Si te harkosh nje shkrim me Photoshop

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop

Photoshop ndër funksionet e tij të shumta përfshin gjithashtu filtra që ju lejojnë të shtrembëroni tekstet dhe t’i bëni ato të harkuara ose të valëzuara. Me poshte do shpjegojme se si te harkosh nje shkrim me Photoshop, duke ju treguar se si te veproni nga kompjuteri edhe nga versioni i tij per telefon. Duhet t’ju rikujtojme se Photoshop eshte programi me i mire per te modifikuar foto, por eshte me pagese. Per te instaluar dhe perdorur Photoshop falas lexoni udhezuesin: Si te shkarkosh instalosh Photoshop falas.

Permbajtja

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop ne PC

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop

Nëse dëshiron të mësosh se si te harkosh nje shkrim me Photoshop ne kompjuter, duhet të filloni programin, të zgjidhni mjetin që ju lejon të krijoni një shkrim, të zgjidhni ose të shkruani tekstin që do të modifikohet dhe më pas të vazhdoni me harkimin e tij duke përdorur funksionet e integruara.

Për të vazhduar, hapi i parë që duhet të bëni është të zgjidhni strumentin Tekst nga shiriti i veglave të programit (është butoni me ikonën e shkronjës T) dhe të zgjidhni ose shkruani tekstin që dëshironi të harkoni. Në këtë pikë, klikoni Krijo tekst të shtrembëruar/Crea del testo alterato, i cili ndodhet në krye të dritares së Photoshop-it (ajo me ikonën e shkronjës T në perspektivë) dhe në dritaren që hapet, përdorni menunë Style/Stile për të zgjedhur llojin e lakimit/harkimit që do të zbatohet në shkrim.

Mund të zgjidhni opsionet ArcUpper Perspective Arc ose Lower Perspective Arc/Arco, Arco prospettiva superiore ose Arco prospettiva inferiore për ta bërë tekstin që keni zgjedhur të marrë një formë të harkuar, stilin Flag/Bandiera për të krijuar shkronja te valezuara etj.

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop

Tani klikoni në butonin OK, për të aplikuar menjëherë ndryshimet e bëra në tekst, ose lëvizni treguesin e opsionit Fold/Piega, për të personalizuar saktësisht nivelin e lakimit/harkimit të tekstit. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese deshiron te dish se si te harkosh nje shkrim me Photoshop duke filluar nga një shkrim qe nuk mund te modifikohet sepse niveli/shtresat jane ngjitur/bashkuar (dhe për rrjedhojë jo lirisht i modifikueshëm si tekst), atehere në këtë rast mund të bëhet diçka, por me më pak liri modifikimi.

Së pari, duhet të zgjidhni shtresën/nivelin me shkrimin nga paneli i menaxhimit të shtresave, djathts në fund. Nëse kjo nuk është e mundur dhe shkrimi që do të lakohet është në të njëjtin nivel me elementët e tjerë të imazhit (p.sh. sfondi), duhet të thërrisni mjetin lazo magnetico nga shiriti i strumenteve të Photoshop dhe të zgjidhni, sa më saktë që të jetë e mundur, tekstin qe do modifikoni. Në fund të përzgjedhjes, klikoni në butonin Refine Edge/Migliora bordo (që ndodhet lart djathtas), për të hequr çdo papërsosmëri.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi zgjidhni nivelin ose tekstin në imazh, shkoni në menunë Edit/Modifica> Transform te Photoshop, zgjidhni Altera nga kjo e fundit dhe përdorni miun për të modeluar mesazhin e përzgjedhur, në mënyrë që ai të ketë nivelin e dëshiruar të lakimit. Kur operacioni të ketë përfunduar, shtypni Enter në tastierën e PC dhe kaq.

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop

Pasi të keni bërë të gjitha ndryshimet e dëshiruara, ruani imazhin duke shkuar te menuja File, zgjidhni artikujt Export/Esporta> Export as…/Esporta come… nga ky i fundit dhe zgjidhni formatin në të cilin do të eksportoni foton e edituar (p.sh. PNGJPEG, etj).

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop online

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop

Nese do te dish se si te harkosh nje shkrim me Photoshop në internet, dije se versioni online i Photoshop-it nuk ju lejon ta bëni këtë (të paktën jo në momentin e shkrimit), por prapë mund të përfitoni nga disa alternativa falas, siç është Photopea. Ajo funksionon pa regjistrim dhe falas.

Për ta përdorur atë, shkoni te faqja kryesore e Photopea dhe hapni menunë Archivia > Apri për të ngarkuar një imazh në të cilin mund të futni një shkrim të lakuar ose shkoni te Archivia > Nuovo për të krijuar një fletë pune bosh duke përdorur kutinë e propozuar në ekran.

Më pas, hapni mjetin Font nga shiriti i strumenteve në të majtë, përcaktoni madhësinë dhe fontin e shkrimit duke përdorur menutë në krye dhe shkruani fjalën ose frazën e interesit tuaj, duke përdorur fushën e tekstit që shfaqet në ekran.

Pastaj klikoni në butonin Warp/Altera (lart), zgjidhni menunë Style/Stile dhe zgjidhni një nga opsionet e lakimit nga ato të disponueshme (p.sh. Arc). Në fund, përmes levave përkatëse të kontrollit, vendos shkallën e lakimitshtrembërimin vertikalshtrembërimin horizontal etj, klikoni në butonin OK dhe kaq. Së fundi, shkoni te menyja Archivia > Esporta comedhe zgjidhni opsionin e eksportit që preferoni.

Si te harkosh nje shkrim me Photoshop ne telefon dhe tablet

Nese dëshironi të provoni të harkoni një shkrim me Photoshop në telefon dhe tablet, duhet t’ju them se ne momentin e shkrimit të këtij artikulli, nuk eshte e mundur ta beni kete.

Megjithatë, ju mund të përdorni aplikacione të tjera që ofrojnë funksione të përshtatshme, të tilla si Phonto, në dispozicion për Android dhe IOS/iPadOS. Në thelb, kjo zgjidhje është falas, por për të zhbllokuar të gjitha fontet e disponueshme dhe për të hequr reklamat, duhet të blini versionin me pagesë, i cili kushton 3.49 euro.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas instalimit dhe fillimit të Phonto në pajisjen tuaj, jepni lejet e nevojshme për të funksionuar siç duhet. Më pas, trokitni lehtë në një pikë bosh të ekranit të tij kryesor, zgjidhni artikullin Imazhe/Images dhe trokitni lehtë mbi pamjen paraprake të fotos së interesit tuaj, në mënyrë që ta ngarkoni në aplikacion.

Në këtë pikë, shtypni simbolin e lapsit në këndin e sipërm djathtas, shkruani në fushën Shto tekst/Add Text dhe duke përdorur butonin Font, zgjidhni karakterin e shkrimit që preferoni të përdorni. Kur të jeni gati për ta bërë atë, futni shkrimin në imazh, duke shtypur artikullin U krye/Done.

Tani prekni shkrimin, shtypni butonin Style që ndodhet në kutinë që shfaqet në ekran dhe në ekranin e hapur, zgjidhni skedën Curving (duhet të lëvizni nëpër skedat në fund për ta parë). Duke përdorur shiritin e duhur të rregullimit, më pas rregulloni këndin e lakimit dhe kur të jeni gati për ta bërë këtë, shtypni artikullin Ruaj/save (lart djathtas) për të zbatuar ndryshimet.

Për të ruajtur foton ne telefon, trokitni lehtë mbi simbolin e shigjetës drejtuar poshte (lart djathtas) dhe pasi të zgjidhni formatin në të cilin do të eksportoni imazhin, trokitni lehtë mbi artikullin Ruaj/Save.