Si te harkosh nje shkrim me GIMP

Si te harkosh nje shkrim me GIMP

Me poshte do te shpjegojme se si te harkosh nje shkrim me GIMP, duke i dhene formen e deshiruar dhe duke e bere qe te duket me bukur. Ky eshte nje funksion shume i mire nese deshironi te krijoni logo apo modifikoni foto. Gimp eshte nje program falas qe ju vjen ne ndihme, te cilin nese nuk e keni shkarkuar, atehere klikoni ketu dhe shtypni butonin download ne faqen qe hapet. Per detajet e procedures lexoni kete udhezues.

Tani, nëse do të zbulosh se si te harkosh nje shkrim me GIMP, hapi i parë që duhet të bësh është të hapesh imazhin në të cilin do të shkruani shkrimin e lakuar ose të krijoni një fletë pune bosh në të cilën të zhvilloni krijimin tuaj. Më pas zgjidhni mjetin Path/Tracciati nga shiriti i strumenteve që ndodhet në anën e majtë të ekranit (është ikona e stilografit) dhe vizatoni një vije të lakuar në pikën ku dëshironi të futni shkrimin e lakuar. Nuk duhet të jeni patjeter të saktë, pasi më pas mund ta zhvendosni shkrimin në pozicionin që preferoni.

Nëse nuk dini si të krijoni një vije të lakuar, dijeni se është shumë e lehtë. Thjesht duhet të klikoni në skajin e majtë dhe të djathtë të pikës së figurës ku dëshironi të futni shkrimin dhe më pas të zhvendosni lart pikën qendrore të vijës që krijohet. Nëse dëshironi të krijoni një hark krejtësisht simetrik, ndërsa lëvizni pjesën qendrore të harkut qe u krijua, mbani të shtypur butonin Shift në tastierën e kompjuterit tuaj.

Si te harkosh nje shkrim me GIMP

Hapi tjetër që duhet të ndërmerrni për të mesuar se si te harkosh nje shkrim me GIMP, është të zgjidhni strumentin e shkrimit, shkronja A, nga shiriti i strumenteve të programit, të klikoni në pikën në imazh ku dëshironi të futni shkrimin e harkuar dhe të shkruani tekstin. Kur operacioni të përfundojë, klikoni me të djathtën mbi tekstin që sapo keni krijuar dhe zgjidhni Testo lungo il tracciato/path nga menuja që shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani duhet ta gjeni veten me dy shkrime: origjinalin dhe një kopje të harkuar sipas vijes se harkuar qe keni bërë më parë. Tani fshini fjalën qe eshte shkruar ne vije te drejte, klikoni në shtresën/nivelin e sfondit/sfondo në panelin e menaxhimit të shtresave/niveleve që ndodhet në anën e djathtë të ekranit dhe zgjidhni artikullin Dal tracciato nga menuja Seleziona për të krijuar një përzgjedhje të shkronjave të harkuara.

Si te harkosh nje shkrim me GIMP

Tani gjithçka që duhet të bëni është të transformoni vijen me shkrimin e lakuar në një shtresë/nivel, në mënyrë që të mund ta lëvizni dhe modifikoni pa ndikuar në pjesën tjetër të figurës dhe të ngjyrosni shkrimin. Pastaj zgjidhni artikullin Niveli i ri/Nuovo livello nga menuja Niveli/Livello GIMP dhe klikoni në butonin OK në dritaren që hapet. Më pas, zgjidhni Mjetin e furçës/pennello nga shiriti i veglave në të majtë dhe ngjyrosni trupin e shkronjave me ngjyrën që preferoni.

Kaq ishte. Tani mund të çaktivizoni shfaqjen e vijes se harkuar (d.m.th. kufirin e kuq që shihni rreth shkrimit), duke zgjedhur skedën Tracciato në shiritin e djathtë të strumenteve dhe duke klikuar në ikonën e syrit që ndodhet pranë emrit të vijes se harkuar që lidhet me shkrimin dhe lëvizni tekstin e lakuar qe keni krijuar duke përdorur strumentin sposta/move te GIMP.

Per te me mesuar me shume mbi GIMP lexoni udhezuesin: Si te shkarkosh/instalosh GIMP.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web