Si te heqesh tingullin e tastieres Samsung

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te heqesh tingullin e tastieres Samsung, dmth te heqesh ato zhurmat (dmth audion; zerin) qe leshohen sa here qe shtyp nje buton kur shkruan (dmth shkronje ose numer ne tastieren virtuale qe shfaqet ne ekeran). Gjithashtu, do ju tregojme se si te hiqni tingujt qe leshohen kur shtypni nje numer per ta telefonuar.

Permbajtja

Si te heqesh tingullin e tastieres Samsung: kur shkruan

Si te heqesh tingullin e tastieres Samsung caktivizosh zhurmen audio

Per të hequr tingullin e tastierës në telefon Samsung, duke shmangur kështu riprodhimin e zerit kur shtypni ndonjë shkronjë, simbol ose numër, duhet të ndërhyni në cilësimet e tastierës virtuale qe eshte në përdorim në pajisjen tuaj. Udhezimet janë të vlefshme për të gjitha modelet, kështu që nëse doni të dini se si të hiqni tingullin e tastierës Samsung S10 apo S20 ose çdo telefon ose tablet tjetër, procedurat që duhen ndjekur janë afërsisht të njëjta (mund te ndryshojnë pak vetëm disa artikuj të menusë).

Pothuajse në të gjithë telefonat e prodhuar nga Samsung, perdoret tastiera Samsung si parazgjedhje. Prandaj, mjafton të hyni në panelin që specifikon funksionimin e saj dhe të çaktivizoni riprodhimin e zërit kur shtypni.

Për ta bërë këtë, hapni Cilësimet/Impostazioni, duke trokitur mbi simbolin e ingranazhit që ndodhet në ekranin bazë, trokitni lehtë mbi artikullin Menaxhimi i përgjithshëm/Gestione generale dhe më pas në opsionin Gjuha dhe futja/Lingua e inserimento, që ndodhet në ekranin tjetër.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani prekni artikullin Tastiera në ekran/Tastiera sullo schermo, prekni formulimin Tastiera e paracaktuar/Tastiera predefinita dhe më pas simbolin e ingranazhit, i vendosur në përputhje me tastierën e zgjedhur, për të hyrë në zonën e dedikuar për cilësimet e përdorimit.

Si te heqesh tingullin e tastieres Samsung caktivizosh zhurmen audio

Në këtë pikë, nëse përdorni tastierën Samsung, trokitni lehtë mbi artikullin Zvarritja, prekja dhe reagimi/Trascinamento, tocco e feedback që shfaqet në panelin tjetër, prekni artikullin reagimi me prekje/Feedback tattile dhe për të çaktivizuar tingujt, lëvizni çelësin që ndodhet pranë artikullit Tingulli/Suono nga On/Ndezur në OFF/Fikur. Po kështu, nëse dëshironi mund të çaktivizoni shfaqjen e pamjes paraprake të shkronjave kur i shtypni.

Nëse ndryshoni mendje, mund të aktivizoni tingujt e tastierës në çdo kohë. Kthehuni te menuja Cilësimet/Impostazioni > Menaxhimi i përgjithshëm/Gestione generale > Gjuha dhe futja/Lingua e inserimento > tastiera në ekran/Tastiera su schermo, hyni te tastiera Samsung dhe seksionet Zvarrit, prek dhe reagimi/Trascinamento, tocco e feedback > Reagimet me prekje/Feedback tattile dhe zhvendoseni leven që korrespondon me Tingulli/Suono nga OFF/Fikur në ON/Ndezur dhe mbaruat.

Artikujt e menusë në lidhje me cilësimet e tastierës ndryshojnë sipas aplikacionit të shkrimit në përdorim: për shembull, nëse përdorni tastierën e Google Gboard, pasi të keni hapur menunë në lidhje me cilësimet e përdorimit të saj (ikona e ingranazhit siper tastieres kur e hapni per te shkruar), trokitni lehtë mbi artikullin Preferencat dhe lëvizni çelësin që korrespondon me artikullin Tingulli i butonave/Suono tasti, i vendosur në kutinë e shtypja e butonave/Pressione dei tasti, nga ON/Ndezur në OFF/Fikur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni zgjedhur të përdorni tastierën Microsoft Swiftkey, hyni në cilësimet e saj dhe prekni artikullin Tinguj dhe dridhje/Suoni e vibrazione. Në këtë rast, mund të zgjidhni t’i mbani tingujt aktiv dhe të ulni volumin, duke vepruar në shiritin e rregullimit Volumi i tingullit te butonave/Volume suono tasti, ose për të çaktivizuar plotësisht reagimin e zërit, lëvizni çelësin përkatës nga ON/Ndezur në OFF/Fikur.

Shënim: Tingujt e tastierës fiken automatikisht kur pajisja është në gjendje të heshtur, vetëm dridhje ose mos shqetëso.

Si te heqesh tingullin e tastieres Samsung: kur telefonon

Nese keni ndërmend të hiqni tingullin e tastierës Samsung kur shtypni numrat e telefonit per ti telefonuar, atehere edhe në këtë rast, mund të keni lehtësisht sukses duke ndërhyrë në cilësimet e telefonuesit/dialer të pajisjes (dmth zona përgjegjëse për shkrimin e numrave të telefonit).

Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin Telefoni (ikona e telefonit ne ekranin baze) prekni butonin () që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni, që ndodhet në menunë që shfaqet.

Pasi të keni arritur në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi artikullin Sinjalizimet e thirrjeve dhe zilet/Avvisi chiamata e suonerie dhe lëvizni çelësin që ndodhet pranë artikullit Luaj tingull për prekjet e tastierës/Ripr. suono per tocchi tastiera nga ON/Ndezur ne OFF/Fikur.

Nëse ndryshoni mendje, mund të riaktivizoni zërin duke shkuar sërish te Cilësimet e aplikacionit telefoni, më pas te seksioni Sinjalizimet e thirrjeve dhe zilet/Avvisi chiamata e suonerie dhe duke e kthyer çelësin pranë artikullit Luaj tingull për prekjet e tastierës/Ripr. suono per tocchi tastiera nga OFF/Fikur ne ON/Ndezur dhe mbaruat.

Shënim: Tastiera numerike nuk nuk leshon zhurma kur pajisja është vendosur në heshtje, vetëm dridhje ose mos shqetëso.