Si te gjesh nje person nga adresa IP

Duke analizuar një email që ke marrë nga një i huaj, keni gjetur adresen IP te derguesit dhe do donit të dini vendndodhjen gjeografike të perdoruesit, atehere pa problem sepse ka menyra se si te gjesh nje person nga adresa IP.

Siç ju kam shpjeguar edhe në raste të tjera, adresa IP është një lloj numri që ju lejon të identifikoni në mënyrë unike kompjuterët, telefonat inteligjentë, tabletët dhe çdo pajisje tjetër të lidhur në internet. Falë saj ju mund të gjurmoni pozicionin gjeografik të njerëzve, edhe pse nuk është e mundur të merren tregues të saktë. Ju mund të zbuloni qytetin nga vjen një adresë IP por jo adresën e shtëpisë së personit. Provojeni vetë duke ndjekur udhëzimet se si të gjesh një person nga adresa IP që jam gati t’ju shpjegoj.

Permbajtja

Si te gjesh adresën IP të një personi

Siç është përmendur në fillim të artikullit, për të qenë në gjendje qe te gjesh nje person nga adresa IP, është e nevojshme ta keni identifikuar këtë të fundit. Pra, le të kalojmë së bashku ne situatat më të zakonshme dhe te mesojme si te gjejme IP.

Për shembull, nëse keni marrë një e-mail nga një person, dijeni se me disa klikime është e mundur të gjurmoni adresën e tyre IP.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të shikoni header-in e mesazheve të marra. Në rast se nuk e dini, titulli është një raport me të gjitha detajet teknike të postave elektronike që mbërrijnë në kutinë postare. Le të shohim menjëherë se si të veprojmë në varësi të klientit ose shërbimit të postës Web të përdorur. Gjeni gjithçka të shpjeguar më poshtë.

  • Outlook Express – Zgjidhni Properties/Proprietà nga menyja File dhe në dritaren që hapet, shkoni te skeda Details/dettagli dhe shtypni butonin Origjinal Message/Messaggio originale.
  • Apple Mail – Zgjidhni emailin e referencës, zgjidhni artikullin View/Vista nga shiriti i menusë, zhvendosni treguesin te Message/Messaggio dhe klikoni në format Source/Formato sorgente.
  • Mozilla Tunderbird – Zgjidhni artikullin Burimi i Mesazhit/Sorgente del messaggio/Message Source nga menyja View/Visualizza.
  • Gmail – Klikoni në butonin […] që ndodhet lart në të djathtë të kutisë së mesazhit dhe zgjidhni artikullin Shfaq origjinalin/Mostra originale/view original nga menuja që shihni se shfaqet.
  • Outlook.com – Hapni mesazhin e postës elektronike që ju intereson dhe zgjeroni menunë në të djathtë, pranë butonit Përgjigju/Rispondi/Answer. Më pas, zgjidhni opsionin Shiko burimin e mesazhit/Visualizza origine messaggio/view source message nga menuja që hapet.
  • Yahoo Mail! – Hapni emailin e interesit tuaj, klikoni në menunë Tjetër/Altro/Other e cila është në të djathtë sipër dhe më pas shko te Visualizza intestazione completa/View header.

Në të gjitha rastet, adresa IP e dërguesit është ajo që ju tregohet në Received: from.

Sidoqoftë, duhet të kihet parasysh se nëse dërguesi përdor një shërbim të postës në internet, adresa IP mund të zëvendësohet nga ajo e serverave të shërbimit postar dhe për këtë arsye nuk korrespondojnë më me atë të vërtetë. Si rrjedhojë, në një rrethanë të tillë metoda në fjalë do të rezultonte joefektive.

Nëse, nga ana tjetër, keni një blog ose një faqe në internet dhe dëshironi të gjeni adresën IP të një përdoruesi që ka lënë një koment, ju informoj se duhet të jeni në gjendje të gjurmoni informacionin në fjalë duke hedhur një vështrim në informacionin e lidhur, më saktësisht, ato të renditura nën emrin/pseudonimin (i referohem veçanërisht platformës WordPress). Kjo eshte e gjitha.

Mjete të dobishme qe të gjesh një person nga IP

Pasi të keni gjetur adresën IP qe te intereson, në mënyrë që të gjeni një person përmes saj, ju thjesht duhet të përfitoni nga shërbimet e duhura në internet që janë të lehta për t’u përdorur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ato që ju kam treguar në rreshtat vijues dhe që për mendimin tim modest përfaqësojnë më të mirët në kategori. Provoji tani!

Info Sniper

E para nga shërbimet që ju ftoj të provoni është Info Sniper. Eshtë një mjet falas (themelor) në Web që, lejon të gjesh nje person nga adresa IP duke treguar pozicionin gjeografik të një përdoruesi të caktuar në një hartë të Google.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e tij kryesore , shtypni adresën IP në fushën e vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe klikoni në butonin Kontrolloni/Check për të filluar kërkimin.

Në pak sekonda, ju do të shihni një hartë, me një shenjë në qytetin e origjinës së IP-së së kërkuar dhe në fund të gjithë informacionin teknik për këtë të fundit, siç është ofruesi i sherbimit të cilit i përket, emrin e provider dhe detaje të tjera në lidhje me pozicionin gjeografik etj.

Unë gjithashtu theksoj se Info Sniper përfshin funksione të përparuara që ju lejojnë të lokalizoni një person edhe më lehtë. Për shembull, mund të klikoni në pikat blu ose në ikonat e Wikipedias në fund të faqes për të marrë informacione më të hollësishme mbi adresën IP të gjetur (IP Address), provider, qyteti (City) nga vjen adresa dhe shumë më shumë.

IP Address Location

Një tjetër mjet në internet që keni në krah për të qenë në gjendje të gjesh një person nga adresa IP është IP Address Location. Ky është një shërbim Web pa kosto me një operacion pothuajse të ngjashëm me atë të Info Sniper. Në fakt, thjesht shkruani adresën IP, për ta parë këtë të fundit në hartë dhe për të ditur të gjitha detajet e çështjes.

Para së gjithash, futuni në faqen kryesore të shërbimit, pastaj shkruani adresën IP të personit që dëshironi të gjeni në fushën portokalli poshtë fjalëve Lookup IP Addresses and Domains with IP Locator dhe klikoni në butonin ngjitur IP Locator.

Në pak momente do t’ju shfaqen të gjitha detajet në lidhje me adresën IP të futur më parë, së bashku me informacionin mbi këtë të fundit të një natyre gjeografike. Më poshtë do të gjeni hartën (bazuar në Google Map) me pozicionin e saktë të treguar në të, të shënuar nga simboli i një shtepie. Edhe në këtë rast, harta mund të zmadhohet dhe të levizet pa probleme.

IP Tracker

Një tjetër shërbim në internet që mund të perdoresh qe te gjesh një person nga adresa IP dhe që për mendimin tim do të ishit mirë ta provonit është IP Tracker. Eshtë një burim online, falas dhe i lehtë për t’u përdorur, falë të cilit është e mundur të zbulohen detaje të ndryshme në adresën IP të përdoruesit me interes, jo vetëm gjeografikisht por edhe funksional, siç është ISP dhe lidhja e tipit të përdorur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, futuni ne faqen kryesore të shërbimit, shtypni adresën IP të referencës në fushën përkatëse në qendër të ekranit dhe shtypni butonin Trace IP With IP Tracker në fund.

Prisni disa momente që informacioni në lidhje me IP-në të identifikohet dhe të ngarkohet dhe më pas mund të shihni pozicionin e tij në hartë, lehtësisht të identifikueshëm falë pranisë një shtëpie. Harta është e levizshme dhe gjithashtu mund të zmadhohet.

Në të majtë, përkundrazi, në korrespondencë me seksionet IP Location Tracked by IP Tracer for ‘My IP’: e Extra IP Lookup Finder Info for ‘My IP’:, do të gjeni adresën e saktë, koordinatat gjeografike, llojin e lidhjes dhe informacione të tjera të dobishme.

Trasir

Si një alternativë ndaj shërbimeve që ju kam thënë, ju mund të mbështeteni te Trasir për të qenë në gjendje të gjesh një person nga adresa IP. Ky është një shërbim tjetër që i përket kategorisë në fjalë që tregon informacione të hollësishme për secilën adresë, pozicionin gjeografik por nuk përfshin harten.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen kryesore Trasir dhe shkruani në fushën Enter a domain, IP, email, or URL në të djathtë sipër të adresës IP të interesit tuaj, më pas shtypni butonin Enter në tastierë.

Pasi të bëhet kjo, faqja do të karikohet dhe në fund të faqes do t’ju shfaqen të gjitha informacionet përkatëse në lidhje me IP-në që keni futur, në seksionin Remote Details. Do të gjeni qytetin, rajonin, shtetin e referencës dhe kodin postar, koordinatat gjeografike dhe detaje të tjera të dobishme.

Si mos te gjejne kur perdorin adresën IP

Në rreshtat e mëparshëm kemi pasur mundësinë të zbulojmë se si te gjesh nje person nga adresa IP, ose më mirë adresn e lidhjes së tij në Internet, duke përdorur shërbime ad hoc online. Operacioni është mjaft i thjeshtë për tu bërë dhe nuk është absolutisht e nevojshme të jesh gjeni në shkencat kompjuterike dhe botën e internetit në përgjithësi për të pasur sukses. 

Duke marrë parasysh këtë, pyetja shtrohet mjaft spontanisht: a ekziston një sistem për të siguruar që adresa juaj IP nuk është e identifikueshme në rrjet, duke e bërë kështu të pamundur gjetjen tuaj: përgjigja është po. Eshtë e mjaftueshme të përfitosh nga mjetet speciale, të projektuara pikërisht për të qenë në gjendje të maskosh IP dhe ta bësh shfletimin në internet anonim.

Në këtë kuptim, midis burimeve më interesante dhe të dobishme të disponueshme, sigurisht që është rasti të permendesh Tor Browser, një version i veçantë i Mozilla Firefox i para-konfiguruar për të përfituar nga lidhja e Tor, një sistem anonim krejtësisht falas navigimi që kërcen lidhjen në kompjutera të ndryshëm nëpër botë duke e bërë atë, të pamundur për tu përgjuar dhe identifikuar.

Nëse kjo ju intereson, unë ju rekomandoj shumë të lexoni artikullin tim si te shfletosh internetin ne mënyrë anonime duke perdorur Tor.

Gjithashtu në mënyrë që të shfletoheni në internet në anonimitet të plotë, ju mund të përdorni proxy. Këto janë në thelb kompjuterë të largët që vendosin veten ndërmjet pajisjes dhe faqeve që do të vizitohen, duke lejuar përdoruesin të maskojë pozicionin e tij të vërtetë gjeografik (p.sh. duke e bërë atë të shfaqet në SHBA ose në vende të tjera) dhe adresën e tij IP.

Unë sugjeroj që të merrni parasysh edhe përdorimin e shërbimeve VPN. Një VPN, në rast se nuk jeni në dijeni të tij, nuk është asgjë më shumë sesa një sistem që vepron si ndërmjetës midis kompjuterit të përdoruesit dhe faqeve (ose shërbimeve) të përdorura, duke fshehur identitetin e tij (prandaj adresën relative të IP dhe vendin për të të cilit i përket) dhe mbrojtjen e trafikut hyrës dhe dalës.

Nëse doni ta thelloni diskutimin, unë ju sugjeroj të lexoni postimin tim të përqendruar plotësisht në këtë temë me VPN me te mira falas.