shkarkohen automatikisht bashkëngjitjet kur lidheni me një rrjet Wi-Fi/scaricare automaticamente gli allegati quando si è connessi a una rete Wi-Fi.

Si te konfigurosh Hotmail / Outlook ne telefon Android

Per te perfunduar, prekni butonin Avanti/Next, vendosni emrin që do të lidhet me llogarinë e sapokonfiguruar, specifikoni emrin tuaj në kutinë më poshtë (ai me të cilin do të identifikoheni per postën në dalje) dhe përfundoni konfigurimin duke shtypur butonin Avanti përsëri. Nëse gjithçka shkoi mirë, duhet të ktheheni në kutinë tuaj hyrëse/inbox të Gmail. Për të kaluar nga një llogari në tjetrën, trokitni lehtë mbi foton tuaj të profilit që ndodhet lart djathtas dhe më pas në emrin e llogarisë Hotmail/Outlook që sapo keni konfiguruar.

Nëse dëshironi të përcaktoni opsione të tjera për kutinë postare të Hotmail/Outlook (firma, sinkronizimi e kështu me radhë), trokitni lehtë mbi butonin ☰ që ndodhet në këndin e sipërm majtas të aplikacionit Gmail, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shfaqet dhe zgjidhni emailin Hotmail/Outlook për konfigurim. Së fundi, bëni çdo ndryshim që ju pëlqen duke përdorur butonat, menytë dhe opsionet e vendosura në ekranin tjetër. 

Si te konfigurosh Hotmail/Outlook ne telefon Android client të tjerë email

Tani le te shikojme se si te konfigurosh Hotmail/Outlook ne telefon Android ne rastin kur përdorni një aplikacion email të ndryshëm nga ata që ju tregova më siper. Në fakt, se është e mundur të vazhdohet me konfigurimin e adresave të postës elektronike Hotmail (dhe në përgjithësi, me të gjitha ato të ofruara nga Microsoft, përfshirë Outlooks) pothuajse në të gjitha app per email qe perdoren ne Android.

Megjithëse çdo aplikacion ka menu dhe opsione të ndryshme, procedura është pothuajse gjithmonë e njëjtë. Duhet të gjeni opsionin për të shtuar një llogari të re/aggiungere un nuovo account (zakonisht e pranishme në menunë kryesore të aplikacionit ose në seksionin Llogaritë /Account/Kutitë postare), futni kredencialet e email Hotmail/Outlook dhe prisni që konfigurimi të përfundojë automatikisht, duke përcaktuar nëse është e nevojshme, çdo opsion sinkronizimi për kontaktet dhe kalendarët.

Megjithatë, mund të ndodhë që parametrat e serverit të e-mail të mos njihen automatikisht-. Në këtë rast duhet të shfaqet një formular që duhet të plotësohet duke futur manualisht parametrat IMAP. Formulari duhet të plotësohet me informacionin e renditur më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Emri i serverit IMAP (Inbox): outlook.office365.com
  • Porta IMAP (Inbox): 993
  • Metoda e enkriptimit IMAP (Inbox) : TLS
  • Emri i serverit SMTP (Outbox): smtp-mail.outlook.com
  • Porta SMTP (Outbox): 587
  • Metoda e enkriptimit SMTP (Outbox): STARTTLS
  • Emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi: të njëjtat që përdoren për të hyrë në e-mail.